Opaaaa, i gospon gigic je ovdje...
Tulum je upravo zapoceo.
The time is right.
Opaaaa, i gospon gigic je ovdje...
Tulum je upravo zapoceo.
The time is right.
bacaju se "vesla" pred izvješće, netko se dobro istovario po 190
Prije bi rekao da je bježanija "mišića"
U kvartalu koji jamci debelo pozitivan rezultat uz najave propucavanja kroz plafon za ostatak godine imamo zurno iskrcavanje institucionalnih.
Odlična stvar za dioničare i dionicu kada tzv institucionalci "odlaze".....
Nisam baš siguran da je dobro što Slavonski fond prodaje, jer je isti kupovao po cijenama od 400 kn, pa i više i držao cijenu dosta dugo visoko.
Za OTP ne znam tko je iza njega (špekulira se da je su braća Pivci), ali isto su kupovali po 220 kn, pa sada prodaju, prisjelo im valjda.
Prije bi rekao da je bježanija "mišića"
Odlična stvar za dioničare i dionicu kada tzv institucionalci "odlaze".....
Nisam baš siguran da je dobro što Slavonski fond prodaje, jer je isti kupovao po cijenama od 400 kn, pa i više i držao cijenu dosta dugo visoko.
Za OTP ne znam tko je iza njega, ali špekulira se da je su braća Pivci, ali isto su kupovali po 220 kn, pa sada prodaju, prisjelo im valjda.
Sretan put....
Bas tako.
A Slavonski ne bih uopce komentirao.
Citav njihov opus zadnjih godina je za ozbiljnu robiju.
Bas tako.
A Slavonski ne bih uopce komentirao.
Citav njihov opus zadnjih godina je za ozbiljnu robiju.
Tko je uopće sada vlasnik tog Slavonskog?
Mijenjali su se vlasnici zadnjih par godina nakon Agrokora
Za OTP ne znam tko je iza njega, ali špekulira se da je su braća Pivci, ali isto su kupovali po 220 kn, pa sada prodaju, prisjelo im valjda.
Sretan put....
Koordiniranoj akciji povlačenja.
Danas ovdje frižider..... Prodaje se dobro. 170 mi je dobar support.
O vidim da me poklopiše, ajde nakon 2016. neka malo i tad sam mislio da nisam trebao staviti naloge.
Sljedeći tjedan je izvješće koje će pokazati prošle rezultate koji neće bit bajni, ali se se gleda budućnost.
Ako svi očekuju pad kod izvješća, bit će zanimljivo vidjeti što će se desiti.
dogoditi će se obratno ,ko inače...
Moje razmisljanje je ovako. Dakle, ekipa piše da je ATPL najjeftiniji brodar. Pogotovo o tome prica onaj biser migra. Da ga pitas da napravi bilo koju analizu nema pojma. Ljudi misle da pošto je ATPL najmanje rasla da je onda najjeftinija. To nema veze s vezom. ATPL je daleko najskuplji brodar kad usporedujes NAV po dionici. NAV sam po sebi nije toliko važan, ali govori o nacinu na koji je uprava frizirala rezultate zadnjih godina. Pisao sam to vise puta; dok su svi radili otpis imovine ATPL je povisila vrijednost brodova prošle godine za 68 mil kuna. Nešto nezamislivo. Gledajte, ATPL je svakako rizican i prodao je gotovo svu imovinu. Ja nikako ne bi prodavao dionice da ih posjedujem, jer je moguce da sam pogrijesio i da ce ova godina biti zaista dobra za brodare. Za to svakako treba jos pricekati. Ali fondovi su mislili da su valjda pogubili lovu na ovoj dionici i sad cim se napravila likvidnost su poceli izlaziti. Ako vozarine budu rasle to vama ne igra nikakvu ulogu tko prodaje. Vama je najvaznije da poslovanje ide dobro, a to dal netko prodaje vas ne treba zabrinjavati. Na ovim vozarinama ATPL sigurno dobro posluje i to je ono sto vama treba biti na pameti. Pricekajmo izvjesce pa budemo svi pametniji
ovaj izlazak je čisto samoubojstvo isto kao što je bilo i ulazak preko 200 kad je situacija bila totalno suprotna od današnje.......al dok neko gubi svoje novce ja se ne žalim......
Tko je napisao da je najjeftiniji brodar ? Svi su debelo u kaljuži zadnjih preko 10 godina, netko više, netko manje ...
Kako se po medijima priča sljedeća dva tjedna (mjeseca, godine) su ključna
Handy ima veću vozarinu od capeova ....
Tko je napisao da je najjeftiniji brodar ? Svi su debelo u kaljuži zadnjih preko 10 godina, netko više, netko manje ...
Kako se po medijima priča sljedeća dva tjedna (mjeseca, godine) su ključna
Upravo tako Ma ne. Izvjesce samo po sebi nema toliku tezinu, zbog buduceg poslovanja, ali me zanima sta se je sve radilo ovih godina. Vozarine su me svakako iznenadile, i sad treba vidjeti koliko ce to potrajati. Sto duze potraje to ce biti bolje za ATPL.
I sad kad pisem pozitivno za ATPL dal to znaci da sam dobio otkaz kod institucionalaca? Ili je ovo jos jedan spin? Zbilja čudno
nisam napisao da neću nikad više ovdje već da ću se max suzdržavati ali kako prešutjeti kada netko toliko
manipulira ?
možda zato jer mu opet maca popapala brojeve kao i gotovo uvijek do sada?
svoje brojeve ću potkrijepiti sa CnB kao i inače.
atpl je prvo izvršila vrijednosno usklađivanje ,umanjila vrijednost za 64 mil kn
a zatim ukinula usljed oporavka tržišta dio gubitaka od otpisa vrijednosti dugotr imovine u iznosu 69 milkn.
pratimo u zadnje vrijeme jaaaako dugo neviđen tempo rasta SH sa velikom izglednošću da je to tek početak.
nervozu istih isčitavam kao direktnu posljedicu rasta NAV-a jer im u vodu padaju zadnja drvca od kojih bi po njima mi trebali NE vidjeti šumu.
kao da živimo u paralelnom svemiru dali ti isti vide što se događa u našem svemiru?
pmax vozarine na 15 godina neviđenim razinama,vrijednosti SH rastu 1-2% TJEDNO,njima za informaciju u našem svemiru godina ima 52 tjedna.
ako imaju hrabrosti i drže do svog "znanja" neka napišu koliku vrijednost SH za pmax očekuju za godinu dana.
za mene još jedan smiješan pokušaj na tragu svega viđenog u zadnje vrijeme.
p.s.
investitorske su diplome deponirane a jedna svakim danom vrijedi manje,manje....
tik-tak...
uživajmo zajedno u "ništa posebno" vozarinama i futuresima
Kolega gigic23 jel imaš kakvo predviđanje za prošlogodišnje izvješće?
Mislim da je to ono što nas sve ovdje zanima.
A vidit cemo uskoro, koliko je cega prebaceno, od brodova, obveza, kratkorocnih, dugorocnih .... najbitnije od svega su definitivno vozarine sada, a i kroz sljedece kvartale na iznenađujućim razinama
ATPL | OTP BANKA D.D. | -2,066 | -0.15% | 24,992 | 1.79% | 4.62M |
ATPL OTP BANKA D.D. -2,066 -0.15% 24,992 1.79% 4.62M
Došli tiho i otišli u legendu