Odite samo na SPAN , forum , i pročitajte , dovoljno je zadnje 3 stranice , sa postovima , i sve če biti jasnije
Otišao. Većina postova je prazno komentiranje tko prodaje i kud će cijena. Plus DORA i učestali hakerski napadi. OK , nemojte mi se smijati, lijepo sam pitao a brojevi vam ne idu nešto u prilog.
Imam obje dionice i čine mi veći udio u mom portfelju, pa mogu probati skraćeno objasniti zašto ih ja imam. Možda pomogne.
Ako gledamo samo brojke, nikako ne možemo dobiti pravu sliku vrijednosti dionice. Jedan od najvećih razloga zašto je ERNT već duže vrijeme podcijenjena je to što fondovi prodaju i ne dozvoljavaju rast, a SPAN je u odnosu na brojke "precijenjena" najviše jer Dujmović zna prodati dobru priču. Ima još razloga, ali ovo je moje mišljenje.
Imam ERNT najduže od svih dionica jer su stabilna, jaka firma, u relativno stabilnoj industriji, isplaćuju pristojnu dividendu i bez obzira što neki kažu da je gđa Kovačević u zadnje vrijeme škrta s informacijama, ja je i dalje smatram vrlo sposobnom leadericom. Znači, to mi je sigurna dionica.
SPAN imam zato jer vjerujem u dugoročni potencijal firme, znam da imaju kvalitetne proizvode, dobru atmosferu u firmi, što je isto jako važno i, jer mi je Dujmović uspio prodati priču . U usporedbi sa ERNT u dugoročnosti poslovanja, oni su još u pelenama. Očekujem veliki prinos i dividendu tek za nekoliko godina. Znači, to mi je riskantnija dionica, ali ako ostvari ono što ja očekujem, onda će mi donijeti više i od KODT-a.