64 boda u mjesec dana
Zatvaram radnju za ovu godinu - Čitamo se ponovo u drugoj polovici siječnja.
Ugodni praznici svima!
64 boda u mjesec dana
Zatvaram radnju za ovu godinu - Čitamo se ponovo u drugoj polovici siječnja.
Ugodni praznici svima!
"Rumour is Binance is now out of money. Be careful holding funds in Binance"
BNB -10% od vijesti....
bit ce tu svega. Prvo problemi s eurom. Zaustavljanje transakcija prema euru- pa nemogucnost koristenja binance kartice-nemogucnost podizanja eura na bankovni racun . sad ovo...
https://www.wsj.com/finance/curren…guilty-01f72a40
"Rumour is Binance is now out of money. Be careful holding funds in Binance"
BNB -10% od vijesti....
bit ce tu svega. Prvo problemi s eurom. Zaustavljanje transakcija prema euru- pa nemogucnost koristenja binance kartice-nemogucnost podizanja eura na bankovni racun . sad ovo...
FTX će bit mala beba prema onome što slijedi.
crypto burze su samo jedan od provider-a skrivene, izvan-bilančne likvidnosti, a ima i zemalja (poreznih oaza) gdje je ovo ispremreženo i sa bankarskim sustavom 🍿
Naprotiv ovo je bull news.
Nad cryptom su 2 oblaka ostala. Binnance koji je upravo rjesen i tether.
CZ nije drzavljanin SAD-a niti je Binnance USA kompanija. USA podruznica je vec dulje vrijeme van pogona. CZ nije blesav, lagano izlazi iz price neikrznut. Zgrnuo je tonu para, binnance ima 18 mld $ pa 4.3 mld im nije problem platiti. Binnance od jucer kao deal pada u USA regulaciju, 5 god imaju otvorene knjige i bit ce propisno reguliran. CZ moze dobiti max 18 mjeseci zatvora a vjerovatno uvjetno i 3 god ne smije biti CEO kao dio deala.
Uocite da Binnance nije optuzen za prevaru kao FTX (pozni shema) i nema problema sa povlacenjem sredstava. Optuzeni su za pranje love. Deal je sređen zapravo iznuda kao prava mafija od usa. Ti nama plati pa te necemo tuziti.
Naravno, vjerovatno je sve dio igre za wallstreet big league, blackrock, fidelity idu u crypto (spot ETF) i ne treba im tamo neki kinez i binnance jer USA je blackrock. Zele sve za sebe.
Pad binnancea bi inace bio black swan ranga ftx no kako se vidi nema pretjerane reakcije na crypto jer u konacnici bad acteri se čiste.
Upravo je CZ zadao final blow ftx-u prije godinu dana masovno rasprodajuci ftt nativni token koji je cijelu ftx ponzi shemu razotkrio kao piramidu bez pokrica.
Btc to nije briga, ne treba ti binnance za btc. Dobre vijesti.
pa ni ne pričam o BTC-u, već o alt-ovima.
btw., iako centralne banke stežu remen likvidnosti, nekako se ista ponovno povećava, upravo zato šta ne dolazi iz reguliranog, "bankarskog" sustava već tko zna odakle, tzv. shadow money.
to su svakako ove, neregulirane, crypto burze i bankarski sustavi u poreznim oazama.
inače, ne mora sam Binance biti problem, ali može biti problem za nekakve posrednike koji su ga koristili, a ne žele se i oni sami regulirati.
btw., neki dan su regulatori zbog sličnih stvari krenuli na hedge fondove, a sad su došle na red crypto burze.
jednostavno, napokon se želi probati dollarski sustav izvan US staviti pod kontrolu da ga se uopće može i izmjeriti (npr. FED uopće ne objavljuje M3 money supply, jer nema podataka).
to je, uostalom, i preduvjet da FED-ova monetarna politika počne imati efekt i na taj sustav.
to se najbolje vidi sada gdje FED diže kamate, stišće likvidnost, a cjelokupna imovina kaže 😝
sasvim je jasno da Ameri žele weapon-izirati dollar, štoviše, FED to i radi, a opet dollar pada na FX marketu, jer je očito problem transmisije monetarne politike.
jednostavno, sad je sasvim jasno da FED nema utjecaj na ništa bitno, već da se pita isključivo tržište, a centralni bankari ne mogu to dopustiti, jer su cijeli svijet uvjerili da su oni najbitniji.
zato sada regulatori rade pojačani posao, da probaju otkriti odakle dolazi ta nova likvidnost u sustav, kako bi centralni bankari stvarno i postali bitni.
uostalom, upravo onaj tko nije slušao centralne bankare je ove godine najviše i zaradio 🤷
jel bitno odakle dolazi likvidnost, nije sav novac na svijetu opran i ilegalan. Al takvog ponajviše i ima od bankara.
Dal se sa Binance moze slat npr USDT prema IB? ili neki drugi kripto?
Dal za to treba neka posebna provjera ili ne posto sam vec prosao sve pri otvaranju racuna (osobna-selfie- adresa itd)?
pitam jer npr revolut ne prima uplate kripta.
PS: BTC preso 44k kao plitki potok
što je IB? Ako je crypto exchange ili crypto wallet naravno da možeš.
Neke mjenjačnice traže kyc, autorizaciju maila/autentikatora ili dodatno ako si tako postavio za slanje.
Interactive Brokers ?
da IB= interactiv brokers. al naknadno sam vidio da IB drzi USDT .
Al znaci ne bi trebao imat problema oko slanja kripa s binance na IB?
binance je pod istragom pa zato pitam . da odma ne pomisle da perem ovih 100€ kaj saljem za kolumbijske dilere
Ha, sad je sve pod povečalom, vjerovatno ce ti Gary Gensler osobno approvati transakciju hehe.
Inace imas u hr 2 crypto mjenjacnice approved by hanfa, desetine njih jos ceka dozvolu.
BTC leti, eno sprdali predsjednika Salvadora "eminentni" likovi sa foruma kao i ostatak svjeta a gle čuda u pozitivi su. Sailor ima 2 mld nerealizirane dobiti, 10 etf-ova čeka approval od najjačih investicijskih kuca na svijetu.Coibase 300% rast. A i ja se ne mogu požaliti.
Btc je prešišao Teslu i BS Hataway i trenutno je 8 najveci asset na svijetu po mcap.
Ha, sad je sve pod povečalom, vjerovatno ce ti Gary Gensler osobno approvati transakciju hehe.
Inace imas u hr 2 crypto mjenjacnice approved by hanfa, desetine njih jos ceka dozvolu.
BTC leti, eno sprdali predsjednika Salvadora "eminentni" likovi sa foruma kao i ostatak svjeta a gle čuda u pozitivi su. Sailor ima 2 mld nerealizirane dobiti, 10 etf-ova čeka approval od najjačih investicijskih kuca na svijetu.Coibase 300% rast. A i ja se ne mogu požaliti.
Btc je prešišao Teslu i BS Hataway i trenutno je 8 najveci asset na svijetu po mcap.
ja čekam da se konačno obznani tko je Satoshi, a i to će vjerojatno bit kad "dođe vrime"
I t r.
I t r.
A pa naravno da bi zabranio nešto na šta nema kontrolu toka transakcija, sigurnost i brzinu izvršenja
Da, vrh licemjerstva kad je JPM sam platio milijunske penale radi pranja novca. A sam JPM nudi crypto usluge štovise imaju svoj coin.
But crypto pundits quickly pointed out the hypocrisy in Dimon’s statements, highlighting that JPMorgan is the second-largest penalized bank, having paid $39.3 billion in fines across 272 violations since 2000, according to Good Jobs First’s violation tracker.
ja čekam da se konačno obznani tko je Satoshi, a i to će vjerojatno bit kad "dođe vrime"
A da, biće pravi društvo Jimmy Hofi odavna.
nevjerojatna mi je usklađenost oblika grafa za zadnja 4 dana, kao kopirana izgledaju:
Što će reć povijest se ponavlja...sve dok se ne prestane ponavljati .
Eth fino povukao dok btc sideway, odlicno za altove i mini rotaciju kapitala. Bull na btc posustaje, mozda jos leg do 48k i onda hlađenje. Ako ne bude jaki spike dolje dominance fino pada i lijepo se može na altovima zaraditi.
malo starija vijest al.
wirex sam koristio prije 5 godina. tad sam koristio puno i me i prezime koje je pisalo na njoj .
Obitelj Kremenko
presmjesno je kad procitas njihove izjave tipa :
"Ponosni smo na naš tim stručnjaka i predani smo uvođenju dodatnih kontrola koje sežu i izvan regulatornih zahtjeva, kako bismo se borili protiv 'mula' računa i drugih zloupotreba na dark webu.
a taj "ponosni tim" se sastoji od dva studenta na ugovor koji nadziru samo 5 milijuna klijenata koji naprave milijardu kuna prometa
i posto taj "dream team" od dva zaposlena nije bas odradio poso kako spada wirex vise ne izdaje kartice
Nadam se da niste propustili ovu priliku: