1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 11:12 AM
    • #2,841

Nisam se ja ništa pogubio, ja nikad ne bih stavio bi stavio lovu u firmu gdje ekipa siše firmu iznutra i pokušava zadržati kontrolu nad "santom leda koja se iz godine u godinu topi". Vidjeli smo primjer jednog nadobudnog koji je unutra utukao milijune, a sad ih pokušava spasiti. Kad naiđeš na osinje gnijezdo, onda ga zaobiđeš, a ne guraš nos ili jezik unutra da provjeriš kakav je zrak, a još manje ga nosiš kući i spašavaš mu "starosjedioce" odnosno brodolomce.

Ti koji su dokapitalizirani, danas imaju flotu od 30, 50 pa i više od sto brodova. I oni znaju raditi posao s bulk brodovima i korisititi sve blagodati vlasničkog i dužničkog financiranja za razliku od lokalnih koji su čuvali gnijezdo, dok ga "starosjedioci" nisu oglodali do kraja.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • January 21, 2021 at 11:36 AM
    • #2,842
    Quote from Flight

Nisam se ja ništa pogubio, ja nikad ne bih stavio bi stavio lovu u firmu gdje ekipa siše firmu iznutra i pokušava zadržati kontrolu nad "santom leda koja se iz godine u godinu topi". Vidjeli smo primjer jednog nadobudnog koji je unutra utukao milijune, a sad ih pokušava spasiti. Kad naiđeš na osinje gnijezdo, onda ga zaobiđeš, a ne guraš nos ili jezik unutra da provjeriš kakav je zrak, a još manje ga nosiš kući i spašavaš mu "starosjedioce" odnosno brodolomce.

Ti koji su dokapitalizirani, danas imaju flotu od 30, 50 pa i više od sto brodova. I oni znaju raditi posao s bulk brodovima i korisititi sve blagodati vlasničkog i dužničkog financiranja za razliku od lokalnih koji su čuvali gnijezdo, dok ga "starosjedioci" nisu oglodali do kraja.

Prvo bi trebao doći na neki nivo da bi uopće o takvim problermima mogao ili morao razmišljati, ali sa druge strane optimalno je zauvijek gledati komentirati i veseliti se, kao Gustav u onom crtiću :) .

Inaće povijesne referrnce prženja dionićarske love ne govore u prilog tome što zastupaš, jer oni dijagrami su na praktički danas, a sa druge strane odvrti nekoliko strana unatrag , pa pogledaj benchmark po svim važnijim parametrima.

Svako dobro moj Don Juan, One....

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 11:56 AM
    • #2,843

Jedino ovdje sitni paraziti koji čuvaju vlastitu foteljicu konstantno uvjeravaju eter i prisutne u nešto za što ih kontinuirano u stvarnosti demantira. Sad kad su Hanfa i tržište učinili svoje i izbile grlatima i nadobudnima dionice iz ruku, sad se svi međusobno gledaju u očekivanju čuda u Mrduši Donjoj. Baš me zanima koji će biti sljedeći "zec iz šešira"...

DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • January 21, 2021 at 12:53 PM
    • #2,844

Šteta što kaljate uspomenu na Stjepana Filipovića, ne treba vam to.

Ontopic: na slijedećem linku se nešto više govori o onome o čemu sam pisao u prethodnom postu. "In its latest weekly report, shipbroker Allied Shipbroking said that “this was another impressive week for the dry bulk newbuilding market, with buying appetite seemingly being refreshed, reflecting the enhanced sentiment and the improving fundamentals.... The rising momentum noted in freight rates, the healthier overall balance between demand and supply and the hope that a major part of the pandemic implications have now been passed, have all seemingly contributed to the revival in interest for new orders. We expect to see more activity take place in the coming weeks, given that we are still riding off the positive overall trend. On the tanker side, things were much quieter last week, following the subdued interest that has been noted of late. Here, things were slightly different, as buyers are not yet confident that demand will bounce back relatively soon, while prices are not yet attractive in the eyes of most”.

I ovo je odraz očekivanja u budućnosti, jedan segment up, drugi down.

https://www.hellenicshippingnews.com/ship-owners-lo…-bulk-carriers/

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 1:47 PM
    • #2,845
    Quote from DiAbLeRo

Šteta što kaljate uspomenu na Stjepana Filipovića, ne treba vam to.

Ontopic: na slijedećem linku se nešto više govori o onome o čemu sam pisao u prethodnom postu. "In its latest weekly report, shipbroker Allied Shipbroking said that “this was another impressive week for the dry bulk newbuilding market, with buying appetite seemingly being refreshed, reflecting the enhanced sentiment and the improving fundamentals.... The rising momentum noted in freight rates, the healthier overall balance between demand and supply and the hope that a major part of the pandemic implications have now been passed, have all seemingly contributed to the revival in interest for new orders. We expect to see more activity take place in the coming weeks, given that we are still riding off the positive overall trend. On the tanker side, things were much quieter last week, following the subdued interest that has been noted of late. Here, things were slightly different, as buyers are not yet confident that demand will bounce back relatively soon, while prices are not yet attractive in the eyes of most”.

I ovo je odraz očekivanja u budućnosti, jedan segment up, drugi down.

https://www.hellenicshippingnews.com/ship-owners-lo…-bulk-carriers/

Vidim da niste primijetili da za dry bulk komentare i sve povezano sa sektorom odnedavno imate posebnu temu pa bih vas javno zamolio da to prenosite tamo i ne kaljate temu posvećenu isključivo Atlantskoj plovidbi.

DRY BULK bez cenzure

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 21, 2021 at 2:32 PM
    • #2,846

BDI +0,5% 1837 https://finansavisen.no/nyheter/shippi…r-rateoppgangen

• mulac
    Student
    Reakcija primljeno
    126
    • January 21, 2021 at 2:34 PM
    • #2,847

Baltic Dry Index Rises 0.49% to 1,837

Capesize -0.16% to $25,515

Panamax +1.51% to $13,413

Supramax 58k tons +1.25% to $12,464

Handysize +1.18% to $10,026

Freight futures am update

Capesize flat

Panamax up ~3%

• Goran42
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • January 21, 2021 at 2:40 PM
    • #2,848

Danas sve neke super vijesti, BDI raste, cijena dionice raste, nema vise Trumpa...

Kakva su vam ocekivanja kada cemo preko 200?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 21, 2021 at 3:39 PM
    • #2,849
    Quote from Goran42

Danas sve neke super vijesti, BDI raste, cijena dionice raste, nema vise Trumpa...

sve se lijepo odvija, manje je brodova, manje zarade, manje dioničara i samo je pitanje da li je više onih što misle da treba podignuti jedra ili onih što su se nagurali na kontra stranu broda, a kormilar ionako tjera po svom kursu 100-600

• Goran42
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • January 21, 2021 at 6:06 PM
    • #2,850
    Quote from Moller
    Quote from Goran42

sve se lijepo odvija, manje je brodova, manje zarade, manje dioničara i samo je pitanje da li je više onih što misle da treba podignuti jedra ili onih što su se nagurali na kontra stranu broda, a kormilar ionako tjera po svom kursu 100-600

koliko pratim temu, manje je brodova u vlasnistvu ali kolicinski pod upravljanjem je isti broj ili sam fulao:)

jedino ce manje zaradivati...

ako netko zna koliko tocno imaju brodova u vlasnistvu a koliko u najmu bilo bi korisno da napise.

hvala

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 21, 2021 at 6:21 PM
    • #2,851
    Quote from Moller
    Quote from Goran42

čeka se samo da uprava objavi da su i mornare prodali i iznajmili nazad :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 21, 2021 at 6:30 PM
    • #2,852
    Quote from Goran42
    Quote from Moller

koliko pratim temu, manje je brodova u vlasnistvu ali kolicinski pod upravljanjem je isti broj ili sam fulao:)

jedino ce manje zaradivati...

ako netko zna koliko tocno imaju brodova u vlasnistvu a koliko u najmu bilo bi korisno da napise.

hvala

Ja mislim da u vlasnistvu imaju jos 4 Panamaxa.Ako se ne varam oni su 2008 godiste. Ova dva prodana 2012.

• Goran42
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • January 21, 2021 at 6:37 PM
    • #2,853

na stranica pise da imaju 12 brodova:

http://www.atlant.hr/4flota.php

i kretanje:

http://www.atlant.hr/3kretanje_brodova.php

da li ovo tocno pise?

ne kuzim koji su njihovi koje su prodali koje su unajmili... gdje to pise jel netko zna?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 21, 2021 at 6:53 PM
    • #2,854

Ja mislim da se vi svi bavite nevaznim stvarima. To je firma s hrpom dugova i zato je cijena otisla dolje. Ali trendovi se mijenjaju i dolaze cashovitija vremena. Da li ih je bolje docekati sa starim skupim kreditima i brodovima u vlasnistvu ili u leaseback-u ako je refinanciranje bilo povoljnije?

Duboko sam uvjeren da je zbog evidentno dobrog outlook-a u dry bulku za naredne godine to odigrano povoljnije nego stari krediti, a sad sve ono sto sam najavljivao prije koji mjesec, infrastruktura, demolition itd. upravo zalaufava.

Kad za koji mjesec budete gledali panamaxe na 20k USD i supre / ultre vrlo blizu tome onda cete lijepo ulaziti po 450 da se iskrcate na 500-600. Ne bi bilo prvi put, hehe.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• alias
    Guest
    • January 21, 2021 at 7:18 PM
    • #2,855

Jedna je vrlo zanimljiva stvar. Oni su 2020.g imali za refinancirat 200 mil kuna, a ove godine imaju 100 mil. Oni su da to izrefinanciraju prodali i iznajmili nazad 5 ili koliko već najboljih brodova, a čija je vrijednost u bilanci sigurno nekih 800 mil kuna. Znaci li to da su brodovi u bilanci precijenjeni?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 7:29 PM
    • #2,856

Možda će ići u nabavku novijih plovila, ali bilo bi korektno od njih da su naveli iznose prodaje i uvjete leasing aranžmana. Tada bi znali procijeniti koliki je sklad iI nesklad imovine u knjigama u odnosu na trzisne cijene te imovine.

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • January 21, 2021 at 8:05 PM
    • #2,857
    Quote from Goran42

ne znam, ovo je ringišpil..ali recimo mogli bismo idući ponedjeljak...zadnji put smo u četvrtak, uz povećano trgovanje krenuli sa 155,50 i već u ponedjeljak (11. siječnja) završili na 184 (+18%).

Nakon toga 4 dana +- 170, uz slabije trgovanje ..čini se da još nije gotovo.

oligarhija

• alias
    Guest
    • January 21, 2021 at 8:27 PM
    • #2,858

Pa cekaj malo. Ako se ide logikom. Oni su tu imovinu prvo prodali pa ponovo iznajmili. Recimo da su je prodali po tih 300 mil kuna. Moze i 400. Nemam volje raditi NAV. Ako se ti brodovi vode u knjigama po 800 mil. onda će samo od ovih transakcija biti gubitak u RDiG od oko 400 mil kuna. Svakako ce biti zanimljiv FI. Mislim, ne mora biti 400 mil, ali ce se napokon vidjeti prava vrijednost imovine ATPL-a, a koja se je vjesto skrivala ovih godina

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 21, 2021 at 8:40 PM
    • #2,859
    Quote from alias

Jedna je vrlo zanimljiva stvar. Oni su 2020.g imali za refinancirat 200 mil kuna, a ove godine imaju 100 mil. Oni su da to izrefinanciraju prodali i iznajmili nazad 5 ili koliko već najboljih brodova, a čija je vrijednost u bilanci sigurno nekih 800 mil kuna. Znaci li to da su brodovi u bilanci precijenjeni?

joj,joj...............pa opet joj....

Orderbook is record low, demand growth will acceleratehttps://static1.squarespace.com/static/5a4d1d2…2021+Report.pdf

... the secondhand ship becomes the focus of attention, and an early example of such a potential scarcity

of asset was last week’s Capesize sale that we estimate was concluded at a ~50% premium to last done...

koliko ovdje profesora i dotura prošlosti,ajmo po N-ti put ispočetka,ni slučajno o budućnosti.

a koga bi interesirala pri ?

"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...." ?

pricelles

vrijednost brodova iz prošlosti već danas nema nikakve veze sa sadašnjošću + ide to još značajno up barem do 2022.

p.s.

rekao sam da ću se max suzdržavati od komentiranja ovdje,tako ću i nastaviti,nije me teško naći za raspravu.

iako nije po mojoj želji neki su mi komentari jučer prebačeni ovdje pa očekujem da mi se ne broje

:)

vidim da su se neki ovdje već pozdravili,oprostili toliko puta od teme zadnjih dana da ovo pomalo sliči na "beskrajan dan"

^^

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 21, 2021 at 8:42 PM
    • #2,860
    Quote from alias

Pa cekaj malo. Ako se ide logikom. Oni su tu imovinu prvo prodali pa ponovo iznajmili. Recimo da su je prodali po tih 300 mil kuna. Moze i 400. Nemam volje raditi NAV. Ako se ti brodovi vode u knjigama po 800 mil. onda će samo od ovih transakcija biti gubitak u RDiG od oko 400 mil kuna. Svakako ce biti zanimljiv FI. Mislim, ne mora biti 400 mil, ali ce se napokon vidjeti prava vrijednost imovine ATPL-a, a koja se je vjesto skrivala ovih godina

a kako se mornari vode u knjigama?

jel nešto kao korisnici kod Optime ili i njih angažiraju preko agencije za zapošljavanje?

jesu li samo ovi iz gruada ili ih ima i iz ostatka RH ili su možda angažirali Filipince? :/

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 2:13 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:10 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 2:10 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 11:55 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:55 AM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 11:51 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 11:51 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 2:13 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 22, 2025 at 2:10 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 11:51 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,801 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago