ovdje je fajn pala cijena zadnje 2g....toliko da gledam da li je prilika za kupnju sada?
a opet, nisam siguran, bojim se da se nešto ne muti?
glavni dioničar ima preko 75%? da li može pokrenuti delist?
Zločka, javi seeee.
ovdje je fajn pala cijena zadnje 2g....toliko da gledam da li je prilika za kupnju sada?
Zločka, javi seeee.
Zločka, javi seeee.
nekako mi se čini da nema više "stare" ekipe na forumu...? ![]()
utihnuli su skroz
šteta, bili su zanimljvi...a i malo sam nostalgičan jer su i vremena bila bolja, iako pričamo od odmaku od samo 3-5 g.
Dali moramo dobit ponudu po cijeni za koju je Pliva prodala? Ili po tromjesečnom prosjeku?
Evo odlazi i Medika
Komentari, mišljenja….?
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/64748
Komentari, mišljenja….?
A " guženje " na Hrvatski način🥲
Ode medika s burze
To je poziv građevinama da ulažu na burzu, a ne da lovu drže u čarapama..ha..ha...Čudno da nije i "Tankerska" upletena...
A rvatine se svađaju oko tupsona
Sve sto valja, odlazi 😢
-trenutna prodaja ispod knjigovostvene.
-p/e 5 ako gledamo 2 godine neisplaćene divke ![]()
-p/e 5 ako gledamo 2 godine neisplaćene divke
A zašto bi dijelili lovu/divku sa sitnozubima/malima kad ne moraju? Kad istisnu male onda budu dijelili...
-p/e 5 ako gledamo 2 godine neisplaćene divke
A zašto bi dijelili lovu/divku sa sitnozubima/malima kad ne moraju? Kad istisnu male onda budu dijelili...
-povlačenje sa burze ne znači direktno istiskivanje .
-netko će prodati a netko će ostati .
-više od 15 g. pokušavaju da budu većinski vlasnici.
-sad im je upala kašika u med jer je vlasnik Plive odlučio prodati svoj udio.
-ništa nova veliki hoće biti još veći.![]()
Display MoreA zašto bi dijelili lovu/divku sa sitnozubima/malima kad ne moraju? Kad istisnu male onda budu dijelili...
-povlačenje sa burze ne znači direktno istiskivanje .
-netko će prodati a netko će ostati .
-više od 15 g. pokušavaju da budu većinski vlasnici.
-sad im je upala kašika u med jer je vlasnik Plive odlučio prodati svoj udio.
-ništa nova veliki hoće biti još veći.
Ima netko ideju kako će računati prosjek kod delistinga? Zakon je jasan jer spominje prosjek u zadnja tri mjeseca prije objave i ispada da imaju dovoljno trgovinskih dana kad se trgovalo.
Što je s blok transakcija ma? Utječu li cijene iz njih na prosjek?
Ima netko od malih dioničara možda da podijeli svoje razmišljanje?
Poštovani, imam malo mdka i treba mi jedan info. U obavjesti stoji ukoliko izglasaju povlacenje sa burze, male isplate prosjekom trgovine zadnja 3mj. Kako je obavjest izašla 2.2.2026 pretpostavljam sva prosjecna trgovina svih dana 11, 12 i 1 mjeseca se zbroji i dijeli sa brojem dana trgovanja u tih 3mj. To bi po mojoj računici bilo cca 5061eur . Sad kako vidim još uvije se može trgovati i ukoliko sad dokupim jednu ili više kom., po nižoj cijeni koja je trenutno cca 4750. Oče li i te novo kupljene ući u isplatu po srednjoj cijeni trgovine kad dođe vrijeme? Hvala.
I mene zanima dali i blok transakcija ulazi u prosjek?
Pozz, misliš u prosjek kod isplate ukoliko dođe do izlaska sa burze. Znam da sve cijene poslije izlaska obavijesti 2.2.2026 ne utječu na prosjek otkupa. Ali ako bude išla još dole i bude dozvoljena trgovina ja bi uzeo da popravim prosjek. Opet, ukoliko bude cva 5k prosjek otkupa, nema mi smisla da ekipa rasproda po 4500 ili manje...
Pozz, misliš u prosjek kod isplate ukoliko dođe do izlaska sa burze. Znam da sve cijene poslije izlaska obavijesti 2.2.2026 ne utječu na prosjek otkupa. Ali ako bude išla još dole i bude dozvoljena trgovina ja bi uzeo da popravim prosjek. Opet, ukoliko bude cva 5k prosjek otkupa, nema mi smisla da ekipa rasproda po 4500 ili manje...
Ako nam ulazi ona velika transakcija u prosjek onda nam je prosjek između 4650 i 4700. Ne bojim se squiza, več se bojim spajanja dionica!
Ako nam ulazi ona velika transakcija u prosjek onda nam je prosjek između 4650 i 4700. Ne bojim se squiza, več se bojim spajanja dionica!
Ako se računa tako da se zbraja cijeli promet u 3mj i dijeli sa brojem prometa kupnja prodaja. U tom slučaju prosjek je 4600eur. Sve zato što je netko iskrcao 7600kom u 12mj po 4600eur.
Ja sam racunao 5020eur ako se uzmu prosijek cije trgovine dana i to podijeli sa danima trgovine. Sad miim da nije tako.
Što ako ih želim zadržati pa prodati kasnije? Uvijek ce netko biti zainteresiran.
U izračun prosjeka ulazi samo redovna trgovina, bez blokova, OTC, darovanja ili sl.
To vam možda i nije važno, prije svega treba pogledati je li se u ta tri mjeseca trgovalo više od 1/3 radnih dana. Ako nije onda neovisni stručnjak radi elaborat o procjeni fer vrijednosti.
U svakom slučaju, ako želite isplatu nakon delista, morate na Glavnoj skupštini glasati protiv, te nakon izglasavanja podnijeti zahtjev za isplatu.
Sretno.
![]()
![]()