1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 18, 2022 at 1:33 PM
    • #10,321
    Quote from plavi01

promjena ruta ne će pobjeći raketama.

ugovori-cijene vozarina sve to postaje problematično. IB JE nekada bio vodeći dionićar u Jplovu i radio je nešto u Splitu sa tržištem nekretnina/knjigovodstvo.

gospodin poznaje Jplov. ne loša kombinacija je gospari/spličani jedna jaka brodarska firma/nekretnine u DU/ST jer najbolja parcela u ST su upravo zgrade vlasništvo Jplova na obali splita. ( pišem po sjećanju)

Sada bi se kolega looserst trebao nadovezati: Make JDPL great again :)

Quote from Mrcash

ako celovog dobro razumijem, planirana divka je otišla u beton batale, jerbo takva im je politika kad je godina dobra , a kad nije čekaju papire

Beton se trenutno trži kao suvo zlato, željezo je u nestašici kao i drvena građa, kaže mi frend koji gradi kuću :)

Quote from Milo

Ja mislim da je većina satnova kaparana, tu ce bit lipa zarada...

Sada kada gledaš, ako su ljudi prije dvije godine kaparili te stanove, super su prošli, jer je cijena otišla za duplo...naravno ako

u međuvremenu nisu odustali od stanova i tražili povrat kapare

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited 2 times, last by BudFox: Merged a post created by BudFox into this post. (March 18, 2022 at 1:36 PM).

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • March 18, 2022 at 1:37 PM
    • #10,322
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

Ćelavi je ing građevine? Pa dobro radi li iko kod nas u struci?! :S

Kolega, znam da se žafrkavate 8o .

Ovaj na slici je direktor ATPL Domijan i mislim da nije inženjer građevine :)

Mea culpa, povezah sliku sa građevinom a ne top dioničara.

Hvala kolega!

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 18, 2022 at 1:37 PM
    • #10,323
    Quote from BudFox
    Quote from plavi01

promjena ruta ne će pobjeći raketama.

ugovori-cijene vozarina sve to postaje problematično. IB JE nekada bio vodeći dionićar u Jplovu i radio je nešto u Splitu sa tržištem nekretnina/knjigovodstvo.

gospodin poznaje Jplov. ne loša kombinacija je gospari/spličani jedna jaka brodarska firma/nekretnine u DU/ST jer najbolja parcela u ST su upravo zgrade vlasništvo Jplova na obali splita. ( pišem po sjećanju)

Quote from Mrcash

ako celovog dobro razumijem, planirana divka je otišla u beton batale, jerbo takva im je politika kad je godina dobra , a kad nije čekaju papire

Beton se trenutno trži kao suvo zlato, željezo je u nestašici kao i drvena građa, kaže mi frend koji gradi kuću :)

Quote from Milo

Sada kada gledaš, ako su ljudi prije dvije godine kaparili te stanove, super su prošli, jer je cijena otišla za duplo...naravno ako u međuvremenu nisu odustali od stanova

Display More

Koliko cujem od nekih gradjevinaca, zeljezna armatura se kupuje preko veze

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 18, 2022 at 1:40 PM
    • #10,324
    Quote from havi
    Quote from BudFox

Sada kada gledaš, ako su ljudi prije dvije godine kaparili te stanove, super su prošli, jer je cijena otišla za duplo...naravno ako u međuvremenu nisu odustali od stanova

Koliko cujem od nekih gradjevinaca, zeljezna armatura se kupuje preko veze

Također ako želiš kupiti atraktivan stan u novogradnji na dobroj lokaciji za cca 4-5k Eur/m2 ideš na listu čekanja, pa eventualno upadneš ako netko odustane

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • March 18, 2022 at 1:42 PM
    • #10,325

Ali oni su u prednosti, dovesti mogu železo, od nekud...ja bi in kupija jedan brod🤗

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • March 18, 2022 at 2:08 PM
    • #10,326

Od ponedjeljka željezo 20kn po kili...jel to raste vrijednost brodova🤔

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 18, 2022 at 2:11 PM
    • #10,327

U Kini je 830 juana/toni.

Mogao bi narasti i scrap. Svi znamo sto to znaci.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 18, 2022 at 2:23 PM
    • #10,328
    Quote from Milo

Ja se nadam da nije većina stanova kaparisana jer u tom slučaju neće biti para toliko koliko je moglo i trebalo.

Naime, od vremena kada je počela prodaja stanova pa do danas su cijene radova strašno porasle. Ako su i imali tada potpisan nekakav ugovor o izvođenju svih radova, danas se on sigurno revidirao na više, što će naravno bitno umanjiti zaradu ako su stanovi unaprijed prodani. Pitanje je i hoće li (ili može li) tadašnji izvođač uopće nastaviti sa radovima pa će trebati moguće tražiti i novog izvođača. Dodatno, ne znam jesu li od tada do danas u Dubrovniku rasle cijene kvadrata stanova, tako da su i tu možda propustili neku dobit.

Stvarno šteta što je korona sabotirala ovu investiciju, ali daleko od toga da neće biti zarade.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • March 18, 2022 at 2:30 PM
    • #10,329
    Quote from mitkko
    Quote from Milo

Ja se nadam da nije većina stanova kaparisana jer u tom slučaju neće biti para toliko koliko je moglo i trebalo.

Naime, od vremena kada je počela prodaja stanova pa do danas su cijene radova strašno porasle. Ako su i imali tada potpisan nekakav ugovor o izvođenju svih radova, danas se on sigurno revidirao na više, što će naravno bitno umanjiti zaradu od stanova ako su oni unaprijed prodani. Dodatno, ne znam jesu li od tada do danas u Dubrovniku rasle cijene kvadrata stanova, tako da su i to možda propustili neku dobit.

Stvarno šteta što je korona sabotirala ovu investiciju.

Nemoj se uopće začuditi ako se diže cijene i nakon kapare. To šta slušam okolo kakve stvari rade građevinari u zadnje vrijeme je strašno. Doslovno ide bidanje za stanove na koje su ljudi već upisani. Lagano te nazove lokalni mafijaš (aka građevinar) i kaže sada više nije prejeftinih 3,8k nego 4,2k per square i uzmi ili ostavi.

Iskreno žalim nekoga ko sad kupuje (ne ove koji uzimaju sedmu nekretninu za retanje)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 18, 2022 at 2:32 PM
    • #10,330
    Quote from looserst
    Quote from mitkko

Naime, od vremena kada je počela prodaja stanova pa do danas su cijene radova strašno porasle. Ako su i imali tada potpisan nekakav ugovor o izvođenju svih radova, danas se on sigurno revidirao na više, što će naravno bitno umanjiti zaradu od stanova ako su oni unaprijed prodani. Dodatno, ne znam jesu li od tada do danas u Dubrovniku rasle cijene kvadrata stanova, tako da su i to možda propustili neku dobit.

Stvarno šteta što je korona sabotirala ovu investiciju.

Nemoj se uopće začuditi ako se diže cijene i nakon kapare. To šta slušam okolo kakve stvari rade građevinari u zadnje vrijeme je strašno. Doslovno ide bidanje za stanove na koje su ljudi već upisani. Lagano te nazove lokalni mafijaš (aka građevinar) i kaže sada više nije prejeftinih 3,8k nego 4,2k per square i uzmi ili ostavi.

Iskreno žalim nekoga ko sad kupuje (ne ove koji uzimaju sedmu nekretninu za retanje)

U slučaju da investitor naknadno poželi jednostrano promijeniti cijenu stana ili odustati od prodaje stana za koji je potpisan predugovor i uplaćena kapara, u pravilu ima obvezu vratiti kupcu dvostruki iznos kapare. Tako da ni ta opcija nije baš najbolja... pitanje je gdje je manja šteta.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • March 18, 2022 at 2:38 PM
    • #10,331
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

U slučaju da investitor naknadno želi jednostarno promijeniti cijenu stana ili odustati od prodaje stana za koji je potpisan predugovor i uplaćena kapara, ima obvezu vratiti kupcu dvostruki iznos kapare. Tako da ni ta opcija nije baš najbolja... pitanje je gdje je manja šteta.

U pravu si ali na kraju odustaje jako malo ljudi jer:

- nisu bezveze odlučili kupiti baš tu nekretninu

- boje se rasta cijene, inflacije, ljubo jurčić im je tako rekao

- radi se o novogradnji koje u npr dubrovniku skoro pa i nema itd...

Platiš tu sitnicu razlike od 500 eura po kvdratu i budeš miran :cursing:

Ne pripisujem ovo ATPL da se razumijemo, nadam se da su korektni i da će zaraditi pošteno za dobro svih nas

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 18, 2022 at 2:42 PM
    • #10,332
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

U slučaju da investitor naknadno poželi jednostrano promijeniti cijenu stana ili odustati od prodaje stana za koji je potpisan predugovor i uplaćena kapara, ima obvezu vratiti kupcu dvostruki iznos kapare. Tako da ni ta opcija nije baš najbolja... pitanje je gdje je manja šteta.

mislim da niste upućeni u današnju situaciju, ne vezano za Batalu,

danas je stanje ipak nešto drugačije u odnosu od prije par godina, u ZG se vrše zabilježbe za projekat i ako raste cijena stana, vi je možete prihvatiti ili stan prepustiti nekome tko će platiti više, tako otprilike izgledaju današnji ugovori

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • March 18, 2022 at 2:43 PM
    • #10,333

dobro za sve nas bilo bi da ovo čudo raste kad raste sav normalan brodarski sektor vani, a ne da ide kontra pa onda u kratkom roku doživi slom cijene, jel svi vani pali su od zadnjih lokalnih vrhova i to dosta dok mi u traženje tih vrhova krenemo kasno i završimo tužno.......ali bit če ovaj put drugačije....... :D ;)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 18, 2022 at 2:52 PM
    • #10,334
    Quote from Moller
    Quote from mitkko

U slučaju da investitor naknadno poželi jednostrano promijeniti cijenu stana ili odustati od prodaje stana za koji je potpisan predugovor i uplaćena kapara, ima obvezu vratiti kupcu dvostruki iznos kapare. Tako da ni ta opcija nije baš najbolja... pitanje je gdje je manja šteta.

danas je stanje ipak nešto drugačije u odnosu od prije par godina, u ZG se vrše zabilježbe za projekat i ako raste cijena stana, vi je možete prihvatiti ili stan prepustiti nekome tko će platiti više, tako otprilike izgledaju današnji ugovori

Je tako danas... zabiljezbe pa cemo naknadno definirati cijenu, ali nije tako bilo tada, barem prema onome sto se tada pisalo po forumu. Neki forumasi su i sami trazili ponudu i objavili trazene cijene na forumu, pisalo se o popustima i opcijama u slucaju placanja unaprijed, racunali smo koliko stanova je kaparisano i/ili prodano.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 18, 2022 at 2:59 PM
    • #10,335
    Quote from mitkko
    Quote from Moller

Je tako danas... zabiljezbe pa cemo naknadno definirati cijenu, ali nije tako bilo tada, barem prema onome sto se tada pisalo po forumu. Neki forumasi su i sami trazili ponudu i objavili trazene cijene na forumu, pisalo se o popustima i opcijama u slucaju placanja unaprijed, racunali smo koliko stanova je kaparisano i/ili prodano.

za Batalu ne znam konkretno, netko je objavljivao da je sklopio ugovor, možda još na Poslovnom, a možda ovdje, ako se maglovito sjećam to je bilo oko 3500€/m2

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 18, 2022 at 3:05 PM
    • #10,336
    Quote from Moller
    Quote from mitkko

za Batalu ne znam konkretno, netko je objavljivao da je sklopio ugovor, možda još na Poslovnom, a možda ovdje, ako se maglovito sjećam to je bilo oko 3500€/m2

Mislim da je prije dvije god cijena bila nesto iznad 4000 eura/metru kvadratnom.

Moguce da nije puno veca niti danas. Kazu da su u Dubrovniku cijene najmanje rasle jer su i prije bile visoke.

Meni se nekako cini da se danas napucava ono sto ne bi trebalo. To mi mirisi na balon. Naravno uz objektivne faktore kao poskupljenje materijala.

Nisam gradjevinar pa ovo pricam kao laik.

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • March 18, 2022 at 3:08 PM
    • #10,337

ako je 3500 onda je to sića,pa u Španskom je već 2800e, ali dobro da im glavni biznis ne šteka,gradnja je jako poskupila i sad dobiti 3500 je malo..

vidim da im je Bv narastao na 700kn,valjda su uključili i građevinu,lučicu i sve ostalo,čudo od firme..

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 18, 2022 at 3:08 PM
    • #10,338

A ja sam mislila da sam se ukrcala na palubu, a ne na terasu :S

No, žene na palubi i tako donose nesreću.

Ne bih propustila sa vama se veseliti desetak dana ni za što na svijetu. :S

Muka je sa tom Atlantskom što je u overboughtu, tko je mislio kupiti, kupio je.

Plus imate silu trejdera koji će prodati za desetak kuna razlike, pa zakrcavaju i bid i ask, i onda imamo mrtvu trku dok netko nekoga ne izuje.

Da je ova " konsolidacija " nakon rasta rekla bih da je distribucija, obzirom da je nakon pada mogla bi biti i akumulacija. Vrag će ga znati, a i on mijenja mišljenje.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • March 18, 2022 at 3:11 PM
    • #10,339
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

Mislim da je prije dvije god cijena bila nesto iznad 4000 eura/metru kvadratnom.

Moguce da nije puno veca niti danas. Kazu da su u Dubrovniku cijene najmanje rasle jer su i prije bile visoke.

Meni se nekako cini da se danas napucava ono sto ne bi trebalo. To mi mirisi na balon. Naravno uz objektivne faktore kao poskupljenje materijala.

Nisam gradjevinar pa ovo pricam kao laik.

Prihod od prodaje stanova po toj cijeni bi bio od 20 - 25 milijuna € na tih nesto vise od 100 stanova na Batali. Cijena kvadrata sada moze biti samo visa nego prije dvije godine, pa bi i sveukupni prihod rastao, jer je u medjuvremenu rasla cijena rada, te ponajvise cijena materijala od skoro za duplo.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • March 18, 2022 at 3:20 PM
    • #10,340
    Quote from zlocesti

A ja sam mislila da sam se ukrcala na palubu, a ne na terasu :S

No, žene na palubi i tako donose nesreću.

Ne bih propustila sa vama se veseliti desetak dana ni za što na svijetu. :S

Muka je sa tom Atlantskom što je u overboughtu, tko je mislio kupiti, kupio je.

Plus imate silu trejdera koji će prodati za desetak kuna razlike, pa zakrcavaju i bid i ask, i onda imamo mrtvu trku dok netko nekoga ne izuje.

Da je ova " konsolidacija " nakon rasta rekla bih da je distribucija, obzirom da je nakon pada mogla bi biti i akumulacija. Vrag će ga znati, a i on mijenja mišljenje.

Display More

Trejderi daju likvidnost, a u HRvatskoj je sve što ima promet veći od 100.000 kn dnevno overbought.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      170k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 5, 2025 at 2:13 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. goranlagea

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      842k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 5, 2025 at 2:13 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

goranlagea June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago