Ne nego postoji forex broker Ckeavessecurities i Ship Broker Cleaves Securities... to vjerojatno nisu isti entiteti niti se bave istim poslom. Pa treba dobro otovoriti oci i uši i biti oprezan.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
BDI -0.6% to 661
Capesize -1.1%
Panamax -1.0%
Handysize -1.9%
Supramax + 1.0%Freight futures am update
Capesize down ~2%
Panamax flat
-
Ajd bas ću pogledati.
Al ću upozoriti javnost na ovo: https://www.scamwatcher.org/cleaves-securities-review/
@naim
Kolega, budete pogledali? Zanimljiva mi je dionica (na ovim razinama) pa čekam da javite što ste uočili. Hvala!
-
netko se nakupio, pa se malo sklonio pred kraj dana
-
Pa ako već zagovaraš izvješće onda mu stavi link.
A ako nema linka na izvješće, onda ti slobodno iznesi kljucne činjenice na kojima se projicirani rast zasniva.
Iako, onako u povjerenju, nije neki Kunst napisati tri logične i ciste da će nešto rasti, kad je “to nešto” skoro pa na najnižim povijesnim vrijednostima. Ne?
Ja imam cijelo izvješće, ali ga nemam potrebu podijeliti s tobom, niti zaključke iz istoga. Poznati si multinick, nisi dobronamjeran, pišeš na puno dionica a nijedna ti ne valja. Ne mogu sada vjerovati da Cleaves Securities prozivaš scammerima. Joakim Hannisdahl (glavni analitičar u Cleavesu) je prošle godine na bloombergu proglašem najboljim shipping analitičarem temeljem svojih rezultata.
Stvarno si nevjerojatan.
-
Ja mislim da trebaš još jednom procitati s razumijevanjem sto sam napisao. A ne fantazirati sto ti misliš da sam napisao ili zelio reci.
Možda doticni i je bio najbolji analitičar u “mrtvom” sektoru, al to ti je uglavnom zbog toga jer većina većih analiticarskih kuća se ne bavi sektorom koji nikako da se oporavi i isporuci održiv rezultat. Zisku...
Kad budeš imao njegovu analizu za ATPL i preporuku, sa zadovoljstvom ću je procitati.
-
Mislim da nitko u ovoj situaciji kada redom svjetske ekonomije imaju predvidjanja postenog pada gdp-a ovu godinu i sporog oporavka ne treba imat doktorat da bi zakljucio da za bulk sektor ne predstoji neko trend razdoblje kada ce ponovo postat in za neki veliki porast vozarina koji bi omogucio da je dugorocno isplativo ulaganje pogotovo ako taj trend nije bio ni vidljiv neposredno prije korone kada je svijetska potrosnja bila na vrhuncu sta je znacilo da je kapacitet bulk sektora i dalje velik da bi nastao nesrazmjer ponude i potraznje zbog cega bi indeksi dosli do razina dobre zarade vlasnicima iako je djelomicno naznaka postojala na kraju 2019, ovdje sljedi bar godina jos teskog prezivljavanja, a vjerovatno i vise, a to sta neki analiticar predvidja rast indexa 125% ne znaci nista kada je indeks 600 pa treba skocit na 1300 jer to nisu razine oko koje se lova pocimlje vrtit da bi skakali oko brodova. Siguran sam da ce nakon ove krize bulk pocet zaradjivat i bit isplativ samo dok se izadje iz ove krize bit ce potrebno jos dobro podmetnit ledja i podnit sranja da bi se prezivilo, a to samo znaci nesigurnost za dionicare.
-
Mislim da nitko u ovoj situaciji kada redom svjetske ekonomije imaju predvidjanja postenog pada gdp-a ovu godinu i sporog oporavka ne treba imat doktorat da bi zakljucio da za bulk sektor ne predstoji neko trend razdoblje kada ce ponovo postat in za neki veliki porast vozarina koji bi omogucio da je dugorocno isplativo ulaganje pogotovo ako taj trend nije bio ni vidljiv neposredno prije korone kada je svijetska potrosnja bila na vrhuncu sta je znacilo da je kapacitet bulk sektora i dalje velik da bi nastao nesrazmjer ponude i potraznje zbog cega bi indeksi dosli do razina dobre zarade vlasnicima iako je djelomicno naznaka postojala na kraju 2019, ovdje sljedi bar godina jos teskog prezivljavanja, a vjerovatno i vise, a to sta neki analiticar predvidja rast indexa 125% ne znaci nista kada je indeks 600 pa treba skocit na 1300 jer to nisu razine oko koje se lova pocimlje vrtit da bi skakali oko brodova. Siguran sam da ce nakon ove krize bulk pocet zaradjivat i bit isplativ samo dok se izadje iz ove krize bit ce potrebno jos dobro podmetnit ledja i podnit sranja da bi se prezivilo, a to samo znaci nesigurnost za dionicare.
Sve je tako kako je kolega napisao.
Zato imamo ATPL = 200 KN ( sa koronom i lošim vozarinama )
Bilo je ATPL = 400 KN ( sa podnošljivim vozarinama )
Bilo je i ATPL = 600 i više KN ( sa dobrim vozarinama )
Sada je osnovno pitanje očekujemo li još goru krizu od trenutne.
Kod očekivanja bolje situacije burze prve reagiraju.
Tako je barem vani, a reakcije na brodarima se već vide.
-
Capeovi opet povećavaju minus, jučer - 1,1%, a danas -1,5% 8172 $
-
Capeovi opet povećavaju minus, jučer - 1,1%, a danas -1,5% 8172 $
a bid kao da se priprema za napad, ovo ionako nije dionica za par dana, sačekajmo
-
-
-
Baltic Dry Index Falls 1.83% to 643
Capesize -3.67% to $7,872
Panamax -1.83% to $5,146
Supramax 58k tons +1.83% to $4,442
Handysize -1.18% to $2,341 -
Brazilian miner Vale has decided to phase out the 25 very large ore carriers that were converted from very large crude carriers following numerous technical flaws on the ships.
The ships would be phased out through early termination or amendments of contracts, Vale said in its quarterly report.
https://www.offshore-energy.biz/vale-to-phase-…onverted-vlocs/
-
https://zse.hr/default.aspx?id=97821
29. svibnja 2020. - objava financijskih izvještaja za prvo tromjesečje 2020. godine
Znači još misec dana trgujemo napamet
-
Psiholoski gledano odgoda neodgodivog tj.negativno izvjesce moze se pozitivno reflektirati na trgovanje jer za mjesec dana se ocekuju znatno vece vozarine sto bi se moglo odraziti i na porast vrijednosti dionice kroz taj period a sto bi u konacnici imalo daleko manje posljedice u slucaju pada nakon objave.😊
-
Psiholoski gledano odgoda neodgodivog tj.negativno izvjesce moze se pozitivno reflektirati na trgovanje jer za mjesec dana se ocekuju znatno vece vozarine sto bi se moglo odraziti i na porast vrijednosti dionice kroz taj period a sto bi u konacnici imalo daleko manje posljedice u slucaju pada nakon objave.😊
meni psihološki gledano uopče nije jasno zašto oni nisu u stanju dostaviti izvješće isto kao što mi ni prethodnih godina nije bilo jasno zašto je njihovo izvješće uvijek bilo u 12 i 5 a ne 5 do 12 i gotovo uvijek lošije od očekivanja.....
-
Baltic Dry Index Falls 1.24% to 635
Capesize -2.16% to $7,702
Panamax -1.55% to $5,066
Supramax 58k tons +1.51% to $4,509
Handysize -1.2% to $2,313
-
Panamaxi su u slobodnom padu. Ja sam kupljeno po 137kn i 150kn kapitalizirao na 200 i 190kn.
Atpl ce imati poprilican gubitak ovaj kvartal. Mislim da ce i BV na koji neki pozivaju pasti na ispod 340kn. Vjerujem da ce dionica jos dosta nize. Ne izdrzi li 160kn (jako dvojbeno) onda tehnicki i ne pomisljajte na ulaz prije 100 kn gdje je mjesecni bollinger.
Oscilatori i dalje nisu ni blizu oversold stanja i to me koci od kupovine. Glede prognoza kako ce vozarine biti bajne, slicno su pricali i za cijene secera pa znamo kako je zavrsilo.
Trend je negativan i nece se brzo preokrenuti.
Samo 2-3 kvartala mogu spustiti NAV na 200kn.
A onda?
-
Baltic Dry Index Falls 2.83% to 617
Capesize -5.7% to $7,263
Panamax -1.28% to $5,001
Supramax 58k tons +0.75% to $4,543
Handysize +1.12% to $2,339 -
Zanimljiv graf shipping ciklusa gdje je dry bulk trenutno, kako to vidi ovaj "šarlatan" (prema naim-ovom mišljenju) Cleaves Securities.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. A evo i statistika Cleaves-a u odnosu na druge "šarlatanske" analitičare.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
IG (ING-GRAD d.d.) 77
- Avx
April 5, 2025 at 11:16 AM