evo već je deblokiran
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ovdje treba biti oprezan....dakle svaka firma pa tako i ATPL ima dozvoljen minus po računu koji se obnavlja svakih godinu dana....tako da ovdje treba uzeti u obzir da je to kod ATPL vjerojatno milijunski iznos u HRK....problem nastaje kad zbog manjka likvidnosti banka odluči ukinuti dozvoljeni minus ...to se dogodilo na VIRO...e sad ATPL vjerojatno ima neki prekooceanski račun - gotovo sve brodarske kompanije imaju takve račune- na kojemu vjerojatno ima nekakav iznos keša pa može raditi određeno preljevanje s računa na račun.
-
Kineske vozarine okrenule up.
-
Joj, joj, ovo je cista nemar od uprave!
Za to vrijeme dionicari bacaju papire. Treba ih po riti namlatiti!
Nitko tako lako ne blokira ovako velike firme. Sigurno je bilo više poziva na plaćanje.
-
Kineske vozarine okrenule up.
što će tek biti nakon kineske Nove Godine i povećane potražnje za željeznom rudačom?
-
svi se čudom čudimo a več neko vrijeme postoje naznake o problemima ovdje.....nakon blokade računa neznam kakav još dokaz treba.....odblokian je i to je dobro.....no loše je što ni vozarine u trečem kvartalu nisu ubilježile oporavak dovoljan za zaradu a polako ide i prolazi i ovaj zadnji kvartal ove godine koji je također nikakav......moje je mi2ljenja da bez vozarina ispod 20 000 usd i to na duže razdobje atpl ima velikih problema jel kriza predugo traje kraj se ne nazire a više manje znamo kakve velike kamate i dug imaju......bez bitno, zapravo duplo večih vozarina ovo je dionica samo za hvatanje vlakiča sa velikim rizikom od još večeg pada vrijednosti....
-
situacija nije dobra, ali na muci se poznaju junaci... jako je cudno i indikativno da grad, u kojem je atlantska najveca kompanija, im blokira racun i to zbog nekoga, relativno beznacajnog troska (ili bi trebao biti), kao sto je komunalne usluge.
Ne mirise na dobro nikako.....
-
BDI - 0,3% 1346
Freight futures am update
Capesize up ~5%
Panamax up ~2% -
Atpl
21.10.2019. 450 kn
21.10.2020. 150 kn
-
-
-
situacija nije dobra, ali na muci se poznaju junaci... jako je cudno i indikativno da grad, u kojem je atlantska najveca kompanija, im blokira racun i to zbog nekoga, relativno beznacajnog troska (ili bi trebao biti), kao sto je komunalne usluge.
Ne mirise na dobro nikako.....
veći je problem što je jučer netko prodavao velike količine, a danas je objavljeno da im je blokiran račun i to nakon upita burze, znači da se namjerno skrivalo da se netko u tišini izvlači, e to nije ono što me kao ulagača zanima, da je objavljen podatak javno pa da je nastao rkljuš ok, ali ovako podmuklo da netko zna a drugi puše, to nije gosparski nego gusarski, moja jaja su od danas van košarice a njima ostavljam kuk pa neka se zabavljaju
-
Bilo bi čudnije da je bilo drugačije nego ovako
Kod nas se to upravo tako radi.
-
Situacija ovdje nije dobra. Stanje u sektoru nije dobro jos od 2016, ali ono sto primjecujem promatrajuci trgovanje zadnjih 2 godine je da se ovdje mali skidaju do gaca na razinama od 100 do 150 kuna pa se tim istima prodaje na 220, 300 i 400 kuna i to u ciklusima. Prateci komentare ovdje vidim kako mali ulagaci ne znaju ni kada uci a niti kada treba izaci.
-
Zakljucujem da ste svi prodali.
Ok, sad mozemo dalje.
-
Ja se uopće ne čudim ovakvom razvoju situacije.
Čekao sam bolju budućnost na ATPL od 2009. godine i nisam je dočekao.
Prodao sam na proljeće s početkom COVID-a s popriličnim minusom.
Doduše, bilo je skokova koji su budili nadu, dogurala je i do 600kn (što nisam tada prodao idiot ).
Uglavnom, koliko čituckam tu i tamo ovu temu, već godinama se iz dana u dan recikliraju iste priče.
Prati se BDI, čitaju se razno-razni forecasti, iz dana u dan se potpiruje nada da će biti bolje, BDI samo što nije eksplodirao, prati se svaki Bilbijin korak, čeka se Godota koji samo što nije došao.
Činjenica je da je Atlantska samo sjena nekadašnje tvrtke, brodovi su sve stariji, sve ih je manje u floti, za nove nema love, svaki FI je lošiji od onog prethodnog.
A sada i blokada računa ...
Iskreno mi je žao da je ta firma tako nisko pala, a što je najgore, ne vidim pred njom neku bolju budućnost u skorije vrijeme.
-
Da, nekada treba odsjeci gubitak i prodati. A pogotovo kapitalizirati dobitak, ako je znacajan.
S druge strane, ja bas vidim dobru buducnost od iduce godine nadalje.
I ove igre oko vlasnistva mi govore bas to. Netko je uzeo veliki paket od IB. Tko? I zasto?
-
Ja nisam prodala pa ne prodaje se Atpl na ovim cijenama. O tome i govorim.
-
Sjednica Upravnog odbora Atlantske plovidbe d.d. održat će se 27. listopada 2020. godine. Na sjednici će se
razmatrati i utvrđivati nerevidirani konsolidirani i nekonsolidirani tromjesečni financijski izvještaj za treće
tromjesečje 2020. godine. -
Koja tuga, koji jad! Žalost, žalost i opet žalost! Ma ne mogu vjerovati koliko i kako izvrsnih kompanija propada u kratkom periodu,
pa to je prestrašno! Neke druge "propadnute" su ispod stola nestale u "većinske" ruke... znači mi mali dioničari smo kao "slijepo crijevo"
koje se treba što prije odstraniti.
Kasno sam naučio da ne postoje dionice gdje treba biti kak se veli "dugoročni", ovsa je naša burza ako ide zgrabi i bježi!Ako kompaniji ide loše problemi za nas, ako ide dobro doći će netko i razvlastiti nas male za "kikiriki" e, pa sada se vi mislite dragi forumaši.
Ima puno vremena kad sam ovu dionicu prodavao kao da sam si "ruke sjekao", a gle sada i cijene i svega!
-
Ja nisam prodala pa ne prodaje se Atpl na ovim cijenama. O tome i govorim.
vi slobodno sačekajte rezultate izvješća bez para na računu i nadajte se najboljem, ovaj puta barem neće kasniti,
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…bc2c1360a8e.pdf
meni je dobar signal da je santa leda ispred nas ovaj dio da je netko to vidio prije svih nas malih u potpalublju i iskoristio za izlaz, naravno da nije vrijeme za prodaju, jer se kupuje budućnost, ali nepovjerenje prema upravi koja taji stanje je bilo jače
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
RIVP (Valamar Riviera d.d.) 2.2k
- Admin