1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 9:24 PM
    • #4,101

Vrijednost brodova je rasla u ovoj godini barem 20-ak % ako ne i više. Čak i ako ih je ATPL valorizirala više nego što je trebalo u prijašnjim izvješćima, sad bi zasigurno revalorizacija trebala ići na više. Pa samo na toj stavci bi dobit mogla biti 10-20 milje $, pa vi računajte. Doduše, to je računovodstvena stavka, nije cash, ali bi zazvonili opako...

Jedne godine kad je revalorizacija išla na dolje i kad su prikazali gubitak ako me sjećanje ne vara cca 750 milja kuna, hej, 750 milja kuna, dionica je bila zakucana.

I sad će je zakucat, ali u kontra smjeru... 😁

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• alias
    Guest
    • April 28, 2021 at 9:39 PM
    • #4,102

Evo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.

Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju

2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.

Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.

Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok

Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 9:43 PM
    • #4,103

Meni je svejedno dal mi stan vrijedi 1 milju kuna ili 1,5 milja kuna, ha? Baš nebitna stavka. Ništa ne znači. Neka si ti nama to pojasnio...

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 28, 2021 at 9:47 PM
    • #4,104
    Quote from maratonac

Meni je svejedno dal mi stan vrijedi 1 milju kuna ili 1,5 milja kuna, ha? Baš nebitna stavka. Ništa ne znači. Neka si ti nama to pojasnio...

Stan nam vrijedi koliko dobijemo za njega :)

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 28, 2021 at 9:47 PM
    • #4,105

Revalorizacija ne utječe direktno već posredno na Cash flow, ali utječe neposredno na dobit i u poreznom smislu se tretira kao dobit iz redovnog poslovanja. Medjutim, prodaja jednog broda po cijeni znatno iznad one u knjigama uz takve prevladavajuće trzisne uvjete može utjecati na potrebu za revalorizacijom cjelokupne imovine. Tada revalorizacija nije samo mogućnost nego i potreba odnosno obveza. Brodari ne žive i ne zarađuju samo na prevozu (rasutih) tereta nego i od kupnje odnosno prodaje imovine (brodova).

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 9:52 PM
    • #4,106

Ja sam svjedočio brutalnom rušenju dionice ATPL kad je revalorizirala (umanjila) vrijednost imovine u jednom izvješću za cca 750 milja kuna. Kad je napisano da je gubitak 750 milja kuna, lupalo se po bidu ko da nema sutra.

"Nebitna" je vrijednost imovine (stan, auto, zemljište) do trenutka dok ga nemaš namjeru prodat ili stavit pod hipoteku za neki kredit. Al pisat na način kako si ti to napisao, doista puno govori o tebi. Ne čudim se da si u forumskom komfliktu sa mnogima.

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 9:54 PM
    • #4,107
    Quote from alias

Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju

2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.

Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.

Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok

S ovim oko revalorizacije imovine ja se apsolutno slažem a i sa ostalim......ali kao što ste reki mi smo u hrvatskoj.......zamislite da je atpl npr. prije mjesec dana objevila revidirano za 2020 i u njemu napravila revalorizaciju od - 300 mil kuna......dionica bi drugi dan pala sa 180 na 80 kn.....a lijep ste primjer dali gdje je firma napravila veliki otpis pa je dionica u narednom periodu jako narasla.....redovno poslovanje daje "najviše bodova" kod analize dok ostale stavke imaju puno manji ili bi trebale imati puno manji utjecaj i davati "manje bodova" pri analizi.......

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 9:58 PM
    • #4,108
    Quote from maratonac

Nije svejedno ako stvarno toliko možete i dobiti za njega i ako ga stvarno i prodajete........ako stvarno ne vrijedi toliko a sve i da stvarno vrijedi ali ga ne prodate ostaje Vam samo zadovoljština što ste na kavi pričali o tome.......love nema ni u jednom ni u drugom slučaju, osim u priči......ali ljepo zvuči i privlači "curice" koje za drugim stolom piju kavu......

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 28, 2021 at 9:58 PM
    • #4,109
    Quote from alias

Evo mene već godinama "muči" razlika između tečajnih razlika u financijskim prihodima/rashodima i tečajnih razlika u sveobuhvatnoj dobit...

Koliko ja shvaćam tečajne razlike u financijskim rashodima/prihodima se odnose na razlike u koji se odnosi na svakodnevno poslovanje društva (npr. prihode imaju u EUR-ima, a dobavljače plaćaju u HRK i tada se javljaju tečajne razlike prilikom konverzije valuta, a koje se knjiže na dnevnoj bazi u financijskim rashodima/prihodima)

Tečajne razlike u sveobuhvatnoj dobiti se odnose na tečajne razlike na dan (na kraju obračunskog razdoblja) gdje se sva imovina i obveze na taj dan prebacuju u kune i na taj način se stvaraju tečajne razlike u sveobuhvatnoj dobiti (npr. brod koji na početku razdoblja vrijedi 1m USD, koji na kraju razdoblja isto vrijedi 1m USD, ali je tečaj porastao za 10% pa se u izvješću knjiži +0,1m USD konvertiran u HRK, odnosno +630 tis kn)...ili ne???

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 28, 2021 at 10:02 PM
    • #4,110

Ajme kakvi ste........

Alias nema loše namjere

I uistinu, što znači revalorizacija vrijednosti imovine, mada ni o tome nemam pojma....... sve dok tu veću vrijednost ne udijele i meni kroz dividendu.

Što sam dulje na burzi sve mi je čudniji taj pojam dioničarstva. Sve se svede na najveći magarac i najbrži prst. Osim velikih papira sa redovnom dividendom. Ili papira koji ide u preuzimanje, pa imamo dugouška negdje drugdje :S

Ajde ne navaliti ni na koga.

Mir !

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 10:02 PM
    • #4,111

Imali smo nedavni primjer ovdje na forumu. Neka tvrtka je kupila brod u 11 mjesecu prošle godine za xy milja $ i sad ga je u ožujku ili travnju prodala za 2 milje $ više. Totalno nebitno. Pa nemojmo baš tolilo podcjenjivati vrijednost imovine koja u svakom trenutku može postat predmetom kupoprodaje a tada itekako utječe na novčani tijek.

Meni je uvijek drago pročitati da je vrijednost nekretnine u tom kvartu u Zg porasla za xy % ako u tom kvartu imam stan bez obzira što ga nemam namjeru prodavati u ovom trenutku.

Quote from hugh
    Quote from maratonac

Nije svejdno ako stvarno toliko možete i dobiti za njega i ako ga stvarno i prodajete........ako stvarno ne vrijedi toliko a sve i da stvarno vrijedi ali ga ne prodate ostaje Vam samo zadovoljština što ste na kavi pričali o tome.......love nema ni u jednom ni u drugom slučaju, osim u priči......ali ljepo zvuči i privlači "curice" koje za drugim stolom piju kavu......

Govorim ako je cijena realna da mi je draže ako je to 1,5 milja a ne 1 milja. Ne govorim o osobnim fantazijama.

Edited once, last by maratonac: Merged a post created by maratonac into this post. (April 28, 2021 at 10:03 PM).

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • April 28, 2021 at 10:04 PM
    • #4,112

Da, ali pretvara se sve u kune, i imovina ali i obveze, tako da ipak znaci ako je rezultat u plusu.

Kao sto je znacio i kada je bio u minusu

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 28, 2021 at 10:07 PM
    • #4,113

Treba imati na umu da se revalorizacija ne provodi kao uobičajeni postupak na učestaloj razini (iako je i to moguće). Već najčešće uprava angazira neovisnog profesionalnog procjenitelja koji napravi procjenu flote i onda se zajedno s revizorima to sve skupa još testira na umanjenja vrijednosti i diskontiranjem novčanih tokova od te imovine. To se obicno događa kad postoji znacajan nesrazmjer između trzisnih i knjigovodstvenih vrijednosti imovine i obevza koji traje dulje vremensko razdoblje. Revalorizacija osim lokalnih računovodstvenih propisa i svih ostalih propisa i normi, mora zadovoljiti i kriterije odnosno obveze prema poreznim tijelima i vlasti. To možda toliko nije značajno za brodare (jer nisu lokalni obveznici), no bez obzira na tu cinjenicu, sva porezna oslobođenja ne smiju utjecati na realno i fer vrednovanje i prikazivanje imovine i obveza u skladu sa pravilima, uzancima, i zakonima koji se bave računovodstvom.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 28, 2021 at 10:09 PM
    • #4,114
    Quote from maratonac

Imali smo nedavni primjer ovdje na forumu. Neka tvrtka je kupila brod u 11 mjesecu prošle godine za xy milja $ i sad ga je u ožujku ili travnju prodala za 2 milje $ više. Totalno nebitno. Pa nemojmo baš tolilo podcjenjivati vrijednost imovine koja u svakom trenutku može postat predmetom kupoprodaje a tada itekako utječe na novčani tijek.

Meni je uvijek drago pročitati da je vrijednost nekretnine u tom kvartu u Zg porasla za xy % ako u tom kvartu imam stan bez obzira što ga nemam namjeru prodavati u ovom trenutku.

Quote from hugh

Nije svejdno ako stvarno toliko možete i dobiti za njega i ako ga stvarno i prodajete........ako stvarno ne vrijedi toliko a sve i da stvarno vrijedi ali ga ne prodate ostaje Vam samo zadovoljština što ste na kavi pričali o tome.......love nema ni u jednom ni u drugom slučaju, osim u priči......ali ljepo zvuči i privlači "curice" koje za drugim stolom piju kavu......

Govorim ako je cijena realna da mi je draže ako je to 1,5 milja a ne 1 milja. Ne govorim o osobnim fantazijama.

Ne radi se ovdje o tome. Pricamo o NAV-u, a to nije samo trzisna vrijednost brodova, vec i neto vrijednost od buducih operacija tih brodova, zato je to dosta rastezljiva kategorija.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 28, 2021 at 10:10 PM
    • #4,115
    Quote from Parica
    Quote from alias

Evo mene već godinama "muči" razlika između tečajnih razlika u financijskim prihodima/rashodima i tečajnih razlika u sveobuhvatnoj dobit...

Koliko ja shvaćam tečajne razlike u financijskim rashodima/prihodima se odnose na razlike u koji se odnosi na svakodnevno poslovanje društva (npr. prihode imaju u EUR-ima, a dobavljače plaćaju u HRK i tada se javljaju tečajne razlike prilikom konverzije valuta, a koje se knjiže na dnevnoj bazi u financijskim rashodima/prihodima)

Tečajne razlike u sveobuhvatnoj dobiti se odnose na tečajne razlike na dan (na kraju obračunskog razdoblja) gdje se sva imovina i obveze na taj dan prebacuju u kune i na taj način se stvaraju tečajne razlike u sveobuhvatnoj dobiti (npr. brod koji na početku razdoblja vrijedi 1m USD, koji na kraju razdoblja isto vrijedi 1m USD, ali je tečaj porastao za 10% pa se u izvješću knjiži +0,1m USD konvertiran u HRK, odnosno +630 tis kn)...ili ne???

Display More

odlično si uočio :thumbup:

i mene zanima odgovor.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2021 at 10:15 PM
    • #4,116
    Quote from tollway
    Quote from maratonac

Može li se NAV korigirati u revediniranom izvješću sa stanjem na dan 31.12.2020. a da, se uzme u obzir značajno povećanje vrijednosti brodova koja se dogodila tijekom ova 4 mjeseca 2021.?

kak si ti to ljepo zamislil!!?? za 31.12. bude napisan, a za 31.03. ga budemo opet računali odokativnom metodom! nažalost.

Njah.. to revidirano sa stanjem na 31.12.2020. Ima vaznost kao i 2008. Kad se u ovih 4-5 mjeseci sve stubokom promjenilo zestoko

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 10:16 PM
    • #4,117
    Quote from zlocesti

Ajme kakvi ste........

Alias nema loše namjere

I uistinu, što znači revalorizacija vrijednosti imovine, mada ni o tome nemam pojma....... sve dok tu veću vrijednost ne udijele i meni kroz dividendu.

Što sam dulje na burzi sve mi je čudniji taj pojam dioničarstva. Sve se svede na najveći magarac i najbrži prst. Osim velikih papira sa redovnom dividendom. Ili papira koji ide u preuzimanje, pa imamo dugouška negdje drugdje :S

Ajde ne navaliti ni na koga.

Mir !

Display More

Na neki određeni rok,kako u kojem slučaju, nema ni največeg magarca ni najbržeg prsta uz samo malo znanja i pračenja.......a što se velikih, likvidnih papira tiće to sad nebi ni komentirao osim što ću reći da su dividende prilično jadne (osim na ernt, ako se u obzir uzme kretenje cijena kroz godine i dividenda jel moglo se kupiti jeftino pa imati i po 10 i više % prinosa a ulaznu cijenu otplatiti kroz koju godinu) a adekvatnog porasta cijene dionice na dugi rok nije ni bilo ili ga je corona izbrisala ( govorim o tim papirima u večini).......a ovdje pogotovo najbržeg prst nije več odavno bilo.......ovdje su prsti bili toliko spori ali taktički dobri da galva boli......mi smo ovdje na cijeni na kojoj smo trebali biti več odavno ako ne i večoj..... a tek nakon izvješča nadamo se najbržem prstu gdje nema magaraca i cijena konstantno raste uz neke neizbježne korekcije......

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 28, 2021 at 10:16 PM
    • #4,118
    Quote from st-brajo
    Quote from Parica

odlično si uočio :thumbup:

i mene zanima odgovor.

Necelno da, no to je ipak “malo” složenije od toga. Zapravo, ne znam detalje, al ima to veze sa računovodstvenim propisima i MSFI standardima.

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 10:26 PM
    • #4,119

kako god, ovdje još ni prva iskra iz q1 nije javno bljesnula a tema i dionica su planuli......iza dobrog konja diže se puno prašine.......

čisto onako iz psihologije......

samo mala iskra iz q1 trebat če da sve gori danima i tjednima a tek ako iskra bude jaka ajme majko......

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 28, 2021 at 10:32 PM
    • #4,120
    Quote from hugh
    Quote from maratonac

Nije svejedno ako stvarno toliko možete i dobiti za njega i ako ga stvarno i prodajete........ako stvarno ne vrijedi toliko a sve i da stvarno vrijedi ali ga ne prodate ostaje Vam samo zadovoljština što ste na kavi pričali o tome.......love nema ni u jednom ni u drugom slučaju, osim u priči......ali ljepo zvuči i privlači "curice" koje za drugim stolom piju kavu......

Ista stvar je onda i sa cijenom dionice ako je imas, sasvim ti je svejedno dal je 100 ili 500 dok ne mislis prodati

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 10:23 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 23, 2025 at 10:23 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 23, 2025 at 10:23 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago