ima li tko link na brodare vani?....pogubio linkove sa listama brodara pa da ne tražim jedan po jedan.
Unaprijed zahvaljujem.
ima li tko link na brodare vani?....pogubio linkove sa listama brodara pa da ne tražim jedan po jedan.
Unaprijed zahvaljujem.
A bilo je nesto na finviz ako se ne varam.
Brodari danas totalno padanje.
DSX -12.7%
SALT -14%
bili su da, svi brodari, ali na tom linku bar ja ne mogu vidjeti više jel su sad tamo sve dionice opčenito......
Nažalost, i izvješće za 1Q i 2Q će biti loše. A nakon toga cijena će pasti.
Unaprijed zahvaljujem.
Salt je danas objavio jako lose izvjesce. Vecinom u floti ima bulkere da ne bi bilo zabuna. Cijena dionice na cca 17USD. Ocekivao se gubitak cca 3USD po dionici. Izvjestaj je rekao 15USD gubitka po dionici. Uf...stravicno.
Brodari ce u narednom periodu postati jako jako jeftini, al ni to nece biti dno.
Nakon ovo reporta od Salta pocinjem vjerovati u bajke. Ovo ce biti borba za opstanak. Ne znamo jos ni razlog prestanka gradnje stanova u Dubrovniku. Mozemo pretpostavljati.
Salt je danas objavio jako lose izvjesce. Vecinom u floti ima bulkere da ne bi bilo zabuna. Cijena dionice na cca 17USD. Ocekivao se gubitak cca 3USD po dionici. Izvjestaj je rekao 15USD gubitka po dionici. Uf...stravicno.
Brodari ce u narednom periodu postati jako jako jeftini, al ni to nece biti dno.
Nakon ovo reporta od Salta pocinjem vjerovati u bajke. Ovo ce biti borba za opstanak. Ne znamo jos ni razlog prestanka gradnje stanova u Dubrovniku. Mozemo pretpostavljati.
Graditeljski poslovi su u Dubrovniku bili zabranjeni za vrijeme epidemioloskih mjera. Nisam pratila je li zabrana ukinuta sada.
Netocno kolegice. Nije bilo zabranjeno.
Vec je prije kreditor shvatio da je vrijeme za igrice jer ce Atpl zavrsiti u gadnim problemima pa ce dobiti sve za kikiriki. Meni ovo izgleda vise kao prodaj sto god imas. Samo vise se nema sta prodavati.
Mogla bi Atpl stopama Ddjh. Vise ne vjerujem u gubitak od 20 milja. Bit ce prije 150-170 milja.
U pravu ste kolega. Zabrana se odnosila na otoke dubrovackog podrucja.
BDI - 8,7% 433
to će biti još malo kao kod nafte, platim ti da ti vozim
Koja je najniža vrijednost BDI u posljednjih 10-15 godina?
Sad vidim... 411, početkom 2016. godine. Bas me zanima gdje će ovaj put biti dno. Tipujem da neće niže od prethodnog najnižeg dna.
Koja je najniža vrijednost BDI u posljednjih 10-15 godina?
Sad vidim... 411, početkom 2016. godine. Bas me zanima gdje će ovaj put biti dno. Tipujem da neće niže od prethodnog najnižeg dna.
Najniže je bio 290 / 11.02.2016.
http://marine-transportation.capitallink.com/indices/baltic…html?ticker=BDI
Je, je u pravu si. Ja sam gledao na Bloombergu, al to je bio podatak za najnižu vrijednost u posljednjih godinu dana.
Zasto bi to radio? Pa na njegovom mjestu bih radije jeftinije nadokupila, ako mu je do toga.
Mozda zato jer ima nesto sitno margin kredita vezana za ATPL.
Dry bulk freight rates have fallen to their lowest since 2016 in some markets, as shipowners rush to secure cargoes at any cost.
Zasto bi to radio? Pa na njegovom mjestu bih radije jeftinije nadokupila, ako mu je do toga.
Mozda zato jer ima nesto sitno margin kredita vezana za ATPL.
Ima malo vise nego sitno margin kredita a kljucna razina na Atpl je 150kn tako da ce oko te razine biti poveceg obujma prometa a dionica ce se kretati zavisno o inozemnim trzistima...nazalost nakon prvog polugodista ce biti poveci minus koji ce se tesko iznivelirat u drugom polugodistu...
treba netko probuditi Igora, flota gori, mi se borimo, a on spava, mogli bi uskoro umjesto Atlantske biti Atlantida
Cape ponovo potop - 28%
Baltic Dry Index Falls 8.08% to 398
Capesize -28.03% to $2,082
Panamax -3.36% to $4,320
Supramax 58k tons +1.38% to $4,841
Handysize +0.37% to $2,150
BDI -8% 398