1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 6, 2022 at 11:46 AM
    • #11,541
    Quote from Paulie
    Quote from gigic23

lNTERESANTNO

Dobit grupe po revidiranom FI za 2021 godinu iznosi 321,80 kn/dionici

Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici

Ajmo to zbrojiti 321,80 + 48,77 = 370,57.

Trenutačna cijena dionice 409 - 370,57 = 38,43 km. 38,43 × 1.381.548 = 53.092.890 kn

Znači tržište kaže da je cijena dionice jednaka zbroju dobiti iz 2021 godine i Q1 + Q2 dobiti ako je ona cca gornjem iznosu.

Sve ostalo ne postoji ne vrijedi ili u slucaju da je dobit veća od 53.092.890 kn vrijedi negativno.

Naravno ovdje treba napomenuti da je ovo dobit grupe, pa tu osim brodova ima i još svačega uključivo i nekih novaca po objavi FI Q1 cca 143 k /dionici.

Iracionalnost i strahovi ukazuju na ekstreme, a pri tome nije nevažno da je i tečaj $ od 01.01 cca +10%. a što slučajno pokriva barem stopu nflacije.

Ahhhhhhh kako je lijepo trgovati na ovakvom tržištu. :) :saint: :thumbup: :!: <3

Display More

Kome ste ostavili dugove u cijeloj ovoj kalkulaciji. Ako išta mrzim na dioničkim forumima onda je to neobjektivno drukanje.

Dugoročne obveze: 691.004.245 HRK
    Kratkoročne obveze: 97.944.288 HRK

Ukupne obveze: 788.948.533 HRK

Dionica: 1.395.520

Dug po dionici: 565 HRK

Gdje je financiranje gradnje dva nova broda u iznosu 460 milijuna HRK ?

Priča s ATPL može otići u oba smjera, s recesijom to može ispasti jako loše, a s novim ciklusom jako dobro. Ja se ne mogu zakuniti da znam što će biti, ali me iznimno nervira kad netko druka kao da ima kristalnu kuglu s ružičastom budućnosti.

Display More

Pa nije vrag da je sav dug spaljen na plaće i losose. Nešto je kvrapcu valjda završilo i u imovini.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • July 6, 2022 at 12:04 PM
    • #11,542
    Quote from Paulie
    Quote from gigic23

lNTERESANTNO

Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici

Trenutačna cijena dionice 409 - 370,57 = 38,43 km. 38,43 × 1.381.548 = 53.092.890 kn

Znači tržište kaže da je cijena dionice jednaka zbroju dobiti iz 2021 godine i Q1 + Q2 dobiti ako je ona cca gornjem iznosu.

Sve ostalo ne postoji ne vrijedi ili u slucaju da je dobit veća od 53.092.890 kn vrijedi negativno.

Naravno ovdje treba napomenuti da je ovo dobit grupe, pa tu osim brodova ima i još svačega uključivo i nekih novaca po objavi FI Q1 cca 143 k /dionici.

Iracionalnost i strahovi ukazuju na ekstreme, a pri tome nije nevažno da je i tečaj $ od 01.01 cca +10%. a što slučajno pokriva barem stopu nflacije.

Ahhhhhhh kako je lijepo trgovati na ovakvom tržištu. :) :saint: :thumbup: :!: <3

Display More

Kome ste ostavili dugove u cijeloj ovoj kalkulaciji. Ako išta mrzim na dioničkim forumima onda je to neobjektivno drukanje.

Priča s ATPL može otići u oba smjera, s recesijom to može ispasti jako loše, a s novim ciklusom jako dobro. Ja se ne mogu zakuniti da znam što će biti, ali me iznimno nervira kad netko druka kao da ima kristalnu kuglu s ružičastom budućnosti.

Display More

Ahhh koliko gorčine, a bez razloga, evo cnb dragi Paulie. Ništa nije izmišljeno, ali ako mislite da bi kompanija trebala imati pokriće cijelog duga u cashu na računu to je Vaše pravo 😂👍

p.s. Inače bit će zanimljivo vidjeti neto dug na kraju H1, kao i D/E.

Files

Screenshot_20220706-120026_Drive.jpg 99.09 kB – 0 Downloads
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 6, 2022 at 12:04 PM
    • #11,543
    Quote from Laudator
    Quote from Paulie

Display More

Pa nije vrag da je sav dug spaljen na plaće i losose. Nešto je kvrapcu valjda završilo i u imovini.

Display More

Svatko ima svoju objektivnost ocito, smisno je kako jedan prigovora drugome za objektivnost jer ne spominje dugove, a onda sam je neobjektivan jer ne spominje imovinu kada vadi dugove van konteksta ehhhh ta matematika ;(

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • July 6, 2022 at 12:05 PM
    • #11,544

Tko je jamio je jamio...

al neki bi još tako izgleda na bidu

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2022 at 12:12 PM
    • #11,545
    Quote from looserst
    Quote from hugh

tipična međedovska trgovina na atpl i brodarima vani......misliš, sad će gore, onda će, danas će, sutra će a ono samo tone iz dana u dan....... isto vrijedi i za bdi i futurese.......

I onda kad se svi predaju okrene prema gore...

Shipping je stvarno widowmaker, nije igra za svakoga

Za ostale tu su ht, ero i adris :S

Nekako mi se čini da smo došli do dna ovog pada.

Kejpovi bi mogli uskoro okrenuti u plus.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 6, 2022 at 12:16 PM
    • #11,546
    Quote from Paulie
    Quote from gigic23

lNTERESANTNO

Display More

Display More

e ajde odmah i upiši NAV, nemoraš ovaj sadašnji, može i od zadnjeg izvješča :S

Uf sad vidim da u svojoj lokalnoj tablici imam krivi dug po dionici ostao mi 675 kn/dionici... hmm

Quote from BudFox
    Quote from looserst

I onda kad se svi predaju okrene prema gore...

Shipping je stvarno widowmaker, nije igra za svakoga

Za ostale tu su ht, ero i adris :S

A šteta X/ .. ovo je jedna od rijetkih dionica na ZSE gdje se za sada osjećam fenomenalno i kad raste i kad je zrokaju kao sada

Edited once, last by D_artagnan: Merged a post created by D_artagnan into this post. (July 6, 2022 at 12:18 PM).

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 6, 2022 at 12:20 PM
    • #11,547
    Quote from D_artagnan
    Quote from Paulie

Display More

e ajde odmah i upiši NAV, nemoraš ovaj sadašnji, može i od zadnjeg izvješča :S

Quote from BudFox

A šteta X/ .. ovo je jedna od rijetkih dionica na ZSE gdje se za sada osjećam fenomenalno i kad raste i kad je zrokaju kao sada

Display More

Ono što brzo pada, brzo se poslije i odbije prema gore, čak ponekad

i iznad očekivanja. Kako kaže kolega gore tko je jamio jamio je na ovoj

rasprodaji bez razloga. Dionica je na trenutnim razinama podcijenjena

za bar 50%, a i ulazi u bluechip dionice koje isplaćuju divku. Čak i OTP

indeksni fond kupuje što se vidi iz promjena u top 10 . Svoje dionice

nisam prodao iznad 500, a razmislit ću da li ću ih prodati tek tamo iznad

600 ili 700 kn krajem godine. Jedino ostaje mali žal jer sada nisam imao

sredstava za dokup, ali što je tu je. Ovaj put nisam htio dizati kredit, već

treba misliti i na more i kupanje, a treba izjisti i neku oboritu ribu :).

Mornarski pozdrav, ahoj! Idem dalje gledati bikinije na plaži 8) :saint: :thumbup: :love:

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 6, 2022 at 1:41 PM
    • #11,548

Nisam zaboravio imovinu nego sam odgovarao kolegi koji je brojio dobit kao da od te dobiti ne treba vraćati goleme dugove i financirati gradnju novih brodova.

ATPL nema stabilnu vrijednost imovine kao npr. hotelijeri, njena imovina je vrlo volatilna jer se vrijednost brodova mijenja kako se mijenjaju i vozarine.

A to znači:

- dugovi sigurno ostaju veliki i nepromjenjivi

- u budućnosti će zaduživanje biti skuplje jer će u svijetu rasti kamatne stope

- u slučaju pada vozarina dolazi do revalorizacije imovine što se već dogodilo prije nekoliko godina kada su prikazali golemi gubitak zbog revalorizacije

Imovina svakako postoji, ali ne treba zanemariti ogromne dugove. Sve treba ukalkulirati i eventualno uložiti, a ne drukati i pričati kroz ružičastu prizmu.

Dugovi plus dva nova broda su 1,2 mlrd kuna keša koja ATPL treba zaraditi u sljedećih nekoliko godina.

Ja opet ponavljam ne tvrdim da je ATPL loša investicija, ali ni ne mislim da je bez rizika. U slučaju recesije brodarine će dolje. Uostalom tko hoće sigurnost ulaže u blue chipove i zadovoljava se manjim prinosom.

Pisao sam prije mjesec dva kada ste crtali rakete na 600, 800, 1200 koji su rizici, pa se od tada dogodio velik pad vozarina i eto ATPL na 400. Ovo je rizičan ciklički sektor, a 90% ljudi na ovoj temi piše kao da se radi o ziceru.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 6, 2022 at 1:53 PM
    • #11,549

Pa zicer je na ovim cijenama kao i sve ostalo u zivotu.

I kuca, stan u kojoj zivis… ili apartmani koje rentamo, moze netragom nestati u nekom potresu, pozaru, olujnom nevremenu, il je slucajno pogodi neki zalutali ili namjerni dron, asteroid pa ti trazi od koda ces naplatit stetu … svasta je moguce

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 6, 2022 at 1:55 PM
    • #11,550
    Quote from D_artagnan

I kuca, stan u kojoj zivis… ili apartmani koje rentamo, moze netragom nestati u nekom potresu, pozaru, olujnom nevremenu, il je slucajno pogodi neki zalutali ili namjerni dron, asteroid pa ti trazi od koda ces naplatit stetu … svasta je moguce

Rizik je neusporedivo manji od onog da bi brodarine mogle dolje. Ovakva usporedba je promašena.

Apropo gospodarstva i ekonomskih ciklusa sad već svi ekonomisti i političari spominju skoru recesiju.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 6, 2022 at 2:03 PM
    • #11,551
    Quote from Paulie
    Quote from D_artagnan

Rizik je neusporedivo manji od onog da bi brodarine mogle dolje. Ovakva usporedba je promašena.

Apropo gospodarstva i ekonomskih ciklusa sad već svi ekonomisti i političari spominju skoru recesiju.

Ma prošao bi dry bulk gotovo neokrznut kroz najveću globalnu recesiju ikad, ali uz uvjet da nije bilo ogromne novogradnje, mislim da je čak 60% nove flote izašlo na tržište u jednom trenutku. To je bio prethodni kraj ciklusa dry bulka. Mi smo sad više nego očito u novom ciklusu, ali s tom razlikom što sada, unatoč ustvari visokim vozarinama, knjiga narudžbi u dry bulku (i tankerima) ostaje prazna. Sad, sve i da hoće, drybulkaši ne mogu imati na tržištu nove brodove sve do negdje 2026. godine, ako ne i dalje, jer su ostali slotovi popunjeni.

Isto tako, ti ciklusi se ne bi zvali ciklusima da traju šest mjeseci ili godinu-dvije, ti ciklusi traju mnogo duže.

Volatilnost je, naravno, prisutna, ali ni "obrambeni" sektori ne prolaze dobro u recesiji.

Ali slažem se isto tako da se dobit i novac na računu ne mogu promatrati izoliran, bez spominjanja dugova. Vrijednost brodova pada kada za njima nema potražnje, u dry bulku potražnje još uvijek ima jer su vozarine visoke. Nisu previsoke kao na kontejnerima, jer da jesu, onda bi se gradili novi dry bulk brodovi. Ovako se ne grade, jer se brod radi za period od 20 godina, a za sada ne postoji dogovor oko tehnologije koja će se ugraditi, a da traje 20 godina, s obzirom na propisane eko norme.

• DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • July 6, 2022 at 2:50 PM
    • #11,552

Na ovoj cijeni, pri P/E 1, ATPL je upravo najmanje rizična dionica za ulaganje i u ovu cijenu je uračunat i III. svjetski rat, i iduće tri recesije, i propast vlade RH, a i uvijek vjerovatni napad marsovaca na Zemlju. Tako da je teza da je rizik velik potpuno promašena, ali jasno mi je odakle dolazi, neznanje i zavist su najveći pokretači crnjačenja na ovoj temi. Po meni je veći problem na ZSE to što se turisti trže na P/E 80, a ostale sastavnice Crobexa10 na P/E između 15 i 20.

Kada svi ekonomisti spominju nadolazeću recesiju, onda je ona već uračunata u padove na burzama, tako je bilo do sada, tako će biti i ovaj put, to je jasno.

Izvještaji su dostupni, brojke govore za sebe, činjenice su jasne, a tek smo prvu godinu u uzlaznom ciklusu.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • July 6, 2022 at 6:01 PM
    • #11,553

1 za 1

Prodani brod još donosi 💰.

Kad se obave primopredaje ispada da se za “male” pare dobije NOVI brod koji bi za životnog vijeka ima vremenski fore zaraditi ili biti prodan na nekom sljedećem povoljnom periodu ukoliko se sve sroza u nekoj buducnosti.U trenutnim uvjetima

imamo?? novi brod veće vrijednosti neg je kupljen+ prodaja i zarada polovnog smo tu negdi s novcima ali na mlađima svit ostaje,zbrojimo kad se sve odigra….

Vrijednost je promjenjiva,ipak novi brod nebi tiba biti skup i u lošijim uvjetima sa ipak nižom potrošnjom…

Za polovni se dobije keš na hrpi a novi ide laganije na rate.Mislim da nebi tribalo panicariti…..bumo videli kak će proć 2 za 2 ili 4 za 4 ???? Još ćemo se mi smijati i plakati

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • July 7, 2022 at 9:40 AM
    • #11,554

počinje odbijanac ?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • July 7, 2022 at 9:42 AM
    • #11,555
    Quote from gta1

počinje odbijanac ?

za sad burek odbijanac......

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 7, 2022 at 12:17 PM
    • #11,556

Zanimaju me vaša predviđanja za dobit u Q2, s obzirom da su i dalje odlične vozarine?

Men's čini da će biti slično kao u Q1 ili čak malo bolje, uz 20 kn divke kao melem na ranu :thumbup: :saint: :love:

"Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici"

Svaki kvartal 50kn dobiti po dionici daje 200kn dobiti po dionici na kraju godine :)

• DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • July 7, 2022 at 12:23 PM
    • #11,557

Obzirom da je cijena dionice srušena na ove razine nakon objave posljednja tri najprofitabilnija kvartala i dividende nakon dugo godina, ja se nadam gubitku.

X/

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 7, 2022 at 12:25 PM
    • #11,558
    Quote from hugh
    Quote from gta1

počinje odbijanac ?

za sad burek odbijanac......

za kratku plovidbu dovoljno, a za one što putuju u najudaljenije luke na janjetnu nikada 5bureka ne može to zamijeniti, meni je facinantno da uvijek one na brodu poklopi najveći val i uvijek ih okupa najniži

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • July 7, 2022 at 12:26 PM
    • #11,559
    Quote from BudFox

Zanimaju me vaša predviđanja za dobit u Q2?

Men's čini da će biti slično kao u Q1 ili čak malo

bolje, uz 20 kn divke kao melem na ranu :thumbup: :saint: :love:

"Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici"

Svaki kvartal 50kn dobiti po dionici daje 200kn dobiti po dionici na kraju godine :)

92 M 🙄

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • July 7, 2022 at 12:27 PM
    • #11,560
    Quote from BudFox

Zanimaju me vaša predviđanja za dobit u Q2?

Men's čini da će biti slično kao u Q1 ili čak malo

bolje, uz 20 kn divke kao melem na ranu :thumbup: :saint: :love:

75 miliona kn .

konzevativna procijena ?

nemora biti točna ,svatko nek izračuna za sebe ?(

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago