Ajde ne kvariti zabavu !
Konačno se zabavljamo
344 kn čekam i In
Pogotovo ako se makne onaj kapitalac sa 1500 komada na bidu na 350 kn
Ajde ne kvariti zabavu !
Konačno se zabavljamo
344 kn čekam i In
Ajde ne kvariti zabavu !
Konačno se zabavljamo
344 kn čekam i In
Navijamo za zločestu!
Ja cu oko 300...😉
Display Moreodlično, ovogodišnji vrh je za sada samo 30% veči......ajde jasko budi tako dobar pa nađi najviše vozarine za panamaxe i supre u toj 2019 godini a može i za handy.......
plaese........
04.09.2019.BDI +0.68%, 2.518
Capesize +1.32% to $38,014
Panamax -0.48% to $18,026
Supramax 58k tons +0.12% to $15,233
Handysize +0.71% to $9,961
tako sam si nekako i mislio......znači samo su capovi koje Atpl nema, negdje oko današnje razine a pamamaxi su na cca 50% večoj cijeni........supre koje su im na spotu su na cca 70% večoj cijeni.....a vozarine za 2 handya su ×2.2.......
hvala puno
Evo maknuo se na 2000 kom sad ce biti lakse uletit... jel se ukaza Igor ima li vijesti? Kad se slavi dan tzv. Igorovo...
Display MoreDisplay More
04.09.2019.BDI +0.68%, 2.518
Capesize +1.32% to $38,014
Panamax -0.48% to $18,026
Supramax 58k tons +0.12% to $15,233
Handysize +0.71% to $9,961
tako sam si nekako i mislio......znači samo su capovi koje Atpl nema, negdje oko današnje razine a pamamaxi su na cca 50% večoj cijeni........supre koje su im na spotu su na cca 70% večoj cijeni.....a vozarine za 2 handya su ×2.2.......
hvala puno
A cijena ATPL je tada bila na 30% višoj razini nego danas.
hvala puno
Još jedna stvar mi nije skroz jasna, upravo ovo uspoređivanje cijene dionice i vozarina, danas i prije 3 godine. Pa nešto se valjda i fundamentalno izdogađalo u te 3 godine, i iz aspekta tržišta, ali i aspekta poslovanja/fundamenata/bilance firme? Ako mislite gledati samo vozarine, onda trgujte futuresima, ne dionicama firmi. Nema smisla ni supoređivati sve brodare u smislu postotka rasta, pa nemaju sve firme jednake fundamente, uvjete poslovanja i ostalo, iako voze na istom tržištu - npr. DSX je rastao 55% pa onda mora toliko i ATPL, ili obrnuto. To su gluposti i jako površno gledanje stvari. To je kao da kažete - budući da Usain Bolt trči 100m za 10 sek, a čovjek je, ima dvije noge, ja znam trčati, onda valjda i ja mogu očekivati da ću istrčati 10 sek, ili barem 10,50 sek. Kužite? Besmisleno.
Nisi shvatio poantu.
Još jedna stvar mi nije skroz jasna, upravo ovo uspoređivanje cijene dionice i vozarina, danas i prije 3 godine. Pa nešto se valjda i fundamentalno izdogađalo u te 3 godine, i iz aspekta tržišta, ali i aspekta poslovanja/fundamenata/bilance firme? Ako mislite gledati samo vozarine, onda trgujte futuresima, ne dionicama firmi. Nema smisla ni supoređivati sve brodare u smislu postotka rasta, pa nemaju sve firme jednake fundamente, uvjete poslovanja i ostalo, iako voze na istom tržištu - npr. DSX je rastao 55% pa onda mora toliko i ATPL, ili obrnuto. To su gluposti i jako površno gledanje stvari.
Apsolutno se slažem s mittkom ali za sve fanove dijane evo:
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true
Čak mali plusić na otvaranju, svaka čast
Dokupio jesam, ali se bojim da će u petak tu biti i boljih dealova....
Sve je moguce. Ali...
Pola kvartala je odradjeno.
Uskoro ce neki saznati sto ce pisati u FI.
Onda vise nece biti boljih dealova.
Bilo bi dobro znati na novoj stranici po kojim cijenama ugovaraju poslove... eh to bi bilo top stvar
onda dečki i cure, kak ide danas, vidim da su i drugi počeli razmišljati, neka, neka, a kad sam ja jučer razmišljao što, kud, kako, vi se smijali, a ja danas ne mogu glavu dignuti, samo kupujem
a rekao sam takodjer i da će ovaj tjedan izgleda petak u srijedu, al teško je pogledati kalendar
p.s. i pozdrav Braji, obrati pažnju na godinu, '47 a tada su već svi tavani bili pometeni dobro opažanje
p.s. zloćka ajde riskiraj i ti dvi kune, nemoj čekati 346, ovo nije optima, ali je cijena optimalna
Tko bi rekao da su investitori u ovu dionicu ipak toliko plašljivi??
Do jučer su svi navijali na 700-800, a sad bi opet htjeli na 300?
Mora da su svi izašli, ali što ako im veliki sad pomrse račune pa je dignu iznad 400?
Tko bi rekao da su investitori u ovu dionicu ipak toliko plašljivi??
Mora da su svi izašli, ali što ako im veliki sad pomrse račune pa je dignu iznad 400?
Vama je svejedno, necete kupit ako dode na 100 kuna jer cete cekat nize, a necete kupovat niti na 400 pa ce recimo na 1000
uvijek cete imat razloge protiv.
tesko je novcanik otvorit
Ova lijepa zarada bi se mogla negdje "pretočiti" na druge dionice, ali koje to tek budemo vidjeli.
Koja to dionica recimo za cca 6 mjeseci može narasti 100% od danas.. pa da vidimo u 11. mjesecu? Ja od svih koje imam, njih 10tak trenutno, stavljam karte na atpl
Display MoreTko bi rekao da su investitori u ovu dionicu ipak toliko plašljivi??
Vama je svejedno, necete kupit ako dode na 100 kuna jer cete cekat nize, a necete kupovat niti na 400 pa ce recimo na 1000
uvijek cete imat razloge protiv.
tesko je novcanik otvorit
Nije to bilo nista sarkastično, već ozbiljno, jer tu se vidi kakvi su ulagači na Zse.
Vozarine su npr. skočile za 15-20.000 Usd a sad kad su jedan dan pale stotinjak Usd odmah nastaje panika.
Tu će dobro proći veći igrači koji mogu upravo zarađivati na takvima.
Display MoreDisplay MoreNešto ću vas pitati, ali nemojte me molim vas odmah razapeti, ništa ne drukam i ne tvrdim. Zanima me samo kakav bi bio sentiment na forumu kada bismo u bližoj budućnosti vidjeli kretanje cijene nekako ovako kako sam ucrtao na grafu.
Na grafu je fraktal iz 2016.. Ovakvo kretanje cijene bi tehnički bila prirodna konsolidacija u uptrendu, dobra prilika za kupnju, ništa zabrinjavajuće, čak bi rekli da je "zdravo". Mene zanima kako bi razmišljali oni koji su sada kupili na ovom potencijalnom vrhu, da li bi možda panično prodavali ukoliko bi se cijena približavala možda koti 300, ili bi možda dokupljivali, neki bi možda izašli iz dionice dok traje konsolidacija i tražili u međuvremenu zaradu u drugim dionicama, u kojem trenutku bi se kupnji priključili oni koji trenutno nisu u dionici, koje zone bi pratili?
Greškom sam ovaj post stavio na temu ATPL umjesto Tehnička. Molim Admina da to premjesti.
Sebe smatram uspješnim trejderom pa ću pokušat odgovorit. Da se odmah razumijemo, nema čarobne formule i svaki dan mi je nova borba.
Ne koristim TA i već igram na feeling i na fundamente, odnosno trejdam samo "jake" dionice.
"Jake" dionice su one koje mlate pare i većinom isplaćuju divku, tu je taktika jednostavna...u padu stalno kupujem, u rastu kratim...i tako all day long...npr. KODT, ATGR i ADPL imam već preko 4 godine, ali u različitim količinama, ovisno o kretanju cijene...kupujući teškaše rizik gubitka je minimalan...
A sad malo o ATPL...
Jako mi je bitno kako se osjećam u poziciji...to mi je glavni indikator kupnje/prodaje
Ako mi nije ugodno, kratim 1/4 po bilo kojoj cijeni i postavljam kupnju 5% niže...najčešće manju količinu nego sam prodao i tako smanjujem izloženost s padom...
S druge strane, ako se dobro osjećam unutra i ako vjerujem onda radim suprotno, u padu kupujem više, a na odbijancima prodajem manju količini i tako povećavam izloženost...upravo to sad radim na ATPL (jučer uzeo 200kom na 373kn prodao 50kom na 386kn; danas uzeo 200 kom na 352kn prodao 50kom na 368kn...)
Nastavi li padat, kupovni nalozi će bit sve rjeđi (svako 20 kn), a prodajni nalozi će pratiti cijenu, tako da svaki rast izađem određenu količinu...
Ako dođe do 300kn pretpostavljam da ću bit izložen maksimalno koliko sam spreman prihvatiti i u daljnjem padu (ako dođe do njega) neću sudjelovati, možda tek na 265kn...
Teško mi je riječima opisati kako funkcioniram, ali do neke granice više kupujem, a manje prodajem, nakon toga izbjegavam kupnju i kupujem baš ako dobro padne, a nakon toga (padajući nož) prestanem s kupnjom i samo prodajem u rastu...
p.s. rijetko prodajem po bidu, jedino na otvaranju...
Pa ti sam sebi prodaješ i radiš promet na ATPL i brokerima
Display MoreDisplay MoreSebe smatram uspješnim trejderom pa ću pokušat odgovorit. Da se odmah razumijemo, nema čarobne formule i svaki dan mi je nova borba.
Ne koristim TA i već igram na feeling i na fundamente, odnosno trejdam samo "jake" dionice.
"Jake" dionice su one koje mlate pare i većinom isplaćuju divku, tu je taktika jednostavna...u padu stalno kupujem, u rastu kratim...i tako all day long...npr. KODT, ATGR i ADPL imam već preko 4 godine, ali u različitim količinama, ovisno o kretanju cijene...kupujući teškaše rizik gubitka je minimalan...
A sad malo o ATPL...
Jako mi je bitno kako se osjećam u poziciji...to mi je glavni indikator kupnje/prodaje
Ako mi nije ugodno, kratim 1/4 po bilo kojoj cijeni i postavljam kupnju 5% niže...najčešće manju količinu nego sam prodao i tako smanjujem izloženost s padom...
S druge strane, ako se dobro osjećam unutra i ako vjerujem onda radim suprotno, u padu kupujem više, a na odbijancima prodajem manju količini i tako povećavam izloženost...upravo to sad radim na ATPL (jučer uzeo 200kom na 373kn prodao 50kom na 386kn; danas uzeo 200 kom na 352kn prodao 50kom na 368kn...)
Nastavi li padat, kupovni nalozi će bit sve rjeđi (svako 20 kn), a prodajni nalozi će pratiti cijenu, tako da svaki rast izađem određenu količinu...
Ako dođe do 300kn pretpostavljam da ću bit izložen maksimalno koliko sam spreman prihvatiti i u daljnjem padu (ako dođe do njega) neću sudjelovati, možda tek na 265kn...
Teško mi je riječima opisati kako funkcioniram, ali do neke granice više kupujem, a manje prodajem, nakon toga izbjegavam kupnju i kupujem baš ako dobro padne, a nakon toga (padajući nož) prestanem s kupnjom i samo prodajem u rastu...
p.s. rijetko prodajem po bidu, jedino na otvaranju...
Pa ti sam sebi prodaješ i radiš promet na ATPL i brokerima
sam sebi a opet nije ni sam, pa neće nam valjda bRokeri podnositi zahtjev za covid dodatak i očuvanje radnih mjesta, sramota je to za 'vako jako tržište
A gle dok su veliki gurali naravno da je buducnost (bila) ruzicasta. Ja nekako ocekujem stabilizaciju tek oko 300 jer na 360 je puno ljudi ulazilo i sada pocinju osjecati gubitke. Pitanje je koliko ih mogu trpiti. Vidjet cemo do kraja tjedna