ATPL OTP BANKA D.D. -2,066 -0.15% 24,992 1.79% 4.62M Došli tiho i otišli u legendu
Došli skupo i nadamo se otišli jeftino......
ATPL OTP BANKA D.D. -2,066 -0.15% 24,992 1.79% 4.62M Došli tiho i otišli u legendu
Ali zanimljivo, da su napucali cijenu atpl gore i laganih 20-30% mogli su komotno prodati po tim vecim cijenama uz ovaj rast vozarina kao i po ovim ... zašto su propustili tu laku zaradu?
BDI +3.7% 450
Capesize +5,9% 2,638$
Panamax +6,3% 4,871$
Handysize +0.7% 3,278$
Supramax +1.4% 5,288$
Ovo gore su vozarine brodova i bdi na dan 18.02.2020. a cijena dionice bila je 321,00 kn . Malo sam pogledao i komentare nekih kolega tada koji su drukali u to vrijeme na rast ponovno do 500 kn. Ti su isti kolege ako me sječanje dobro služi, a služi i rijetko me prevari ( a ima idokaza na forumu), tada drukali protiv Tpng koja je u to vrijeme prošle godine bila u totalno suprotnoj situaciji nego danas i nakon toga ostvarila rast. Ti isti kolege sada perfidno drukaju protiv atpl trenutno a za Tpng. (to ne znači da mislim da tpng neće rasti ali o tom po tom).
Moderatora molim da post ostavi na temi da se kolege mogu posuti pepelom, a ja ču se isto uz zadršku ako vozarine za mjesec dana ostanu na ovim ili sličnim razinama a Atpl ispod današnje vrijednosti uz uvjet da ne bude velikih knjigovodstvenih otpisa vrijednosti i eventualnog dokapa, mada mislim da ni tada u slučaju ovakvih vozarine ne može biti ispod sadašnjih vrijednosti........
Pa-pa, a moderatora još jednom molim da ostavi post na temi atpl.......
P.S.
pozdrav "vjernicima" na cijeni atpl od 321,00 kn a vozarinama za panamaxe ispod 5000 a nevjernicima na vozarine za panamaxe iznad 20000 i cijeni od 185.......isto vrijedi i za supre i handye......
Ali zanimljivo, da su napucali cijenu atpl gore i laganih 20-30% mogli su komotno prodati po tim vecim cijenama uz ovaj rast vozarina kao i po ovim ... zašto su propustili tu laku zaradu?
Kad izlazis s velikom kolicinom zasto bi ti netko placao premiju? Svi vide da si krcat i cekaju nize.
Pa onaj koji kupuje definitivno ce gledati sto manje platiti.. ali govorim za njih, da su napucali dionicu gore sto su mogli lagano na valu ovih vozarina, mogli su zaraditi dosta vise, naravno ako im je cilj zaraditi vise 😂 . Luda vremena definitivno.
Naravno da jesu ali nisu a to čemo vidjeti na izvješču ili po tome gdje sjedaju ove prodane količine.......vjerovatno večinom kod malih ( a ako sjeda ponešto i kod IB povijest če se vjerovatno ponovit )što uopče ni ne mora biti loše jel i na blue chipu Ernt, Pbz djelio šakom i kapom oko 1300 (a i puno niže) pa kad je podjelio cijena otišla na 1500.....
Do sada nije bilo nekih praćenja, tko, kome sta namjesti... kao ovo sta se lako vidi i prati sa kapitalom od stecaja, javnim nabavama, natjecajima, dodjeljivanjem kuca, stanova ... koliko dionica se prebacilo, to je jako tesko pratiti i nadzirati.
sreća je što pivci imaju jos samo 25 tis komada, to se lako pojede, zato no sikiriki , ko vjeruje u dionu, a neteiba mu para, samo roka rodjo
Display MoreBDI +3.7% 450
Capesize +5,9% 2,638$
Panamax +6,3% 4,871$
Handysize +0.7% 3,278$
Supramax +1.4% 5,288$
Ovo gore su vozarine brodova i bdi na dan 18.02.2020. a cijena dionice bila je 321,00 kn . Malo sam pogledao i komentare nekih kolega tada koji su drukali u to vrijeme na rast ponovno do 500 kn. Ti su isti kolege ako me sječanje dobro služi, a služi i rijetko me prevari ( a ima idokaza na forumu), tada drukali protiv Tpng koja je u to vrijeme prošle godine bila u totalno suprotnoj situaciji nego danas i nakon toga ostvarila rast. Ti isti kolege sada perfidno drukaju protiv atpl trenutno a za Tpng. (to ne znači da mislim da tpng neće rasti ali o tom po tom).
Moderatora molim da post ostavi na temi da se kolege mogu posuti pepelom, a ja ču se isto uz zadršku ako vozarine za mjesec dana ostanu na ovim ili sličnim razinama a Atpl ispod današnje vrijednosti uz uvjet da ne bude velikih knjigovodstvenih otpisa vrijednosti i eventualnog dokapa, mada mislim da ni tada u slučaju ovakvih vozarine ne može biti ispod sadašnjih vrijednosti........
Pa-pa, a moderatora još jednom molim da ostavi post na temi atpl.......
P.S.
pozdrav "vjernicima" na cijeni atpl od 321,00 kn a vozarinama za panamaxe ispod 5000 a nevjernicima na vozarine za panamaxe iznad 20000 i cijeni od 185.......isto vrijedi i za supre i handye......
Slozila bih se sa vama u potpunosti.
Rekla bih i da kod drukanja treba imati savjesti. Ne samo kod dionica kao kod Atpl i Tpng, vec i kod puno rizicnijih kao Ingra. Ne moze drukanje biti samo ja kupio, ide raketa.
Tpng je dobra firma. Medjutim, dionica je nelikvidna. Ja vjerujem da ce prije ili kasnije ona doci na 50+. Hoce li to biti za tjedan dana, mjesec dana ili 6 mjeseci ne znam. Netko tko ju je kupio jucer ce ju mozda za mjesec dana morati prodati sa gubitkom jer ce mu novac trebati.
Ja sam prije godinu dana bila uvjerena da ce Atpl jednom opet na 400 kuna, ali trebalo je tu cekati 2 godine da do toga dodje. Zato sam ju i prodala tada. Zao mi je jedino da ju kasnije nisam kupila na 130 kuna.
Svatko neka sam procijeni rizik i sam mora znati koliko tu moze cekati.
P.S. neka moderator premjesti post gdje treba.
Pa onaj koji kupuje definitivno ce gledati sto manje platiti.. ali govorim za njih, da su napucali dionicu gore sto su mogli lagano na valu ovih vozarina, mogli su zaraditi dosta vise, naravno ako im je cilj zaraditi vise 😂 . Luda vremena definitivno.
..nisu (napucali), nego možda su se jednostavno braća dogovorila, da bude takva cijena.
a mi se možemo i dalje tome čuditi.. onaj koji kupuje će gledati što manje platiti..jer više nema džabe ni u stare babe
..nisu (napucali), nego možda su se jednostavno braća dogovorila, da bude takva cijena
Ako mislite na bracu Pivac, oni su svoje dionice kupili za 215 kuna.
Kako su ih kupili po toj cijeni u vrijeme niskih vozarina bez jasnog trenda oporavka, a prodaju ih sada kada se taj trend nazire, mogu samo primijetiti da se prema mojem misljenju ne radi o racionalnom investiranju.
Pod uvjetom da oni ovo prodaju.
..nisu (napucali), nego možda su se jednostavno braća dogovorila, da bude takva cijena
Ako mislite na bracu Pivac, oni su svoje dionice kupili za 215 kuna.
Kako su ih kupili po toj cijeni u vrijeme niskih vozarina bez jasnog trenda oporavka, a prodaju ih sada kada se taj trend nazire, mogu samo primijetiti da se prema mojem misljenju ne radi o racionalnom investiranju.
Pod uvjetom da oni ovo prodaju.
OK, nisam mislio samo na tu braću... općenito, takve stvari se ne rade bez dogovora, recimo ako postoji bolja investicija na horizontu, možda je nekome i takav gubitak oportun. To nije moj biznis, čak niti ako sam kolateralna žrtva istog, to je moj problem i ne bih više o tome. Strpljen, spašen (čamim čekajući) , lp
Došli tiho i otišli u legendu
OTP luđački dijeli kredite...i onima kojima ne bi trebalo...pa ajmo promatrat, kako će to završiti (vjerojatno legendarno)
OTP luđački dijeli kredite...i onima kojima ne bi trebalo...pa ajmo promatrat, kako će to završiti (vjerojatno legendarno)
Kome je OTP dao kredit po vama?
pardon, odlutao sam malo sa teme, uopće nije vezano za ATPL.
pardon, odlutao sam malo sa teme, uopće nije vezano za ATPL.
Zna se desiti i najboljima, ne treba se toga sramiti. Itekako ima veze sa ATPL.
Čini se da su si i Redditovci naložili na dry bulk...
Čini se da su si i Redditovci naložili na dry bulk...
Steta da ne ulazu na ZSE😂
Ne trebaju, samo nek vozarine ostanu na ovim spot razinama duze vrijeme 😎