Izbor za buduće dividende HT-a: Isplate u novcu ili u dionicama
www.poslovni.hr
Kome ne treba novac ovo ne bi bilo loše.
A čuj, na dividendu se plaća porez od 12% tako da ovo na prvu nije loše.
Plaća li se na ovako stečene dionice porez, zna li itko, možda prilikom prodaje o roku manjem od 2 godine ili ne plaća.
https://www.poslovni.hr/burze/izbor-za…onicama-4440006
A ja sam protiv! Meni paše da imamo što manje dionica a ne da se stvaraju i "dijele" nove.
https://www.poslovni.hr/burze/izbor-za…onicama-4440006
A ja sam protiv! Meni paše da imamo što manje dionica a ne da se stvaraju i "dijele" nove.
Upravo tako, ja ne znam koji je vrag tim idiotima i čega se oni pokušavaju igrati.
Stvar je jednostavna da ne može biti jednostavnija- Otkupljuj dionice i poništavaj kad smatraš da je dionica podcijenjena, nemoj razrjeđivati dioničare i daj adekvatnu dividendu ako nemaš gdje drugdje profitabilnije investirati FCF.
izašlo je FI...
Priličan rast troškova zaposlenih. Pripojili su Iskon i prebacili servise iz ERNT-a. Iskon ima oko 150 zaposlenih. Koliko imaju servisi?
Priličan rast troškova zaposlenih. Pripojili su Iskon i prebacili servise iz ERNT-a. Iskon ima oko 150 zaposlenih. Koliko imaju servisi?
681 zaposlenik prema poslovna.hr, ali vjerojatno nisu svi prešli u HT?
Po podatcima za 2023 prema Info.biz-u ERNT Servisi (današnji HT Servisi) imaju 716 zaposlenika, prihod od 70,39 mil E, i neto dobit od 2.76 mil E.
681 zaposlenik prema poslovna.hr, ali vjerojatno nisu svi prešli u HT?
Pretpostavljam da su troškove održavanja ERNT-a knjižili u stavci ostali vanjski troškovi. Ta se smanjila za 2,7M.
HT u 1Q 2024 ima 4.56 mil E rezerviranja za započete sudske sporove dok u 1Q 2023 nema skoro pa ništa. To je, mislin, zbog one kazne ima par tjedana šta je bila objavljena.
Naravo da bi dobit bila veća za taj iznos da je nema.
Ht će se žalit na kaznu, a na Poslovnom je bilo objavljeno da će to ić u zastaru, samo ko zna kad će se to riješit.
ha nesto manje kad su tako i onako po meni najskuplji...
Divka sjela u 00:39!
Ovdje neki ne znaju da je ex-divid. dan prošao ili što?
Cijena sada nakon isplate dividende od 1,50 EUR viša nego prije nje kad je bila oko 30?
Cijena sada nakon isplate dividende od 1,50 EUR viša nego prije nje kad je bila oko 30?
Zato što su investitori optimistični o ovoj dionici.
Ex-dividend day je tek za otprilike godinu dana...
Divka sjela u 00:39!
Da, i mene je začudila obavijest od Zabe u 9 ujutro.
"Hrvatski Telekom ostvario je dobre poslovne rezultate u prvih šest mjeseci 2024. godine, uz rast prihoda od
6,1% u odnosu na prethodnu godinu, potaknut rezultatima mobilnih i fiksnih usluga te sistemskih rješenja.
Pozitivan komercijalni zamah doveo je do rasta prilagođene EBITDA AL za 6,0% u odnosu na prethodnu
godinu i 7,0% rasta neto dobiti. Snažan rast prihoda nadoknadio je povećanje operativnih troškova na koje
su utjecala tržišna kretanja i troškovi mobilnih uređaja, ulaganja u plaće zaposlenika i inflacijski pritisci, koji
su djelomično ublaženi inicijativama transformacije i povećanja učinkovitosti.
U drugom tromjesečju 2024. godine, ulaganja su ubrzana te su iznosila 101,5 milijuna eura na kraju prvog
polugodišta 2024., što predstavlja povećanje od 8,9% u odnosu na prethodnu godinu i potvrđuje
posvećenost Hrvatskog Telekoma pružanju platforme za digitalizaciju Hrvatske."
Financijski izvještaji - EHO
Info koji gura dionicu prema gore, do koliko budemo vidjeli.
Niti a, niti b? Muk i tišina.