K vragu, ja prodao prije par tjedana...
Cekao sam je jos nize oko 80 - 100..
Sve ovisi koliko ce ova kriza jos trajati..
Poceo sam prodavati oko 200, te sam
jos uvijek trenutno u plusu, sto se tice
cijene, pa cu pratiti dalje sto se dogadja..
K vragu, ja prodao prije par tjedana...
Cekao sam je jos nize oko 80 - 100..
Sve ovisi koliko ce ova kriza jos trajati..
Poceo sam prodavati oko 200, te sam
jos uvijek trenutno u plusu, sto se tice
cijene, pa cu pratiti dalje sto se dogadja..
Uh...vodeci dionicar prodaje....
Svakako nije dobro jer isti moze zbiti cijenu gdje pozeli. Hvala na informaciji kolega, ubuduce dugorocno out of Atpl. Preriskantno.
Vodeci dionicari ne prodaju ovako dionice. Vjerojatno ih je stavio na margin ili nesto slicno kombinira. Trenutno ima puno prilika na trzistu pa se ne bih cudio da sada podebljava neke svoje pozicije.
I onda se ekipa pita zasto onaj tko ima puno $$$ ... nakon nekog vremena ima jos vise... upravo je to i meni sinoc palo na pamet, zna kakve su projekcije atpl u narednom razdoblju, pa zasto ne iskoristiti priliku na trzistu pa pocisititi i ovdje, ali i na masu drugih pozicija, ako i sve ode u 3PM da se urusi svjetska ekonomija, onda mu je svejedno izgubio na ATPL ili na svim ostalim. Uostalom nebi imao toliku imovinu ood upravljanjam da nema cohones i da ne zna sta radi 🤔
Ja mislim da je to sređivanje računa. Pa Bilbija je ušao na poziv u priču. Pitanje je u kojem smjeru ide kompanija oa je netko odlučio početi srediti “otvorene račune” i razmontirati “trojanskog konja”.
Poštovani, Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je Upravni odbor tvrtke na sjednici održanoj 30.3.2020. godine donio odluku o opozivu izvršnog direktora gdina lvice Šurkovića.
Evo još malo dobrih vijesti.
China’s March Factory Outlook Jumps as Global Threat Looms
https://www.bloomberg.com/news/articles/…e-global-threat
CHINA MAR MANUFACTURING PMI (GOVT OFFICIAL): 52.0 V 44.8E (returns to expansion after record low)
*Large enterprises: 52.6 v 36.3 prior
*Medium: 51.5 v 35.5 prior
*Small: 50.9 v 34.1 prior
NBS states that among the surveyed enterprises (manufacturing and non-manufacturing together), 96.6% of large and mid-size firms have restarted production by Mar. 25 (up from 78.9% prior)
Poštovani, Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je Upravni odbor tvrtke na sjednici održanoj 30.3.2020. godine donio odluku o opozivu izvršnog direktora gdina lvice Šurkovića.
A čiji je taj Šurković?
Njega su nedavno imenovali. I već su ga torpedirali?!
Danas veliki rast capeova u Kini, vjerojatno pod utjecajem objave PMI indeksa za ožujak.
Vidjet ćemo hoće li i Baltic slijediti taj trend. Obično je obratno.
Ipak slijedi:
Oslo (TDN Direkt): Baltic Capesize-indeks er opp 55,5 prosent til 5.853 pr dag
opp znači rast?
Ovo nije normalno, Cape raste 55%, a nafta pala na 20$...
Ulazimo u razdoblje vece aktivnosti brodova te ocekujem znacajan rast vozarina a narocito nakon normalizacije u Kini koja je pokretac vozarina.
Bilbija - 21693 kom.
Možda se radi i o ovome
https://www.croatiabanka.hr/hr/financijska…margin-krediti/
Dionica je u grupi A1 financijskih instrumenata a izgubila je 60% vrijednosti od početka godine što može biti veliki problem za korisnike margin kredita. S obzirom da je skrbnički CB dobio dionice možda se radi o pokrivanju kredita novim dionicama.
Bilbija - 21693 kom.
Možda se radi i o ovome
https://www.croatiabanka.hr/hr/financijska…margin-krediti/
Dionica je u grupi A1 financijskih instrumenata a izgubila je 60% vrijednosti od početka godine što može biti veliki problem za korisnike margin kredita. S obzirom da je skrbnički CB dobio dionice možda se radi o pokrivanju kredita novim dionicama.
Previše se tu dionica shortalo i otišla cijena k vragu...Margin Call...
Dobro da sam počeo prodavati oko 200 kn...dok sam još bio u plusu..
jer je bila otišla na 130 kn u jednom trenutku...
Na ovom plitkom i nelikvidnom tržištu sve je moguće...
I u jednom i u drugom smjeru...Naravno, osim za 5-6 fondovskih
dionica...vidim da se brani cijena RIVP kao da ne postoji sutra...
a ova sezona je izgubljena...RIVP samo poček na kredite može spasiti..
Neka sada ATPL uzme poček na kredite bez kamata, jer su isto
pogođeni koronom...a ne samo turisti...a plaćaju 5-6 puta veće
kamate na kredite od turista...
Krenulo je
Freight futures am update
Capesize up 26% (!)
Panamax up 12%
BDI +14,2% 626
da..krenulo je..dakle mozemo ocekivati pad cijene.
Netko je pred zatvaranje stavio 900 kom po 160 kn,najnizu cijenu danas...moze netko iskusniji objasniti jeli to namjerno stopanje cijene ili jednostavno se to tako radi?
Iz Atlantske su danas izvijestili kako zbog okolonosti prouzrokovanih koronavirusom zaustavljaju do daljnjeg građevinske radove na Batali.
Iz Atlantske su danas izvijestili kako zbog okolonosti prouzrokovanih koronavirusom zaustavljaju do daljnjeg građevinske radove na Batali.
Sad je jasnije iskrcavanje pred kraj dana.
kako li će dogovoriti anexe s kupcima, ako budu tražili isplate avansa, raskide ugovora,
stvarno će ta korona napraviti puno problema
pa ta info je izasla na zse iza 11h.. a ne u 16
31.03.2020 15:34:16
ATLANTSKA PLOVIDBA d.d. - prijava transakcija rukovoditelja (Uredba o zlouporabi tržišta) |