1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. toom01

Posts by toom01

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• toom01
    • June 17, 2026 at 12:16 PM
    Quote from fantom
    Quote from toom01

Pozz, samo napomena kako se na lokaciji jankomir za cca 1god ruši Končar mjt i širi se Končar Siemens energetski. I oni će povećati proizvodnju. Opet KMT nije na burzi, ali penje se i radi novu tvornicu odmah kraj K dist transformatora u Zapresicu.

KOTR nije na burzi? Otkad to?

Znam da je tu... https://progress.market/hr/papir/310?isin=HRKOTRPA0003

Ali na zse.hr ga ne vidim...

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• toom01
    • June 16, 2026 at 5:15 PM

Pozz, samo napomena kako se na lokaciji jankomir za cca 1god ruši Končar mjt i širi se Končar Siemens energetski. I oni će povećati proizvodnju. Opet KMT nije na burzi, ali penje se i radi novu tvornicu odmah kraj K dist transformatora u Zapresicu.

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • May 12, 2026 at 11:46 PM
    Quote from Nitko

Kakve vijesti? Znalo se godinama koja je to ekipa i da se sprema ono što se sprema. Priča je gotova. Svi koji su ostali imaju zarobljena sredstva i nadu da će sada početi isplačivati dobru dividendu. Što je moguče

A mozda ta zarobljena sredstva se i dobro unovče ukoliko bude velikih zainteresiranih za još udjela...

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• toom01
    • May 12, 2026 at 9:00 AM
    Quote from gcoxNew
    Quote from darac11

A dali onda moraš još i Hrvatskoj poreznoj platit 12%? I ispunjavat joppd obrazac?

Ne + Da

Ne + Da se odnosi na ??? Ne je ne moraš na dividendu iz EU, a Da je moraš na dobit od dobiti trgovine kupi prodaj. Banka šalje izvod koliko je dobit i porez. Na tebi je očeš li predat poreznoj obrazac i platiti. Ne želim zbog 12% riskirati kaznu tko zna koliko posto...

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • May 11, 2026 at 8:44 PM
    Quote from Skribi
    Quote from bjane

Zarada Medike je 1000 e po dionici .

Sad kako će to podjeliti kroz nagrade i bonuse !:(

Tako sto ce izglasati da nema dividende da dobit ide u zadrzanu. Sjecate se da je upravo auctor na neki naci osiguravao isplatu dividende a sad se stvar malo promijenila..

Može sve zadržat u dobit, ali zar na to ne plaća porez na dobit? I ako isplacuje nagrade opet plaća veći porez. E sad kad su izbacili nas male logično mi da isplati dividendu. A budemo vidjeli eto sutra 12.05 pa sve znamo.

• toom01
    • May 8, 2026 at 6:37 PM
    Quote from darac11
    Quote from toom01

Kupio LHA 29.04 prodao 6.5 sa +950eur... Sad ide dividenda 0.33eur. Prodao jer sam znao ostaviti pa nakon datuma stjecanja prava na dividenu gadni pad. Isto tako isplate dividendu, a Njemačka porezna uzme cca 28%.

A dali onda moraš još i Hrvatskoj poreznoj platit 12%? I ispunjavat joppd obrazac?

DA, ja trgujem samostalno preko zaba platformi. Jedna je za zse druga za eu i svjet. U 1mj., svake godine ukoliko ima dobiti posalju izvjestaj. Svaka dobit ili gubitak po dionici. I na kraju dobit i koliko poreza za platit.

Ako je gubitak i nema osnove za porez onda niti ne šalju. U ovih 950eur sam već uračunao porez. Nadam se da neće biti gubitaka... =O=O

To je kod trgovine. Kod dividende iz EU platim njima. Ustvari radio sam samo sa Lufthansa njemacka burza. Prilikom isplate obavjeste i odma uzmu 28.12%. Kod nas ispunim obrazac i predam poreznoj da je isplacena dobit i plaćen porez u Njemačkoj. Onda sam u RH oslobođen.

• toom01
    • May 7, 2026 at 11:54 PM
    Quote from gcoxNew
    Quote from toom01

Pozz, ekipa vidim piše se o USA oporezivanju. Mene zanima kako riješiti plaćanje poreza na dividendu iz Njemacke kompanije.

Imao sam Lufthansu i dobio nesto dividende. Automatski mi je naplaćeni porez 28.12%. Pitao sam naše brokere zabe jer preko njih radim. Na žalost nisu baš upućeni, a misle kako je jako komplicirano i na kraju za male iznose neisplativo.

Navodno ima dogovor 15% max, ali mora se podnositi zahtijev uz angažiranog zastupnika ili odvetnika i onda to sve košta.

Kod prodaje ukoliko imam dobit u 1mj., zaba pošalje iznos dobiti na koji kod nas platim porez.

Imas pravo na povrat poreza po ugovoru o dvostrukom oporezivanju jer se izmedju cro-de primjenjuje stopa od max 15% na mjestu izvora (za male dionicare). Treba ti potvrda da si hrv porezni rezident, da je porez placen u njemackoj (za koju firmu, po kojoj stopi i u kojem iznosu) i to bi trebao slati njemackoj poreznoj upravi Federal Central Tax Office (BZSt) sa zahtjevom za povrat. E sad, ovu potvrdu da je porez ustegnut i placen njemackoj izdaje obicno broker ili custodian. Koliko ce te zaba oderat moras vidjeti s njima.

Koliko znam, na IBKR-u po dionici za tu potvrdu uzmu 30eura (za njemacku). E sad, trebas izracunati da li ti se isplati ;)

Uz to, mislim da ti ne treba odvjetnik ni zastupnik ako znas par formulara na engleskom ispuniti. budi spreman na to da procedura traje neko vrijeme i zavisi o sporosti zemlje...

Display More

Hvala

• toom01
    • May 7, 2026 at 4:34 PM

Pozz, ekipa vidim piše se o USA oporezivanju. Mene zanima kako riješiti plaćanje poreza na dividendu iz Njemacke kompanije.

Imao sam Lufthansu i dobio nesto dividende. Automatski mi je naplaćeni porez 28.12%. Pitao sam naše brokere zabe jer preko njih radim. Na žalost nisu baš upućeni, a misle kako je jako komplicirano i na kraju za male iznose neisplativo.

Navodno ima dogovor 15% max, ali mora se podnositi zahtijev uz angažiranog zastupnika ili odvetnika i onda to sve košta.

Kod prodaje ukoliko imam dobit u 1mj., zaba pošalje iznos dobiti na koji kod nas platim porez.

• Što smo danas tržili

• toom01
    • May 7, 2026 at 4:23 PM
    Quote from toom01

LHA.DE +950eur u 4 dana...

Kupio LHA 29.04 prodao 6.5 sa +950eur... Sad ide dividenda 0.33eur. Prodao jer sam znao ostaviti pa nakon datuma stjecanja prava na dividenu gadni pad. Isto tako isplate dividendu, a Njemačka porezna uzme cca 28%.

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • May 7, 2026 at 4:19 PM

E sad koga isplaćuju od ovih koji nisu prodali. Ovakvi kao ja. Da li ja mogu odbiti isplatu i ostaviti dionice? Dobio sam pismo kad se glasalo o izlasku sa burze. Ukoliko si glasao ZA izlazak imaš pravo zadržati. Glas protiv ide isplata. Kako ide za one koji se nisu odazvali i ostali suzdržani? Nije mi taj dio jasan. Hvala

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • May 6, 2026 at 9:02 PM

Pozz, 12.05 skupština. Oče li donijeti odluku o isplati dividende? 🫢

• Što smo danas tržili

• toom01
    • May 6, 2026 at 8:59 PM

LHA.DE +950eur u 4 dana...

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• toom01
    • April 22, 2026 at 11:04 PM

Pozz, za Vas koji imate ili mislite trgovati sa KOTR. Trenutna adresa firme je Jankomir, a u izgradnji je potpuno novi pogon sa cijelokupnim preseljenjem u Zapresic sa početkom rada 2028. Možda nekome pomogne info. Lokacija u Jankomiru se ruši i preuzima Siemens energetski transformatori. Na istoj lokaciji ostaje DIST i dodatno radi pogon do mjernih u Zapresicu.

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • March 12, 2026 at 10:34 PM
    Quote from tollway

moraš glasati protiv!

Ako glasam protiv deslista automatski pristajem na isplatu?

Ako se ne javim na skupštinu i ne glasam, tj ostanem neutralan. Da li onda automatski zadržavam pravo na dionice ili isto ide isplata?

Ili ukoliko želim zadržati dionice, baš moram glasati za izlaz sa burze?

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • March 11, 2026 at 10:11 AM
    Quote from darac11
    Quote from toom01

Sad možda bolje ostaviti ili se pomiriti sa mi usom i prodat

Ja ću ostavit, i možemo se gledat na hita-otc-u, ali bojim se da će cijena na hiti kliznut prema dolje.🥲

Da li se moram izjasniti glasanjem na skupštini ili mogu ostati susdrzan i poslije ostaviti ili prihvatiti prosječnu cijenu isplate?

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • March 10, 2026 at 5:20 PM

Sad možda bolje ostaviti ili se pomiriti sa mi usom i prodat

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • March 3, 2026 at 8:23 PM
    Quote from darac11
    Quote from kvart99

Cijena ce biti 4570 ili tocnije 4569.

Vec je izracunato.

A kako su mogli dobit cijenu nižu od blok transakcje? A blok transakcija je išla po 4600.

Navodno se blok trgovina ne računa??? Evo ovo sam našao...

Images

• Screenshot_20260303_202928_Chrome.webp
      • 88.4 kB
      • 589 × 1,200
  • MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • February 27, 2026 at 4:50 PM

Pozz, gledam trgovinu ovih dana i ispod 4600 ne ide. Moguće da ce to biti srednja cijena za isplatu.

• MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • February 17, 2026 at 12:55 PM

Budemo vidjeli što će biti. Sad mi se čini bolje glasati za deslist, ostaviti dionice i pričekati možda bude isplata dividende. Poslje probati prodati po nešto boljoj cijeni. Teško je tu dobiti 25% plus 1. Kad sam kupio MDKA, bila je opcija ADPL. Eto odabrao krivu...

Images

• Screenshot_20260217_125118_Chrome.webp
      • 41.49 kB
      • 978 × 1,200
  • MDKA (Medika d.d.)

• toom01
    • February 16, 2026 at 2:09 PM

Pozz, dobio sam pismo poziv na skupštinu MDKA. Da li je moguće ukoliko se svi mali usaglase i glasaju protiv delista i MDKA ostane na burzi?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt