1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 27, 2021 at 7:46 AM
    • #1,061
    Quote from accountant

uz dužno poštovanje, taj tehničar kojeg pratite, nije uključio neke varijable

ovakva potražnja za kriptom nije zabilježena ikad, BTC postaje (ili već jest) nešto kao rezervna svjetska valuta ali bez centralne banke koja će ga tiskati po potrebi i bez regulatora (zasad!)

za tvrditi da slijedi propad prema $20k moraš imat neko uporište van grafova jer samo iz njih to se ne da iščitati, pullback da, ali propad... kako je došao na to?

ma sve ok.

on je to računao preko mesured moves.

tip je već preko 20 godina na marketu.

po njemu, Bitcoin je čista matematika, i ponavlja svoje patterne, al sa uvijek većim skalama, i na povlačenjenjima testira prijašnje vrhove, a ovaj prijašnji vrh na 20 k nije još testirao.

znam da je među prvima rekao nakon propada na 30k, da će testirati 55k, a ja sam mislio da budalesa, a izgleda da je bio u pravu.

isto tako, ima uvide u kupnje institucionalnih investitora, pa i to često podijeli.

ono šta znam je da definitivno nije druker, jer i on tvrdi da BTC može bez problema otić preko 100k, al, po njemu, prvo treba testirati 20k i on to gleda kao zonu za osobno krcanje, a do tada će ga trejdati.

btw., sad signalizira neke probleme na S&P-u, i da institucionalni investitori kupuju zlato, pa ako tu bude u pravu, onda ću se definitivno držat ovih njegovih interpretacija 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • August 27, 2021 at 11:57 PM
    • #1,062

St-brajo, nismo dosegli jos ovih 55k a nakon ove danasnje objave Feda mislim da su velike sanse da dostignemo a prema kraju godine se BTC zahuktava.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 6, 2021 at 7:59 AM
    • #1,063

tako se to radi.

Prebacio si tuđih milijun kuna na račun, kupio bitcoine i postao milijarder
    www.poslovni.hr

mogao je poslati i ponudu za Jadroplov, onako usput, nek se nađe :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 6, 2021 at 8:27 AM
    • #1,064

Nešto u toj računici ne valja, 22k bitcoina se nije moglo kupiti za milijun kuna prije 3 godine, to bi ispalo cca 7$ po komadu...

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • September 6, 2021 at 9:54 AM
    • #1,065
    Quote from mikromakrto

Nešto u toj računici ne valja, 22k bitcoina se nije moglo kupiti za milijun kuna prije 3 godine, to bi ispalo cca 7$ po komadu...

sto nije 22 komada bitcoina a ne 22 000 kako ste napisali ( 22 k ) ?

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • September 6, 2021 at 12:16 PM
    • #1,066

Kažu 22 tisuće bitcoina koji danas vrijede 6,8 MILIJARDI kuna.

Uglavnom, nešta ne valja u računici, što i nije čudno kod naših novinara. Njima nema razlike između milijuna i milijarde, eura i kune...

Ili je ovaj kupovao neke altcoine, a oni si sve to prevode kao bitcoin...

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • September 6, 2021 at 2:10 PM
    • #1,067

Tendenciozno i poluprofesionalno napisan članak...miriše na polu fake...poanta je da se kriptovalutama bave krimosi..računica ne valja svakako...polupismeni novinari trpaju u isti koš i burzu i dionice i udjele i bitcoin i altcoine i ulaganja i muljanja...bezveze

pecunia non olet

• VoraX
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • September 7, 2021 at 9:52 AM
    • #1,068

jedan kolega je malo poviše pitao za metode cold storagea, pa imate li kakve preporuke? Za sada sam koristio software ali kako se torba puni postajem sve više paranoičan ^^

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • September 7, 2021 at 11:45 AM
    • #1,069

Naručio sam Nano Ledger X pred koji dan budući da me QNT fino opario pa bi to trebalo adekvatno i uskladištiti, malo je skup, ali ovisno o veličini kripto portfelja isplati se uložiti u sigurnost po mom mišljenju. Uglavnom ljudi preporučuju ili taj ili Trezor T...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • September 7, 2021 at 8:19 PM
    • #1,070
    Quote from mitkko
    Quote from accountant

na BTCu danas bitka na koti $47k?

s te razine smo 20.8. krenuli prema $50k

mitkko može vaš komentar? kuda se ide? jel ovo mali pullback prije povratka na $50k?

Za sada izgleda kao pullback, tj. da ce biti retest zone cca 42.000. To bi bilo dobro mjesto za ulaz, u toj zoni je support-resistance flip.

Vazno je ne hvatati cijenu u padu, pa taman i u toj zoni jer je uvijek moguce da padne nize ili da nije pullback pa nastavi downtrend. Zato treba vidjeti hoce li se uopce iskorigirati do te zone, a onda cekati preokret trenda na manjem TF i tek onda kupovati - nekako prema ovoj shemi na grafu.

Ovo je nekakva tipicna shema prema kojoj ce trejder vjerojatno postupati. Barem za sada tako izgleda.

Nije moj graf, tipkam na mobitelu pa mi nezgodno crtati, zato prenosim ideju jednog trejdera koje pratim.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Brutalno crvenilo danas "across the board".

BTC je dosao do tog targeta na 42.000, ali nacin na koji je tu dosao - u jednoj jedinoj 4h svijeci - nimalo ne sugerira na razmisljanje o longu. Treba pricekati kako ce se stvari dalje razvijati, ovo je bio super nasilan pad, -20% u jednom danu, to dugo nismo vidjeli.

Nisam pratio zadnjih dana, ne znam jel bilo mozda kakvih losih vijesti... trazim ali ne nalazim nista.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • September 7, 2021 at 8:53 PM
    • #1,071

Ovog tjedna Salvador prelazi na BTC kao legal tender, ne treba isključiti nekakve geopolitičke igrice iz priče (niste uzeli dolar sad da vidimo kako vam se sviđa BTC)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • September 7, 2021 at 9:04 PM
    • #1,072
    Quote from Philidor

Ovog tjedna Salvador prelazi na BTC kao legal tender, ne treba isključiti nekakve geopolitičke igrice iz priče (niste uzeli dolar sad da vidimo kako vam se sviđa BTC)

Koliko znam, Salvador ne prelazi na BTC nego ce ga imati kao drugu sluzbenu valutu.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • September 7, 2021 at 9:09 PM
    • #1,073

Imate pravo, nisam se dobro izrazio, uzeli su to i pored američkog dolara, dakle nisu htjeli ostati samo na dolaru

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • September 7, 2021 at 9:11 PM
    • #1,074

Da brutalno ne znam na kojem prometu je ovo sve bilo ali podsjeca me na neku naznaku problema oko likvidnosti ako se radi o gapovima a bez konkretne vijesti koja je potaknula pad ili su veliki decki poceli malo jace se igrat s SL hvatanjima s obzirom da nije samo bitcoin zahvatia pad ?

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • September 7, 2021 at 9:18 PM
    • #1,075
    Quote from StatusQuo

Da brutalno ne znam na kojem prometu je ovo sve bilo ali podsjeca me na neku naznaku problema oko likvidnosti ako se radi o gapovima a bez konkretne vijesti koja je potaknula pad ili su veliki decki poceli malo jace se igrat s SL hvatanjima s obzirom da nije samo bitcoin zahvatia pad ?

Kako BTC prdne ostatak tržišta zaprlja donje rublje, zasad je uvijek tako bilo, iako u principu nema neke prevelike logike iza toga...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 7, 2021 at 9:44 PM
    • #1,076
    Quote from Philidor
    Quote from StatusQuo

Kako BTC prdne ostatak tržišta zaprlja donje rublje, zasad je uvijek tako bilo, iako u principu nema neke prevelike logike iza toga...

možda su nekome pregorile grafičke 😅

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • September 8, 2021 at 12:02 AM
    • #1,077

The down day may also reflect a “sell the news” dynamic after El Salvador became the first country to adopt Bitcoin as legal tender, alongside the dollar– the country’s other official currency.

Merchants in El Salvador are now supposed to accept Bitcoin for goods and services. Citizens have been promised $30 worth of Bitcoin in their digital wallets by the government. McDonald’s has started accepting Bitcoin in El Salvador, according to Reuters. And the government of president Nayib Bukele has been buying Bitcoin, including at least $20 million worth, ahead of the official launch.

Bome presidente kupio na vrhu i nakon ručka prdnuo btc.

Edited once, last by Sheriff: Merged a post created by Sheriff into this post. (September 8, 2021 at 12:03 AM).

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • September 8, 2021 at 12:32 AM
    • #1,078

prebacio sav btc u xrp, sad nek leti smece

• VoraX
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • September 8, 2021 at 10:53 AM
    • #1,079
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Za sada izgleda kao pullback, tj. da ce biti retest zone cca 42.000. To bi bilo dobro mjesto za ulaz, u toj zoni je support-resistance flip.

Vazno je ne hvatati cijenu u padu, pa taman i u toj zoni jer je uvijek moguce da padne nize ili da nije pullback pa nastavi downtrend. Zato treba vidjeti hoce li se uopce iskorigirati do te zone, a onda cekati preokret trenda na manjem TF i tek onda kupovati - nekako prema ovoj shemi na grafu.

Ovo je nekakva tipicna shema prema kojoj ce trejder vjerojatno postupati. Barem za sada tako izgleda.

Nije moj graf, tipkam na mobitelu pa mi nezgodno crtati, zato prenosim ideju jednog trejdera koje pratim.

Display More

Brutalno crvenilo danas "across the board".

BTC je dosao do tog targeta na 42.000, ali nacin na koji je tu dosao - u jednoj jedinoj 4h svijeci - nimalo ne sugerira na razmisljanje o longu. Treba pricekati kako ce se stvari dalje razvijati, ovo je bio super nasilan pad, -20% u jednom danu, to dugo nismo vidjeli.

Nisam pratio zadnjih dana, ne znam jel bilo mozda kakvih losih vijesti... trazim ali ne nalazim nista.

Display More

Zašto mislite da se ne radi o likvidacijama poluga?

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • September 8, 2021 at 11:02 AM
    • #1,080

Definitivno se radi i o likvidacijama poluga (oko 2 milijarde dolara ako je izvor točan) i o okinutim stop loss nalozima, ali je spust toliko strm da je nesto vrlo dinamično uzrokovalo likvidaciju dakle ili se neki whale htio unovčiti momentalno po marketu ili se radi o nečem drugom. Meni je koincidiranje takvog naglog pada neposredno prije usvajanja BTC u Salvadoru indikativno o čemu bi se moglo raditi, ali naravno to je čista moja spekulacija...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 10:38 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 10:38 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      17k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 10:38 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago

Slične teme

• Dobrodošli