Odlično da ne može bolje.
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
Izvješće je super samo ovaj na prodaji ima tonu dionica ,kad on se makne onda je to raketa
-
Izvješće je super samo ovaj na prodaji ima tonu dionica ,kad on se makne onda je to raketa
Zato će to i pokupovati i onda kreće na €20.
-
Već danas ode to.
-
-------Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 250 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u prvom polugodištu
2023. godine. Dobit je za 112 milijuna eura (+81,2%) veća u odnosu na prvo polugodište 2022. godine.Ako tako nastave, dobit je cca 500 milijuna eura
320 milijun dionica, koliko je to ?
1,5 eura po dionici
Na asku je na 12 eura bilo 386 344 dionice
Do sada je protrgovano preko 60 tisuća dionica
Al' stvarno, zar se ta respektabilna količina nije mogla prodati u brokerskom uredu, mimo redovitog trgovanja ???
Valjda nije, a svi mi smo suckeri
Gdje piše tolika količina ?
Nešto mi je ovo sumnjivo sa Lukinovićem. Pa šta se ne pomakne sad bar 10 centi gore? Zašto drži kotu od 12 koja je danas, bar kako je krenulo, neobranjiva...
Nisam inače sklon ovakvim stavovima ali ovo je danas baš neobično...
Da. Neobično. A išlo bi mu i po 12,50.
-
Zaboravili su pisati o opasnostima od morskih pasa i komaraca. Zanimljiv je i komentar čitatelja ispod članka koji navodi kako je nekada RH bila jeftina destinacija za njemačkog radnika koji je ljetovanjem praktički štedio u odnosu na boravak kod kuće.
Istina je da su cijene u vanpansionskoj i prehranbenoj sferi visoke i da si ih široke (srednjeeuropske) narodne mase više ne mogu priuštiti pa su nezadovoljni jer bi i dalje rado ljetovali za malo novaca.
Sladoled je vječita tema, osobno, ako idem nekamo, baš me briga za astronomsku cijenu sladoleda koji je, usput rečeno, većinom nešto bezveze, umjetno, kiselo, masno, preslatko. Jednostavno ga u tom slučaju ne jedem odnosno kupim ga, eto, u trgovini ako si ne mogu ili ne želim priuštiti. Neće me od ljetovanja u nekoj zemlji odvratiti kuglica od 10 eura, a izgleda da se i taj skupi sladoled u RH valjda i dalje dobro prodaje kad su uopće moguće takve cijene.
https://www.24sata.hr/news/njemacki-…-skuplja-924312 -
Opet me nakrcalo na bidu ERNT.
Plan je i dalje TOP 10 da mogu vući linije po Skupštinama.
-
Men iskreno zanimaju Izvješča samo za INGR i VLEN, ta 2 feniksa.
Ovo više manje sve očekivano. Ali ova 2 nikad ne znaš, ili dragulj ili kanta go**na.
-
tu samo dividenda pomaze ili prodaja
-
tu samo dividenda pomaze ili prodaja
Često i ja to pomislim...
Ali živim u uvjerenju da je cijena u nekom uptrendu od 2019. godine i sad može samo gore.
-
-
Pucaju brane na --u, dokupite dok još ima...
-
Pa ovaj će preuzet Ingru koliko kupuje...
Očito to nešto i vrijedi..
-
Ovi u 3.maju da su pametni bi napravili projekt metalne konstrukcije za garaze i to radili za sve ove gradove uz obalu gdje fali parkinga zestoko, recimo nesto ovako..
-
Da, da, stize cca 7 mil. € na racune. Vjerujem da ce poprilicno zavrsiti i natrag.
Tko zeli u dokap bio bi lud da ceka i ne iskoristi ovu priliku 😅. Ja sam to odradio zadnjih dana uglavnom sto sam mislio, sad ako bude jos prosipanja, vjerovatno cemo jos iskoristit priliku sto se nudi 😎
-
A u što da banka reinvestira u svoju dobit, novi proizvodni pogon?
Zaba je krava muzara, najveća banka na prilično zasićenom i još uvijek dosta siromašnom tržištu.
Pravi veliki iskoraci bi podrazumijevali akvizicije u okolnim državama i konsolidaciju, ali to je daaaaaaleko.
Rast broja klijenata, kreditna aktivnost, širenje palete usluga, sve je to nematerijalno za Zabu u Hrvatskoj.
Zaba može/će rasti od jačeg kamatnog spreada, što trenutno vidimo, i to je to. Teško da bi joj AZTN dozvolio i neku akviziciju, osim možda nekih mikro banaka i drugih fin. institucija slične veličine.
Nevezano za Zabu, dividenda je po meni ono što bi trebalo očekivati od svake dionice.
To je osnovni postulat onoga da kupiš dionicu i nije te briga ako će se burza zatvoriti na pet godina, imati ćeš koristi od dionice.
Stalno ganjanje "podcijenjenih" dionica, uleti-izleti, sad će rast ovo, sad će past ono... Zamorno i teško, gotovo nemoguće.
Kupiti dionicu koja ima višedeseteljetnu povijest isplate dividendi, uz stabilnu cijenu, nema ništa ljepše.
*ovo nije nagovor na kupnju Zabe, nemam pojma kako posluju niti ih pratim u tom smislu*
Kako kome.
Meni nema nista ljepse nego kupit nesto debelo podcjenjeno i cekati da odradi rasi, pa pobrati vrhnje par puta na cijenu, kakva divka, kakvi bakraci.
-
Je li se ovdje povijest ponavlja ? Ponovno treba omogućiti manekenima povoljnu kupnju. Ovaj put ima nešto više municije,ali mislim da će se na kupnji stvoriti više likvidnosti nego prošli put. U svakom slučaju moguće je da će se otvoriti dobra prilika za dokup.
-
Ovdje ponovno isti obrazac kao i prošli put.Bit će prilike za dokup.
-
Nek malo padne, jeftiniji nam je dokup, kodt je i dalje jeftin i to podosta. Šteta što sam jučer potrošio svu municiju na kodt i zabu
-
Meni jos nema u pbz🤔
Ni na žiro?
Ne kupujem dionice preko firme
-
Ni na žiro?
Ne kupujem dionice preko firme
Kolega, da niste prodali dionice a da ste to previdjeli... 😁
-
-
Nepročitani postovi
-