Ja bih više volio da firma posluje duplo bolje, a dionica bude duplo jeftinija...
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ja naravno ne potpisujem, stovise kako ste u konsenzusu ocito je da se pisu gluposti
Cilj mene kao dionicara treba biti veca cijena dionice ali to ne treba (niti bi smio) biti cilj firme kao takve i moze vrlo brzo dovesti do propasti. Eto mogli su dati 20 eura dividende umjesto 5 i sta onda ako vozarine zarone (a i nisu bajne)? Nabildas cijenu dionice a dogodine te nema (mozda)
Pricate o kvartalnoj dividendi i super, slazem se...samo ja pitam i odakle
Btw ni druge drybulk firme nisu ni blizu nava, cak atpl dosta dobro stoji
nitko nije govorio o bildanju cijene dionice na takav nacin
Yea, right:
" Sto veca cijena dionice treba biti glavni i osnovni cilj rada uprave bilo kojeg dionickog drustva. Poslovanje je samo alat u postizanju tog cilja, a ne cilj sam po sebi."
-
Ja bih više volio da firma posluje duplo bolje, a dionica bude duplo jeftinija...
Slažem se pod uvjetom isplate izdašnih dividendi.
na nivou 5-10% vrijednosti dionice.
Dioničari moraju imati koristi od firme bilo kroz cijenu dionice ili dividendu.
Inače nema smisla posjedovanje dionica. Čemu?...Da samo uprava ima koristi?
-
Ja vec odavno pricam da bi kao postojeci dionicar imao vece koristi da rade otkup svojih dionica sve dok je dionica debelo ispod BV…. i umjesto divke ih poniste ili podjele dionicarima tipa jedna za svakih 10-20.. ili kako god, koliko ih se skupi.
Trejderi nebi imali korist, ali oni koji su malo stabilniji bi samo tako profitirali, jer vise ti znaci da je cijena dionice stabilnija ili ode do BV nego sto ces dobit koji euro divke i jos platit porez na to.. samo za iznos poreza i prireza sto ce se platiti se moze postena kolicina dionica kupit po sadasnjim vrijednostima.
-
nitko nije govorio o bildanju cijene dionice na takav nacin
Yea, right:
" Sto veca cijena dionice treba biti glavni i osnovni cilj rada uprave bilo kojeg dionickog drustva. Poslovanje je samo alat u postizanju tog cilja, a ne cilj sam po sebi."
Koji dio nije jasan?
Pa cilj dionickog drustva i jest maksimizacija vrijednosti za dionicare. Prosto ko pasulj. A poslovanje je alat u tome.
Kako to ostvariti, kroz dividende, kupovine dionica i ponistavanje, transparentnost prema investicijskoj zajednici, sve je otvoreno za raspravu, vjerovatno kombinacijom svega. Npr. kupovinom za 1.2 mil eur dionica po 60 eur, 20 tisuca njih, i njihovim ponistenjem, dionicarima se vraca dodatnih 40x20.000=800.000 eur. Stabilizira se cijena i daje kontinuirani rast cijene dionice jer se isti rastuci ukupni BV dijeli na sve manji broj dionica.
I onda dobijes dionicu koja je stvarno investabilna, za razliku od ovog sad koja je cisto trejderska.
-
Yea, right:
Koji dio nije jasan?
Pa cilj dionickog drustva i jest maksimizacija vrijednosti za dionicare. Prosto ko pasulj. A poslovanje je alat u tome.
Kako to ostvariti, kroz dividende, kupovine dionica i ponistavanje, transparentnost prema investicijskoj zajednici, sve je otvoreno za raspravu, vjerovatno kombinacijom svega. Npr. kupovinom za 1.2 mil eur dionica po 60 eur, 20 tisuca njih, i njihovim ponistenjem, dionicarima se vraca dodatnih 40x20.000=800.000 eur. Stabilizira se cijena i daje kontinuirani rast cijene dionice jer se isti rastuci ukupni BV dijeli na sve manji broj dionica.
I onda dobijes dionicu koja je stvarno investabilna, za razliku od ovog sad koja je cisto trejderska.
Ono šta vama nije jasno je da se može nabiti cijena dionice dividendom i/ili buybackom a onda ugroziti poslovanje firme, tj. jasno vam je ali baš vas briga i to je ok, želite svoje novce sad dok ih ima (malo se kasno ušlo u atpl očito). Neko ko želi dobro firmi (a na duge staze u koje se kunete i sebi kao dioničaru) bi rekao da je dobro poslovanje, rast, odgovoro upravljanje, transparentnost itd cilj dd-a a maksimizacija vrijednosti za dioničare posljedica tih akcija.
I ne treba objašnjavati buyback i poništavanje, valjda je svima jasno kako funkcionira. Ali bilo dobro uz buyback naučiti i šta je war chest...
Prosto ko pasulj.
-
Koji dio nije jasan?
Ono šta vama nije jasno je da se može nabiti cijena dionice dividendom i/ili buybackom a onda ugroziti poslovanje firme, tj. jasno vam je ali baš vas briga i to je ok, želite svoje novce sad dok ih ima (malo se kasno ušlo u atpl očito). Neko ko želi dobro firmi (a na duge staze u koje se kunete i sebi kao dioničaru) bi rekao da je dobro poslovanje, rast, odgovoro upravljanje, transparentnost itd cilj dd-a a maksimizacija vrijednosti za dioničare posljedica tih akcija.
I ne treba objašnjavati buyback i poništavanje, valjda je svima jasno kako funkcionira. Ali bilo dobro uz buyback naučiti i šta je war chest...
Prosto ko pasulj.
Apsolutno je nevjerovatno kako ljudi o potpuno istoj stvari mogu imati tako razlicita misljenja. I naravno jedno od njih je potpuno krivo.
-
Prosto ko pasulj.
Apsolutno je nevjerovatno kako ljudi o potpuno istoj stvari mogu imati tako razlicita misljenja. I naravno jedno od njih je potpuno krivo.
Ili oba dva u pravu!!
-
Naglašeni prioritet je smanjenje duga koji također diže vrijednost.
Mislim da to triba poštivati.
Nitko nas ne tira u posjed,također ima more drugih izdanja koji se bave drukčijim politikama pa se može pokucati na druga vrata.
Opet imamo nekakve dividende pa svak za sebe odlučuje kojim putem ići…
Možda se s vrimenom i promini politika,za sad je kako je i najavljeno.
-
Na Atpl se cijena još nekako drži zbog relativno visoke dividende, ali kada to prođe, a ako vozarine u međuvremenu ne počnu rasti, moglo bi biti svega…ostali brodari više-manje prate padajući trend vani…
-
-
- Poštovani, nas desetak, možda uskoro i više, štovatelja odnosno poštovatelja lika i djela najvećih Gospara koji su navegali brodovima APa, oformiti ćemo komitet za "spas" kompanije, koja nam je nekad davno pogače davala. Parola stara al je nama srce ogrijala a glasi; "Atlatska živi vječno, uprava je prolazna", te "Ploviti se mora, udijeliti se dividenda ne mora" .., dakle, djeco draga, namjeravamo se pojaviti na "skupštini" u lakiranim crevljama ili postolama s našim bricom iz komiteta kako bi smo dali "glas za spas" preciznije, protiv smo isplate dividende jer je kucno čaš da se "prolaznici u kompaniji" osujete u naumu izvlačenja solada iz nama mile i premile brodarske kompanije. Gospodo, kao što vidite, vozarine su u nemilosrdnom padu i nije vrijeme za nepromišljenost, eskapadu. Nisam vlasnik ali ni suvlasnik dionice ATPL no moj kunjado, zvani i znani kao Munjado, jest kao i moja tetka iz Sovića!
P.S. Poštovani, ako se naš netom objavljeni post ne uklapa u Vaše vizije, vrlo oštru korekciju molim! Također,nadam se kako će dionica cjenovno uskoro krenuti prema neslućenim visinama kako bi tetka iz Sovića kupila nekretninu u Dbk. Vaja živjeti od ljetne rente. L.P.
-
Ovaj članak malo kasni i nije baš u skladu s posljednjim trendovima ali evo ga
-
Da li netko može postati promjenu strukture dioničara za npr. zadnjih mjesec dana?
Gdje bi se mogao vidjeti taj podatak..?
-
I ide li tko 😂
-
I ide li tko 😂
Imam frenda, više poznanika od frenda koji će biti tamo
Kada danas počinje glavna skupština Čini mi se u 17h
-
I ide li tko 😂
BudFox koliko imate dionica ATPL? Ako nije tajna
-
Nema on, al ima frend i frendovi od frenda
-
Ja vam radim u fondu, pa teoretski dijonice nisu moje, već od investitora u
fond, ali ne bih rekao o kojem se broju dionica u portfelju ovdje radi, jer
ćete tada saznati gdje radim . Neki od investitora su moji frendovi, a
neki samo poznanici od kojih je jedan od njih dodatno individualno investirao
u ATPL, te je rekao da ići na skupštinu i dodatno spojiti ugodno s korisnim sa
produženim vikendom u Dubrovniku sa familijom, a ja nisam mogao danas ići
na skupštinu jer radim zajedno sa zagrebačkim berzanom i moram paziti na
portfelj od fonda.
-
portfelj od fonda.
Znači, vi ste security fondovskog portfelja .Ovako mi izgleda da nije pretežak posao, jel primate nove djelatnike?
-
portfelj od fonda.
Znači, vi ste security fondovskog portfelja .Ovako mi izgleda da nije pretežak posao, jel primate nove djelatnike?
Nešto tako kao security, crna košulja i crne cvike .
A stresno je nekad, jako stresno... 2020. smo skoro propali, ali
ne smijem više o tome...problem je što kada cijene dijonica
padnu ljude uhvati panika, pa žele hitno prodati svoje udjele, a
suprotno kada cijene porastu ljudi bubaju dodatne novce unutra,
pa se nekad treba znati nositi s time..
Nažalost ne primamo trenutno zaposlenike
Malo smo otišli s teme, pa isprika adminu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title