Ko fol u remont a ustvari spijuniraju nas balkance
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Ko fol u remont a ustvari spijuniraju nas balkance
Jedino ako proučavaju kako sam sebe uništiti
-
-
Cuj prebacuje. Znaci..Pripremite se i ne dajte vlen ispod 4 € jer tako je ona utrpala mnogima ckml na 11€ sad ce se nakupovat vlen-a pa recimo iznad 5 prodavati ulagacima u buducnost Ps. poznati trikovi placene vijesti ukljucene..
-
Tako je, primjerice, raketna krstarica Normandija (CG-60) napravila održavanje u Hrvatskoj”, rekao je admiral Cahill za Breaking Defence. Američki zapovjednik je mislio na popravak razarača u Rijeci sredinom 2023. Naveo je to kao dobar primjer kojem se teži u budućnosti. Drugim riječima, američka mornarica želi otvorene luke saveznika i dobru brodogradilišnu infrastrukturu za brže i nenadane popravke.ps://http://www.geopolitika.news/vijesti/novi-c…enuli-hrvatsku/
-
Ajd fino, jos vise €€€ ce ostati u kasici 👌
Prvi na obali: "Viktor Lenac" grijat će pogone energijom morske vodeU riječkom remontnom brodogradilištu "Viktor Lenac" u ožujku će biti ugrađena dizalica topline koja se koristi energijom mora, prva na hrvatskoj obali,…radio.hrt.hr -
Tu bio sam mišljenja da ce obnova doka 11 značajno smanjiti obujam posla odnosno prihod u Lencu ali sam bio u krivu.
Koliko vidim, brodogradilište im je popunjeno kao u najbolja vremena a tome imaju još dva američka broda na remontu trenutno. Ova dionica bi mogla biti jedna od iznaneđenja na ZSE u 2024., barem meni tako izgleda.
Lani su u četvrtom kvartalu rušili dobit amortizacijom radi harača na ekstra profit, tako da bi u četvrtom kvartalu ove godine mogli ovjaviti značajan rast dobiti u odnosu na prošlogodišnji zadnji kvartal.
-
ka veleposlanica posjetila riječko brodogradilište Viktor Lenac
Hina
18:26, 12. veljače 2024.
Američka veleposlanica posjetila riječko brodogradilište Viktor Lenac
FOTO: PIXSELL/NEL PAVLETIC
NOVA američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes danas je posjetila Brodogradilište Viktor Lenac, koje s Američkom ratnom mornaricom ostvaruje dugogodišnju i uspješnu suradnju.Brodogradilište Viktor Lenac već dva desetljeća surađuje s Američkom ratnom mornaricom te su mnogi američki ratni brodovi u kostrenskom brodogradilištu bili na remontu ili popravku, a trenutno je na remontu brod "Yuma".
"Suradnja je iznimna"
Jasno mi je ja zašto se Viktor Lenac smatra zlatnim standardom brodogradilišta na Jadranu, kazala je veleposlanica Rayes u izjavi novinarima tijekom posjeta kostrenskom brodogradilištu.Po njenim riječima, dvadesetogodišnja suradnja Viktora Lenca i Američke ratne mornarice donosi brojne uzajamne koristi u postojećem partnerstvu.
Suradnja je iznimna, ostvareno partnerstvo poboljšava sigurnost svake od zemalja te je važno i za razvoj lokalnog gospodarstva, rekla je Rayes.
Članica Uprave Brodogradilišta Viktora Lenca i izvršna direktorica Sandra Uzelac izjavila je da su počašćeni posjetom nove američke veleposlanice na početku njena mandata u Hrvatskoj te da Lenac ima odlične odnose s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj
-
Tanker “Onega Gulf” stigao u riječki škver: Dotegljen brod koji već godinama čeka na dovršetak - PomoracJučer je u Rijeku dotegljen tanker Onega Gulf koji bi trebao biti završen u 3. maju. Ovaj brod koji se vodi u izgradnji još od 2006. godine, kada je porinut u…pomorac.hr
Spominje se da se radi na završetku prvog pontona za Dok 11.
Lp
-
Novi dolazak:
FALESIA 26.02.2024 09:45 V. Lenac Dok RI 38
(tanker)
Lp
-
-
jel se to VLEN nakon razdoblja konsolidacije opet sprema preskočiti 4 ojra?
ohrabrujuće...
-
jel se to VLEN nakon razdoblja konsolidacije opet sprema preskočiti 4 ojra?
ohrabrujuće...
A i vi se ne možete suzdržat, sad mi je jedina nada "loš" izvještaj s povećanim troškovima
-
EV/EBITDA mi ispada 2.63 😂😂
Ako tko to uopće gleda više.
-
Sandri Uzelac novi mandat na čelu Lenca, član Uprave i Luka Hrboka - Novi listOsim Glavne skupštine Brodogradilišta “Viktor Lenac”, na kojoj su odrađene formalne izmjene statutarnih odredbi, u Martinšćici je danas održana i sjednica…www.novilist.hr
Zanimljiv članak koji otkriva dosta o sadašnjem stanju u Lencu. Pojačavaju upravu sa čovjekom iz prodaje. Očito taj segment žele dodatno pojačati.
Dokovi puni kao i operativna obala a paralelno ulažu i u obnovu staroga doka.
Šteta da naša ostala brodogradilišta ovako dobro ne rade, očito se može od brodogradnje lijepo živjeti.
-
https://www.novilist.hr/novosti/gospod…i-luka-hraboka/
Zanimljiv članak koji otkriva dosta o sadašnjem stanju u Lencu. Pojačavaju upravu sa čovjekom iz prodaje. Očito taj segment žele dodatno pojačati.
Dokovi puni kao i operativna obala a paralelno ulažu i u obnovu staroga doka.
Šteta da naša ostala brodogradilišta ovako dobro ne rade, očito se može od brodogradnje lijepo živjeti.
Od brodogradnje vjerovatno ne od remonta vjerovatno da......
-
Ne stignem pogledati izvjesce, ali po cijeni bi rekao da ni ne moram 😁
-
15 % manja zarada po dionici nego prošle godine.
Ako netko čita izvještaje i prati Lenac, nema iznenađenja.
-
Izvještaj uopće nije loš.
-
Nisam baš pametan za te stvari, pa ako netko može reći - na što se konkretno odnosi "Ostali poslovni prihodi" - AOP 006 iz RDG-a?
-
Izvještaj uopće nije loš.
VLEN nakon 4Q, na trenutnoj cijeni 3.5€, ovako na brzinu da se ne igram s vlastitima, ako sam sto krivo izracuna slobodno me ispravite, nije namjerno
Mcap 58.8M€
Neto dug -12.7M
EV 46.1M
EBITDA 11M
EV/EBITDA 4.2
PE 12.5
Uz napomenu da se investira 15M€ u Dok 11, i da taj najveci dok, koji nosi najvise prihoda, nije u funkciji pola godine. Nece niti biti jos bar pola godine.
Ja san zadovoljan, ostali nek sami procjene. Q1 ce vjerovatno bit losiji ove godine nego prosle, nema doka i sami kazu da su manje imali upita u pocetku godine, tako da razumin one koji ne zele bit tu dugorocno da prodaju, ka sta razumin one koji zele da sad dodatno kupuju
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner