Jesmo mi čitali različite obavijesti?? Kakvih 6 eura redovno do sada, kakvih 10 eura redovno od sada??Svake godine su objavljivali različitu dividendu. Nigdje nisu odredili da će redovno isplaćivati neke iznose...To što je sad redovna 10, ne mora značiti ništa za slijedeću redovnu dividendu. Al lupetate majko mila.
Procitajte ponovno sve obavijesti, jer meni osobno itekako znaci ova obavijest jer daje odredjenu indikaciju sta se moze ocekivati prema nacinu na koji su ovaj prijedlog sastavili, evo pogledao sam od 2010 sve prijedloge za dividendu i od 2018 svaki prijedlog je glasio isto na nacin "predlaze se dividenda u iznosu ....", niti jednom se u prijedlogu za dividendu u tom razdoblju nije spomenilo da se predlaze redovna dividenda u odredjenom iznosu ali je sada u ovogodisnjem slucaju, znaci da su tada svake godine odlucivali kolika ce biti ovisno o situaciji, onda od 2010 pa do 2017 svi prijedlozi su glasili na ovaj nacin " predlaze se redovna dividenda od 20kn i izvanredna dividenda od ...." sta znaci da su u tom razdoblju imali redovnu od 20kn, a izvanrednu su svake godine posebno izglasavali. Mislim da se to moze i zakljuciti kao realno s obzirom na novac na racunu da je ernt dosegao limit preko kojega ne treba vise skupljati novac i da komodno moze izglasati redovnu dividednu bez obzira na oscilacije u poslovanju koje mogu negativno utjecat na godinu jer ima dovoljno zaliha, a ostavlja prostor i za povecanje s izvanrednom ako poslovanje bude bolje, naravno uvijek postoje ekstremi kada se moze drugacija poslovna odluka donijeti i da nista nije sigurno, ili ako moguca akvizicija promjeni poslovni plan, ali ovo je mislim vise nego indikativno s obzirom na ove povjesne cinjenice.
Riječi Vam se pozlatile. Dioničar sam ERNT i naravno da bi me onda tako nešto veselilo.
S druge strane i dalje se ne slažem s takvim stavom i ostajem pri svome. Ne želim obrazlagati svoj stav, ionako je nebitan, a i nekako nemam volje diskutirati s nekim o tome jer u mojim očima je to sve vrlo hipotetski bez ikakvih temelja. Ugl. navijam da sam u krivu, i sretno nam bilo!