Nakon potvrde o visini divke vise nista nece biti isto kao prije i likvidnost ce se znatno povecati jer ocekujem ulazak
institucionalnih igraca koj ce postati svojevrstan market maker za Atpl.
Nakon potvrde o visini divke vise nista nece biti isto kao prije i likvidnost ce se znatno povecati jer ocekujem ulazak
institucionalnih igraca koj ce postati svojevrstan market maker za Atpl.
Nakon potvrde o visini divke više ništa neće biti isto kao prije i likvidnost će se znatno povećati jer očekujem ulazak
institucionalnih igrača koji će postati svojevrstan market maker za Atpl.
ne primjetiste li da je već nekoliko dividendi isparilo od početka njihovih akrobacija s prijedlogom za Skupštinu, nadajmo se da neće tražiti 20jest kuna doplatu ako imaš dijonicu, jer onda izlazim odmah, nema šanse čekati petak
Moram priznati da u ovom stoljeću na ZSE nisam vidio niži P/E i fwd P/E iz cora i operativnog poslovanja. Iskrene čestitke i divljenje svim akterima.
Evo malo friški. okvirni update
P/E fwd core cca 1,80
P/Nav core cca 0,36
EV/EBITDA core cca 2,85
Disclaimer: izračun je vrlo okviran i uračunata je promjena tečaja $ i promjena vrijednosti brodova prema objavama brokera u odnosu na 31.03. cca 3 - 4%, Ovo ni na koji način nije poticaj ili nagovor na kupnju ili prodaju dionica ATPL. Sve brojeve trebate sami provjeriti i/ili izračunati.
Na rubu sam da uzmem pozajmicu. Ionako dave ovi iz banke ko Jehovci.
Na rubu sam da uzmem pozajmicu. Ionako dave ovi iz banke ko Jehovci.
samo ne žuriti dok se ovako mani-sturbira s ovom dijonicom
Display MoreMoram priznati da u ovom stoljeću na ZSE nisam vidio niži P/E i fwd P/E iz cora i operativnog poslovanja. Iskrene čestitke i divljenje svim akterima.
Evo malo friški. okvirni update
P/E fwd core cca 1,80
P/Nav core cca 0,36
EV/EBITDA core cca 2,85
Disclaimer: izračun je vrlo okviran i uračunata je promjena tečaja $ i promjena vrijednosti brodova prema objavama brokera u odnosu na 31.03. cca 3 - 4%, Ovo ni na koji način nije poticaj ili nagovor na kupnju ili prodaju dionica ATPL. Sve brojeve trebate sami provjeriti i/ili izračunati.
Znaci koliko me matematika sluzi izracun P/E 1,8 na cijeni od 420kn to bi onda bila racunica na bazi dobiti 320mil kn yoy ?
Display MoreEvo malo friški. okvirni update
P/E fwd core cca 1,80
P/Nav core cca 0,36
EV/EBITDA core cca 2,85
Znaci koliko me matematika sluzi izracun P/E 1,8 na cijeni od 420kn to bi onda bila racunica na bazi dobiti 320mil kn yoy ?
Core NAV koliko se da isčitati. Znači trz.vrij. diinice - umanjenjenje za non core BV po objavi kompanije cca 10,22$. Znači od trž vrij dionice treba umanjiti - oduzeti non core BV.
Znači na ovoj cijeni dionice to je manje od 350 kn
Q1 net dobit cca 67,5 mil kn, dobit /dionici cca 195 kn per year.
Evo malo rezimea H1. Kako god okreneš dobra likvidnost, neloš prinos, a o valuacijama i fundamentia smo ponešto gore rekli
Sve u svemu neki bi rekli "pravi" blue chip.
A ima i ona za dobrim konjem ........😀👍😂
p.s. A evo i usporedno H1 2021 godine.
OTP indeksni +254
1.7., zadnja cijena 467 Kn
Ne razumijem ovu paniku na prodavanju.
Nije to prvi put da se panicari na ovoj dionici. Ovo se cesto desava. Previse je malih, ali pocetnika.
Ali ovo je dobro za nas iskusne.
Npr i kod Lenca prije neki dan panika zbog ne isplate dividende, i vec sutra se vrati.
Jedna i druga dionica su firme u usponu, cemu panika. 🤷♂️
Ne razumijem ovu paniku na prodavanju.
Nije to prvi put da se panicari na ovoj dionici. Ovo se cesto desava. Previse je malih, ali pocetnika.
Ali ovo je dobro za nas iskusne.
Npr i kod Lenca prije neki dan panika zbog ne isplate dividende, i vec sutra se vrati.
Jedna i druga dionica su firme u usponu, cemu panika. 🤷♂️
Jednom je netko rekao ( mislim da je iz knjige Inteligentni investitor) - Ako ne možeš gledati kako ti novci gore ne možeš ni ulagati na burzi. Fundamenti su jedno, cijena i sentiment su drugo. Navodno fundamenti pobjeđuju na duže staze. Vrijeme će pokazati.
Ne izgleda dobro ali dok kolega Chuck ne objavi da je loše, nema brige.
ništa neobično, samo se netko odlučio prodavati jer nije zadovoljan najavljenom dividendom, vjerojatno prelazi na sigurnije i pouzdanije mjesto
Najbolja firma na ZSE - najgora dionica. I još gori dioničari.
U međuvremenu, brodovi plove i brutalno zarađuju.
I dolar raste baš sad gledam 7.32 a zadnje izračune sam radio kad je bio 7.15. Nadam se da će me i danas netko nagraditi na malo nižoj stepenici
tipična međedovska trgovina na atpl i brodarima vani......misliš, sad će gore, onda će, danas će, sutra će a ono samo tone iz dana u dan....... isto vrijedi i za bdi i futurese.......
tipična međedovska trgovina na atpl i brodarima vani......misliš, sad će gore, onda će, danas će, sutra će a ono samo tone iz dana u dan....... isto vrijedi i za bdi i futurese.......
I onda kad se svi predaju okrene prema gore...
Shipping je stvarno widowmaker, nije igra za svakoga
Za ostale tu su ht, ero i adris
lNTERESANTNO
Dobit grupe po revidiranom FI za 2021 godinu iznosi 321,80 kn/dionici
Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici
Ajmo to zbrojiti 321,80 + 48,77 = 370,57.
Trenutačna cijena dionice 409 - 370,57 = 38,43 km. 38,43 × 1.381.548 = 53.092.890 kn
Znači tržište kaže da je cijena dionice jednaka zbroju dobiti iz 2021 godine i Q1 + Q2 dobiti ako je ona cca gornjem iznosu.
Sve ostalo ne postoji ne vrijedi ili u slucaju da je dobit veća od 53.092.890 kn vrijedi negativno.
Naravno ovdje treba napomenuti da je ovo dobit grupe, pa tu osim brodova ima i još svačega uključivo i nekih novaca po objavi FI Q1 cca 143 k /dionici.
Iracionalnost i strahovi ukazuju na ekstreme, a pri tome nije nevažno da je i tečaj $ od 01.01 cca +10%. a što slučajno pokriva barem stopu nflacije.
Ahhhhhhh kako je lijepo trgovati na ovakvom tržištu.
Tribalo bi vise ovakvih analiticara na forumu u podrucju brodarstva ali iz i drugih grana.
Display MorelNTERESANTNO
Dobit grupe po revidiranom FI za 2021 godinu iznosi 321,80 kn/dionici
Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici
Ajmo to zbrojiti 321,80 + 48,77 = 370,57.
Trenutačna cijena dionice 409 - 370,57 = 38,43 km. 38,43 × 1.381.548 = 53.092.890 kn
Znači tržište kaže da je cijena dionice jednaka zbroju dobiti iz 2021 godine i Q1 + Q2 dobiti ako je ona cca gornjem iznosu.
Sve ostalo ne postoji ne vrijedi ili u slucaju da je dobit veća od 53.092.890 kn vrijedi negativno.
Naravno ovdje treba napomenuti da je ovo dobit grupe, pa tu osim brodova ima i još svačega uključivo i nekih novaca po objavi FI Q1 cca 143 k /dionici.
Iracionalnost i strahovi ukazuju na ekstreme, a pri tome nije nevažno da je i tečaj $ od 01.01 cca +10%. a što slučajno pokriva barem stopu nflacije.
Ahhhhhhh kako je lijepo trgovati na ovakvom tržištu.
Kome ste ostavili dugove u cijeloj ovoj kalkulaciji. Ako išta mrzim na dioničkim forumima onda je to neobjektivno drukanje.
Dugoročne obveze: 691.004.245 HRK
Kratkoročne obveze: 97.944.288 HRK
Ukupne obveze: 788.948.533 HRK
Dionica: 1.395.520
Dug po dionici: 565 HRK
Gdje je financiranje gradnje dva nova broda u iznosu 460 milijuna HRK ?
Priča s ATPL može otići u oba smjera, s recesijom to može ispasti jako loše, a s novim ciklusom jako dobro. Ja se ne mogu zakuniti da znam što će biti, ali me iznimno nervira kad netko druka kao da ima kristalnu kuglu s ružičastom budućnosti.