Zna li se što oko skupštine i dividende za ATPL? Dionica je lijepo potonula zadnjih dana...
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Zna li se što oko skupštine i dividende za ATPL? Dionica je lijepo potonula zadnjih dana...
460 Kn. Izgleda da se zna. 😂
-
Onda ima li sta u tom revidiranom evo vec 10 dana da je izaslo, a nitko ni rijeci, a prasina se i dalje dize na dnevnim obavijestima kompanije tj datumima kada obavijesti dolaze ili ne dolaze, cini mi se da ce Atpl morat nekog izumrlog radio telegrafista ponovo zaposlit da udovolji svim ovim zahtjevima za brzim i pravovremenim obavijestima.
-
Evo dok traje sezona "kiselih krastavaca" bilo bi zanimljivo malo razmotriti valuaciju dionice na ovim razinama.
Kako je gornje napusano postoji revidirano konsolidirano financijsko izvjeßće za 2021 godinu, objavljena su i financijska izvješća konsolidirano i nekonsolidirano za 1Q.
Čini mi se da su u tim izvješćima objavljeni i NAV pomorstva i none core BV.
Objavljene su i tadašnje vozarine.
Pa kako tržište to valuira, ajmo razmotriti:
NAV pomorstva u $....
BV none core u $....
RDG za 1Q....u kn ......
Kako taj ćušpajz staviti pod zajednički nazivnik....
Recimo od današnje završne cijene oduzeti BV none core pa dobijemo......
Ostatak cijene bi trebao biti valuiran sa koef u odnosu na zadnji objavljeni core NAV u $ x tečaj $
Ostale multiple core trebaju se računati sa core NAV i RDG dobiti iz cora itd .....itd.
Pa što se na kraju dobije od tog cjelokupnog kupusa
Svi brojevi su isključivo valuacija operativnog poslovanja i orjentacijski:
P/E ttm core cca 2,5
P/E fwd cca 2,0
EV/EBITDA cca 3,7
P/NAV core cca 0,45
uz vrijednosti brodova iz objave FI 1Q
Što će brojevi pokazati kada se objavi 2Q možemo nagađati, ali i ovo je neka polazna točka za usporedbu sa ostalim sastavnicama CROBEX i CROBEX 10, naravno i sa peer grupom.
DYPS sa današnjom cijenom cca 4,30%, naravno ako bi se eventualni prijedlog odluke eventualno potvrdio na GS.
Disclaimer: Sve navedene brojeve svakako treba samostalno provjeriti i izračunati. Ovo ni na koji način nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ATPL
-
Kad vec nitko nece bar da netko se malo takne revidiranog, jedan detaljcic iz revidiranog, sjecate se kad sam govorio prosle godine da za ona dva supramax broda imaju pravo otkupa tih brodova, pa je konstantno ta informacija bila diskreditirana jer je nisam mogao CnB dokazati, eto u ovom revidiranom vam sad lijepo pise CnB sta je s tim.
"
Imovina s pravom korištenja
Brodovi
Predmetni brodarski najmovi ugovoreni su sa obvezom otkupa brodova u lipnju 2023. godine ili opcijom
produženja predmeta najma za dodatne dvije godine najma, do lipnja 2025 godine. Izvršni direktori
procjenjuju da je razumno sigurno da će se obveza otkupa aktivirati u 2023. godini, te je sukladno tome
vrijednost navedene obveze uključena u iznos obveze za najam, dok se brodovi u najmu amortiziraju na
njihov preostali procijenjeni vijek trajanja.
"
-
Current Ratio of Croatian Blue Chips – Q1 2022 - InterCapitalToday, we decided to bring you an analysis of the current ratio of the Croatian Blue chips, based on the Q1 2022 results.inter.capital
The Company which experienced the most significant change in its current ratio is Atlantska Plovidba, which increased it by more than 4x YoY to 2.44x. This increase was driven by the strong business results of the Company, and as it operates in the asset-heavy industry (shipping), which has experienced a lot of demand in 2021 and the 1st quarter of 2022, this has allowed the Company to build a significant cash position, increasing it from HRK 39.5m to HRK 197.8m. This led to an increase in the current assets of 197% YoY, while the Company also managed to decrease its short-term liabilities by -27.1% YoY
-
The truck driver protest over high fuel prices has paralyzed corn and other grains exports just as the bulk of the harvest was headed to ports for shipment to foreign markets.
-
460kn trenutno...gdje će cijena za mjesec dana kad dođe izvješće za 2Q i približi se dividenda?
-
460kn trenutno...gdje će cijena za mjesec dana kad dođe izvješće za 2Q i približi se dividenda?
380. Kao što vidimo cijena je obrnuto proporcionalna financijskim rezultatima i proporcionalna dividendi.
-
Kako to netko može znat? Možemo procijeniti kolika će biti zarada, a trebala bi biti veća nego u q1 i možemo procijeniti koliko će biti nav, a trebao bi biti veći nego u q1. A cijena ko cijena, bit će tamo gdje je ljudi odvedu.
-
-
380. Kao što vidimo cijena je obrnuto proporcionalna financijskim rezultatima i proporcionalna dividendi.
Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah
-
Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah
Ne vidim neku navalu ni na ovoj cijeni.
-
Netko to mudro radi.
-
Tržište koje jednog ĐĐa trenutno cijeni stotinjak puta više nego je realno, nije baš uvijek u pravu... Pogotovo ne od sata do sata, dana do dana...
-
Mislim da cijenu zadnjih dana određuje oprez ljudi zbog nadolazeće krize(koja dolazi htjeli mi to ili ne) i straha da će svi htjet izaći iz dionice i da će to smanjit cijenu dionice.
-
Svatko igra na nesto ali ja cu se drzati cinjenice da ja 3q tradicionalno najbolji kvartal u brodara da su najesen izbori u Kini te da Xi nemoze bas praznih ruku pred komitet plus nizak orderbook plus kriza sa enrgentima a bez struje se nemoze a ugljen kratkotrajno nema alternativu a sa druge strane je recesija za koju neznamo koliko duboka bude. Uglavnom ima tu toga i za i protiv pa ko voli neka analizira te odluci sam za sebe u svom slucaju firma recesiju docekuje u puno boljem financijskom polozaju nego 2010godine
-
Svakako je firma u "boljoj" poziciji bez 3 hotela koje su prodali u prošloj krizi(koja su ih spasila da prežive krizu) i gotovo milijardu kuna dobiti godinu prije krize. Tužno ali istinito...
-
Kolege sad sam malo zbunjen nisam pratio baš.. ide li dividenda 20 kn / dionici ?
Na moje dionice ništa ne piše..
-
Kolege sad sam malo zbunjen nisam pratio baš.. ide li dividenda 20 kn / dionici ?
I nesmije pisat o dividendi.
Odlučit će glavna skupština d.d..
-
To je bio prijedlog, koji treba na glavnoj skupstini amenovati.
Ja se nadam da nece isplatit (iako ih imam poprilican broj) nego otkupiti za taj ili dupli iznos svoje dionice, pa ovi kojima ne pase mogu prodati atpl po ovoj cijeni. I tako apsolutno nikakve koristi od isplate divke, platit cemo porez, a dionica potonuti 20-50 kn, ovako ili onako…
A onda sljedece godine mogu podijeliti te dionice postojecim dionicarima ili ih ponistiti 😎
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner