1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• upupup
  • February 14, 2020 at 10:13 AM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 30, 2021 at 7:59 AM
    Quote from Marielena
    Quote from alias

ali opet, sta ce se promjeniti da se i izvuku s predstecajem? opet secera i secerana ima viška. o tome se radi. naravno, mozda se i nesto spasi ili dode na neki minimalan minus s dionicom, ovisno kad si krenuo kupovati, ali za to ce trebati godine. drugdje se moglo bolje zaraditi. o tome se radi

Nije to pitanje bilo.

Moguce da ce u Hrvatskoj ostati jedna tvornica secera koja ce raditi koliko toliko profitabilno.

Ja pitam sto ce biti da dionicarima Vira, ako ce dionice biti delistirane?

Pa dioničari će i dalje biti vlasnici dionica. Neće sa njima ništa posebno dogoditi. A što će se dogoditi s njihovim ulozima, e to je drugi par rukava. Nisam pratio kako je prošla nagodba, al vjerojatno će dobiti nove "frendove" iz različitih skupina vjerovnika. Nisam siguran da li je kasnije moguće pripajati Viro HIŠ-u pa u tom nekom procesu dionice Vira budu zamijenjene dionicama HIŠ-a. Dakle, dioničari Vira će i dalje biti vlasnici Vira, a Viro dioničar u HIŠ-u. Obzirom da će i vjerovnici dobiti dionice vjerojatno ih neće delistati, al to bi mogao postati mrtav papir obzirom da je Viro tek protočni bojler prema HIŠ-u. Treba otići na skupštinu Vira pa tamo pitati.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 30, 2021 at 8:10 AM
    Quote from alias

Cim su nijemci poceli zatvarati svoje secerane znas da stanje nije dobro. a imaju repe koliko hoces i proizvode jeftinije. Oni su zatvaranje najavili prije dvije godine. vec tad znas koliko je sati

kako to?

a "zelena" energija, povećani udio etanola u gorivu, to njihovim "zelenima" nije opcija? :/

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• alias
    Guest
    • January 30, 2021 at 9:24 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from alias

Cim su nijemci poceli zatvarati svoje secerane znas da stanje nije dobro. a imaju repe koliko hoces i proizvode jeftinije. Oni su zatvaranje najavili prije dvije godine. vec tad znas koliko je sati

kako to?

a "zelena" energija, povećani udio etanola u gorivu, to njihovim "zelenima" nije opcija? :/

Ima svega dovoljno. Pogledaj izvjesca Sudzuckera. Oni se bave svime time pa su zatvorili i smanjili zasadene površine. Sve se moze lijepo naci. I o etanolu i svemu. Sad je etanol. Bas sam htio napisati kako je etanol 700 eura sto je dobro i idem provjeriti i vidim da je 500. To je taman. Htio sam napisati kako je i etanol dosta volatilan :) A bio je prije mjesec dana na 700. Nije secer sto je nekad bio. Stvarno ne zelim pametovati i tko zeli nek drzi dionice. Samo ne daj bog da jos smanjujete ulaz. Isto sam napisao i mariaeleni iako je nisam znao onda :) I Buffett je prodao zrakoplovne kompanije kad se stanje zbog pandemije promjenilo, a covjek ne prodaje nikad. Izgubio milijardu na njima. Ok, ides dalje. Kazem, kad se temeljno stanje zbog kojeg si kupio dionicu promjeni; prodaj. Pa nafte ima ogromno i ja ne znam kad ce ona znacajnije porasti. A i ona utjece na cijenu etanola i secera. Meni ne mirisi na dobro. Da sam sad na temi ATPL bilo bi da pišem jer sam u shortu i zelim da propadne da zaradim lovu :)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 30, 2021 at 10:51 AM

Ja tu rijetko nesto napisem, a kada napisem onda hocu kupiti. Onda se pise da sam ja u minusu, valjda da me se diskreditira, a oni koji to pisu su u debelom minusu ovdje samo to ne napisu.

A da se nikada ne udje u meritum teme.

I ljutnja na one koji pisu, umjesto na one koji su firmu doveli u ovo stanje.

Ne vidim zasto bih sada kupila Viro jer nije niti za trejd. Dnevni promet je tu par tisuca kuna.

Ja ne vidim sto se tu moze dogoditi. Najbolja opcija je da netko to kupi, dokapitalizira, rastjera uhljebe te uspostavi neku normalnu proizvodnju.

Naravno, prvo bi se postojeci dionicari morali razvodniti jer nitko nece preuzeti dugove bivse uprave. Meni je ova firma trenutno nesto kao Djuro Djakovic.

A drzanje novaca ovdje i cekanja mozda necega nekada ima ogromni oportunitetni trosak. Taj novac se u medjuvremenu moze negdje drugdje oploditi pa se vratiti u Viro ako se stanje promijeni. Nece Viro nikamo pobjeci.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 30, 2021 at 10:54 AM
    Quote from Marielena

Ja tu rijetko nesto napisem, a kada napisem onda hocu kupiti. Onda se pise da sam ja u minusu, valjda da me se diskreditira, a oni koji to pisu su u debelom minusu ovdje samo to ne napisu.

Ne vidim zasto bih sada kupila Viro jer nije niti za trejd. Dnevni promet je tu par tisuca kuna.

Ja ne vidim sto se tu moze dogoditi. Najbolja opcija je da netko to kupi, dokapitalizira, rastjera uhljebe te uspostavi neku normalnu proizvodnju.

Naravno, prvo bi se postojeci dionicari morali razvodniti jer nitko nece preuzeti dugove bivse uprave. Meni je ova firma trenutno nesto kao Djuro Djakovic.

A drzanje novaca ovdje i cekanja mozda necega nekada ima ogromni oportunitetni trosak. Taj novac se u medjuvremenu moze negdje drugdje oploditi pa se vratiti u Viro ako se stanje promijeni. Nece Viro nikamo pobjeci.

Display More

Pa Djuru barem netko želi recimo to tako “preuzeti” odnosno restrukturirati i zadržati nešto od poslovanja, a nešto drugo vjerojatno unaprijediti Itd.

Viro? Ima li tu da se netko spominje u tom kontekstu ili da je bilo tko izrazio do sada neku namjeru?

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • January 30, 2021 at 1:46 PM

Proizvodnja secera iz repe nije konkurentna proizvodnji iz secerne trske to je cijela mudrost

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • January 31, 2021 at 6:38 PM
    Quote from Ardwark

Vas problem je sto citate prozvakane price.

Mene ne morate spasavati

Vec sam rekao da imam novaca da otkupim poprilicno Vira.

Stavio sam na poslovni sve dokaze gdje su radnici. Al djaba.

Imate izjave Zadre koji je platio otpremnine

I sad kao Danica izvlačite stare vijesti

Morate shvatiti da tamo 150 ljudi ostane bez posla je big deal.

Moraju o tome pisati a sdp na tome poene skupljati. Imali su mogucnost pomoc secernoj industriji pa nisu. Ni jedni ni drugi.

Al vidim da marielena ima jos uvijek u Viro na radaru.

Iako je otisla u druge vode i opet dobila po prstima.

Predstecajna je rjesena preko kf

Sad imate o dokaze da su otkupili potrazivanja.

Al pored zdravih opciju nevidite

Djaba

Al kad sve prodje po kazem vam dobit ili gubitak.

Pusa svima

Display More

Bravo, već vidim kako se ekipa bude polomila da spasi firmu sa 600 mil duga...

Prestao pratiti, ali vidim da se još uvijek trguje oko 30 kn po dionici, mislio sam da će do sada doći na cijenu magme ali očito ima još uvijek vjernika :D

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 1, 2021 at 9:46 AM
    Quote from Marielena

Display More

vi kolegice izgleda trgujete prema biometeorološkoj prognozi, pa ova "vijest" o zatvaranju je poznata svakom na forumu barem 3mjeseca, a sada kada su konačno i SDPovce progledali i objavili članak, netko se istresa i to danas po 22,60 a ja sam vam u petak dao podršku na 25,40 da zaokružimo na 1000kupnje i nitko nije htio, baš me zanima po koliko će vas Zadro operušati, moju podršku više nemate, barem za sada i na ovoj cijeni

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 1, 2021 at 9:54 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Display More

vi kolegice izgleda trgujete prema biometeorološkoj prognozi, pa ova "vijest" o zatvaranju je poznata svakom na forumu barem 3mjeseca, a sada kada su konačno i SDPovce progledali i objavili članak, netko se istresa i to danas po 22,60 a ja sam vam u petak dao podršku na 25,40 da zaokružimo na 1000kupnje i nitko nije htio, baš me zanima po koliko će vas Zadro operušati, moju podršku više nemate, barem za sada i na ovoj cijeni

Display More

Ajoj kolega, vi ste krivo shvatili. Ja ne kupujem Viro. Niti ga imam.

To je pisano u sali da pokrenemo vlakic na Viro i mislila sam da se to razumije iz konteksta.

Ja sve svoje transakcije objavim ovdje. Pa sam tako i objavila da sam Viro prodala u 11 mjesecu na 30 kuna i da sam u minusu u toj transakciji.

Imam Tpng sada jedino, sto sam i napisala kada sam kupila.

Zasto se netko istresa danas ne znam. A sumnjam da zbog moje objave ovdje. Uostalom vijest o zatvaranju tvornice je ovih dana bila u mnogim medijima. Ja to nisam dozivjela kao staru vijest.

Zao mi je ako je netko krivo razumio. Necu se vise onda tako zezati.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 1, 2021 at 10:04 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

Ajoj kolega, vi ste krivo shvatili. Ja ne kupujem Viro. Niti ga imam.

To je pisano u sali da pokrenemo vlakic na Viro i mislila sam da se to razumije iz konteksta.

Ja sve svoje transakcije objavim ovdje. Pa sam tako i objavila da sam Viro prodala u 11 mjesecu na 30 kuna i da sam u minusu u toj transakciji.

Imam Tpng sada jedino, sto sam i napisala kada sam kupila.

Zasto se netko istresa danas ne znam. A sumnjam da zbog moje objave ovdje. Uostalom vijest o zatvaranju tvornice je ovih dana bila u mnogim medijima. Ja to nisam dozivjela kao staru vijest.

Zao mi je ako je netko krivo razumio. Necu se vise onda tako zezati.

Display More

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…slenih-20200503

https://www.dw.com/hr/ima-li-budu…skoj/a-53586993

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…striji-10268605

https://www.agrobiz.hr/agrovijesti/tv…erne-repe-14423

pa čak i Danica to zna, a ona uopće ne trguje na burzi :)

https://danica.hr/gasi-se-tvorni…ko-180-radnika/

• nik07aos
    Student
    Reakcija primljeno
    297
    • February 1, 2021 at 10:20 AM

Vikend sam proveo u Virovitici (budući da sam rođen u tom gradu) i tijekom razgovora s jednim poznanikom sam čuo da je s današnjim danom za posljednjih 50 radnika Šećerane koji su održavali pogon nastupio prestanak radnog odnosa. To su bili ostaci ostataka radnika iz nekad respektabilne šećerane, i sad su i oni završili na burzi rada...

Nemam dionice šećerane niti sam ih ikada imao, samo želim reći onima kojima još nije jasno - situacija je jednostavno fatalna i to je činjenica.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 1, 2021 at 10:28 AM
    Quote from Marielena

Bojim se da ovo nisu dobre vijesti :(

https://danica.hr/danas-se-gasi-…sit-ce-svjetlo/

Ovaj tekst koji sam ja objavila u petak ima nadnevak 29. sijecnja 2021. Ocito ne pratim dovoljno Danicu.

Meni je zao ljudi koji su tu zaglavili. Ja se ne veselim propasti Vira. Bilo bi mi drago da se oni izvuku, vec zbog radnika koji tamo rade. Nisam optimist.

I ja ne trgujem sa Viro. Nemam Viro niti cekam pad da ga kupim.

Vec zato jer ima puno boljih dionica za Daily trade.

Svoje transakcije redovito objavljujem na forumu.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 1, 2021 at 10:33 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Marielena

I ja ne trgujem sa Viro. Nemam Viro niti cekam pad da ga kupim.

Vec zato jer ima puno boljih dionica za Daily trade.

ali Viro je najslađa :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 2, 2021 at 9:57 PM

zanimljiv članak, nema proizvodnje ni u Županji?, što li će ta PSN riješiti

https://www.vecernji.hr/vijesti/od-tri…osijeku-1465569

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 2, 2021 at 10:26 PM

U PSNu ce vjerovnici dobiti dionice Vira :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 5, 2021 at 12:35 PM
    Quote from Marielena

koliko ja vidim u tablicama prijavljenih tražbina HBOR će imati presudnu ulogu u prihvaćanju PSN, mislite li da će oni ići na uništenje šećerne industrije

• Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • February 5, 2021 at 5:23 PM
    Quote from Marielena

Nista novo. Pise u psn.

Ali po 190 im je ponudjeno.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 8, 2021 at 3:30 PM

evo što kaže ministrica

https://www.agroklub.com/ratarstvo/vuck…rne-repe/66215/

nadam se da ih ne planira zatvoriti, iako bi im u ovome trenutku to najviše pomoglo

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 12, 2021 at 10:44 PM

Izgleda da se zatvara i tvornica u Osijeku. Za nekoga losa vijest, a moze se tumaciti i kao pocetak restrukturiranja kompanije.

https://www.agroklub.com/poljoprivredne…premnine/66339/

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 15, 2021 at 12:40 AM
    Quote from Marielena

Izgleda da se zatvara i tvornica u Osijeku. Za nekoga losa vijest, a moze se tumaciti i kao pocetak restrukturiranja kompanije.

https://www.agroklub.com/poljoprivredne…premnine/66339/

Sve u svemu tuzno sve to skupa u kojem smijeru ide 😢

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 21, 2025 at 10:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      924k
      2k
    3. umalo

June 21, 2025 at 10:22 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 775

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 20, 2025 at 4:29 PM
    2. Odgovora
      775
      Pregleda
      424k
      775
    3. Tešanj

June 20, 2025 at 4:29 PM
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 20, 2025 at 2:51 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. bjane

June 20, 2025 at 2:51 PM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • June 20, 2025 at 2:26 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

June 20, 2025 at 2:26 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 19, 2025 at 9:20 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      848k
      1.9k
    3. misterno

June 19, 2025 at 9:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 21, 2025 at 10:22 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Tešanj June 20, 2025 at 4:29 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

bjane June 20, 2025 at 2:51 PM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 20, 2025 at 2:26 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 19, 2025 at 9:20 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

JoSko111 June 18, 2025 at 1:59 PM
  • Što smo danas tržili

All June 17, 2025 at 2:59 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

Jure June 16, 2025 at 3:02 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

darac11 June 14, 2025 at 3:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 13, 2025 at 7:21 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,810 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • Što smo danas tržili

6,024 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

91 Replies, 4 months ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,574 Replies, 4 years ago