napisao si da je pala sa 480 na 130 zbog pada bdi USLIJED korona krize.... što nije točno jer je do potopa zbog korone već bila oko 300 kn.
to što je pala duplo više od drugih....
a ostali spomenuti.... na temi adpl sam upravo napisao svoje mišljenje o autoindustriji općenito, što važi i za adpl. možda to još izgleda nerealno i čudno, ali mislim da bi hoteljeri uz sve silne potpore i sad već najavljivanu nekakvu sezonu mogli biti na nekakvoj nuli nakon q3. prvenstveno oni koji imaju puno kampova i app naselja.
Ne znam koliko pratite brodare, ali obično za BDI kažu da je prediktor budućnosti, pa su brodarski indeksi počeli padati puno prije nego se kod nas počelo pisati o Koroni, to je točno, ali uslijed razbuktavanja epidemije u Kini, te sa smanjenom potražnjom kao posljedicom tog Lockdown-a desilo se to što se desilo, dakle pad BDI-a....nije dobro, ali tko preživi pričat će...
Zašto mi se čini da se ova rasprava svodi na to da li je prije bila kokoš ili jaje...no hard feelings...ali optužuješ me da plagiram brojeve, zbog male omaške u pisanju...kao da je bitno, uostalom...stanje je trenutno u banani, ali ako indeksi uskoro porastu stvar se još može popraviti do kraja godine... ako ne porastu, odoše Svjetska trgovina na kvasinu, zajedno sa ATPL, ADPL, Turistima itd...i pola Svjetskog gospodarstva...tako da se nadam da će se popraviti...
Strane burze su se skoro vratile na pretkrizne razine, što meni laiku govori da je krizi uskoro kraj...a to što se ZSE nije vratila na razine prije krize ionako nije ni bitno, jer ZSE nikad ni nije bila indikator ničega, već je od 2010. godine najobičnija močvara sa puno krokodila...i treba bježati što dalje od te močvare, da te krododili ne progutaju...