Danas i sutra amaterski promatra.
Ovako me Bakić navukao na Rivieru, pa netragom nestao iz nje i praktički prestao pisati blog Eclectica u kojoj je Rivieru dizo do nebesa.
Big fish gameri...
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ne kužim to sa Marginima, nisam ih nikad imao. Što znači ovo boldano:
"pokrio margin call te time oslobodio limit te omogucio likvidnost za sve nas da mozemo ponovno kupovati dionicu"
Nisam ni ja nikad koristio margin calls pa ako može netko stručan nama laicima pojasniti "zdravko seljački". Kupnja strahovito jaka...sve mi se čini da slijedi impuls up. A sad da idem kupovati vjerovatno bi pomeo sve do 170kn. Rupetina do 200kn.
ako može "zdravo seljački" pokušati ću ja, nemam pojma zašto me povuklo to seljački,
banka ti daje novac da kupiš određenu dionicu, znači, ti se kladiš da će dionica rasti, banci na iznos uredno plaćaš kamatu, tebi ostaje zarada ukoliko je dionica rasla, ali ima i drugi scenarij, tj. dionica počne padati i onda banka traži namiru u novcu za razliku do koje su odredili limit ili oni kreću s prodajom "tvojih" dionica, jer su one naravno garancija za povrat novca,
nisam dugo čuo da netko koristi margin, ali ne znam ni da banke baš nešto luduju da ih odobre, turbulencije su velike i mnogi su oprezni
-
Ukratko margini su razlog što se masu dioničara iz 2008. godine nije vratilo na tržište.
banke su rado manipulirale marginima....
napr broker ti je predložio portfelj, dio portfekja si uložio u margin , drugi dio ti je stajao po strani. Banke su odjednom sve manje dionica primale u margin portfelje ( dakle preko noći mijenjale propozicije uzimanja samih margina), tako da nisi mogao novim dionicama spašavati svoj margin portfelj već si i ove van margina prodavao , namirio potom margin u kešu, ili si odnekud vukao keš.
to je još više strmogljavalo tržište, morski psi su kružili...... No, imam dojam da je kriza bila toliko jaka da je potamanila mnoge iz organiozacijske strukture tog tog Ponzija, koji su mislili da su nedodirljivi.
Klonite se margina
-
Ovako me Bakić navukao na Rivieru, pa netragom nestao iz nje i praktički prestao pisati blog Eclectica u kojoj je Rivieru dizo do nebesa.
Big fish gameri...ja vi radije po 140kn kupio nego 151kn kolega pa molim zatucite dionicu.
-
Big fish gameri...ja vi radije po 140kn kupio nego 151kn kolega pa molim zatucite dionicu.
Ja bih još radije po 80 kupio
Na poslovnom pišu da će ići do 50 - 60 kn, pa ćemo vidjeti..
Možda je zato i tolika rasprodaja sada...
-
ja vi radije po 140kn kupio nego 151kn kolega pa molim zatucite dionicu.
ma tamo su sve stari znalci, a ovdje mladi nadobudni anticoronaši, izgleda da oni onda prodaju a ovdje kupuju u svakom slučaju biti će zanimljivo, samo da se ovo preživi u sportskom duhu
-
ma tamo su sve stari znalci, a ovdje mladi nadobudni anticoronaši, izgleda da oni onda prodaju a ovdje kupuju u svakom slučaju biti će zanimljivo, samo da se ovo preživi u sportskom duhu
A gledajte, cijena može gore ili dolje i vjerojatnost da pogodite je 50%.
Ono što se 10 ili 30 puta ponovi obično postane istina, a onda se svi ponašaju u skladu s tim...makar bilo i izmišljeno...
Na petogodišnjem grafu se vidi da su je ovaj put stvarno zatulki...
Svi znamo da ova dionica može značajno porasti u samo jednom danu, pa promatrajmo i dalje...
Ono što je činjenica je da je promet za ovu dionicu prilično velik zadnjih par tjedana i prosječna
dnevna količina dionica koje se protrguju je 2200-2300 dionica, što nije viđeno već dugo na ovoj dionici.
Jučer protrgovano skoro 10 000 dionica, te bi moglo doći i do vlasničkih preslagivanja na ovoj cijeni,
koja je pčito zanimljiva investitorima. Ne govorim o malim burek investitorima, kao nama ovdje, nego
većim igračima.
-
-
ovo trgovanje mi lici na sibicarenje..
Isti lik prodaje i kupuje i lovi bureke
-
Ajmo oklada, hoće maknuti ovo strašilo na asku prije zatvaranja?
-
-
Ne znam da li ste vidjeli...
Igor Bilbija -3.912 kom
SB-S d.d. +3.912 kom
-
Dobar clanak, sazeto opisuje uzroke i posljedice stanja bulkera zadnjih mjeseci.
Dry Bulk Market In Q1: The Rat Was Infected
https://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-marke…s-infected/amp/
-
Igor Bilbija -3.912 kom
SB-S d.d. +3.912 kom
Kakvu igru on igra?.....i ovaj drugi račun je njegov?
-
Zalozio je i te dionice s osnovnog na skrbnicki kao i onih 21xxx...dvije mogucnosti su, pokriva margin ili dio pokriva margin a ostatak dionica zalozio uz polugu x2 ili x3 ili x5 za kupnju.
-
Forecast Dry Bulk Earnings Show Light at the End of the Tunnel
The well documented trough in dry bulk earnings in 2020 are forecast to reverse. VesselsValue's new Forecast Earnings module shows an optimistic outlook from mid 2020 across the dry bulk sector.
Capesize earnings, in particular, are predicted to increase sixfold in the next 6 months, from $5,000 per day to $30,000 per day by October 2020.
https://www.maritime-executive.com/editorials/for…d-of-the-tunnel
-
Igor Bilbija -3.912 kom
SB-S d.d. +3.912 kom
Kakvu igru on igra?.....i ovaj drugi račun je njegov?
Da, stigla je obavijest na zse prije dva dana
-
Sada još samo nađite 3. račun sa zajedničkim djelovanjem ( ili više njih ).
Ovo je jedna od najoćitijih akumulacija dionica na ZSE.
Teško je biti u dionici i ovo gledati, ali organizacija i izvedba . Sve vrhunski odrađeno.
Svi koji imaju casha mogu iskoristiti priliku koju su im organizatori stvorili.
Sve je onako kako je bilo i očekivano, samo je sada potvrđeno.
Računi SB-S D.D. na kojima već neko vrijeme traje sakupljanje dionica pripadaju gosp. Bilbiji.
Zbroj dionica na svim povezanim računima se svakako povečava, pa se radi o akumulaciji, a ne o namjeri prodaje dijela paketa.
-
Po cemu si zakljucio da pripadaju bibliji
-
Ako pripadaju dotičnom onda on moguće manipulira cijenom već dulje vrijeme. Zašto bi netko držao dva ili vise vlasnicka računa na istoj poziciji?
Podsjetite me tko još tako radi i da li ste ikad vidjeli sto slično? U nas.
Ja sm uvjeren od njegove pojave u ATPL da on igra sve samo ne transparentnu igru nekakvog Market maketa i spasitelja. Ne znam sto mu to treba, al ne bi bilo loše da institiucije odrade svoj posao.
Kad razmislim slične je stvari radio i “preuzvišeni” bloger pa mu je Hanfa stala na rep. Vise ga nigdje nema i vise se ne oglašava svakodnevno sa minareta svoje prevarantske sljedbe. -
Sada još samo nađite 3. račun sa zajedničkim djelovanjem ( ili više njih ).
Ovo je jedna od najoćitijih akumulacija dionica na ZSE.
Teško je biti u dionici i ovo gledati, ali organizacija i izvedba . Sve vrhunski odrađeno.
Svi koji imaju casha mogu iskoristiti priliku koju su im organizatori stvorili.
Sve je onako kako je bilo i očekivano, samo je sada potvrđeno.
Računi SB-S D.D. na kojima već neko vrijeme traje sakupljanje dionica pripadaju gosp. Bilbiji.
Zbroj dionica na svim povezanim računima se svakako povečava, pa se radi o akumulaciji, a ne o namjeri prodaje dijela paketa.
Kako je sa obavezom obavjesti na ZSE ekipe iz Uprave? Jel moraju izvjestiti ukoliko su prodali/kupili samo sa svog osnovnog racuna ili i sa nekog skrbnickog, kao i prebacivanja na neke druge zalozene/slobodne pozicije ?? Jel ima kakvih posljedica ako se to izbjegne?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun