1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 7, 2021 at 9:48 AM
    • #6,301

https://www.braemarscreen.com/

Kako je krenulo s capovima rekao bih da su kinezi krenuli u šoping...ako je tako uskoro bi mogli gledati BDI debelo iznad 3500 bodova.....vidjet će se danas po trgovanju preko bare.....ali sve ukazuje na predviđeni rast u 7 mjesecu i nove rekordne visine indexa.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 7, 2021 at 10:04 AM
    • #6,302
    Quote from trial
    Quote from Sheriff

Pa ajde, pusti ga. Danima je govorio da vozarine idu gure a atpl ne mrda. Čudio se tome.

Onda su vozarine roknule i popustio je. Prosuo po bidu.

Prvi je raportu pada bdi-a, sad su nejasni troškovi posade, goriva. Ih, čovjek tražio opravdanje za svoje postupke. Pa svi to radimo al bome sad kad si vani nemoj više.

Bio sam jučer ranije skroz izašao van sa nešto dionica koje su mi još bile preostale (ostale sam rasprodao na višoj cijeni), ali sam pred kraj radnog vremena manjim dijelom opet ušao jer nažalost nisam pazio na 420 kn pa me poklopilo, tako da nisam skroz vani. ;)

I još da pojasnim neke stvari. I ja bih volio da brodarine rastu u nedogled i da je sve super i da je sve za pet, da ja čučim u dionici i svaki dan zbrajam nove i sve veće dobitke i tako godinama. Tko to ne bi htio? Ali, nažalost, toga nema, pa se treba prilagoditi stvarnoj situaciji na ovom tržištu.

S obzirom da sam ja jucer kupovala po 420 kn (oko 70ak kom), cini se da vi trenutno imate max 100ak dionica. Moram priznati, koliko ste prisutni na temi, da sam mislila da imate barem 2-3 tis komada. Bez obzira na kolicinu, za investiciju se uvijek treba brinuti i paziti na okolnosti pa pohvale za Vase ponasanje. :))

Ja sam i danas kupila 30ak kom po 418 i cekam jos nize. U medjuvremenu stala i na 419. Sve mi valja. :))

Cini se da kupujete i prodajete ovisno o kretanju indexa. Danas bi mogao okrenuti pa ce mozda trebati trcati po drugoj strani.

Commodities skoro svi u rastu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Citam gigic23 ev post jucer na drybulk temi; kaze zalihe ugljena u Kini najnize od veljace - struje im nestaje; vruce ljeto. Objavio je i post u kojem je link na clanak koji ima naslov "Dry Bulk Market Looking for Next Rally" - dobar je clanak. Vrijedi procitati.

Ovi svi u plusu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Vozarine visoke; s nestrpljenjem iscekujemo izvjestaj za 2q. I da, jos par ih je reklo dostaviti prognozu za 2q pa cu objaviti kakva su nam ocekivanja. Cekamo ih tik-tak. tik-tak... Prepoznat ce se pa ih necu prozivati. :)

Isto mislim i za Jdpl pa da se ne ponavljam i na toj temi.

p.s. Flight je predlagao otvaranje teme za plac i kuknjavu. :)) Ja bi se pozalila na turiste koji mi nisu odradili kako sam ja to zamislila. :)) Al zato su mi brodari sve visestruko nadoknadili. :thumbup:

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 7, 2021 at 10:36 AM
    • #6,303

@ Kvark

S obzirom da me ova dionica zanima isključivo za trejd, nikakve ozbiljne količine u pojedinačnom nalogu ne dolaze u obzir. Nalozi su postavljeni u skalinadi gdje su nalozi sve veći što je cijena niža (u rastu suprotno), i kad se svi, ako se odrade jer je teško pogoditi najnižu točku u jednom ciklusu, dobije se ipak neka količina u kojoj je moja prosječna cijena vrlo blizu trenutnoj na tržištu. Počeo sam prodavati na 446 kuna i jučer završio na 426 kuna sa dobrim izlaznim prosjekom, da bih pred kraj dana opet najmanju početnu količinu u padu kupio na 420 kuna. Bude li rokala još niže - eto me.

Osim toga, ako barataš sa jednim većim nalogom na nekoj točki ulaza jer misliš da je to to, rizik je veći i stres je veći. Ako ih imaš podijeljene na više cjenovnih točaka, stresa nema. A ovo ne radim da bih bio pod stresom, nego iz zabave. I da bih svom brokeru nešto zaradio. :) I sebi naravno.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 7, 2021 at 10:39 AM
    • #6,304

Ma ostavite se monitora i uživajte u ovom lipom vremenu i moru pa se vidimo na jesen. Ima pametnijih stvari od gledanja svaki dan i sat gledati jesu porasle ili pale vozarine kad se vidi dosta daleko dobar horizont zasad 8)

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 7, 2021 at 10:41 AM
    • #6,305

Nisi mi djelovao bez stresa na temi vozarina. Al dobro, svak zasebe određuje granice.

Znači sad navijaš za pad da dokupiš :/

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 7, 2021 at 10:46 AM
    • #6,306
    Quote from trial

@ Kvark

S obzirom da me ova dionica zanima isključivo za trejd, nikakve ozbiljne količine u pojedinačnom nalogu ne dolaze u obzir. Nalozi su postavljeni u skalinadi gdje su nalozi sve veći što je cijena niža (u rastu suprotno), i kad se svi, ako se odrade jer je teško pogoditi najnižu točku u jednom ciklusu, dobije se ipak neka količina u kojoj je moja prosječna cijena vrlo blizu trenutnoj na tržištu. Počeo sam prodavati na 446 kuna i jučer završio na 426 kuna sa dobrim izlaznim prosjekom, da bih pred kraj dana opet najmanju početnu količinu u padu kupio na 420 kuna.

Osim toga, ako barataš sa jednim većim nalogom na nekoj točki ulaza jer misliš da je to to, rizik je veći i stres je veći. Ako ih imaš podijeljene na više cjenovnih točaka, stresa nema. A ovo ne radim da bih bio pod stresom, nego iz zabave. I da bih svom brokeru nešto zaradio. :) I sebi naravno.

sramiš li se barem malo, ja da

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-k…dventa-15086125

slabo mi to šoferiramo na burzi, broker mi sigurno već plače ovaj mjesec

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 7, 2021 at 11:03 AM
    • #6,307
    Quote from Sheriff

Nisi mi djelovao bez stresa na temi vozarina. Al dobro, svak zasebe određuje granice.

Ma ništa ja ne navijam. Samo pratim situaciju. I napišem koliki je BDI i ostali indexi (što neke smeta kad su u padu). I prema vijestima iz Kine pokušavam procijeniti kuda će.

:) Ako počne padati, dokupljivat ću sve više. Počne li rasti, opet ću dokupljivati, ali tada u istim paketima. I time će moja ulazna cijena biti niža od trenutne na tržištu. A to je ležerna situacija.

Sad čekamo u 14 h da vidimo što će ovi u Londonu sračunati za današnji BDI. I što će popodne na to reći vanjski brodari. 8o

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • July 7, 2021 at 11:08 AM
    • #6,308

Čini mi se da neke postove nekih kolega treba "derivirati", u suprotnom bi mogli imati dojam da je investiranje i investitorsko prigovaranje neki novi roman :) <3 :thumbup:.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 7, 2021 at 11:18 AM
    • #6,309
    Quote from trial
    Quote from Sheriff

Ma ništa ja ne navijam. Samo pratim situaciju. I napišem koliki je BDI i ostali indexi (što neke smeta kad su u padu). I prema vijestima iz Kine pokušavam procijeniti kuda će.

:) Ako počne padati dokupljivat ću sve više. Počne li rasti, opet ću dokupljivati ali u istim paketima. I time će moja ulazna cijena biti niža od trenutne na tržištu. A to je ležerna situacija.

Sad čekamo u 14 h da vidimo što će ovi u Londonu sračunati za današnji BDI. I što će popodne na to reći vanjski brodari. 8o

Ali Vi na kraju kupite po skuplje nego ste prodavali. Napravite malo matematike. Zaradite nesto, ali u trejdu dosta izgubite, a i porez treba platiti.

Ma da se razumijemo, nemam ja nista protiv, postivam svaciju strategiju. Ja cekam s nalozima na ovoj strani da netko odluci prodati. I nije mi ovo danas trebalo, vidim da je prodaja stala, da se okrenulo na drugu stranu i da danas vjerojatno vise nista necu uloviti. :) I Jdpl je okrenuo.

Necu vise govoriti sta radim. :) Niste fer drugovi moji; nabidavate se sa mnom. :)))

Ide izvjestaj, bit ce toga po nizim cijenama sve manje.

Dok vi docekate 14h da vidite da je bdi danas u plusu, drustvo ce pokupiti po dobroj cijeni. Vi prema + i - odredjujete strategiju iza 2 popodne. Al i to je strategija. Bitno je imati strategiju.

I da, krv procirkulira kad je veci iznos na stolu; osjetis da si ziv. :)) Nakon prvog milijuna, sve je igra. :))

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 7, 2021 at 11:27 AM
    • #6,310

Ma sve ispod 4 znamenke kad dodje za to vrijeme je cista burekstinica. Uopce se ne treba time baviti. Kupis i zaboravis na 2 godine.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 7, 2021 at 11:31 AM
    • #6,311
    Quote from Kvark
    Quote from trial

:) Ako počne padati dokupljivat ću sve više. Počne li rasti, opet ću dokupljivati ali u istim paketima. I time će moja ulazna cijena biti niža od trenutne na tržištu. A to je ležerna situacija.

Ali Vi na kraju kupite po skuplje nego ste prodavali. Napravite malo matematike. Zaradite nesto, ali u trejdu dosta izgubite, a i porez treba platiti.

Ma da se razumijemo, nemam ja nista protiv, postivam svaciju strategiju. Ja cekam s nalozima na ovoj strani da netko odluci prodati. I nije mi ovo danas trebalo, vidim da je prodaja stala, da se okrenulo na drugu stranu i da danas vjerojatno vise nista necu uloviti. :) I Jdpl je okrenuo.

Necu vise govoriti sta radim. :) Niste fer drugovi moji; nabidavate se sa mnom. :)))

Ide izvjestaj, bit ce toga po nizim cijenama sve manje.

Dok vi docekate 14h da vidite da je bdi danas u plusu, drustvo ce pokupiti po dobroj cijeni. Vi prema + i - odredjujete strategiju iza 2 popodne. Al i to je strategija. Bitno je imati strategiju.

I da, krv procirkulira kad je veci iznos na stolu; osjetis da si ziv. :)) Nakon prvog milijuna, sve je igra. :))

Display More

Nikad ne znaš da li ćeš kasnije morati kupovati po skuplje nego si prodavao. To je uglavnom rijeđe, nego češće. Osim toga, meni paše da raste i da u rastu moram urgentno ulaziti, jer na rastu se jedino i zarađuje. Ali prokleto je to što nekad i pada.

Što se tiče poreza, o tome neću javno. Možda na pp. Možda.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 7, 2021 at 11:33 AM
    • #6,312
    Quote from trial

Nikad ne znaš da li ćeš kasnije morati kupovati po skuplje nego si prodavao. To je uglavnom rijeđe, nego češće. Osim toga, meni paše da raste i da u rastu moram urgentno ulaziti, jer na rastu se jedino i zarađuje. Ali znam da nakon svakog odrađenog ciklusa ostane love na računu.

Ne morate se javljati na pp. Nesto mora ostati i tajna. Zanimljivije je. :)

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 7, 2021 at 11:38 AM
    • #6,313
    Quote from Kvark
    Quote from trial

Nikad ne znaš da li ćeš kasnije morati kupovati po skuplje nego si prodavao. To je uglavnom rijeđe, nego češće. Osim toga, meni paše da raste i da u rastu moram urgentno ulaziti, jer na rastu se jedino i zarađuje. Ali znam da nakon svakog odrađenog ciklusa ostane love na računu.

Oni koji ne znaju tajne, plaćaju porez na to, jer ne znaju tajne. Ha-ha !!! Neka ih, mora i ova država nešto na nekome zaraditi.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • July 7, 2021 at 11:41 AM
    • #6,314
    Quote from 5. Element

Ma sve ispod 4 znamenke kad dodje za to vrijeme je cista burekstinica. Uopce se ne treba time baviti. Kupis i zaboravis na 2 godine.

Quote from jasko

+ ATPL po 177

Quote from jasko

dokupio 99 kom ATPL po 180

Quote from jasko

dokupio ATPL po 176

Quote from jasko

+ 80 kom ATPL po 184

slažem se kolega........

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 7, 2021 at 11:51 AM
    • #6,315
    Quote from trial
    Quote from Kvark

Oni koji ne znaju tajne, plaćaju porez na to, jer ne znaju tajne. Ha-ha !!! Neka ih, mora i ova država nešto na nekome zaraditi.

Reklo bi se da mislite da drzava zaradjuje, da su budale svi koji placaju porez, prirez i doprinose, a da su skolstvo, zdravstvo i sve ostale usluge besplatne. Vjerujem da sve koristite ili ste ih koristili. Hm.... Mislim da se oni koji zive na tudjoj grbaci zovu paraziti, ali njima to ne smeta, nemaju morala niti etickih principa.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 7, 2021 at 12:01 PM
    • #6,316
    Quote from trial
    Quote from Sheriff

:) Ako počne padati, dokupljivat ću sve više. Počne li rasti, opet ću dokupljivati, ali tada u istim paketima. I time će moja ulazna cijena biti niža od trenutne na tržištu. A to je ležerna situacija.

Dosta je pogledati gogl u premarketu 8)

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • July 7, 2021 at 12:08 PM
    • #6,317
    Quote from looserst

Dosta je pogledati i ovo...............

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 7, 2021 at 12:15 PM
    • #6,318

Sazrijeva vrijeme da se krene prema 500 kn.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 7, 2021 at 12:22 PM
    • #6,319
    Quote from Kvark
    Quote from trial

Reklo bi se da mislite da drzava zaradjuje, da su budale svi koji placaju porez, prirez i doprinose, a da su skolstvo, zdravstvo i sve ostale usluge besplatne. Vjerujem da sve koristite ili ste ih koristili. Hm.... Mislim da se oni koji zive na tudjoj grbaci zovu paraziti, ali njima to ne smeta, nemaju morala niti etickih principa.

Uh, uh, grde riječi. Krivo me protumačila.

Slažem se sa svime napisanim.

Bez poreza postajemo divljina.

Nećemo više o porezu. Tema je ATPL.

Quote from looserst
    Quote from trial

Premarket jedno i onda kad u 15,30 h otvore, nešto sasvim drugo.

Edited once, last by trial: Merged a post created by trial into this post. (July 7, 2021 at 12:23 PM).

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 7, 2021 at 1:01 PM
    • #6,320
    Quote from trial
    Quote from Kvark
    […]

Quote from looserst

Premarket jedno i onda kad u 15,30 h otvore, nešto sasvim drugo.

Inace bi se slozio ali gogl je poprilicno stabilan i premarket se obicno prelije na 15:30+

Vjerojatno radi oslo børs. Ali da ne gatamo pricekajmo jos 2 ipo sata :rolleyes:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago