1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • 1
  • 238
  • 239
  • 240
  • 776
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 7, 2021 at 10:16 PM
    • #4,761
    Quote from migra
    Quote from Flight

Ma da, naravno.... nema ih dovoljno, pa je odlucio dodati još malo....

dali postoji dovoljna količina?

pa tko od nas nebi težio ako bi mogao što većem udjelu vlasništva?

ili same zarade?

nije li se ovdje nudilo u par mjeseci uzeti 100% anualizirano 300-400%

nije li to dovoljan motiv za uzeti još nečeg što već imaš i u velikim količinama?

zašto bi on morao biti ono što mi nismo?

osim nekolicine ali držim da je to samo deklarativno :/

Display More

Pa naravno... nema dosta pa kupuje sve sto se ponudi. Jer zna da će se sve dionice “potrošiti” i da se “sutra” vise neće moći kupiti. Ponestat će ih....

Samo mi nije jasno kako je on to shvatio tek nakon nas.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 7, 2021 at 10:23 PM
    • #4,762
    Quote from Flight
    Quote from migra

ili same zarade?

nije li to dovoljan motiv za uzeti još nečeg što već imaš i u velikim količinama?

Display More

Pa naravno... nema dosta pa kupuje sve sto se ponudi. Jer zna da će se sve dionice “potrošiti” i da se “sutra” vise neće moći kupiti. Ponestat će ih....

Display More

uvijek će ih se moći kupiti ali prije koji mjesec po 1xx a sada po 3xx,razlika je drastična ?

tko kaže da on to nije shvatio prije nas svih?

ako je sada "kupio" od nekog,tko kaže da ih taj netko nije kupovao po 1xx?

pa su čekali pravi trenutak za službeno prebacivanje?cijena bi bila stvar dogovora,neka provizija od nabavne cijene,svi zadovoljni?

ako je ovo taj trenutak ,tada se šalje poruka koja se je htjela poslati danas a ne prije koji mjesec?

i ja bi tako učinio,po toj pretpostavki.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • May 7, 2021 at 10:25 PM
    • #4,763
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

Mozda bi zbog objektivizacije bilo bolje pogledati graf usporedbe sa peer grupom zadnje 3 godine.

GNK, SBLK, SB, EGLE, GOGL, DSX i NMM

Evo, Pepeljuga je napravila zadatak. :))

Razdoblje 04.01.2016 - 06.05.2021

Atpl vs SBLK vs GNK vs GOGL vs NMM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

<3 , please 3 godisnji od 2018. :saint:

Quote from tizian1
    Quote from Kvark

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kvark,

Divni ste. Bilo je tu mislim i dokapa.

Display More

U pravu si, zato sam molio kolegicu zadnje 3 godine od 2018, jtako bi benchmqrk bio realniji :thumbup:

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,013
    • May 7, 2021 at 10:26 PM
    • #4,764
    Quote from Flight
    Quote from migra

ili same zarade?

Display More

Display More

Ako nije tajna na kojoj ste cijeni vi to shvatili?.......jel onako po vašem pisanju nebi se reklo da je to bilo 91' na 180 kad je vladao strah osim ako niste pisali jedno a radili drugo........

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 7, 2021 at 10:29 PM
    • #4,765
    Quote from hugh
    Quote from Flight

Ako nije tajna na kojoj ste cijeni vi to shvatili?.......jel onako po vašem pisanju nebi se reklo da je to bilo 91' na 180 kad je vladao strah osim ako niste pisali jedno a radili drugo........

To nije bitno za ovu raspravu. Treba se držati logičnih, a ne wannabe scenarija.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 7, 2021 at 10:30 PM
    • #4,766
    Quote from gigic23
    Quote from Kvark

U pravu si, zato sam molio kolegicu zadnje 3 godine od 2018, jtako bi benchmqrk bio realniji :thumbup:

Display More

Evo, direktore. :))) Kud Vi okom, a ja skokom. :))

Razdoblje 02.01.2018 - 06.05.2021

A mozda, nije trebalo ukljuciti 2018. pa evo i ovaj range:

Razdoblje 02.01.2019 - 06.05.2021

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,013
    • May 7, 2021 at 10:30 PM
    • #4,767
    Quote from gigic23
    Quote from Kvark

Quote from tizian1

Kvark,

Divni ste. Bilo je tu mislim i dokapa.

Display More

to što gigic23 piše vjerovatno je istina ali kvark molim te nemoj.......shvati da te tulipane nečeš dobit nikad pa čak ni onda.....još ti ni ono siromašno obečanje da će cijenu napucat na 400 nisu ispunili.......tek kad odrade 400×2 pošalji im ali samo jedan graf......

i evo nje.....nisam je stigao ni upozorit.....joj,joj......

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 7, 2021 at 10:32 PM
    • #4,768
    Quote from Flight
    Quote from migra

ili same zarade?

Display More

Display More

Odavno ja "Svetca" gledam kao na kralja špekulacije...od kad se pojavio u ATPL jako vodi brigu o cijeni dionice i to je sada posebno važno...kako firma bude zaradjivala tako ce postajat sve transparentniji i medijski popraceni, a nebi me zacudila ni isplata simbolicne divke u 2022....jer covjeku je jako stalo do cijene dionice, pokazao je to vec nekoliko puta (pumpanje na 600kn sa bidom od 10k komada: pa u 2018. pumpanje sa 300kn na 400kn u jednom danu)...ne sumnjam da ce se "pokazat" i u ponedjeljak

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2021 at 10:37 PM
    • #4,769
    Quote from Parica

Odavno ja "Svetca" gledam kao na kralja špekulacije...od kad se pojavio u ATPL jako vodi brigu o cijeni dionice i to je sada posebno važno...kako firma bude zaradjivala tako ce postajat sve transparentniji i medijski popraceni, a nebi me zacudila ni isplata simbolicne divke u 2022....jer covjeku je jako stalo do cijene dionice, pokazao je to vec nekoliko puta (pumpanje na 600kn sa bidom od 10k komada: pa u 2018. pumpanje sa 300kn na 400kn u jednom danu)...ne sumnjam da ce se "pokazat" i u ponedjeljak

pa napravio bi posao života kad bi ovo prepumpao, počeo isplaćivat divku i onda uvalio fondovima za fine novce, taman kad se trend okrene :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • May 7, 2021 at 10:41 PM
    • #4,770

Stari članak o IB

Oprez u ulaganju

Za sebe kaže kako je konzervativan investitor koji ulaganjima pristupa oprezno i studiozno. Ističe kako ništa ne radi slučajno, a njegova se investicijska strategija djelomično temelji na "contrarian" pristupu, odnosno kupovanju dionica kada im je cijena na dnu. To je i jedan od razloga značajnijeg kupovanja dionica Atlantske plovidbe. "Vjerujem u oporavak dry bulk sektora i smatram kako se neće dogoditi i treće dno u kretanju cijena vozarina", istaknuo je u razgovoru Bilbija. Dodaje kako je dugoročni investitor, a povećanjem udjela želi pomoći kompaniji kako bi unaprijedila svoje upravljanje i transparentnost, a čime bi posredno zaštitio i svoj udjel. Za Atlantsku plovidbu kaže kako je vrlo dobro vođena kompanija koja njeguje konzervativni pristup u poslovanju. To se očituje u činjenici da su u "dobrim godinama" akumulirali imovinu koja im je poslužila da prežive razdoblje niskih vozarina i krize u brodarskom sektoru.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2021 at 10:44 PM
    • #4,771
    Quote from Sheriff

Stari članak o IB

Oprez u ulaganju

Za sebe kaže kako je konzervativan investitor koji ulaganjima pristupa oprezno i studiozno. Ističe kako ništa ne radi slučajno, a njegova se investicijska strategija djelomično temelji na "contrarian" pristupu, odnosno kupovanju dionica kada im je cijena na dnu. To je i jedan od razloga značajnijeg kupovanja dionica Atlantske plovidbe. "Vjerujem u oporavak dry bulk sektora i smatram kako se neće dogoditi i treće dno u kretanju cijena vozarina", istaknuo je u razgovoru Bilbija. Dodaje kako je dugoročni investitor, a povećanjem udjela želi pomoći kompaniji kako bi unaprijedila svoje upravljanje i transparentnost, a čime bi posredno zaštitio i svoj udjel. Za Atlantsku plovidbu kaže kako je vrlo dobro vođena kompanija koja njeguje konzervativni pristup u poslovanju. To se očituje u činjenici da su u "dobrim godinama" akumulirali imovinu koja im je poslužila da prežive razdoblje niskih vozarina i krize u brodarskom sektoru.

a i Krešo (mister 3/3, zasad) je to prepoznao ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,013
    • May 7, 2021 at 10:46 PM
    • #4,772
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Ja si već par dana razmišljam o tome.....prvo mi je bilo smiješno i preoptimistično ali za 2-3 god ako sve bude po planu kako bi 50 kn ili eventualno više kn po dionici izgledalo na današnju cijenu ili na onu od ispod 200 kn......

možda simbolična u 2022 ali ja rađe nebi......osim ako ne naprave neko čudo ili vozarine još više "polude" pa več ove godine imaju dobit od 200 mil kuna.......

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 7, 2021 at 10:49 PM
    • #4,773
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

Display More

Dodala sam i ostale. Stvarno dobro izgleda. :thumbup:

Atpl vs DSX vs SBLK vs GNK vs GOGL vs EGLE vs NMM

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • May 7, 2021 at 10:50 PM
    • #4,774
    Quote from Kvark
    Quote from Kvark

Display More

Dodala sam i ostale. Stvarno dobro izgleda. :thumbup:

Display More

Meni je malo prekricava ova zelena i puno mi je plave ali ok...ako je vama dobro :rolleyes:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2021 at 10:53 PM
    • #4,775
    Quote from KicanCRO

Nije neki buy signal. 1,5 m kn, valjda ce forumas biti zadovoljan kolicinom.

jbt., presušit će burza u ponediljak.

Atlant coin će sve "usisati", ko crna rupa :S

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 7, 2021 at 11:13 PM
    • #4,776
    Quote from Parica
    Quote from Flight

koliko će podržavati kroz bid pokazat će vrijeme AI meni bitno važnije su druge "simboličke"poruke:

1,tu sam i dalje sam fokusiran

2.ulažem dodatni kapital jer je sada još bolji outlook

3. došlo je vrijeme da se naplati

kroz rast cijene dionice ili dividendu?

rast cijene dionice je moguć ali prodaja njegove količine preko zse nije izgledno provediv?

ma je ali sa velikim diskontom a to...

dali bi mogao prodati svoj paket?

teorestki bi ali kupac bi se rukovodio fundamentima a ne cijenom na zse pa...

slažem se i još sam prije koji mjesec ovdje (atpl =185)podržao raspravu o dividendi ovdje

najavio da je očekujem,priželjkujem....

naravno kao jedan dio od dobiti ,po meni 1/3 bi bilo fer i provedivo.

posljedično bi to imalo značajnog utjecaja na poželjnost dionice,rast cijene.

jedan od mojih motiva za ulazak sada je bilo očekivanje da smo sa I B dobili investitora koji ima isti cilj kao i mi a to je povrat na investiciju.

u tom slučaju nebi se zamarao "izlaskom na vrijeme",što ne znači da nebi i izašao nekad ali nebi na to gledao kao sada.

po meni stvorilo bi to jednu sasvim drugu sliku o kompaniji i posljedično drugi stav investitora prema njoj.

zajedno u dobru i zlu nije problem ako i dijelimo zajedno kada se ima za dijeliti.

strani bulkeri ističu i jako im je važno da investitori znaju da je njima važna misija vratiti vrijednost dioničarima.

nismo to imali do sada koliko treba ali sada imamo na čelu investitora pa očekujem i priželjkujem novi pristup.

ako će izostati,tada ćemo morati kao i do sada a to može kompaniju jednog dana jaaako skupo koštati.

najnovija najava dividende govori u prilog tome da novi vjetrovi pušu na jugu.

time will tell

p.s.

institucionalni ulagači bi isto mogli biti dio rješenja za I B i za kompaniju u cijelini ali potrebna su unaprijeđenja

na svim razinama.

sa realno izglednim outlookom vrlo izgledno da ćemo biti u rasponu od zadovoljni do prezadovoljni,bez obzira na stav kompanije prema investitorima ali kompanija je ta koja može jako profitirati u budućnosti od svog stava prema investitorima.

napretka ima,uvijek može citius altius fortius

sloboda izbora je zakon

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 7, 2021 at 11:16 PM
    • #4,777
    Quote from Mrcash

kolega maraton , ja sam odluku da ne prodajem dugoročno donio kad sam ušao po 250 kn jer mi je bila skupa po 200 i 220. Ne zanima me jeli raste 10 posto (iako to je jedino što radi cjeli tjedan ) ili pada (što još nismo vidjeli) . Budite realni , očekujte nemoguce . Vrijeme je za uzeti opasnu lovu na zse , kakva bitcoin kakvi bakraci

I ovaj rast vanka samo podiže neku realnu vrijednost za toliko posto , ne zaboravimo da atpl nije krenula sa istih razina stoga ima još dosta jahanja

Kad sam pred 2 mjeseca preslagao portfelj i pojacao atpl sa pozicije rivp.. mislio sam sacekat +100%, pa vratit u mirne vode taj dio... ali sad vidim da cu ipak sacekat jos bar godinu, dvije, pa onda vidjet sta i kako dalje 😎

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,013
    • May 7, 2021 at 11:21 PM
    • #4,778
    Quote from D_artagnan
    Quote from Mrcash

kolega maraton , ja sam odluku da ne prodajem dugoročno donio kad sam ušao po 250 kn jer mi je bila skupa po 200 i 220. Ne zanima me jeli raste 10 posto (iako to je jedino što radi cjeli tjedan ) ili pada (što još nismo vidjeli) . Budite realni , očekujte nemoguce . Vrijeme je za uzeti opasnu lovu na zse , kakva bitcoin kakvi bakraci

I ovaj rast vanka samo podiže neku realnu vrijednost za toliko posto , ne zaboravimo da atpl nije krenula sa istih razina stoga ima još dosta jahanja

Kad sam pred 2 mjeseca preslagao portfelj i pojacao atpl sa pozicije rivp.. mislio sam sacekat +100%, pa vratit u mirne vode taj dio... ali sad vidim da cu ipak sacekat jos bar godinu, dvije, pa onda vidjet sta i kako dalje 😎

ja sam ove godine samo u atpl jel za sada ne vidim ni približan potencijal rasta kao ni likvidnost niti u jednoj drugoj dionici na zse.......budući da nemam puste milone to je sigurno najbolji izbor "since 180-190 kn".......

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2021 at 11:24 PM
    • #4,779
    Quote from D_artagnan

ma zašto?

budu ga sad fondovi nagurali kad se prvi Čeh prijavi na recepciju :S

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 8, 2021 at 12:34 AM
    • #4,780

da zakucam misao do kraja na temu dividende,dok je na vrhu prstiju :)

atpl nije dividendna dionica (bila) ono što je isplaćeno je kikiriki u odnosu na strance ALI stranci su razvodnjavali žestoko svoje dioničare a atpl nije,velika je to razlika.

ima u tome nešto pošteno ali i nepošteno.

po meni je dosadašnja politika atpl bila politika sa ciljem čuvanja vlasničkiog status quo.

oni koji nisu od 2008 prodali su dvostruko kažnjeni tada,neisplatom div(osim simbolično) i kažnjeni su velikim padom cijene a nagrađeni su nerazvodnjavanjem ako nisu prodali.

po meni bi bilo pošteno ako nisu prodavali da su barem nagrađeni bogatom dividendom,to i je dobit koja je ostvarena dok su oni bili dioničari.

na strancima dioničari snose dominantno posljedice tekućeg poslovanja a ne nekog iz prošlosti ili potencijalno nekog budućeg.

kompanija neisplatom dividende preživljava na zalihama ALI nije primorana na promjene,prilagođavanja,evoluciju,više transparentnosti pa je time manje konkurentna i time ranjivija ili i još gore....

oba modela imaju svoje prednosti i mane ali dosadašnji je po meni manje pošten prema investitorima koji ne učestvuju u upravljanju.

dali sami brdoviti balkan je kriv za to ili ima to veze sa osobnostima teško je pitanje.

ja sam za promjenu pristupa, ALI i čak ako se zaključi da je došlo vrijeme kada se je teško nositi ili još važnije kada će biti nemoguće nositi sa konkurencijom koja raspolaže bitno većom flotom,polugom da se razmotri pripajanje,zamjena za dionice ili neki od modela prodaje.

u svakom slučaju ako je neizbježno puno bolje da se to dogodi u okolnostima bulla nego krize kada se brodovi vrednuju po cijeni scrapa.

moje očekivanje od MIN 2-3 g bulla nije nepoznato,nisam mislio na potencijalnu prodaju sljedeći tjedan već kada će se vidjeti da se ide prema kraju,kada počnu stizati isporuke koje premašuju rast demanda,kada....

uz malo sreće može se to dodatno prolongirati godinama jer nove regulative,i svašta nešto elaborirano na dry bulk bez cenzure može učiniti nezamislivo pozitivne učinke za dry bulk.

za sada svjedočimo i participiramo u nezaboravnim vremenima,početku nezaboravnih vremena

tu smo da ispratimo i rezimiramo jednog dana gdje nas je to dovelo

puno uspjeha svima u investiranju

piratski pozdrav

• 1
    • 238
    • 239
    • 240
    • 776

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      207k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. goranlagea

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      842k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 32

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 4, 2025 at 4:38 PM
    2. Odgovora
      32
      Pregleda
      17k
      32
    3. bluelionZG

June 4, 2025 at 4:38 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 4, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. All

June 4, 2025 at 4:34 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

goranlagea June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago