moze mi netko pojasniti ovaj otkup vlastitih dionica?
to znaci da ih svakim danom ima sve manje?
te da bi cijena trebala up?
ili?
moze mi netko pojasniti ovaj otkup vlastitih dionica?
to znaci da ih svakim danom ima sve manje?
te da bi cijena trebala up?
ili?
točno tako kolega! netko ih svakim danom ima sve manje, a netko sve više! samo moraš izabrati stranu.
Da. HT kupuje vlastite dionice i onda ih poništava.
Uprava je u 2021. godini povukla 718.720 vlastitih dionica bez nominalnog iznosa, bez smanjenja temeljnog kapitala, čime se ukupan broj dionica s 80.766.229 dionica smanjio na 80.047.509 dionica bez nominalnog iznosa, što je dana 30. srpnja 2021. godine provedeno u registru Trgovačkog suda u Zagrebu
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HT/ZPI-HT-af29801e3d3467be94e46aa0ade5f563.pdf
zasto tek tako padamo.. ? tko to prodaje vece kolicine ?
Mislim da je dogovoreno spuštanje da se netko istovari. Da sada imam casha kupovao bi.
je...izgleda da je vrijednost 185 kn dogovorena da se provedu ove dvije transakcije ukupno 170k kom...jasno je da su dogovorene i da je uračunat popust na količinu ali ne znam zašto te velike transakcije moraju ići preko tk
sad znamo zašto je bio pad..
Tko je sretni kupac?
Manite se bezveznih špekulacija i pratite sta se dogadja u svijetu. Telekomi svugdje padaju. Inflacija,porast kamata, zastrasujuci dug. Mi samo pratimo iako je HT siguran koliko nesto sigurno moze biti.
Opa, opet veliki pretovar... Jesmo li skužili tko tu kome i zašto?
Hoće mi netko objasniti čemu ovolika amortizacija kod HT s obzirom da im cijelokupa materijalna imovina vrijedi 6,5 milijardi kuna?! U prva dva kvartala amortizacija 1,24 milijarde kuna...
Cerp je počeo prodavati po 190 kn i prestao
Sada ide sve po 185 kn ???
6. | PBZ Croatia Osiguranje OMF kat. B -182. 129 |
4. | AZ OMF kat. B +120.000 |
za cerp nema promjena od 11.10., da li je to nešto od ranije?
Manite se bezveznih špekulacija i pratite sta se dogadja u svijetu. Telekomi svugdje padaju. Inflacija,porast kamata, zastrasujuci dug. Mi samo pratimo iako je HT siguran koliko nesto sigurno moze biti.
spekulacije ili ne.... sve je to točno kaj ste napisali i donekle logično. ali nagli pad cijene 5-6kn i onda nekoliko povećih (za naše tržište) blokova .... slučajnost?
Cerp krajem 9 mj. po 190 koliko se sjećam
U devet mjeseci ove godine ostali troškovi su 591 mil, dobit 506 mil. Skroz čudno. Zna li netko što je to? Ne bi mi bilo drago da su mi u firmi neki ostali troškovi veći od dobiti.
A amortizacija 1456 mil. Za investicije su dali 772 mil u devet mjeseci. Malo disproporcionalno, amortiziraju investicije sa izuzetno kratkim rokom?
Može li mi to netko objasniti?
Dobit bi vrlo lako mogla biti blizu 2000 mil. Hvala
Mene baš briga što izvađaju. mene interesira koja je cijena za dionicu po ovome što ste napisali.
Trenutno im je EBITDA marža finih 40%, a neto profitna marža 6 %. To pokazuje da mnogo investiraju, trenutno valjda priprema za 5G. No tako je već godinama. Mislim da je realno da im NPM bude barem dupla, a tako onda i cijena dionice. Valjda ce sa 5G biti ta žetva. Osim ako opet ne smisle nešto, npr. održavanje softverskog dijela opreme od strane matice za trenutno popularnu cijenu softvera u HR.
da se malo i podsjetimo
ceski-kgi je nakon sudovanja izašao a njihovi izračuni za ht cijenu dionice bili su puno veći od 200 kn
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ncijom-20170519
cijena DT dionica je nedugo porasla dali to može imati utjecaja na cijene dionica HT pitaj boga a bilo je i iz bivše uprave signala da bi se HT možda mogao prodati.