uz dužno poštovanje, taj tehničar kojeg pratite, nije uključio neke varijable
ovakva potražnja za kriptom nije zabilježena ikad, BTC postaje (ili već jest) nešto kao rezervna svjetska valuta ali bez centralne banke koja će ga tiskati po potrebi i bez regulatora (zasad!)
za tvrditi da slijedi propad prema $20k moraš imat neko uporište van grafova jer samo iz njih to se ne da iščitati, pullback da, ali propad... kako je došao na to?
ma sve ok.
on je to računao preko mesured moves.
tip je već preko 20 godina na marketu.
po njemu, Bitcoin je čista matematika, i ponavlja svoje patterne, al sa uvijek većim skalama, i na povlačenjenjima testira prijašnje vrhove, a ovaj prijašnji vrh na 20 k nije još testirao.
znam da je među prvima rekao nakon propada na 30k, da će testirati 55k, a ja sam mislio da budalesa, a izgleda da je bio u pravu.
isto tako, ima uvide u kupnje institucionalnih investitora, pa i to često podijeli.
ono šta znam je da definitivno nije druker, jer i on tvrdi da BTC može bez problema otić preko 100k, al, po njemu, prvo treba testirati 20k i on to gleda kao zonu za osobno krcanje, a do tada će ga trejdati.
btw., sad signalizira neke probleme na S&P-u, i da institucionalni investitori kupuju zlato, pa ako tu bude u pravu, onda ću se definitivno držat ovih njegovih interpretacija 🤷