ako je tome tako, onda smo naje.... ići će to onda po kunu s obzirom na dugovanja!
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
a zašto je bitno po koliko će se prodati,bitno je da vrate dugove i da nastave poslovati a onda ćemo vidjeti koliko vrijede
-
ako je tome tako, onda smo naje.... ići će to onda po kunu s obzirom na dugovanja!
hahaha a koliko bi to onda trebala biti tržišna kapitalizacija? 25 milijuna? Na prihode 1.3 milijarde?
daj me nemoj zaje...
-
možete to gledati i na taj način! ali što ti vrijede prihodi od ne znam koliko mlrd ako nema dobiti jer lova negdje curi i još će se godinama otplaćivati dugovi iz psn? a velika kompanija koja se spominje (vjerovatno debeljak) je pounat po svojoj izdašnosti! o mirovincima i končaru ne bih trošio niti riječi!
-
možete to gledati i na taj način! ali što ti vrijede prihodi od ne znam koliko mlrd ako nema dobiti jer lova negdje curi i još će se godinama otplaćivati dugovi iz psn? a velika kompanija koja se spominje (vjerovatno debeljak) je pounat po svojoj izdašnosti! o mirovincima i končaru ne bih trošio niti ri
Pa ako usporedimo prije rezultate i ove posljednje, ja vidim napredak. https://hr.investiramo.com/ZSE/DLKV/finan…come_statement/
Doći će i rezultati za zadnji kvartal pa ćemo vidjeti jel su zeznuli godinu ili je jedna od najboljih u posljednjih 5.
Ako srede ovu "kriminalnu" neto profitnu maržu od 0,73%, bit će to super
-
hahaha a koliko bi to onda trebala biti tržišna kapitalizacija? 25 milijuna? Na prihode 1.3 milijarde?
daj me nemoj zaje...
Vidiš to je dobro pitanje na koje je tesko dati konkretan odgovor. Koliko vrijedi kontrola nad tih 1,3 milijarde kuna? Al u tu računicu treba ubaciti po mojem misljenju i dug i profitabilnost (sada te u situaciji u kojoj su dugovi refinancirani i servisiraju se bez trenutnih poteškoća). Ne sav dug, već ovaj financijski i onaj iz PS. Ako se spominje i postoji namjera financijskog restrukturiranja onda je logično da bi ona trebala ići u prvom redu s ciljem jačanja kapitala. Koliko, tko i kakav je plan to su pitanja koja traže odgovor.
-
Cudo jedno kako se u samo mjesec dana od onog inside clanka prica slaze skroz drugacije odjednom je produzeno trajanje fonda, rusi su skroz izasli iz igre ocito se unaprijed sve slagalo sta su znali vlasnici fonda jer to se ne dogovara u jedan dan toliko o navodima u clanku kako vlasnici fonda ne znaju sta ce i odjednom ima vise zainteresiranih jer cudno da za dalekovod ima zainteresiranih, a prica se tek zahuktava, a sad je jos prednost sta inspire je vlasnik 100% konsolidatora
-
da ne zaboravimo da fond ubire naknadu za upravljanje
vodstvo Hanfe problematiziralo pitanje godišnjih naknada (u međuvremenu su smanjene i svedene na 1,6 posto stvarno investiranog kapitala)
-
Nema nažalost nikakvog cuda ako je članak istinit odnosno vjerodostojan. Nedostaje kapitala, a onome tko drži dug to ide kao naručeno.
Još nisam čuo logičan odgovor na pitanje zašto su mirovinci prodavali ako će kasnije navodno u konzorciju sudjelovati u preuzimanju firme?
Znaci netko može kupiti i preuzeti Konsolidator, al nakon toga se cini da će ići dokap, pa je jasno da trenutna cijena dionice odrazava vrijednost kapitala sa dokapom ili da se trenutno barem nastoji s tom namjerom kontrolirati cijena.
Barem ja tako shvaćam to sto je napisala novinarka Poslovnog.
A zanimljivo je i da novinarka nije htjela imenovati tu neku našu navodno zainteresiranu kompaniju.
-
Nema nažalost nikakvog cuda ako je članak istinit odnosno vjerodostojan. Nedostaje kapitala, a onome tko drži dug to ide kao naručeno.
Još nisam čuo logičan odgovor na pitanje zašto su mirovinci prodavali ako će kasnije navodno u konzorciju sudjelovati u preuzimanju firme?
Znaci netko može kupiti i preuzeti Konsolidator, al nakon toga se cini da će ići dokap, pa je jasno da trenutna cijena dionice odrazava vrijednost kapitala sa dokapom ili da se trenutno barem nastoji s tom namjerom kontrolirati cijena.
A zanimljivo je i da novinarka nije htjela imenovati tu neku našu navodno zainteresiranu kompaniju.
Pa zato jer planiraju poslije jeftinije kupiti to sto su skuplje prodali?
-
-
joca
MCAP veliš... to nije nikakav pokazatelj! po sadašnjim cijenama dlkv i ingra su ajmo reči al pari,igh 90 milja, tehnika 30... recimo jedna stara azotara ptkm vrijedi više od podravke, u rangu valamara i plave lagune, duplo više od ericsona.... i čak 4 puta više od poštanske banke!!! nisu usporedivi sektori, ali svejedno.... realno!!??
-
Ne. Nego ja mislim da će vjerojatno pokusati ovladati drustvom kroz dokap. Ili će najprije ovladati postojećim kapitalom pa napraviti dokap. To su sad varijacije na temu. A sad da li to znaci pro rata dokap, gdje svi mogu sudjelovati (najprije postojeći dionicari) ili defacto samo vodeći to ćemo tek vidjeti. Ako se ide na dokap po pro rata načelu onda se mora napraviti prospekt.
Jer inače zašto bi mirovinci prodavali, pa njima bi bilo u interesu da cijena raste. Zato sam prethodno i napisao da se traže odgovori na pitanja: Koliko? Tko? I kakav je plan?
-
Ne. Nego ja mislim da će vjerojatno pokusati ovladati drustvom kroz dokap. Ili će najprije ovladati postojećim kapitalom pa napraviti dokap. To su sad varijacije na temu. A sad da li to znaci pro rata dokap, gdje svi mogu sudjelovati (najprije postojeći dionicari) ili defacto samo vodeći to ćemo tek vidjeti. Ako se ide na dokap po pro rata načelu onda se mora napraviti prospekt.
Jer inače zašto bi mirovinci prodavali, pa njima bi bilo u interesu da cijena raste. Zato sam prethodno i napisao da se traže odgovori na pitanja: Koliko? Tko? I kakav je plan?
Po koliko bi isao dokap?
Ovo je vec jednom dokapitalizirano, po 10 kuna ako se ne varam.
-
joca
MCAP veliš... to nije nikakav pokazatelj! po sadašnjim cijenama dlkv i ingra su ajmo reči al pari,igh 90 milja, tehnika 30... recimo jedna stara azotara ptkm vrijedi više od podravke, u rangu valamara i plave lagune, duplo više od ericsona.... i čak 4 puta više od poštanske banke!!! nisu usporedivi sektori, ali svejedno.... realno!!??
Da, je pokazatelj. Tebi možda ništa ne govori, ali meni zato da, posebno kad imamo ovakve ekstremne slučajeve. Nije jedini, ali je jedan od razloga zašto ja mislim da je firma undervalued. Kad dođu novi rezulati, vidjet ćemo na čemu je Dalekovod.
-
Ovdje je bas zanimljivo sa raznim bajkama i konstrukcijama 😀,
znaci sad ce netko pokusati ovladati dalekovodom kroz dokapitalizaciju, a kad je bila u predstacaju dokapitalizacijom po 10, mogli su svi postojeci sudjelovati u omjeru postojecih dionica, drugi krug koliko si imao $$$ ... i ovi iz konsolidatora koji su najvise upucali tada $$$, su u biti najvise i ispusili 😂
-
Napredujemo
...od stecaja i "iznimmo nerealne visoke cijene" do dokapitalizacije drustva...
Ovim tempom do kraja lipnja cemo doci i do ponuda za preuzimanje i borbe za DLKV...
-
Ovdje je bas zanimljivo sa raznim bajkama i konstrukcijama 😀,
znaci sad ce netko pokusati ovladati dalekovodom kroz dokapitalizaciju, a kad je bila u predstacaju dokapitalizacijom po 10, mogli su svi postojeci sudjelovati u omjeru postojecih dionica, drugi krug koliko si imao $$$ ... i ovi iz konsolidatora koji su najvise upucali tada $$$, su u biti najvise i ispusili 😂
Heh, a ti pišeš o Konsolidatoru kao da je iza njega neki poseban investitor. Pa iza Konsolidatora su isti ovi koji će ga dokapitalizirati (mirovinci), država i “novi strateški partneri”. Ovo ie ustvari Deja vu nakon sto priča nije uspjela iz prve. Slično je bilo sa PTKM ako me sjećanje ne vara.
-
Napredujemo
Ovim tempom do kraja lipnja cemo doci i do ponuda za preuzimanje i borbe za DLKV...
Moje predvidjanje od pocetka je da cemo tu gledati scenarij Ptkm. Ali prvo dokapitalizacija, a onda up.
-
Napredujemo
Moje predvidjanje od pocetka je da cemo tu gledati scenarij Ptkm. Ali prvo dokapitalizacija, a onda up.
Znaci spajanje dionica?
-
Za to moraš imati insajdersku informaciju. Po meni je važnije identificirati za početak radi li se o dokapu kojim se unosi novi kapital na postojeći ili se postojeći dugovi ili dio njih pretvara u kapital. Ili neka kombinacija ovih modaliteta.
Al ja ne bih o tome sad spekulirao dok god iz Dalekovoda ne obavijeste javnost sto se sprema. Do tada su ovo sve obicne spekulacije. Uključujući spekulacije u medijima.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin