Mene vise kolega mitkko zanima na kojoj razini biste vi ponovno usli. Svaka Vam cast na iskrenosti da ste prodali na 215 kuna.
P.S. ja imam i ne prodajem.
Mene vise kolega mitkko zanima na kojoj razini biste vi ponovno usli. Svaka Vam cast na iskrenosti da ste prodali na 215 kuna.
P.S. ja imam i ne prodajem.
Izgleda da su se veliki poigrali malo
Strašan doprinos temi. Tko su veliki, koja je igra? Daj nam pojasnite kolega
Pa to je već bar dobro poznato kako ide, malo se sruši cijena, plašljivi odrade svoje, a onda se kupi po asku.
Čudno kako sad nema komentara od prije koji dan, a ništa se nije promijenilo u međuvremenu.
Display MoreDisplay MoreNešto ću vas pitati, ali nemojte me molim vas odmah razapeti, ništa ne drukam i ne tvrdim. Zanima me samo kakav bi bio sentiment na forumu kada bismo u bližoj budućnosti vidjeli kretanje cijene nekako ovako kako sam ucrtao na grafu.
Na grafu je fraktal iz 2016.. Ovakvo kretanje cijene bi tehnički bila prirodna konsolidacija u uptrendu, dobra prilika za kupnju, ništa zabrinjavajuće, čak bi rekli da je "zdravo". Mene zanima kako bi razmišljali oni koji su sada kupili na ovom potencijalnom vrhu, da li bi možda panično prodavali ukoliko bi se cijena približavala možda koti 300, ili bi možda dokupljivali, neki bi možda izašli iz dionice dok traje konsolidacija i tražili u međuvremenu zaradu u drugim dionicama, u kojem trenutku bi se kupnji priključili oni koji trenutno nisu u dionici, koje zone bi pratili?
Greškom sam ovaj post stavio na temu ATPL umjesto Tehnička. Molim Admina da to premjesti.
Pretpostavljam da je malo onih koji vec sada imaju ulagacku strategiju u ovu dionicu na nacin kako opisujes. Vise ovisi o trenutnoj situaciji i dnevnim vozarinama.
Uglavnom, promatrajuci rekla bih da su dvije vrste ulagaca:
1. netko prodaje pa cu i ja (kad povuce jedan drugog, ako sam dobro zapamtila, to se zove krdo :)); dobar mi je prinos; ide to dole; prodat cu sto prije pa ulovit kakvu-takvu cijenu; kapitalizirat cu pa cu onda vidjet sta cu i gdje cu to uloziti; mozda cak opet u ovo. Ovu kategoriju ce povuci opet kad se krene nazad gore. :)) Ovom kategorijom vlada sentiment i panika.
2. u drugoj kategoriji su oni koji su dosta ulozili (preko par tisuca komada) i takvi ne prodaju; imaju dugorocnu strategiju i znaju kuda idu (poznam takve pa iz prve ruke), tako da se oni niti ne pronalaze u ovom pitanju iz tvog posta.
Uglavnom, mislim da ces dobiti malo odgovora. Evo ja ti odgovorila za sve. :)))
Slažem se, dugoročni investitor ima širi horizont gledanja stvari. Ovo je pitanje bilo namjenjeno trejderima, trebalo je biti na temi Tehnička. Trejderi nemaju običaj ispratiti konsolidaciju u dionici.
Mislim da necemo gledati taj propad o kojem govorite jer dionica sad vec ima potporu i s njenom cijenom se upravlja.
Moje skromno misljenje je da se radi na podizanju cijene radi neke kombinacije s Jadroplovom. Drzava ce se toga rijesiti, a Atpl je prirodan kupac. Tu ce vjerovatno biti nekakva komba s unosenjem prava, tj. dionica Jdpl.
Ovo je samo moje misljenje, cista spekulacija, nije bazirano na nikakvim posrednim niti neposrednim saznanjima jer ih nemam.
Napravi li uprava Atlantske Plovidbe išta drugo osim to da otkupi za kikiriki brodove od Jadroplova po Vašoj špekulaciji, uđe li u bilo kakvo vlasništvo ovog zombija, ja momentalno prodajem svoje dionice ATPL i ćao đaci.
Svatko odluke o trenutku ulaska i izlaska donosi ponaosob. Mišljenja sam da do korekcije ispod 300 kn može doći samo u slučaju takvog brutalnog poremećaja na tržištu vozarina da se u kratkom vremenu sve stropošta na razine iz prošle godine što mi više zvuči kao SF nego realnost. Čak i ova korekcija sa 393 kn na 350 mi nije izgledala realno još prije 2 dana. Svaka čast tehničarima, cijenim njihov trud i znanje, al mislim da će se odluke u ovakvim vremenima više donositi na temelju fundamenata, a oni kako se trenutno čini će iz dana u dan izgledati sve bolje. Realnija mi je opcija da ćemo uskoro vidjet ATPL na 4xx,nego na 2xx. Al kako sam rekao, svi mi donosimo odluke samostalno i svatko će žeti kako će i posijati.
Strašan doprinos temi. Tko su veliki, koja je igra? Daj nam pojasnite kolega
Pa to je već bar dobro poznato kako ide, malo se sruši cijena, plašljivi odrade svoje, a onda se kupi po asku.
Čudno kako sad nema komentara od prije koji dan, a ništa se nije promijenilo u međuvremenu.
I sama sam pokusala iskoristiti situaciju i kupiti na ovim niskim razinama danas, al mi danas bas i ne ide. :)) Vrebam i dalje. Valjda ce jos biti prilike.
Display MoreNešto ću vas pitati, ali nemojte me molim vas odmah razapeti, ništa ne drukam i ne tvrdim. Zanima me samo kakav bi bio sentiment na forumu kada bismo u bližoj budućnosti vidjeli kretanje cijene nekako ovako kako sam ucrtao na grafu.
Na grafu je fraktal iz 2016.. Ovakvo kretanje cijene bi tehnički bila prirodna konsolidacija u uptrendu, dobra prilika za kupnju, ništa zabrinjavajuće, čak bi rekli da je "zdravo". Mene zanima kako bi razmišljali oni koji su sada kupili na ovom potencijalnom vrhu, da li bi možda panično prodavali ukoliko bi se cijena približavala možda koti 300, ili bi možda dokupljivali, neki bi možda izašli iz dionice dok traje konsolidacija i tražili u međuvremenu zaradu u drugim dionicama, u kojem trenutku bi se kupnji priključili oni koji trenutno nisu u dionici, koje zone bi pratili?
Greškom sam ovaj post stavio na temu ATPL umjesto Tehnička. Molim Admina da to premjesti.
u životu i na burzi sve je moguče.......a kako bid trenutno razmišlja o padu i ispod 350 možete vidjeti.......uvijek se nešto može promijeniti ali ja nevidim kako vozarine mogu ostati iznad 20000$ a da dionica padne na 265 kn.........a da ne pričam o trenutnih 25000$ za supre i capove.......o eventualnom daljnem rastu vozarina i cijeni dionice da ni ne razmišljam......ja nisam tehničar ali ovakve razine vozarina i neki eventulni daljnji rast prije bi mi ukazivale na put dionice prema 562 nego 265........
Display MoreDisplay MoreNešto ću vas pitati, ali nemojte me molim vas odmah razapeti, ništa ne drukam i ne tvrdim. Zanima me samo kakav bi bio sentiment na forumu kada bismo u bližoj budućnosti vidjeli kretanje cijene nekako ovako kako sam ucrtao na grafu.
u životu i na burzi sve je moguče.......a kako bid trenutno razmišlja o padu i ispod 350 možete vidjeti.......uvijek se nešto može promijeniti ali ja nevidim kako vozarine mogu ostati iznad 20000$ a da dionica padne na 265 kn.........a da ne pričam o trenutnih 25000$ za supre i capove.......o eventualnom daljnem rastu vozarima i cijeni dionice da ni ne razmišljam......ja nisam tehničar ali ovakve razine vozarina i neki eventulni daljnji rast prije bi mi ukazivale na put dionice prema 562 nego 265........
Naravno, ako vozarine budu nastavile svakodnevno rasti ovakvim tempom, nećemo vidjeti ovako duboku korekciju. Pitanje je onda samo hoće li vozarine nastaviti sa ovakvim rastom.
budući je malo stalo vani i bdi se koleba (iako panamaxi rasturaju) prevladala je prodaja, sad kad se dijonica fino iskorigirala , već se osjeti da je i prodaja i kupnja neutralna, s tim što je bid nabubrio. Našao se za sad neki kompromis na ovoj razini. A čim BDI okrene stvari će se jako promijeniti u korist kupnje. Samo treba dočekat.
u životu i na burzi sve je moguče.......a kako bid trenutno razmišlja o padu i ispod 350 možete vidjeti.......uvijek se nešto može promijeniti ali ja nevidim kako vozarine mogu ostati iznad 20000$ a da dionica padne na 265 kn.........a da ne pričam o trenutnih 25000$ za supre i capove.......o eventualnom daljnem rastu vozarima i cijeni dionice da ni ne razmišljam......ja nisam tehničar ali ovakve razine vozarina i neki eventulni daljnji rast prije bi mi ukazivale na put dionice prema 562 nego 265........
Naravno, ako vozarine budu nastavile svakodnevno rasti ovakvim tempom, nećemo vidjeti ovako duboku korekciju. Pitanje je onda samo hoće li vozarine nastaviti sa ovakvim rastom.
Pa recimo neka se i korigiraju 10-20 % a cijena dionice trebala bi se , ne korigirati nego pasti sa 380 na 265 kn?........uostalom cijena dionice je več u korekciji a vozarine i dalje visoko i rastu......neznam.......sve su to pretpostavke i znamo da je na burzi sve moguće ali mislim da bi za te cijene trebali vidjeti niz negativnosti iz dana u dan ili neku veliku "bombu" koja bi potresla dry bulk ili svjetska tržišta.......takve opasnosti trenutno za dry bulk nisu na vidiku pa ne vidim nikakvu vezu između stanja u dry bulku i cijene od 265........
opet tražimo dlaku u jajetu......a trenutno neznam zašto......ali treba naravno stalno pratiti, nikad se nezna......
nego imate li vi i neku optimističnu varijantu?......
istina da je danas krenila promjena vremena na hladnije i kišu ali neče valjda poplava bit zbog malo kiše.......
U svakom slucaju korekcija je dobra jer da je onako nastavilo rast u jednom trenutku bi nastala raspodaja s padom do 50%, uostalom znamo i sami vec da vozarine mogu rast ovako brzo ali postoji odredjeni delay kada se iste prenesu na brodare ovisno o ugovorima, s druge strane da je netko prijasnjih godina ponudio ugovore na 15000$ dugorocnije bilo bi veselja, a ne ovih sadasnjih povise 20000$.
Nije mi uspio ukrcaj na 350 😣 kasno paljenje...
Sto Zse napravi od ljudi, prepelice. Pa ljudi nece 100 dana rasti ni index ni dionica, ali smjer je jasan, ne razmisljajte bar jos par miseci o rasprodaji, pogotovo zbog 2-3 dana ne pada indexa, nego samo stagnacije. Sto li vam je...Pa da i ovake ostanu vozarine to je med, a rasti ce..
Da nema trejda ne bi bilo volumena. Sve ima svoju funkciju. Tome sluzi trziste. Da mozes uvijek uci i izaci po ponudjenoj cijeni.
Pa recimo neka se i korigiraju 10-20 % a cijena dionice trebala bi se , ne korigirati nego pasti sa 380 na 265 kn?........uostalom cijena dionice je več u korekciji a vozarine i dalje visoko i rastu......neznam.......sve su to pretpostavke i znamo da je na burzi sve moguće ali mislim da bi za te cijene trebali vidjeti niz negativnosti iz dana u dan ili neku veliku "bombu" koja bi potresla dry bulk ili svjetska tržišta.......takve opasnosti trenutno za dry bulk nisu na vidiku pa ne vidim nikakvu vezu između stanja u dry bulku i cijene od 265........
opet tražimo dlaku u jajetu......a trenutno neznam zašto......ali treba naravno stalno pratiti, nikad se nezna......
istina da je danas krenila promjena vremena na hladnije i kišu ali neče valjda poplava bit zbog malo kiše.......
Neću dalje ulaziti u raspravu. Ovo je bilo pitanje za trejdere. Ja i u rastu i u padu pokušavam održati hladnu glavu, objektivno sagledavati stvari i uvijek imati plan A i plan B - rekli bi, "hope for the best, prepare for the worst". To je sve. Ako pitam kako bi reagirali kada se korekcija dogodi, ispadam crnjak, a još i napišem da očekujem kratkoročnu korekciju prije daljnjeg rasta, ali svejedno sam crnjak. Stvarno ne vidim u čemu je problem. Ne znam šta je tu "traženje dlake u jajetu", pa ništa ne raste pravocrtno.
Ja sam osobno bullish na bulkerima još od 2019., to znaju svi koji su pratili šta pišem. Da nije bilo korone, vjerujem da bi ovakav rasplet gledali godinu dana ranije. Zato mi je smiješno kada mi ovdje neki koji su se tek sada uključili govore da crnjačim i drukam, a sami ne znaju razlikovati panamax od supre, a o ostalome da ni ne pričam. Ali nema veze, ne smeta mi. Ajde, neću više smetati na ovoj temi.
Display MorePa recimo neka se i korigiraju 10-20 % a cijena dionice trebala bi se , ne korigirati nego pasti sa 380 na 265 kn?........uostalom cijena dionice je več u korekciji a vozarine i dalje visoko i rastu......neznam.......sve su to pretpostavke i znamo da je na burzi sve moguće ali mislim da bi za te cijene trebali vidjeti niz negativnosti iz dana u dan ili neku veliku "bombu" koja bi potresla dry bulk ili svjetska tržišta.......takve opasnosti trenutno za dry bulk nisu na vidiku pa ne vidim nikakvu vezu između stanja u dry bulku i cijene od 265........
Neću dalje ulaziti u raspravu. Ovo je bilo pitanje za trejdere. Ja i u rastu i u padu pokušavam održati hladnu glavu, objektivno sagledavati stvari i uvijek imati plan A i plan B - rekli bi, "hope for the best, prepare for the worst". To je sve. Ako pitam kako bi reagirali kada se korekcija dogodi, ispadam crnjak, a još i napišem da očekujem kratkoročnu korekciju prije daljnjeg rasta, ali svejedno sam crnjak. Stvarno ne vidim u čemu je problem. Ne znam šta je tu "traženje dlake u jajetu", pa ništa ne raste pravocrtno.
Ja sam osobno bullish na bulkerima još od 2019., to znaju svi koji su pratili šta pišem. Da nije bilo korone, vjerujem da bi ovakav rasplet gledali godinu dana ranije. Zato mi je smiješno kada mi ovdje neki koji su se tek sada uključili govore da crnjačim i drukam, a sami ne znaju razlikovati panamax od supre, a o ostalome da ni ne pričam. Ali nema veze, ne smeta mi. Ajde, neću više smetati na ovoj temi. sam ja rekao da crnjačite i drukate?.....
Gdje sam ja rekao da crnjačite i drukate?.....možda sam to pomislio ali rekao nisam.......
korekciju vidimo, normalna je i dobra......
samo sam pitao i za neku vašu optimističniju prognozu ? (ako postoji).......
vaše je pisanje ovdje sigurno potrebno jel puno znate......zato samo pišite i to što više......(stvarno to mislim).......a ja ću se potrudit da pišem što manje ili uopće ne pišem......ali neznam čemu neka ljutnja kad ste tražili mišljenje drugih.....
Bravo zloćka na targetu 364 kn.
Još da si i trgovala
Ne stižem. Najveći godišnji reli mi je prošao ispod radara, vubijam se na poslu, šmrcko.
Čestitke svima. Ovo je Too big to fail....... pa sada idem pogledati na koliko ću kupiti u konsolidaciji. Kud svi tud i Mujica
Inače stvarno ide Smak svijeta. Ledica je ušla u Atlantsku i koketira sa tehničkom, i Flight nam je ovdje , oh
Još da si i trgovala
Ne stižem. Najveći godišnji reli mi je prošao ispod radara, vubijam se na poslu, šmrcko.
Čestitke svima. Ovo je Too big to fail....... pa sada idem pogledati na koliko ću kupiti u konsolidaciji. Kud svi tud i Mujica
Inače stvarno ide Smak svijeta. Ledica je ušla u Atlantsku i koketira sa tehničkom, i Flight nam je ovdje , oh
Zločesta jel se sjećaš one svoje legendarne izjave "kupnja u zaslonu prodaje" ili tako nekako slično?! .
Ispravi me...
Malo da se vratimo na smislenije stvari od pogadjanja vrha i dna
U prilogu omjer Duga i Kapitala Atlantske plovidbe od ohoho, sad naravno da kapital ne odrazava stvarnu vrijednost kapitala zbog promjenjive vrijednosti imovine brodova koja se ne uskladjuje na svakom izvjescu ali mislim da se moze zakljuciti da je kapital neka vrsta averagea koja kroz odredjeni period predstavlja realnu sliku kapitala mozda bi mogli uzest za kapital na odredjeni datum varijaciju od nekih cca 30tak % jer vjerovatno preko toga bi uskladjivanje usljedilo, ono sta je iz slike vidljivo da je Atlantska kroz ovu povijest redovito bila u omjeru oko 1.5 osim u periodu nakon 2008 kada su enormno porasle zarade i vrijednost brodova i koja je opet naknadno ponovo umanjena 2014, a zgodno je primjetiti da je 1999 i 2003 omjer bio isti kao danas
Još da si i trgovala
Molim Vas javite na koliko ćete kupiti, idem Vašim putem.