Sad smo tu gdje jesmo, ceka se da padne inflacija i da onda Fed okrene kamate na nize pa da se pokrene opca konjunktura, sto ce povecati sada nejaku potraznju za brodskim prostorom. Tada ce letjeti perje i tko se sada ukrca prodavat ce za puno vise. Naravno, ako dozivi i doceka. A do tada ce se izmlatiti jos puno prazne slame na dionicarskim forumima.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ne znam je li im ovo bio motiv za prikupljanje kapitala ali ispada dobro tempirano. Spominju ubrzanje smanjenja emisije stakleničkih plinova na 50% do 2030. a 0% do 2040. Sadašnji je plan 50% do 2050. Čini se preambiciozno ali regulatorima je ionako svejedno.
-
Dokapitalizacija zajedno s isplatom dividende nema smisla sa stajališta upravljanja kapitalom. Za dividendu će isplatiti oko 7 mil. €. Država će na to uzeti 700.000 € poreza (velika većina dioničara su fizičke osobe) + prirez, što je čisti poklon državi pošto se kapital ponovno vraća u Atlantsku. Naravno, neće svi dioničari dokapitalizirati, ali ako Atlantskoj treba kapital nisu trebali isplaćivati dividendu i tako poklanjati novac dioničara državi.
-
Dokapitalizacija zajedno s isplatom dividende nema smisla sa stajališta upravljanja kapitalom. Za dividendu će isplatiti oko 7 mil. €. Država će na to uzeti 700.000 € poreza (velika većina dioničara su fizičke osobe) + prirez, što je čisti poklon državi pošto se kapital ponovno vraća u Atlantsku. Naravno, neće svi dioničari dokapitalizirati, ali ako Atlantskoj treba kapital nisu trebali isplaćivati dividendu i tako poklanjati novac dioničara državi.
Vecu glupost nisam cuo dugo vremena.
Dividenda se isplacuje zato da dionica sluzi dionicarima i da dobije na atraktivnosti. I da, to kosta.
Ali ako ne razumijete ovu prethodnu recenicu onda sam dzaba krecio pisuci ovo.
-
Predsjedniku Upravnog odbora g. Igoru Bilbiji dodijeljeno je 1.975 dionica Društva koje čine 0,14152% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,14152% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Zamjeniku predsjednika Upravnog odbora g. Peru Kulašu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje
čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Članu Upravnog odbora i Glavnom izvršnom direktoru g. Marku Domijanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Edu Taslamanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Vicencu Jerkoviću dodijeljeno je 2.017 dionica Društva, koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
valja male mutioničare podučiti, jer očito nemaju pojma ni tko kupuje ni tko dobiva
E vidiš kolega, da ne bi bilo zabune, zato se ja držim casha😀
-
valja male mutioničare podučiti, jer očito nemaju pojma ni tko kupuje ni tko dobiva
Da ne bi bilo zabune kazu da cash-r-a gubi na vrijednosti
-
Ima netko ideju kada bi mogao prospekt?
-
balon je pušten, forumi se prate, te će sukladno tome biti izrađen "prospekt" za neke.
-
Vecu glupost nisam cuo dugo vremena.
Dividenda se isplacuje zato da dionica sluzi dionicarima i da dobije na atraktivnosti. I da, to kosta.
Ali ako ne razumijete ovu prethodnu recenicu onda sam dzaba krecio pisuci ovo.
Svaki dioničar može stvoriti svoju dividendu tako da proda dio dionica. Npr. imate 100 dionica prodate ih 8 i imate svoju dividendu. Štoviše možete sami odrediti idealan postotak dividende. Ako ste dionice stekli prije više od 2 godine, još bolje jer nećete uopće platiti porez.
Dividenda ima smisla samo ako poduzeće ima viška kapitala, što kod Atlanske očito nije slučaj.
-
Sve mi se čini da je najbolje za🗝ati ovu temu na neko vrime.
-
-
Da ne bi bilo zabune kazu da cash-r-a gubi na vrijednosti
Potpuno točno kolega, ali trenutno je tako, veći dio prodao prije one uzrečice, prodaj u svibnju. Tražim novi - r-a, a tko traži i nađe jel Imam ulpl i nedavno kupio malo Ernt. Ulpl nisam prodao jel je dion. u minusu.
-
Ako se ide na to da se samo vlasnicima dionica omogući dokap, onda će prospekt izaći taman da onaj tko ga pročita ne stigne kupiti dionice. Meni je dosta nerazumljiva odluka da se prvo najavi dokapitalizacija, da se stavi uvjet da samo vlasnici dionica imaju pravo na dokap, a da se prospekt izdaje naknadno. Cijena dionice u dokapu je više-manje burzovna i to je okej, ne bi valjalo da je niža.
-
-
https://juginfo.hr/aktualno/2023/…-u-novi-biznis/
Evo malo o Batali
lijepa zgrada, šteta da još ne prodaju stanove
-
Evo malo o Batali
Ja vidim samo rupu?
-
Ja vidim samo rupu?
pravi investitor može zamisliti 3D(ugoročno) do 2025
-
Ja vidim samo rupu?
pravi investitor može zamisliti 3D(ugoročno) do 2025
Ja vidim istu rupu i u 2030.
-
Evo malo o Batali
"Osim nekretninskog biznisa, Atlantska plovidba uskoro otvara i Atlant polikliniku, no točan datum nije poznat. Poliklinika je prvenstveno za kardiologiju, nefrologiju i inetrnu medicinu i bit će smještena na prvom katu Atlant centra u Vukovarskoj ulici."
Možda na kardiologiji neki popusti za dioničare?
-
Evo malo o Batali
Drugi investitori prodaju stanove prije nego su izgrađeni i tim novcima financiraju gradnju. Nije mi jasno zašto oni i tu mogućnost ne uzimaju u obzir.
-
Evo malo o Batali
Drugi investitori prodaju stanove prije nego su izgrađeni i tim novcima financiraju gradnju. Nije mi jasno zašto oni i tu mogućnost ne uzimaju u obzir.
Prodaš stan po 4000 eura (lupam cijene), dobiješ lovu, ugovoriš podizvođače, podizvođači kažu velika nam je gužva, poskupio nam je materijal... Ode zarada taj tren. Pogotovo u vrijeme ogromne inflacije i poremećenih lanaca opskrbe koje je donedavno bilo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner