stigo report.... hehe
PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)
-
-
-
danas na CNBC-u intervju sa CEO Banco Intesa (vlasnikom ove naše) i isti najavljuje veliku konsolidaciju u talijanskom bankarskom sektoru.
iskreno, uopće mi nije jasno zašto su ovi bježali s burze, osim ako ne misle možda PBZ nekome prodati?
-
je li to opet krepa INVESTOR na mobilnom ??
-
na koji nacin se sada rijesiti dionica PBZa?
-
Njuškalo.
-
Njuškalo.
Pokušajte na Hita vrijednosnice. Cijena i promet su , nažalost, simbolični.
-
Kupim ti ja za 600kn, koliko ih imaš???
-
Pa i ovdje se mogu ponuditi pa ako netko zeli kupiti ili prodati pbz - zar ne ?
-
Hita-OTC. Malo je velika provizija.
-
Redovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.
Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.
Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu
s online trgovina i rast kamatnih stopa.
Kako bi PBZ mogao isplatiti 100 kn?
Možete li reći štogod više o tome zašto vjerujete u ovakvu dividendu PBZ?
-
-
Pozdrav. Jedno pitanje za upucene...
Zar nije u procesu squeeze outa PBZ prebacio sve dionice manjinskih dionicara na sebe?
Naravno uz isplatu izglasane otpremnine.
Moze li neko dati malo vise detalja o pravima malih dionicara u ovakvim slucajevima... Npr. Da li mali dionicar moze ostati dionicar kompanije koja nije uvrstena na sluzbeno trziste? Pod kojim uvjetima to moze ostvariti? Itd
-
Nije proveden squeeze out, samo dionica nije više izlistana na burzi pa su dioničari koji su se protivili delistiranju mogli prodati dionice po ponuđenoj cijeni.
Nisam se protivio tako da sam uredno ostao dioničar PBZ-a, nema tu nekih komplikacija.
-
Zar nije u procesu squeeze outa PBZ prebacio sve dionice manjinskih dionicara na sebe?
Moze li neko dati malo vise detalja o pravima malih dionicara u ovakvim slucajevima... Npr. Da li mali dionicar moze ostati dionicar kompanije koja nije uvrstena na sluzbeno trziste? Pod kojim uvjetima to moze ostvariti? Itd
Dioničko društvo ne mora biti na burzi kao ni trgovačko društvo. Ovo što je PBZ napravio je blago rečeno bezobrazluk jer je cijena dizana sukladno stanju na tržištu uz obećanje rasle i to više od planirane dividende. Zatim slijedi državom regulirana zabrana isplate dividende. Taj novac ostaje u PBZ. DRŽAVA ne definira zabranu povlačenja bankama s burze. Cijena dionici pada i veliki broj onih koji su ušli kratkoročno u dionicu (a burza želi i takve ulagače kao i država) prodaju dionice PBZ. Gubitak ili zarobljavanje sredstava za mnoge.
-
Moguć scenarij i u zabi
-
Tko je zadržao dionicu uredno ce dobiti iznos dividende koji bude izglasan.
-
Dioničko društvo ne mora biti na burzi kao ni trgovačko društvo. Ovo što je PBZ napravio je blago rečeno bezobrazluk jer je cijena dizana sukladno stanju na tržištu uz obećanje rasle i to više od planirane dividende. Zatim slijedi državom regulirana zabrana isplate dividende. Taj novac ostaje u PBZ. DRŽAVA ne definira zabranu povlačenja bankama s burze. Cijena dionici pada i veliki broj onih koji su ušli kratkoročno u dionicu (a burza želi i takve ulagače kao i država) prodaju dionice PBZ. Gubitak ili zarobljavanje sredstava za mnoge.
Ne stoji vam baš priča. O namjeri PBZ da delistiraju dionicu znalo se otprilike godinu dana prije nego što je provedeno delistiranje. Kratkoročni tu nisu imali što tražiti.
Ostaje samo pitanje je li pravedna cijena koju su ponudili onima koji pobijaju odluke skupštine. Meni se činila mala, zadržao sam dionice. Možda sam pogriješio možda nisam.
-
Ne stoji vam baš priča. O namjeri PBZ da delistiraju dionicu znalo se otprilike godinu dana prije nego što je provedeno delistiranje. Kratkoročni tu nisu imali što tražiti.
Ostaje samo pitanje je li pravedna cijena koju su ponudili onima koji pobijaju odluke skupštine. Meni se činila mala, zadržao sam dionice. Možda sam pogriješio možda nisam.
Za priču treba dodati datume
1 Kriza s covidom - blokade kretanje vezane uz početak pandemije
2. Najave delistanja i blokade isplate dividendi bankama
3 datum delistanja i to staviti u kontekst rasta cijena vezano uz dividendu. To nije pitanje morala uprave i vlasnika nego pristup s neprimjerenim akcijama prema malim članovima zajednice. Za paralelu vlada sad čini nepravdu naftašima tj velikima ograničavajući cijene na njihovu štetu. Opet sve po zakonu.
-
Redovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.
Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.
Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu
s online trgovina i rast kamatnih stopa.
Kako bi PBZ mogao isplatiti 100 kn?
Možete li reći štogod više o tome zašto vjerujete u ovakvu dividendu PBZ?
- Na osnovu toga sto im je namjera bila da isplate 76kn za 2019. ali je HNB to blokirao.
Medjutim, ne moraju oni nista da isplate.
Moguć scenarij i u zabi
- Moguc. Samo ce da plate preko 60kn i vecina malih ce biti zadovoljni.
-
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
-
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
Koji je to drugi nacin?
A da je zakonski.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-