1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • December 10, 2021 at 1:44 PM
    • #1,161

Meni se čini da nema hype-a u široj javnosti oko crypta. Samim time nema novog novca koji ulazi u domenu. Dosta je sredstava u "Futures" tržištu, gdje se koriste svakakve poluge. Moje osobno mišljenje je da vlasnici tih burzi koji nude trgovanjem cryptom preko raznih financijskih derivata uvelike utječu na formiranje cijene na način da maksimiziraju svoju korist.

Osobno mi se sviđa da nema velikih i naglih promjena u cijeni prema gore (mislim na ove malo poznatije i starije crypto valute), jer time izostaje i značajnija promjena u cijeni prema dolje. Također reako bi da smo ispali iz onog modela prema kojem bi nam nakon prosicna ove godine započeo dugi bear market.

A što se tiče ljudi koje treba pratiti, predlažem da na twitteru zapratite @WClementeIII, @DylanLeClair_

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 10, 2022 at 3:01 PM
    • #1,162

Mjesec dana tišina.

• istriano
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    244
    • January 10, 2022 at 8:33 PM
    • #1,163

Štedi se za ulaz u BTC na 220 K.

Bolje je imati praznu vreću nego vraga u njoj!

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • January 10, 2022 at 8:49 PM
    • #1,164
    Quote from istriano

Štedi se za ulaz u BTC na 220 K.

bute pese ugurali u btc :)

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • January 22, 2022 at 10:11 PM
    • #1,165

Ovo je market od 1 trillion $. Nisam ovo nikad pratio, nemam kripto.

Što mislite što bi se dogodilo da dođe do kolapsa kripto marketa?

Koliki bi bili gubici pojedinaca, kako bi se odrazilo na cijeli svijet.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • January 22, 2022 at 11:41 PM
    • #1,166

Svako trziste tulipana kad tad dodje svome kraju... To ne znaci da ce kripto sutra propasti, ali problem sa tim tulipanima je sto trose previse struje...a teska su vremena i energetska je kriza..

Tradicionalnoj proizvodnoj industriji koja zaradjuje novce nece se desiti bas nista...

Ali...precijenjenoj tech industriji se vec pocelo desavati... Netflix, Tesla, sve sa P/E iznad 50, a pogotovo iznad 100 ce dozivjeti korekciju..koliku, to ne znam...a ni kad tocno...

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 23, 2022 at 10:38 AM
    • #1,167
    Quote from BudFox

Svako trziste tulipana kad tad dodje svome kraju... To ne znaci da ce kripto sutra propasti, ali problem sa tim tulipanima je sto trose previse struje...a teska su vremena i energetska je kriza..

Tradicionalnoj proizvodnoj industriji koja zaradjuje novce nece se desiti bas nista...

Ali...precijenjenoj tech industriji se vec pocelo desavati... Netflix, Tesla, sve sa P/E iznad 50, a pogotovo iznad 100 ce dozivjeti korekciju..koliku, to ne znam...a ni kad tocno...

Za kripte i Teslu se iskreno nadam preko 90%, odnosno da se svedu na realne vrijednosti. S tim da je kod kripti sve preko nule precijenjeno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • January 23, 2022 at 11:02 AM
    • #1,168

kolege

nemojte potcjenjivati crypto nikako! gotovo svaki milenijac pa i oni nešto stariji ima otvoren račun i trguje. uz to velika većina već sada i plača revolut karticama. za njih je to nomalno, stil života.

a znam i jednog kapitalca koji je spojio posao informatičara i crypto investitora! u nepune tri godine frajer "naštampao" oko 8 milja kuna. i još mu ostalo i čuva oko 400 eth. dao otkaz, otvorio vlastiti biznis, kupio kuću i stan, roditeljima svakome auto i zatvorio im kredite.

zaključujem da ih ima poprilično (čitajući i druge forume) u HR, a da ne govorimo u svijetu. tako da....

po meni će crypto prije ili kasnije postati svakodnevica i legalno sredstvo plačanja sa poreznom (već sada) i konačnom regulativom centralnih banaka.

crypto realna vrijednost.... bojim se da to nikad nećemo znati!!

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 11:03 AM
    • #1,169
    Quote from BudFox

Ovo je po mom misljenju jako pogresno i povrsno gledanje stvari, bez razumijevanja sustine i konteksta.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 23, 2022 at 11:27 AM
    • #1,170

Crypto bi mogao ostati ali meni se čini da će CBDC forma preuzeti primat.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • January 23, 2022 at 11:33 AM
    • #1,171
    Quote from mitkko
    Quote from BudFox

Ovo je po mom misljenju jako pogresno i povrsno gledanje stvari, bez razumijevanja sustine i konteksta.

Ti bas imas pik na mene...ali nema veze...molim te stavi me na ignore...i ovo je zadnji put da odgovaram na tvoj post..ide ignore...

Kina je zabranila Kripto, sada i Rusija...na Sibiru su najvece mining farme...sta mislis zasto je BTC pao sa 68 na 35k $. Po Duhu svetom?

Ova Ponzi shema ce propasti kad tada, jedino im ledja za sada drze licemjerni zapad kojem u sustini odgovara da dio najbogatijih na taj nacin pere novac i samo zato ga jos nije zabranio. Inace kripto novac je jednostavno neupotrebljiv kao valuta i samo upumpavanje svjezeg fiat novca mu drzi vrijednost...a kada to prestane zbog iduce krize ili treceg nastat ce usko grlo na izlazu i tobogan...vec vidjeno par puta..

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 23, 2022 at 8:43 PM
    • #1,172

Da podijelim s vama jedan mali trik, ovo je u pravilu "free money".

Na BTC-u na malim TF bullish divergencija na RSI dosta dobro funkcionira, ali kvaka je da najčešće vidimo dvije divergencije za redom prije nego što se dogodi odbijanac. Dakle, kod ovakvog setupa treba za ulaz sačekati formiranje druge divergencije i izaći malo ispod prve zone otpora, gdje istovremeno RSI ode u overbought.

Ovo je primjer od maloprije, 1m graf, brzi i dosta pouzdani trejdovi koje volim za vježbu igrati sa manjim iznosima i većim polugama.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 24, 2022 at 12:11 AM
    • #1,173
    Quote from BudFox
    Quote from mitkko

Ti bas imas pik na mene...ali nema veze...molim te stavi me na ignore...i ovo je zadnji put da odgovaram na tvoj post..ide ignore...

Kina je zabranila Kripto, sada i Rusija...na Sibiru su najvece mining farme...sta mislis zasto je BTC pao sa 68 na 35k $. Po Duhu svetom?

Ova Ponzi shema ce propasti kad tada, jedino im ledja za sada drze licemjerni zapad kojem u sustini odgovara da dio najbogatijih na taj nacin pere novac i samo zato ga jos nije zabranio. Inace kripto novac je jednostavno neupotrebljiv kao valuta i samo upumpavanje svjezeg fiat novca mu drzi vrijednost...a kada to prestane zbog iduce krize ili treceg nastat ce usko grlo na izlazu i tobogan...vec vidjeno par puta..

hm pa nije to bas tako jednostavno, blockchain tehnologija je buducnost definitivno. E sad ovo napumpavanje kriptovaluti i sta ce prezivjeti ili nece samo je stvar projekata koji stoje iza nekog blockchaina.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 28, 2022 at 8:43 PM
    • #1,174

Blockchain sigurno ima budućnost, evo recimo ova fora s presearch.org. Znači, zbog EU komisije Google na svaki novi mobitel kao početnu tražilicu stavlja presearch.org stranicu, a svako pretraživanje koje napravite na toj stranici plaća se u pre coinima. S druge strane, želite li rezervirati neku ključnu riječ, recimo Croatia, morate je platiti u pre coinima, što tim coinima daje konkretnu vrijednost. Eto i ponude i potražnje bez gotovo ikakvih posrednika.

Onda postoji helium (HNT) koji isto ima smisla, i postoji PlanetWatch koji ima smisla. Imam doma 3 uređaja s kojima "rudarim" planetse, a vidim i koliko mi je čist zrak u kući pa znam kad trebam proluftati. Je li to piramidalna shema ili ne, moguće da je. Ali ako potraje dulje od 3 mjeseca, na nuli sam, a kasnije zarađujem. Ako propadne, ostaju mi uređaji kojima i dalje mogu mjeriti čistoću zraka.

Uglavnom, vrli novi svijet je to.

Tulipani su preteča dionica, dionice su preteča kripta. A mogu biti i povratak na tulipane, dakako! :P

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 28, 2022 at 9:46 PM
    • #1,175

Rudaris cisti zrak? To jos nisam cuo 😅 sa cim?

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 28, 2022 at 10:08 PM
    • #1,176
    Quote from D_artagnan

Rudaris cisti zrak? To jos nisam cuo 😅 sa cim?

Doslovno prodajem maglu. Ali baš doslovno. :D

I šta mi može bit ako projekt propadne? Pokušao sam prodavati maglu, ali nije mi uspjelo.

A šta ako uspije?

Otkud ti kuća? Zaradio sam je prodavajući maglu. 8)

Ukratko, pomoću tih uređaja skupljaju se podaci o čistoći zraka, voc, pm2.5 i slično. Ako se napravi dovoljno velika mreža, ti se podaci mogu prodavati.

Da bi se ljudi motivirali da skupljaju podatke, plaćaju se u planets coinima.

Ti planetsi se onda mogu prodavati itd. Taj projekt je inače spin off CERN-a.

Helium je prvi počeo s tim modelom, a helium radi iot mrežu i 5g mrežu. Google je uložio milijardu dolara u Helium.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • February 1, 2022 at 12:05 PM
    • #1,177

Vrijedi procitati. mali pogled na situaciju

Što će biti s kriptovalutama? Američka središnja banka mogla bi imati ključnu ulogu
    UTJECAJ ekspanzivne fiskalne i monetarne politike na kriptotržište nemoguće je izmjeriti, no u dvije pandemijske godine, u uvjetima značajnog pada osobne…
    www.index.hr

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 1, 2022 at 2:16 PM
    • #1,178
    Quote from emil

Vrijedi procitati. mali pogled na situaciju

https://www.index.hr/vijesti/clanak…e_i_komentari_d

Rijetko dobar članak, stvarno dobro utrošenih nekoliko minuta!

A i pisao ga je Mario Gatara, pa valjda zna što će dalje biti :)

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • February 18, 2022 at 2:37 PM
    • #1,179

Evo nastavak u revijalnom tonu.

Rusija lansira digitalni rubalj, zabranjuje kriptovalute
    Banka Rusije priopćila je da je započela pilot fazu digitalnog rublja, svoje planirane digitalne valute središnje banke (CBDC)
    www.tportal.hr
    Quote from etoimene

Crypto bi mogao ostati ali meni se čini da će CBDC forma preuzeti primat.

Lagarde: Digitalni euro bit će dopuna novčanicama eura, a ne zamjena
    Predsjednica Europske središnje banke (ECB) Christine Lagarde rekla je u ponedjeljak u povodu 20. obljetnice eura da je ta valuta dio zajedničkog identiteta…
    www.tportal.hr
    Quote from etoimene

Turska zabranila kriptovalute.

https://hr.n1info.com/biznis/turska-…u-kriptovaluta/

Neće se "governments" samo tako dat i prepustit kontrolu nad tim.

• istriano
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    244
    • April 21, 2022 at 3:09 PM
    • #1,180

Koristi li netko kucoin? Iskustva? Hvala!

Bolje je imati praznu vreću nego vraga u njoj!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      430
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago