Stigla ponuda jučer - da li se mora nešto uraditi ako ne želiš prodat
Da, odložiti ponudu i kuvertu u odgovarajući kontejner /za reciklirani papir/
Slađe je gradele naložiti 😉
Točno je da ne smiju kupovati skuplje nakon ponude ali ih to ne sprečava da netko drugi u njihovo ime kupuju skuplje, za svaki slučaj
Budu slali pisma na adresu, u to sam uvjeren.
Točno je da ne smiju kupovati skuplje nakon ponude ali ih to ne sprečava da netko drugi u njihovo ime kupuju skuplje, za svaki slučaj
u prvoj godini nakon ponude skupljeg se nećeš dočekati. barem ja ne pamtim da se je to dešavalo.
Ako je povezana osoba, ne smije. Ako postoji sumnja da netko kupuje u njihovo ime, prijavi se HANFI i ceka se rasplet...
Oni su sada godinu dana zakljucani na 53.60EUR, ali to ne znaci da cijena dionice nece ici gore (ili dole), ovisno o stanju svjetske ekonomije... Dionica je na burzi i njome se i dalje trguje...
Malo sad razmisljam na glas...
Hočete dat po 53,6 ?
Dobar scenarij za nas male je da Tankerska ostane na najviše do 60%,a mi u sljedećih godinu dana proaktivnim pristupom pokušamo zainteresirati nekog jačeg vanjskog igrača iz branše ili strani fond garantirajući im najmanje 25-30% ali po fer cijeni, recimo NAVu. 100% nitko ne može skupiti za sada jer je određeni postotak pod teretom, rezervacijama i sl, kao npr. CERP ovih 2%
u prvoj godini nakon ponude skupljeg se nećeš dočekati. barem ja ne pamtim da se je to dešavalo.
Nemora, nek vozarine duplo odlete i cijene brodova, pa neka ostane na 50, dapace nek i padne jos 😉
Display MoreTočno je da ne smiju kupovati skuplje nakon ponude ali ih to ne sprečava da netko drugi u njihovo ime kupuju skuplje, za svaki slučaj
Ako je povezana osoba, ne smije. Ako postoji sumnja da netko kupuje u njihovo ime, prijavi se HANFI i ceka se rasplet...
Oni su sada godinu dana zakljucani na 53.60EUR, ali to ne znaci da cijena dionice nece ici gore (ili dole), ovisno o stanju svjetske ekonomije... Dionica je na burzi i njome se i dalje trguje...
Malo sad razmisljam na glas...
- Ako budu zeljeli delistirati dionicu, to ide po tromjesecnom prosjeku (mislim da se uzima ponderirani prosjek u obzir) i tu oni ne mogu sami odrediti cijenu kod delistiranja. Dakle, malim dionicarima ce ici u prilog visoka cijena dionice, pa nek se potrude dignuti cijenu onda.
- Squeeze out mogu samo sanjati sljedecih par godina.
- Isplata dividende bi im isla u prilog jer bi dobili brdo love na svoj racun kod svake isplate (slicno kao sto Ericsson, Unicredit i ostali izvlace dobit iz lokalnih firmi)
E samo kako ces dokazat da neciji skrbnicki ne kupuje za nekog?
I onda hanfa 🫣, pa pogledaj sta je HANFA na DLKV radila 😅, nazalost to je HR i ZSE
Jučer poštom na kućnu adresu dobio Ponudu za preuzimanje ciljnog društva AP. Na 7.str. piše:
“Ponuditelj namjerava provesti postupak prijenosa dionica s pravom glasa manjinskih dioničara Ciljnog društva sukladno odredbama članka 45. Zakona o preuzimanju dioničkih društava, te nakon toga i postupak povlačenja dionica Ciljnog društva s uvrštenja na uređenom tržištu kojim upravlja Zagrebačka burza d.d., a potom i preoblikovanje Ciljnog društva u društvo s ograničenom odgovornošću.”
A što se tiče dividendi (isto 7.str.):
“Ponuditelj namjerava predložiti nadležnim organima Ciljnog društva da preispitaju i izmijene trenutnu politiku isplate dividende jer smatra da je postojeća recentna praksa po pitanju isplate dividende ugrozila financijsku stabilnost Ciljlnog društva u izrazito cikličkoj djelatnosti kao što je brodarstvo. Namjera Ponuditelja je, u bitnome, fokusirati se na reinvestiranje dobiti, širenje i modernizaciju flote .....”.
Odavno su ta dva detalja iz ponude komentirana, a ja ću samo dodati da su ikakvu barem približno fer cijenu ponudili, samo ta dva momenta iz ponude bi trebala biti dovoljan razlog da svi dioničari odbiju Tankersku pa nek si ________________ /upisati pojam po želji/ delistiraju.
https://www.novilist.hr/novosti/gospod…i-se-svi-groze/
…. Dodaje kako brodari podižu cijene vozarina, što zbog dulje rute oko Afrike, što zbog viših premija osiguranja, kao i zbog troškova zaštite na brodovima, za one čiji brodovi i dalje plove Suezom
Normalno da rukama i nogama pokusavaju doci do sto veceg broj dionica. Sigurno bi se zahebavali ovdje da ce biti lose kroz koju godinu u rasutom teretu, da nece zaraditi par puta na ovu cijenu. Onda bi kupili jos koji tanker i skupljali $$$$
Clanak 45
Ukoliko Ponuditelj i s njim povezane osobe imaju VISE od 95% izdanih dionica, Ponuditelj u roku od 3 mjeseca ims pravo zatraziti prijenos manjinskih dionicara uz pravicnu naknadu.
Od ovoga nema nista, a kao sto sam i prije komentirao, s obzirom na cijenu i nacin kupnje dionica atpl, tnpl nije s time ni racunala vec razlog objavljivanja ovih nakana je uplasiti male dionicare, narocito one koji slabo poznaju zakone i ne trguju na zse, da jeftino predaju svoje dionice.
da, fakat je dopis tako sročen kao da oni nas nagrađuju što nam nude 53,60 i kao pravi altruisti oslobađaju nas tereta. niti jedan jedini pozitivni element nisam našao za one koji bi ostali!!! neka svatko zaključi za sebe.
S druge strane cijena duga od kad su ih naručili je astronomski skočila. Pogotovo ovih pola godine od kada su došli na ideju za dokap. Čini mi se da se tu kriju glavni razlozi za dokap.
Ako su skupili 32,65 % dokapitalizacijom neki dio i sa strane TOP 10 a sad ukupno imaju 39,10% bolesno je pisati da je većina iz TOP 10 prodala.
Bilbija sam ima 8,53 %
Oni zapravo skupili jedva 6,45% trgovanjem prijavljeno do sad.
Naravno članak je otključan i svi ga mogu cijelog pročitati i sve u njemu objavljeno "gura" ostale dioničare na prodaju jer kad pročitaš da SVI izvršni direktori i većina iz TOP 10 prodaju nemaš što ni razmišljati nego popuniti obrazac i trči u poštu.
Uređeno tržište,uređeno novinarstvo u uređenoj državi. KATASTROFA
Pozitivno je što ih bocka pa moraju potplačivati novinare da štraše ali to nas "šačica" može isčitati iz ovakvih članaka.
Ocekivano. Tankerska ipak cini veliku gresku jer sam tekst kaze da vecina dionicara atlantske nije iz dubrovnika. To znaci to su mali ulagaci koji su kupili dionice, prepoznajuci vrijednost kompanije u koju ulazu i trguju na zse. Ti isti ulagaci, vec vide da dry bulk raste a jos manje su uplaseni narucenim clancima.
To su ubacili da ne "kradu" Dubrovnik tako su pisali da kupuju TUHO da bi ostao u Zadru.
Koliko čujem odma su počeli skraćivati radno vrime raznih objekata s time i radne sate osoblja pa primaju manju plaću. Nekih se i riješavaju.Krate sve što se da kratiti,kratkoročno je to ok ali da ima tu nekog pozitivnog duha i nema baš,niti je blizu slike starog TUHO-a
Evo i krenili prodajom CRAL lagano,za kruh im triba.
Razumljivo da ih samo profit zanima i šturi papir ali su im jadne šporke igre i samo veličanje.
Daleko je to od vrimena i veličine Paše i Banića
Ponuda ističe 9.2 a kineska nova godina je 10.2. 😂
Ja nisam ni dobio jos ponudu, valjda znaju da nis od toga, pa su ustedili na slanju 🙃
Mali dioničar sam i podržavam borbu protiv Golijata, no sada imam druge investisicjske prilike. Ako netko želi izvan burze kupiti, neka se javi. Želim koliko-toliko biti siguran da ne ide Golijatu