Poštovani, može neko stavit zadnje brojke baltic index od jucer.
Hvala puno👍
Otiđi na Stručne rasprave(DRY BULK BEZ CENZURE)...tamo imaš.
Hvala puno👍
Otiđi na Stručne rasprave(DRY BULK BEZ CENZURE)...tamo imaš.
Hvala puno👍
The Baltic Dry index is down 1.5 percent to 1,675 points on Friday, according to The Baltic Exchange.
Capesize fell 2.2 percent, while Panamax fell 3.3 percent. Handysize and Supramax rose 2.1 and 0.6 percent, respectively.
Ovisi iz kojeg kuta gledate.........vozarine su ključ svega.......ja ne vidim niti jedan razlog zašto bi u narednom periodu ukoliko vozarine ostanu visoke ili nastave rasti bilo tko prodavao dionicu u narednom periodu u rasponu od 182-194 kao što imamo situaciju u zadnjh tjedan, dva........
a nebitno je tko če i kad kupovati značajnije količine atpl jel ako dođe do preokreta u poslovanju netko sigurno hoće.......neki kupuju več jučer, jel i ovih cca 30 - 40 tisuča dioniča u zadnjih 10 dana negdje je završilo (dio i iztrejdano), a neki če kupovat nakon izvješća za q1, ili za q2 po cijeni koja bude nakon toga, kao i uvijek.....
e to je bit svega i pitanje koje me najviše tišti!! kad je krenuo ovaj zadnji rast do 192 kn, ponadao sam se da će to ozbiljnije porasti. a onda se nađe netko sa SAMO 10 000 kom i zabetonira cijenu i niže odakle je krenula. free float je popriličan i može se uvijek nači netko takav. a nas 20-30 koji pratimo, ne možemo to izgurati.
slažem se sa hugh, ali bi i to moglo potrajati. vjerujem da nismo svi toliko entuzijastični kao migra i čekati deset godina!
čoviče, vi prodajete jedni drugima...
šala, vjerojatno dijelom.
ne pratim događanja, ima li u zadnje vrijeme prekrcaja dionica između velikih igrača?
...
ne pratim događanja, ima li u zadnje vrijeme prekrcaja dionica između velikih igrača?
zanimljivo, ovaj mjesec je samo OTP banka prodavala manje količine, npr. 15.2. -2510, 16.2. -1635, 17.2. -2066, 18.2. -452, 19.2.-2110, i 23.2. -633 komada..
15.2. ispala iz Top 10-prije toga, 5.2. je imala 23.204 komada, a upala Croatia banka d.d. sa sigurnih 22.110 komada
Ovo restrukturiranje duga je po svoj prilici smanjilo financijske troskove za cca. 30 mil kn. Samo to je 20 kn na EPS-u.
Sad se ceka FI za Q1 pa cemo gledati neke druge rezultate, a i brojeve opcenito.
Addiko bank d.d. - ne razumijem kako se uspjela riješiti 23.204 dionica (1,66%) u deset dana, od 5.2. do 15.2., jer od 25.2. više nema niti jedne... možda mi je nešto promaklo, ili pak ne..
15.2. ispala iz Top 10-prije toga, 5.2. je imala 23.204 komada, a upala je Croatia banka d.d. sa sigurnih 22.110 komada
Od 15.-19.02 je bilo puno prometa... oni su 23. Imali jos skoro 22k komada, od tada preko zse je prodano cca 4-5k komada, pa Je van zse ocito..
jel vidis tko je preuzeo toliku kolicinu?
Bubimir,
Jel to gledas knjigu pa vidis da nema vise Addiko uopce ili nemas knjigu pa vidis samo top 10?
Bubimir,
Jel to gledas knjigu pa vidis da nema vise Addiko uopce ili nemas knjigu pa vidis samo top 10?
nemam knjigu, vidim samo top 10..
e to je bit svega i pitanje koje me najviše tišti!! kad je krenuo ovaj zadnji rast do 192 kn, ponadao sam se da će to ozbiljnije porasti. a onda se nađe netko sa SAMO 10 000 kom i zabetonira cijenu i niže odakle je krenula. free float je popriličan i može se uvijek nači netko takav. a nas 20-30 koji pratimo, ne možemo to izgurati.
slažem se sa hugh, ali bi i to moglo potrajati. vjerujem da nismo svi toliko entuzijastični kao migra i čekati deset godina!
tu su moguće svakakve kombinacije. top 10 posjeduje 42,43% dionica. oni koji bolje prate vele da IB ima više računa. na sadašnjoj cijeni to je cca 130 milja kn. dakle....
tu su moguće svakakve kombinacije. top 10 posjeduje 42,43% dionica. oni koji bolje prate vele da IB ima više računa. na sadašnjoj cijeni to je cca 130 milja kn. dakle....
A ima li Aj Bi jos koju veliku investiciju? Lani je prodavao...
A ima li Aj Bi jos koju veliku investiciju? Lani je prodavao...
Prodavao je zalozene dionice jer su ga banke pritisnule.
Mislim da je kupovao Atpl od toga sto je prodao prije Rivp.
netko od kolega je nedavno spomenuo (da ne idem tražiti), da dotični ima i skrbnički račun (zalog za margin kod croatia banke?). ili nešto slično.
Mislim da je kupovao Atpl od toga sto je prodao prije Rivp. to je točno.
Pa ako prodaje netko iz uprave, onda mora biti obavjest na ZSE, sad dali je prebacio kao zalog za kredit na nesto ili neki margin mozemo nagađati ili ce se vidjeti u narednim tjednima 😎. Neka su nama samo vozarine ovakve, u narednom razdoblju, sve drugo je sporedno.
Uz ovakve spot i TC vozarine i cijenom na ovim razinama, onaj tko prodaje, stvarno mu treba za burek 🤣
https://www.hellenicshippingnews.com/category/repor…rter-estimates/
Bubimir,
baš vidim na top 10, da sada toga više nemaju, i baš zato mi je jako čudno, ili gledalica laže (imali su i Konzum, LVCV, OPTE- obveznice, sapunjaru i CROS-P, sve u svemu hrpu bezvezarija, svašta nešto) :
ref. na moj post od 11/2020:
RE: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
16.11 u top10 ušla Addiko bank /SZAIF sa 23.204 komada..
u ponedjeljak 16.11. je IB povećao osnovni račun za 8750 komada-pros. cijena: 156,05, tako da je tog dana imao ukupno 156.546 komada iliti 24,26 milja po cijeni od 155 kn!
..dobra trgovina preko skrbničkih računa
Zanimljivo, na nekoliko brodova su otpisali dio vrijednosti, dok su na nekoliko brodova vratili taj dio vrijednosti. Dok jednim brodovima vrijednost pada sto su stariji, nekima s godinama vrijednost raste. Ima biljeska na zadnjoj stranici konsolidiranog izvjesca.
lijep napredak u trgovanju, od 1 transakcije/h sada imamo 1 transakciju / 1/2sata, reklo bi se prebačaj 100%
A ja opet mislio da je ovo burza a ne šah sporokužečih igrača.....kad ono ispao damin gambit ali u onom amaterskom početku......odo i ja šah kupit, pa polako da vrijeme brže prođe.....
Tko je tu normalan?
Pa nakon ovakvog izvještaja cijena je već trebala preskočiti 200 kao od šale, a netko eto ruši??