Ljubav-love u igri
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
I sad će hrpa dugoročnih investitora koji su kupili dionicu u petak u 15.30 morati čitav vikend vrtiti pesimistične scenarije prije nego što u ponedjeljak u 9.30.00000001 prodaju po bidu ako uopće bude kupaca.
Zgleda da je jedan to vec obavio u 1550h.
-
Odgodili su skupštinu? I to su objavili u petak, NAKON ZATVARANJA BURZE?
I sad će hrpa dugoročnih investitora koji su kupili dionicu u petak u 15.30 morati čitav vikend vrtiti pesimistične scenarije prije nego što u ponedjeljak u 9.30.00000001 prodaju po bidu ako uopće bude kupaca.
Ajoj, ajoj. Pomolimo se.A niš onda. Nema druge nego ih lijepo dočekat, točnije ispratit.
-
Znaci odgodili skupstinu.
Zanimljivo u svakom slucaju.
Mislim da su se zainatili kolegi Tin
😆
Što kasnije skupština znači veći prostor za dividendu....
Jednostavno....
-
Sad će se skupit svi drukeri...dakle presmješno...rezultati odlični...vozarine odlične...po meni i bolje jer mi se cijena od 530 kn čini preniska i očekujem da do objave dividende značajnije naraste....danas vani rast...probijaju se novi vrhovi...a tko nije dosad naučio slobodno neka proda pošto hoće....i nisam ništa drukao...do ove objave sve što sam pisao bilo je točno.
-
Napetost je uvijek dobra jer drži gledatelje budnim i opreznim, a podiže gledanost .
Šalu na stranu, ali trikrat meri enkrat reži kažu Slovenci a ima i ona prvo ispeci pa reci.
Koja god Vam je draža dobrodošla je .
p.s. A ima i ona šećer dolazi na kraju......uh tko će sve popamtiti.
Sve je stvar percepcije, da li je casa poluprazna ili polupuna. S obzirom na padove na burzama vani zadnjih tjedana ovo bi se moglo protumaciti kao losa vijest, s obzirom da su vani padali i brodari koji redovno isplacuju dividendu.
Zavladao je bear market i danas je vani mali odbijanac, ali iduci tjedan slijedi daljnji pad, jednostavno jer za rast nema razloga. Spirala je pokrenuta, ali prema dolje.
Tko me je slusao, a ne one koji su drukali (neka se sami prepoznaju) na 570 kn da ovaj tjedan ide objava isplate dividende, vec su u plusu. Prica je jednostavna, treba dionicu kupiti kada je nisko, prodati visoko i ne slusati sta vecina ljudi pise po forumu. Mozda sam altruist sto to sve govorim, ne znam za to, ali tako nekako to ide.
-
to je prijatelj skupštinara ili tete koja šalje obavijest .......1000 kom iz šusa 10 min prije zatvaranja i obavijesti.......
bit će da je izvješće čudesna šuma za revizora......al se zato dobro nadrukalo cijenu do 570 na prodavanju magle o dividendi koja samo što nije ..........kak sam i pisao neki dan...... sigurna "dividenda" več je 2 puta bila "isplačena" na cijeni od 570.......
-
ne znam zašto se stalno ovdje povlači pitanje dividende kao ključno. i tako će cijena pasti za taj iznos ako je uopće bude. najbitnije je da oni trenutno dobro zarađuju.
-
to je prijatelj skupštinara ili tete koja šalje obavijest .......1000 kom iz šusa 10 min prije zatvaranja i obavijesti.......
bit će da je izvješće čudesna šuma za revizora......al se zato dobro nadrukalo cijenu do 570 na prodavanju magle o dividendi koja samo što nije ..........kak sam i pisao neki dan...... sigurna "dividenda" več je 2 puta bila "isplačena" na cijeni od 570.......
Dokle god je P/NAV 0,6, u cijenu dionice nije uračunata dividenda. Da je sada P/NAV na 0,9, dakle da je cijena dionice 900 kn i da se na tu cijenu objavi da nema dividende, moglo bi se reći da bi pad na cijenu od 600 kn bio opravdan, pogotovo ako bi se iza takve odluke krio neki loš stav prema dioničarima.
Ali priča da cijena od 530 kn ima u sebi uračunatu dividendu nema uporišta u fundamentima.ne znam zašto se stalno ovdje povlači pitanje dividende kao ključno. i tako će cijena pasti za taj iznos ako je uopće bude. najbitnije je da oni trenutno dobro zarađuju.
Priča o dividendi je priča o stavu uprave o dioničarima. O tome postoji li firma zbog dioničara ili zbog uprave. Jedna je cijena firme ako firma postoji zbog uprave, a druga ako postoji zbog dioničara. Pogotovo u brodarstvu koje je volatilno i izrazito cikličko.
Što se mene tiče, na ovakvoj cijeni bilo bi bolje da uprava donese odluku o kupovini svojih dionica umjesto dividende. Bilo bi najbolje da donese i odluku o kupovini dionica i isplatu dividende. Nije da se nema.
S tim da treba reći da je uprava u svojem posljednjem izvješću napravila ogroman, tektonski iskorak prema dioničarima objavom nekih podataka koji se do sada nisu objavljivali. I to bi nam svima koji smo unutra trebalo, kako kažu političari, poslati jednu snažnu poruku.
Meni osobno, odluka o neisplati dividende bila bi vrlo razočaravajuća, osim ako ne bi bila iznimno transparentno objašnjena i pretočena u neku drugu korist dioničarima. -
28.7. će biti bitan datum, a 29.7. još bitniji kad saznamo koliko je Q2 zaradio po dionici. Dividenda ili ne. Kolega Lebowski je to već u svom postu naveo
-
-
Napetost je uvijek dobra jer drži gledatelje budnim i opreznim, a podiže gledanost .
Šalu na stranu, ali trikrat meri enkrat reži kažu Slovenci a ima i ona prvo ispeci pa reci.
Koja god Vam je draža dobrodošla je .
p.s. A ima i ona šećer dolazi na kraju......uh tko će sve popamtiti.
Sve je stvar percepcije, da li je casa poluprazna ili polupuna. S obzirom na padove na burzama vani zadnjih tjedana ovo bi se moglo protumaciti kao losa vijest, s obzirom da su vani padali i brodari koji redovno isplacuju dividendu.
Zavladao je bear market i danas je vani mali odbijanac, ali iduci tjedan slijedi daljnji pad, jednostavno jer za rast nema razloga. Spirala je pokrenuta, ali prema dolje.
Tko me je slusao, a ne one koji su drukali (neka se sami prepoznaju) na 570 kn da ovaj tjedan ide objava isplate dividende, vec su u plusu. Prica je jednostavna, treba dionicu kupiti kada je nisko, prodati visoko i ne slusati sta vecina ljudi pise po forumu. Mozda sam altruist sto to sve govorim, ne znam za to, ali tako nekako to ide.
Stalno i kontinuirano iznosite neistinu o padu brodara vani i promjeni smjera ...demantirao sam vas grafom koji prikazuje kontinuiran rast posljednja tri mjeseca...i moja je prognoza daljnji rast...pa ostaje da vidimo...nemam ništa protiv trejdanja...ali imam protiv laži i lažnog drukanja...i dalje ostajem pri svojoj procijeni od 750 kn za ATPL ove godine i dividendi od barem 30 kn...doći će i taj poziv na GS pa će mo moći usporediti tko je što pisao.
-
sve je super i sve je za 5........dividenda "ide" i samo "što nije" a sad je po "novom normalnom" i bolje da odgađaju jel će biti veča .......samo da je ne odgode za nagodinu pa bude razočaranih.....ali ako ne bude ove godine bit će sljedeče osim ako do tad ne udari kriza pa opet odgode za neku drugu godinu u "skoroj budučnosti".....a zaminljivo je i kako nitko nije komentirao "promjenu" kratkoročnih i dugoročnih obveza na zadnji dan q1 u odnosu na zadnji dan 2021g.......jesul' oni što smanjili obveze od tog silnog priljeva novca?........
-
Stalno i kontinuirano iznosite neistinu o padu brodara vani i promjeni smjera ...demantirao sam vas grafom koji prikazuje kontinuiran rast posljednja tri mjeseca...i moja je prognoza daljnji rast...pa ostaje da vidimo...nemam ništa protiv trejdanja...ali imam protiv laži i lažnog drukanja...i dalje ostajem pri svojoj procijeni od 750 kn za ATPL ove godine i dividendi od barem 30 kn...doći će i taj poziv na GS pa će mo moći usporediti tko je što pisao.
VIX je trenutno 29.64, a samo je 01.03.2020. prije Covida bio na visim razinama nego ovih dana i tjedana, pa ne vidim u cemu ste toliko optimisticni. Oni koji su me slusali i prodali na 570kn onima koji su kupovali zbog dividende sada mogu odahnuti, a gdje je sada toliko puta najavljivana dividenda? Ponekad treba skinuti ruzicaste naocale kako bi mogli bolje vidjeti ono sto nam je pred ocima.
-
VIX je trenutno 29, a samo je 01.03.2020.
Dobro je, lakše se diše napokon je pao ispod 30, ima 9 zadnjih dana je bio iznad 30....ako padne do 25 izvukli smo se za sada...
-
VIX je trenutno 29.64, a samo je 01.03.2020. prije Covida bio na visim razinama nego ovih dana i tjedana, pa ne vidim u cemu ste toliko optimisticni. Oni koji su me slusali i prodali na 570kn onima koji su kupovali zbog dividende sada mogu odahnuti, a gdje je sada toliko puta najavljivana dividenda? Ponekad treba skinuti ruzicaste naocale kako bi mogli bolje vidjeti ono sto nam je pred ocima.
Sve je rečeno...ostaje da vidimo što će se dešavati.
-
Koliko mi je ostalo u glavi ste nas upozoravali prije objave 1Q da je precijenjeno i triba prodati zbog nekih dugova u $ a zaradama u kn ili tako nesto a mislim da tad nije bila 570kn
Mozda griješim,isprika ako grijesim
-
Vidim da Hugh ne razumije najosnovnije postulate poslovanja.
Ako imate ugovor o kreditu odnosno još povoljnije refinancirani ugovor o kreditu kojem je zalog brod ili neki drugi oblik financiranja onda se držite ugovora i otplatnog plana jer bi naprosto prijevremenom otplatom izmijenili odredbe ugovora. Zato se kod zaduženosti firme računa neto dug koji je defacto kratkoročna i dugoročna financijska zaduženost umanjena za kes na računu i brzo unovcivu imovinu i onda se taj podatak stavlja u odnos sa Ebitda-om. I onda kad vam raste brzo zaliha kesa i brzo univcive financijske imovine (a to uključuje i osigurana potraživanja iz poslovanja), kao i Ebitda onda vam taj omjer snazno pada. Dug je dug, al to vam nije isto sto i neto dug. Njega trebate promatrati i analizirati.
-
Draga mi je dionica ali ova odgoda je stvarno kokošarski potez Uprave.
Štono bi rekli, popratimo!
-
Draga mi je dionica ali ova odgoda je stvarno kokošarski potez Uprave.
Štono bi rekli, popratimo!
I to ovako u zadnji čast!
Nestali Gospari, ostala fu....!
-
Koliko mi je ostalo u glavi ste nas upozoravali prije objave 1Q da je precijenjeno i triba prodati zbog nekih dugova u $ a zaradama u kn ili tako nesto a mislim da tad nije bila 570kn
Mozda griješim,isprika ako grijesim
Znam sto sam pisao i stojim pri tome. Kupuju se novi brodovi za 130 milijuna $, te ce uz sadasnje zaduzenje oko 800 milijuna kuna, ako prodaju stare i kupe nove brodove imati preko 1 milijardu kuna duga, a ako ne prodaju stare brodove i do 1.5 milijarde kuna duga, te da nije realno da bude isplacena dividenda ove godine. A svi jos govore da iduce godine dolazi recesija i trzista vani padaju od pocetka ove godine. Inflacija je 8.5% i Fed ce ubrzati dizanje kamatne stope i uzrokovati recesiju. Sadasnjem americkom predsjedniku trzista uopce nisu bitna, te se svi vracamo u hladnoratovske teme kada se drzave medjusobno gledaju preko nisana.
Svi su mi lupali smajlije kao i sada i krenuo je druk sa dividendom i napucali su cijenu sa 450 na 570 kn. A sada dividenda vise nije ni bitna, jer eto, cijena poslije padne za iznos dividende, pa onda bolje da je i nema, samo zbunjuje ljude.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin