1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • alias
    Guest
    • January 15, 2021 at 5:42 PM
    • #2,741
    Quote from gigic23

Postoje analitičari i ANALITIĆARI, i naravno postoje ONI koji misle i znaju da su dobri ANALITIČARI.

Samo ću reći ovo kada ne ide drugačije vjerodostojnost vlastitog piskaranja podupire se prosipankem po bidu vrlog institucionalca u privatne svrhe. Zvuči nemoguće, o da itekako je moguće.

Npr transparentno prebaciš 10.000 dionica sa skrbnivkog računa na vlastiti ispod top 10 pa onda istovaruješ po bidu čim se stvari ne odvijaji kako si duuuuuuuuugoročno planirao.

Arsenal presušuje, a nervoza je ogromna.

:) :P 8) :thumbup:

p.s. Inače nije mean nego median, a u konkretnom slučaju ne mijenjq ništa bitno. Razlika je enormna

Display More

:) mnogi su te slusali na 475kn pa su pogubili ogromne novce. I ti se sad imas obraza javljati i jos uvijek drobis o nekakvim prodajama itd. I strasno i zalosno. Sta sad zelis uvaliti dodatne dionice ekipi pa si se vratio? ahahahaha. Dakle, da ukratko mi ispricamo nasu povijest, pa da ljudi znaju o cemu raspravljamo. Gigic i ekipa su na cijeni od 465kn govorili da to nikad nece ici ispod i da ce ljudi izgubiti lovu ako ne kupe sto prije. Njih 10 su se kao i ovdje tako napisivali i uzivali u rastu dionice. Onda sam ja dosao i rekao ekipi da proda jer da bi uskoro trebale dionice krenuti padati. Htio pomoci ljudima. Oni su nabacivali ovakve analize, a ja ispravljao i objasnjavo zasto ce to ici dole. To je bilo prije godinu i pol. Sad mozete vidjeti tko je bio u pravu

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 15, 2021 at 5:43 PM
    • #2,742

December: Record Trade Surplus And Changing Commodity Trade-Flows

Bulk report – Week 2 https://www.balticexchange.com/en/data-servic…_eid=a15b078fb4

Ship demo rates are roaring ahead with the $500 per ldt mark on course to be broached for the first time since November 2014. https://splash247.com/ship-demo-rate…ime-since-2014/

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 15, 2021 at 6:36 PM
    • #2,743
    Quote from alias
    Quote from gigic23

Postoje analitičari i ANALITIĆARI, i naravno postoje ONI koji misle i znaju da su dobri ANALITIČARI.

Samo ću reći ovo kada ne ide drugačije vjerodostojnost vlastitog piskaranja podupire se prosipankem po bidu vrlog institucionalca u privatne svrhe. Zvuči nemoguće, o da itekako je moguće.

Npr transparentno prebaciš 10.000 dionica sa skrbnivkog računa na vlastiti ispod top 10 pa onda istovaruješ po bidu čim se stvari ne odvijaji kako si duuuuuuuuugoročno planirao.

Arsenal presušuje, a nervoza je ogromna.

:) :P 8) :thumbup:

p.s. Inače nije mean nego median, a u konkretnom slučaju ne mijenjq ništa bitno. Razlika je enormna

Display More

:) mnogi su te slusali na 475kn pa su pogubili ogromne novce. I ti se sad imas obraza javljati i jos uvijek drobis o nekakvim prodajama itd. I strasno i zalosno. Sta sad zelis uvaliti dodatne dionice ekipi pa si se vratio? ahahahaha. Dakle, da ukratko mi ispricamo nasu povijest, pa da ljudi znaju o cemu raspravljamo. Gigic i ekipa su na cijeni od 465kn govorili da to nikad nece ici ispod i da ce ljudi izgubiti lovu ako ne kupe sto prije. Njih 10 su se kao i ovdje tako napisivali i uzivali u rastu dionice. Onda sam ja dosao i rekao ekipi da proda jer da bi uskoro trebale dionice krenuti padati. Htio pomoci ljudima. Oni su nabacivali ovakve analize, a ja ispravljao i objasnjavo zasto ce to ici dole. To je bilo prije godinu i pol. Sad mozete vidjeti tko je bio u pravu

Display More

dijelom se osjećam indirektno prozvan pa da pojasnim.

sjećam se afirmativnog pisanja potkrijepljenog argumentima od gigica23 još tamo negdje od razina 200 ili i prije toga krajem 2016 kada sam i ja ušao i kada je cijena narasla na 700 krajem 2017.

sve je upučivalo da je rast održiv a poslije toga su se odigrali crni labudovi koji su urušili temelje oporavka NE ATPL već dry bulka cijelog svijeta.pa nije gigic23 ili neki drugi korisnik foruma minirao branu u brazilu ili pustio virus iz labaratorija??

nije sigurno htio da se to dogodi,nisam ni ja,malo je takvih koji su se veselili da ATPL pada sa 700 na 150,ali evo nađe se i danas pokoji takav,svatko ima svoje veselje.

gigic je nejednom podijelio znanje,i visoko vrijedne informacije,pokazalo se naknadno,nadam se će se to nastaviti s njegove strane ali i svih ostalih koji s njime raspložu.

osobno sam prodao 1/3 pri vrhu i 1/3 niže i 1/3 ostala,javno objavio tada na forumu i obrazložio svoje razloge.

dionica je opet otprilike gdje se je i počelo prepoznavati potencijal 2016,pustimo povijest,na njoj nitko od nas neće zaraditi,tu je budućnost ako netko za sebe vidi priliku,želi preuzeti rizik na temelju onog što je dostupno za donjeti takvu odluku.osobno sam izrazito bull možda i više nego 2016,

vidjet ćemo tko griješi ali prepoznavanje dry bulka od strane široke svj zajednice investitora koji su značajno podigli cijene svjetskih dry bulkera je svakako za uzeti urazmatranje za promisliti,već su na +50% a atlp još u minusu.

nadalje i još važnije veći stručnjaci od nas a i od doc. aliasa pišu ozbiljne argumentima potkrijepljene dokumente o dry bulku u kojima daju preporuke BUY,vide potenc. rast od 50%+

živi bili...

p.s.

temelji su ovaj put još bolje armirani pa nebi bila senzacija...

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• alias
    Guest
    • January 15, 2021 at 7:04 PM
    • #2,744
    Quote from migra
    Quote from alias

dijelom se osjećam indirektno prozvan pa da pojasnim.

sjećam se afirmativnog pisanja potkrijepljenog argumentima od gigica23 još tamo negdje od razina 200 ili i prije toga krajem 2016 kada sam i ja ušao i kada je cijena narasla na 700 krajem 2017.

sve je upučivalo da je rast održiv a poslije toga su se odigrali crni labudovi koji su urušili temelje oporavka NE ATPL već dry bulka cijelog svijeta.pa nije gigic23 ili neki drugi korisnik foruma minirao branu u brazilu ili pustio virus iz labaratorija??

nije sigurno htio da se to dogodi,nisam ni ja,malo je takvih koji su se veselili da ATPL pada sa 700 na 150,ali evo nađe se i danas pokoji takav,svatko ima svoje veselje.

gigic je nejednom podijelio znanje,i visoko vrijedne informacije,pokazalo se naknadno,nadam se će se to nastaviti s njegove strane ali i svih ostalih koji s njime raspložu.

osobno sam prodao 1/3 pri vrhu i 1/3 niže i 1/3 ostala,javno objavio tada na forumu i obrazložio svoje razloge.

dionica je opet otprilike gdje se je i počelo prepoznavati potencijal 2016,pustimo povijest,na njoj nitko od nas neće zaraditi,tu je budućnost ako netko za sebe vidi priliku,želi preuzeti rizik na temelju onog što je dostupno za donjeti takvu odluku.osobno sam izrazito bull možda i više nego 2016,

vidjet ćemo tko griješi ali prepoznavanje dry bulka od strane široke svj zajednice investitora koji su značajno podigli cijene svjetskih dry bulkera je svakako za uzeti urazmatranje za promisliti,već su na +50% a atlp još u minusu.

nadalje i još važnije veći stručnjaci od nas a i od doc. aliasa pišu ozbiljne argumentima potkrijepljene dokumente o dry bulku u kojima daju preporuke BUY,vide potenc. rast od 50%+

živi bili...

p.s.

temelji su ovaj put još bolje armirani pa nebi bila senzacija...

Display More

O boze moj. KOLIKO PUTA MORAM PONOVITI? Ja ne kazem da ce biti losa godina za brodare, nego samo nedovoljna za ATPL. Pogotovo ako se uzme u obzir dokovanje i ugradnja filtera, za koje nit nemaju love. I ne kazem da ATPL nece porasti, pogotovo ako krenu brodari vani rasti, pa ce ekipa koja ne kuzi vrijednost krenuti kupovati i njega, jer je to jednostavno stvar inercije, ali kazem da ima boljih prilika. Ocito da nitko nije primjetio, ali ja ne pisem protiv dionice previse, iako bi mogao i o tome, nego vecinom ispravljam ekipu i da nesto naucite. Dakle, netko napise da ce BDI rasti kao lud (sad kad je bila zima), ja kazem da nece i objasnim zasto. Netko kaze da je super jer cijene roba rastu i da ce zato rasti i BDI, ja kazem da nece i objasnim zasto. Pokusavam jednostavnim, logicnim primjerima promjeniti vaše neznanje, ali vecina vas zna sve, a na burzi ste 48h, i nitko vas više ništa ne moze nauciti. Jedino ce vam znanje ostati i ono je najvaznije, i umjesto da upijate, vi mislite da vas ja napadam. I trubite po svom. Toga sam se tokom godina nacitao na poslovnom da ti pamet stane.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 15, 2021 at 7:55 PM
    • #2,745

Baltic Dry Index Falls 2.12% to 1,754
    Capesize -3.96% to $23,989
    Panamax -0.13% to $13,209
    Supramax 58k tons +0.61% to $11,951
    Handysize +0.19% to $9,779                                                                                                                                                                                                       

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• alias
    Guest
    • January 16, 2021 at 11:45 AM
    • #2,746

Evo opet me se proziva i onda kad nesto napisem kazu da stalno zamaram temu. Kao prvo, dal bi ja imao u portfelju 50% NMM-a da mislim da će godina biti loša za brodare? Prije mi je cinio 25%, a prije nekih 2 mjeseca sam podebljao. Kako bi onda pisao da će biti loša godina? Zašto bi to pisao. Nađi mi gdje sam to pisao. Kakva opasnost da ne pogubite lovu? Šta mene briga za vašu lovu? Ja ispravljam laži koje pišete i drukate. Rekao sam, slobodno ispravite šta ja netocno napisem. Zasto nitko nikad ne napise, e vidiš ovo si krivo napisao. Ja cu provjeriti i ispraviti. Vi jedino sta znate napisati je da ja drukam na pad. Kako? gdje? bog ce ga znati. Opet covjek pise da ugljen raste dvoznamenkastim stopama, a ja mu napisao da su Kina i Indija u 11 i 12. mjesecu uvezli gotovo 20% manje ugljena. Znaci prvi i drugi najveci uvoznik na svijetu. Znas koliko je to? https://www.caixinglobal.com/2020-12-15/chi…-101639581.html

Dakle, ja ovdje ispravljam debiloidne sitnice, a pametno nista nit ne stignemo napisti. Kazem, drukajte, pisite sta hocete. Samo mi je zao onih koji zele poslusati, jer ovdje i pisem zbog njih. Dobijem cesto zahvalu privatno poruku da su lijepo zaradili na NMM-u itd.

5 element. Nekad si me cesto pitao za savjet i uvijek sam ti odgovarao. Jel istina? Kasnije smo se posvadali zato jer mi nisi htio pokazati analizu koju si kupio, a ja ti stalno pomazem, pa sam ti rekao da se ubuduce snalazis kako znas. Dakle, i tebi sam pomagao, a ti sad trubis da lazem da zelim pomoc. Zasto? Nemam pojma. Jako ruzno, ako mene pistas

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 16, 2021 at 12:12 PM
    • #2,747
    Quote from alias

Kako bi onda pisao da će biti loša godina?

Quote from alias

Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna....

str 134

nemaš potrebu ovu svoju prognozu revidirati?

pri vozarinama,FFA u siječnju dugodišnje neviđenim?

po meni je više nego posebna,gledamo li iste brojeve?imamo li iste izvore?

tu sam te i neki dan pitao kada si za >130% uvečao pad na pmax futuresima od stvarnog stanja u želji da relativiziraš događaj koji je značajno podigao vozarine i indexe.

tvrdio si i da neće imati utjecaj na ATPL.

i na kraju ne i beznačajno cijena atpl narasla sa 148 na 183 u 15 dana

>20% = anualizirano oko 500%

ništa posebno rekao bi ti?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 16, 2021 at 1:27 PM
    • #2,748
    Quote from migra
    Quote from alias

Kako bi onda pisao da će biti loša godina?

Quote from alias

Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna....

str 134

tu sam te i neki dan pitao kada si za >130% uvečao pad na pmax futuresima od stvarnog stanja u želji da relativiziraš događaj koji je značajno podigao vozarine i indexe.

Display More

Cijena je pala sa vrha u lipnju 2020 od 240 kuna do 180 kuna danas.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 16, 2021 at 1:40 PM
    • #2,749
    Quote from Marielena
    Quote from migra

Display More

Display More

točno ,sve ovisi koji timeframe uzimaš,oboje je točno

pa tu sam jučer dao izračun da su strani brodari u 6 mj rasli +50% a ATPL pala 20%

iz toga izvlačim veliki gap koji će držim težiti da se uravnoteži

pričekajmo po investitorski koji mjesec ili kvartal pa ćemo napraviti međurezime.

meni je nelogično za očekivati da će velika večina brodara svijeta rasti ili jako rasti a samo ATPL neće kako

to insinuira alias@

još da primjerice kaže: rasti će ali procjenjujem da će rasti po x manjoj stopi ali ovakve izjave su mi...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 16, 2021 at 2:14 PM
    • #2,750
    Quote from migra
    Quote from Marielena

pa tu sam jučer dao izračun da su strani brodari u 6 mj rasli +50% a ATPL pala 20%

pričekajmo po investitorski koji mjesec ili kvartal pa ćemo napraviti međurezime.

meni je nelogično za očekivati da će velika večina brodara svijeta rasti ili jako rasti a samo ATPL neće kako

to insinuira alias@

još da primjerice kaže: rasti će ali procjenjujem da će rasti po x manjoj stopi ali ovakve izjave su mi...

Display More

Sada jos trebate izracunati vrijednost njihovih brodova s obzirom na njihovu starost(mislim da ih imaju jos 6) i od toga oduzeti njihov dug. Profit nazalost nemaju. Te jos zbrojiti vrijednost ugovora ako ih imaju. Mozda bi nam kolega Gigic mogao dati tocne podatke.

S obzirom na broj dionica dobiti cete siru sliku koliko Atpl treba jos rasti ili padati.

P.S. kada vi ovdje ocekujete isplatu dividende?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 16, 2021 at 2:23 PM
    • #2,751

Otkad postoji ovaj topic citamo budalastine tipa "izracunajte vrijednosti brodova, oduzmite dug, NAV..." tralala tralala... E, priki, to ti tak na ovoj dionici ne ide i to svi znaju. Kad krene, onda ide. I nema tu sad kako zasto itd.

Tesla ne vredi niti jednu dvadesetinu sadasnje cijene, ni blizu, a sto je najbolje jedva ce vrijediti 50 USD i za 5 pa i za 10 godina, ako nastavi s ovakvim tempom rasta, ali sto, prodaje se za preko 800 USD jer je to prica, tamo takva, super duper high tech itd., a ovdje ovakva, naraste spike u u vozarinama i trejderi krenu, voze se vlakici, tko zadnji magarac, ali vozi se daleko, nikad skromno...

U tome je vic. A ne u dividendi i sl.

I to jako dobro znate, ali bas jako dobro. Stoga je vase pitanje cista provokacija. Ali eto, zbog mladjih kolega, ako ih ima... :)

https://finance.yahoo.com/news/joe-biden…-141206523.html

Evo vidite, stimulusi ce vjerovatno preokrenuti fokus s high tech dionica na ciklicke. Naprosto, dosla maca na vratanca.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Edited once, last by 5. Element: Merged a post created by 5. Element into this post. (January 16, 2021 at 2:27 PM).

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 16, 2021 at 2:34 PM
    • #2,752
    Quote from 5. Element

Otkad postoji ovaj topic citamo budalastine tipa "izracunajte vrijednosti brodova, oduzmite dug, NAV..." tralala tralala... E, priki, to ti tak na ovoj dionici ne ide i to svi znaju. Kad krene, onda ide. I nema tu sad kako zasto itd.

Tesla ne vredi niti jednu dvadesetinu sadasnje cijene, ni blizu, a sto je najbolje jedva ce vrijediti 50 USD i za 5 pa i za 10 godina, ako nastavi s ovakvim tempom rasta, ali sto, prodaje se za preko 800 USD jer je to prica, tamo takva, super duper high tech itd., a ovdje ovakva, naraste spike u u vozarinama i trejderi krenu, voze se vlakici, tko zadnji magarac, ali vozi se daleko, nikad skromno...

U tome je vic. A ne u dividendi i sl.

I to jako dobro znate, ali bas jako dobro. Stoga je vase pitanje cista provokacija. Ali eto, zbog mladjih kolega, ako ih ima... :)

Tesla je cista spekulacija da oni predstavljaju tehnologiju buducnosti. Nema veze s Atpl.

Mozda s Ingrom i vjerovanjem da ce oni obnavljati Zagreb :)

Od kada sam ja na burzi(a to je jako kratko) Atpl je trejderska dionica. Znaci udjes pocetkom ozujka i lipnja i unutra si 15 dana nadajuci se da ce rast BDIa dovesti do rasta dionice. Pritom pazis da FI za prethodni kvartal ne dodjekas u papiru :)

Sada se vise ne bih to usudila. Znate zasto?

Jer mi je jasno u kojem stanju je firma kada im je racun blokiran zbog komunalne naknade, a to bi ovakvoj kompaniji trebao biti smijesan iznos. Kao da meni doma iskljuce struju.

S obzirom da ih ove godine ceka dokovanje, a novaca na racunu nema vec sam rekla da smatram da bi kompaniju trebalo dokapitalizirati. U suprotnom bojim se kuda ovo ide.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 16, 2021 at 2:44 PM
    • #2,753

Ma naravno da nema veze. Ali spekulacija je i jedno i drugo. Jedino sto ja tvrdim je da dolazi povoljno vrijeme za spekulaciju zvanu Atpl. Zato jer je ciklus takav.

Sve drugo je trla baba lan.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 16, 2021 at 2:46 PM
    • #2,754
    Quote from Marielena
    Quote from migra

to insinuira alias@

Display More

Sada jos trebate izracunati vrijednost njihovih brodova s obzirom na njihovu starost(mislim da ih imaju jos 6) i od toga oduzeti njihov dug. Profit nazalost nemaju. Te jos zbrojiti vrijednost ugovora ako ih imaju. Mozda bi nam kolega Gigic mogao dati tocne podatke.

S obzirom na broj dionica dobiti cete siru sliku koliko Atpl treba jos rasti ili padati.

Display More

svi dry bulkeri svijeta imaju dug,brodove kupljene na kredit.nisu isplaćivali zadnjih godina ili samo simbolične divke...

zašto bi se njima pripisivalo dobro i loše a atpl samo loše?

zašto bi samo stranci osjećali posljedice dizanja spota,TC,FFA...

dividenda? ako cijena raste od početka godine 20% što bi tu značila divka od par % koliko stranci isplačuju(samo neki)

zadnjih dana više ste puta ponovili pa da repliciram.

" smatram da bi kompaniju trebalo dokapitalizirati. "

pazite što si želite u životu stara je mudrost?

tektonski su poremečaji nastupili jer brodovi su sve traženija roba,cijene secondhandu rastu?

ako se tako nastavi ili pojača zar bi bila senzacija da se pojavi netko tko će ponuditi svoje dionice za brodove?

atpl je jedan od rijetkih dry bulkera svijeta koji nije razvodnio svoje dioničari ne treba zaboraviti.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 16, 2021 at 2:55 PM
    • #2,755
    Quote from 5. Element

Ma naravno da nema veze. Ali spekulacija je i jedno i drugo. Jedino sto ja tvrdim je da dolazi povoljno vrijeme za spekulaciju zvanu Atpl. Zato jer je ciklus takav.

Sve drugo je trla baba lan.

Postoji spekulacija a postoji i spekulacija tko zadnji magarac.

Kolega Migra ima brodara koji isplacuju divke.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • January 16, 2021 at 3:02 PM
    • #2,756

Konstantno se pise se o vrijednosti brodova, odnosno kako je ona znacajno niza od one iskazane u bilanci, ali bez i jedne cinjenice pa bi bilo lijepo da onaj tko zna kako ce vrednovati ove godine to podijeli sa svima nama. Koliko god bili netransparentni (ja prva na to imam prigovor), ovo je nesto sto su i sami iznijeli. Vjerujem da su svi koji su u ovu dionicu ulagali procitali revizorsko izvjesce za posljednju godinu za koju je takav izvjestaj nacinjen (2019) te na str 69 (dobar broj; pamtljiv :)); na stranici pise broj 36 pa neka vas to ne zbuni) uocili upravo navod vezano za ovo. I sama sam provjeravala vrijednosti pojedinog broda i otprilike dosla do istog iznosa. Objasnjenje koje su ponudili, a kojim su obrazlozili nesnizavanje vrijednosti u bilanci, a svi znamo da vrijednost odrazava uporabnu vrijednost, glasi: „S obzirom da se prema misljenju Izvrsnih direktora ocekuju povoljne trzisne i gospodarske okolnosti za obavljanje djelatnosti prijevoza rasutih tereta, Izvrsni direktori Grupe smatraju iskazanu vrijednost imovine realnom i nadoknadivom.“ Uz pretpostavku da ce se i ove godine posluziti istim obrazlozenjem te s obzirom na najavu potraznje neka svatko stvori SVOJE misljenje da li ce obrazlozenje vrijediti i za ovu godinu. Ja iscekujem FI i detalje vezano za ovu temu. Moze se desiti da se nista u bilanci ne promijeni pa i to nekima bude iznenadjenje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 16, 2021 at 3:02 PM
    • #2,757

Marielena@

pa nisam napisao da NE već kako sam citirao dole

a i osjetio na kontu pa...

....nisu isplaćivali zadnjih godina ili samo simbolične divke...

....divka od par % koliko stranci isplačuju(samo neki)

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • January 16, 2021 at 3:08 PM
    • #2,758

Marielena

Svaki tvoj post ovdje krece ovako mislim da ih ima 6 brodova.

Sto kaze kolega migra svi su zaduzeni, a ne samo atpl. Realna cijena ove dionice je jos 20tak% veca.

p.s. Ingra nece obnovljati Zagreb, jer nema ljude i mehanizacije, ali ima dugogodišnje iskustvo da to sve iskoordinira sa izvođačima i tvrtkama sa građevinskim materijalom.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 16, 2021 at 3:13 PM
    • #2,759
    Quote from migra
    Quote from Marielena

svi dry bulkeri svijeta imaju dug,brodove kupljene na kredit.nisu isplaćivali zadnjih godina ili samo simbolične divke...

zašto bi se njima pripisivalo dobro i loše a atpl samo loše?

zašto bi samo stranci osjećali posljedice dizanja spota,TC,FFA...

dividenda? ako cijena raste od početka godine 20% što bi tu značila divka od par % koliko stranci isplačuju(samo neki)

zadnjih dana više ste puta ponovili pa da repliciram.

" smatram da bi kompaniju trebalo dokapitalizirati. "

pazite što si želite u životu stara je mudrost?

tektonski su poremečaji nastupili jer brodovi su sve traženija roba,cijene secondhandu rastu?

ako se tako nastavi ili pojača zar bi bila senzacija da se pojavi netko tko će ponuditi svoje dionice za brodove?

atpl je jedan od rijetkih dry bulkera svijeta koji nije razvodnio svoje dioničari ne treba zaboraviti.

Display More

Pa to sto nisu razvodnili dioničare je nedostatak, a ne prednost. To samo znaci da nisu mogli prikupiti kapital odnosno da im ga netko profesionalan ne bi povjerio na upravljanje ili da to nisu htjeli jer bi onda izgubili kontrolu nad firmom i ne bi je vise mogli krmčiti kao sto su to donedavno ciniii. Dionicari, osim Bilbijinih eskapada kojima se i on ubacio u “kombinaciju”, nisu imali nikakve koristi od njihova upravljanja jer su uglavnom redovito gubili novac u ATPL. Oni unutra su u isto vrijeme debelo naplaćivali za svoj konto održavanje takve status-quo situacije na plaćama i nagradama.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 16, 2021 at 3:17 PM
    • #2,760
    Quote from Kvark

Konstantno se pise se o vrijednosti brodova, odnosno kako je ona znacajno niza od one iskazane u bilanci, ali bez i jedne cinjenice pa bi bilo lijepo da onaj tko zna kako ce vrednovati ove godine to podijeli sa svima nama. Koliko god bili netransparentni (ja prva na to imam prigovor), ovo je nesto sto su i sami iznijeli. Vjerujem da su svi koji su u ovu dionicu ulagali procitali revizorsko izvjesce za posljednju godinu za koju je takav izvjestaj nacinjen (2019) te na str 69 (dobar broj; pamtljiv :)); na stranici pise broj 36 pa neka vas to ne zbuni) uocili upravo navod vezano za ovo. I sama sam provjeravala vrijednosti pojedinog broda i otprilike dosla do istog iznosa. Objasnjenje koje su ponudili, a kojim su obrazlozili nesnizavanje vrijednosti u bilanci, a svi znamo da vrijednost odrazava uporabnu vrijednost, glasi: „S obzirom da se prema misljenju Izvrsnih direktora ocekuju povoljne trzisne i gospodarske okolnosti za obavljanje djelatnosti prijevoza rasutih tereta, Izvrsni direktori Grupe smatraju iskazanu vrijednost imovine realnom i nadoknadivom.“ Uz pretpostavku da ce se i ove godine posluziti istim obrazlozenjem te s obzirom na najavu potraznje neka svatko stvori SVOJE misljenje da li ce obrazlozenje vrijediti i za ovu godinu. Ja iscekujem FI i detalje vezano za ovu temu. Moze se desiti da se nista u bilanci ne promijeni pa i to nekima bude iznenadjenje.

Pa upravo se o tome i radi. Ocekivali su krajem 2019 povoljne uvjete za trziste prijevoza rasutih tereta.

Inace, vjerujem da ce im ove godine vrijednost brodova rasti.

Kolega Migra, pa pad cijene dionice sa 450 na 150 kuna se moze smatrati razvodnjavanjem :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago