1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • October 17, 2023 at 2:28 PM
    • #14,221

Što se mene tiće mene tek na 75€ mogu probuditi iz zimskog sna. Mojih 1.800 komada neće jeftino dobiti. Nadam se da i ostali misle jednako.

Šta mislite, ako im je dobra bila cijena u dokapu po 53,5, zašto sada ne pokupe ovih 11k serviranih na tanjuru?

Edited once, last by Laudator: Merged a post created by Laudator into this post. (October 17, 2023 at 2:33 PM).

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • October 17, 2023 at 2:39 PM
    • #14,222

Lukavi su. Prerano je za skupljanje malih. Strahovlada :)

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • October 17, 2023 at 2:43 PM
    • #14,223

"dojam sa zadnje skupštine"-ugodno druženje,uprava je odgovorila na sve upite dioničara ,nema nikakve dileme mali dioničari su dobro došli...etc

poslovica kaže velika riba uvjek jede malu

slučaj upravo na djelu ,još jedna kriza vozarina potopila bi ATPL

:(

posjedujem malu količinu ATPL

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • October 17, 2023 at 2:54 PM
    • #14,224

Ako dođe do ponude za otkup ,možda bi se uprava trebala oglasiti dali je to "fer" CIJENA.

53,60 eurića !?(

Medika je prije nekoliko godina htjela otkupiti sve od malih ali cijena je bila mizerna pa propao pokušaj.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • October 17, 2023 at 2:55 PM
    • #14,225

BDI preskočio 2.000. Ufff ufff bit će znojnih prstića ovdje uskoro.

A bit će i posla za Hanfu, barem da nam potvrde da je sve ok. Neka samo za mjesec dva iseciraju dionike kako su to odradili na Tehnici. Ako ne budu svojevoljno ima tko će ih podsjetiti.

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • October 17, 2023 at 3:18 PM
    • #14,226
    Quote from Laudator

Što se mene tiće mene tek na 75€ mogu probuditi iz zimskog sna. Mojih 1.800 komada neće jeftino dobiti. Nadam se da i ostali misle jednako.

Šta mislite, ako im je dobra bila cijena u dokapu po 53,5, zašto sada ne pokupe ovih 11k serviranih na tanjuru?

Oni jedu samo iz tuđih tanjura.

• Brljam
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    338
    • October 17, 2023 at 3:20 PM
    • #14,227

Ajmo vako, jesu li ovim dokapom povećali ili smanjili udio free floata?

Kako cijena reagira na smanjenje a kako na povećanje?

Pitam za frenda...

edit:

drugo, i dalje nema nikakvih vijesti o CERPovom paketu koji je početkom godine bio najavljen za prodaju, wtf?

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • October 17, 2023 at 3:30 PM
    • #14,228
    Quote from Brljam

Pitam za frenda...

Pitaj frenda kako je reagirao kad je bio mali i kad ga je ćaća natezao za uši.
    Ako ga stari nije mlatio onda nije ovdje odrastao :)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 17, 2023 at 3:49 PM
    • #14,229

Ali sa druge strane ako pogledamo to što su napravili i ne mora značili nešto loše. Kad su mali dioničari došli sa punomoći na GS i raznim zahtjevima... to baš i nije dobro za kompaniju, kako se kaže puno baba kilavo dijete :)

E sad ćemo vidjeti kad se provede sav upis i koliko tko ima %, jesu pokupili sve... Kakva su ekipa zapravo i šta su sa TOP 10 iskemijali. Dali im je stalo do dobrobiti svih, da svima bude super, Da ATPL na ZSE bude vrhunska kompanija danas, sutra na dobrobit svih. Ili su toliko pohlepni da samo misle bolesno na sebe da je njima dobro. Kao da će sve bogatstvo sa sobom u grob odnjeti ili kao da će živjeti vječno.

Gledajući vani, svakoj normalnoj kompaniji je cilj da bude pristutna na trzistu kapitala, čak i više tržišta, kako bi se što bolje razvijala. Vidjet ćemo kako će ovdje završiti. Mojih 2.000+ neće dobiti ispod NAV+premija... dalje možemo kalkulirati

Quote from Brljam

Pitam za frenda...

edit:

drugo, i dalje nema nikakvih vijesti o CERPovom paketu koji je početkom godine bio najavljen za prodaju, wtf?

Ma lako za CERP, to se dogovore čas posla, pinka ovima koji upravljaju sa CERPom, dobiju tu pinku negdje vani gdje nitko nezna i svi zadovoljni. Pa kad naš ministar nije prijavio u imovinsku karticu zadnjih 2 mil. eura divke koja je ovdje i vidi se uredno, onda onaj tko ima negdje vani, pogotovo preko nekog fonda, zaklade.. tko ga šta pita ^^ , a nema šanse da se uđe u trag.

Pa nebi osnivali zaklade vani da mogu sve ovdje normalno raditi.

Edited once, last by D_artagnan: Merged a post created by D_artagnan into this post. (October 17, 2023 at 3:52 PM).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 17, 2023 at 4:08 PM
    • #14,230
    Quote from D_artagnan

pa imaju dionica koliko treba da drze na ovim vrijednostima.

Sad se vidi da je vrag odnio salu kad se doslo na GS sa punomocima koje se skupilo onako nabrzaka, i kad se pocelo pricati o osnivanju udruge malih dionicara… onda su oni u TOP 10 se smislili kako smanjiti utjecaj malih sa ovim sto su izveli. Jer sve ovo su mogli izvesti puno ranije dok je cijena bila i oko 100-150 kn, kad se kemijali dal treba ili ne dokap. Sada definitivno nije trebalo jer je sve OK sa poslovanjem, nikakvih problema

Toliko od naseg trzista i koliko se misli na dobrobit svih. Bitno je samo da je meni dobro, a druge tko …ebe kad se radi o zaradi i biznisu 😒

Koja korist bi bila bilo kojem dionicaru malom i velikom dokap po 100kn, najgori su dokapi kad je trziste lose, najvise te razrijede za najmanje novca tj. najmanju korist imas jedina korist bi bila da si zadrzao glavu iznad vode, ovaj dokap nije los za drustvo pa ni za male dioncare osim u dijelu da se radi o tankerskoj plovidbi poznavajuci njihovo dosadasnje ponasanje i s te strane je tesko odrediti valuaciju dionice, a s time i fer premiju ako uvijek visi neka igra u zraku ali opet dalek je put do ovladavanja i kontrole pa tu moze biti jos svega, na kraju opet ce vozarine odredit vecinu toga. Uglavnom ociti je problem malih i velikih, mali se igraju kratkorocnih igara i onda kad nastradaju u dugorocnoj igri vide samo greske velikih, a ne i malih.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 17, 2023 at 5:29 PM
    • #14,231
    Quote from Pavich

Nije uopće upitno da će ići po tih 53,5... samo je pitanje - ukoliko ne pristanemo na ponudu - mogu li nas male istisnuti poslije?

Vergilije , što ti kažeš?

Oni su dužni dati ponudu. Mislim da je tih 53.5 eura minimum. Doduše danas su neki prodavali i niže.

Međutim, dioničari tu ponudu nisu dužni prihvatiti.

Za istiskivanje je potrebno 95 posto.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • October 17, 2023 at 5:50 PM
    • #14,232
    Quote from D_artagnan

E sad ćemo vidjeti kad se provede sav upis i koliko tko ima %, jesu pokupili sve... Kakva su ekipa zapravo i šta su sa TOP 10 iskemijali

pa zar nije po hodogramu danas 17.10. predviđena objava upisa i alokacije dionica?

• abraham
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • October 17, 2023 at 6:24 PM
    • #14,233

Drže tu cijenu da bi prosjek ostao oko 50 eura u zadnja tri mjeseca i to je to. Doviđorno i mali i veliki.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 17, 2023 at 6:32 PM
    • #14,234
    Quote from StatusQuo
    Quote from D_artagnan

pa imaju dionica koliko treba da drze na ovim vrijednostima.

Sad se vidi da je vrag odnio salu kad se doslo na GS sa punomocima koje se skupilo onako nabrzaka, i kad se pocelo pricati o osnivanju udruge malih dionicara… onda su oni u TOP 10 se smislili kako smanjiti utjecaj malih sa ovim sto su izveli. Jer sve ovo su mogli izvesti puno ranije dok je cijena bila i oko 100-150 kn, kad se kemijali dal treba ili ne dokap. Sada definitivno nije trebalo jer je sve OK sa poslovanjem, nikakvih problema

Toliko od naseg trzista i koliko se misli na dobrobit svih. Bitno je samo da je meni dobro, a druge tko …ebe kad se radi o zaradi i biznisu 😒

Koja korist bi bila bilo kojem dionicaru malom i velikom dokap po 100kn, najgori su dokapi kad je trziste lose, najvise te razrijede za najmanje novca tj. najmanju korist imas jedina korist bi bila da si zadrzao glavu iznad vode, ovaj dokap nije los za drustvo pa ni za male dioncare osim u dijelu da se radi o tankerskoj plovidbi poznavajuci njihovo dosadasnje ponasanje i s te strane je tesko odrediti valuaciju dionice, a s time i fer premiju ako uvijek visi neka igra u zraku ali opet dalek je put do ovladavanja i kontrole pa tu moze biti jos svega, na kraju opet ce vozarine odredit vecinu toga. Uglavnom ociti je problem malih i velikih, mali se igraju kratkorocnih igara i onda kad nastradaju u dugorocnoj igri vide samo greske velikih, a ne i malih.

Pa da, zato sam rekao da bi tankerska puno bolje prosla da je to onda odradila sa ekipom iz nadzornog nego sad. Puno manje bi kesirali, a bilo je frka za poslovanje, sada vise nije, tj. nepotreban je dokap totalno, jer ono isplatis divku, a onda radis dokap 🙃. Sad jos najbolje da naprave pozajmicu tankerskoj natrag, da joj lovu vrate, da bude komplet zatvoren cirkus 🤣🤣🤣

A sad su ovi iz nadzornog vidjeli da je vrag odnio salu kad su mali dionicari poceli postavljati pitanja podjele divke, organizirajuci se pa onda propitkivati o bonusima uprave… zato su to i napravili.

Jer realno ovi sto su prodali iz top 10 samo da im produze mjesto u nadzornom na 5-10 godina i nove bolje bonuse da im daju zauzvrat, zaradit ce vise nego sto su sad dobili prodajom… a tko zna sta je sve ispod stola jos dogovreno

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 17, 2023 at 8:05 PM
    • #14,235
    Quote from D_artagnan
    Quote from StatusQuo

Pa da, zato sam rekao da bi tankerska puno bolje prosla da je to onda odradila sa ekipom iz nadzornog nego sad. Puno manje bi kesirali, a bilo je frka za poslovanje, sada vise nije, tj. nepotreban je dokap totalno, jer ono isplatis divku, a onda radis dokap 🙃. Sad jos najbolje da naprave pozajmicu tankerskoj natrag, da joj lovu vrate, da bude komplet zatvoren cirkus 🤣🤣🤣

A sad su ovi iz nadzornog vidjeli da je vrag odnio salu kad su mali dionicari poceli postavljati pitanja podjele divke, organizirajuci se pa onda propitkivati o bonusima uprave… zato su to i napravili.

Jer realno ovi sto su prodali iz top 10 samo da im produze mjesto u nadzornom na 5-10 godina i nove bolje bonuse da im daju zauzvrat, zaradit ce vise nego sto su sad dobili prodajom… a tko zna sta je sve ispod stola jos dogovreno

Pa ne pita se samo tankersku, zasto bi netko prodao svoje dionice jeftino ako ne mora, svakome je to njegova imovina i zeli vise za nju.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 17, 2023 at 9:43 PM
    • #14,236

Vidim nasukalo ovdje i najveće znalce, još prošle godine maštasmo zajedno o 100€, 150€ a njeki su i do dvi100 dobacivali,

pokazalo se jopet da znanje nije imanje, nego je poznanje imanje,

tko ne pozna domaće TK nikada neće postati vukovi, nego samo obični janjci,

a možda i bolje da ne stignu odrasti

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 17, 2023 at 10:03 PM
    • #14,237
    Quote from Moller

Vidim nasukalo ovdje i najveće znalce, još prošle godine maštasmo zajedno o 100€, 150€ a njeki su i do dvi100 dobacivali,

Samo se veseli nasem TK i ekipi koja mudrija na ZSE 👏. Kako kazes, nek mi krepa krava, ako ce susjedu dvije 🫣

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 17, 2023 at 10:26 PM
    • #14,238
    Quote from D_artagnan
    Quote from Moller

Samo se veseli nasem TK i ekipi koja mudrija na ZSE 👏. Kako kazes, nek mi krepa krava, ako ce susjedu dvije 🫣

ništa se ja ne veselim, samo uvijek pokušavam realno sagledati stvari, zato mi ni Todorićeva propast nije nešto naškodil , a pisao sam vam o njegovom "kružnom toku" još na redizajniranom forumu,

ti preuzimači su čini mi se već odavno ubacili svoga osmatrača na najviši jarbol

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • October 17, 2023 at 11:24 PM
    • #14,239

U brodogradilištu Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., LTD. 11. listopada 2023. godine porinut je brod AP Lovrijenac, druga novogradnja Atlantske plovidbe d.d., izvijestio je dubrovački brodar.

Prinova u floti dubrovačkog brodara: U kineskom brodogradilištu porinut AP Lovrijenac - Pomorac
    U kineskom brodogradilištu porinut je novi bulker Atlantske plovidbe. U brodogradilištu Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., LTD. 11. listopada 2023.…
    pomorac.hr
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 18, 2023 at 8:21 AM
    • #14,240
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

ništa se ja ne veselim, samo uvijek pokušavam realno sagledati stvari, zato mi ni Todorićeva propast nije nešto naškodil , a pisao sam vam o njegovom "kružnom toku" još na redizajniranom forumu,

ti preuzimači su čini mi se već odavno ubacili svoga osmatrača na najviši jarbol

Ovo je sve točno.

Ne znam što je Tankerskoj plan. Možda niti ne žele ići u potpuno preuzimanje i istiskivanje.

Znam samo kakav su bili većinski vlasnik u Tpng. Firma je bila dobro upravljana i odlično je poslovala. Samo ostali dioničari nikada od toga ništa nisu imali. Dividende ni za lijek. Tako je Tpng bila stalno nelikvidna dionica.

Kada je bilo izvjesno da će postati cash mašina, su ju delistirali sa burze.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 466

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:13 PM
    2. Odgovora
      466
      Pregleda
      202k
      466
    3. Hawk Tuach

May 20, 2025 at 12:13 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago