Ovi OTP fondovi su čista spalionica novca, učinak im je ajme godinama...
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
dug na 15.05.2021 55 mil iz predstečaj.
-
Od svih dosad objavljenih članaka po ovom pitanju, ovaj je najbolje objasnio cjelokupnu situaciju i što je zapravo posrijedi.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…rukava-20210525
Bitno je još napomenuti da će izdavanje novih dionica uslijediti tek nakon podjele dionica (1/100), a budući da će se nove dionice izdavati po nominalnoj vrijednosti od 10 kuna, vrijednost trenutnih je cca 0,10 kuna.
U takvoj teško zamislivoj situaciji, pomak cijene od 1 lipe je promjena cijene od 10 %. Kako li bi se na toj cijeni, ili blizu nje, tuklo po bidu i po asku.
Srećom, teško da će cijena na burzi doći do te razine, tako da se špekulanti i trejderi na razinama iznad 1 kune imaju s čime zabavljati.
Samo u zadnjih pet dana protrgovano je sa 7,23 % od svih dionica Dalekovoda.
-
Od svih dosad objavljenih članaka po ovom pitanju, ovaj je najbolje objasnio cjelokupnu situaciju i što je zapravo posrijedi.
Bitno je još napomenuti da će izdavanje novih dionica uslijediti tek nakon podjele dionica (1/100), a budući da će se nove dionice izdavati po nominalnoj vrijednosti od 10 kuna, vrijednost trenutnih je cca 0,10 kuna.
U takvoj teško zamislivoj situaciji, pomak cijene od 1 lipe je promjena cijene od 10 %. Kako li bi se na toj cijeni, ili blizu nje, tuklo po bidu i po asku.
Srećom, teško da će cijena na burzi doći do te razine, tako da se špekulanti i trejderi na razinama iznad 1 kune imaju s čime zabavljati.
jedna jako bitna činjenica je pogrešna"Vlasnici Konsolidatora su fond gospodarske suradnje Inspirio (bivši Nexus) sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto.", naime zamenom udjela sa agrokorom, vlasnik konsolidatora, tj imovine je 1/1 fond gospodarske suradnje Inspirio
...inaće je članak jako dobar
-
jedna jako bitna činjenica je pogrešna"Vlasnici Konsolidatora su fond gospodarske suradnje Inspirio (bivši Nexus) sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto.", naime zamenom udjela sa agrokorom, vlasnik konsolidatora, tj imovine je 1/1 fond gospodarske suradnje Inspirio
Tko je vlasnik Inspirio?
-
Tko je vlasnik Inspirio?
HBOR 50%
Fortenova 26%
Mirovinski fondovi 24%
-
Obzirom da je ovdje HBOR najveći gubitnik, mislim da bi se barem ekipa iz MOSTa oko ovoga zainteresirala i propisno rešetala HDZ, međutim svi se oni trenutno bave sami sobom i izborima. Dobar tajming svakako.
-
Ma veliki UPITNIK dali će to proći
-
Baš jutros dok sam na posao išao na vijestima radio Sljemena govorio ministar Marić kako će donijeti novi zakon koji će štiti male dioničare na TK!
I mislim se ja, kakav je to zakon bože moj! -
Pa recimo da ne možeš nekoga isključiti kod dokapitalizacije, nauštrb drugog koji bude privilegirani.
Ako se radi dokapitalizacija onda u prvom krugu moraju svi imati iste uvjete, da na X postojećih možeš upisati određeni broj, a tek onda ako nisu postojeći zainteresirani da drugi uzme koliko želi .... ovako je totalni cirkus i pljačka.
-
-
https://oi.vobco.hr/hr/oi/suncani-hvar/izvjestaj/309.html
Evo sličan slučaj od prije desetak godina... vodila se žestoka pomorska bitka kod Sunčanog Hvara.
-
Svi oni zajedno pod utjecajem politike prepuštaju dalekovod nekom construction line! Ako ovo prođe tko kaže da sutra neće ponoviti isto na Končaru?
-
Svi oni zajedno pod utjecajem politike prepuštaju dalekovod nekom construction line! Ako ovo prođe tko kaže da sutra neće ponoviti isto na Končaru?
za to bi se ispred Plen-Ki-Un-a, trebao "ukazati" neki kineski Wui-No-Wac, sa dobrom "vrećom" za njega osobno.
samo šta bi ovaj platio s yuan-ima, a šta će ta valuta ikome kad je možeš trošit samo u Kini?
osim ako mi tamo pošaljemo svoje "političke" zatvorenike koji mito drže po gepecima
-
ako može tehnika koja je u mnogo lošijoj situaciji, kako to onda dlkv nije mogao?
-
ako može tehnika koja je u mnogo lošijoj situaciji, kako to onda dlkv nije mogao?
pa Tehnika je opljačkala "male" vjerovnike, a DLKV će "male" dioničare.
i u jednom i u drugom slučaju opet je na*ebao "mali".
al sviđa mi se rezoniranje: "glavno da mene nije zakačilo".
to samo govori o našem mentalitetu: "malo nas je, al smo g*vna"
-
pa Tehnika je opljačkala "male" vjerovnike, a DLKV će "male" dioničare.
i u jednom i u drugom slučaju opet je na*ebao "mali".
al sviđa mi se rezoniranje: "glavno da mene nije zakačilo".
to samo govori o našem mentalitetu: "malo nas je, al smo g*vna"
Ja bih rekao da je prvenstveno stvar u vlasničkoj strukturi.
Pravi vlasnik se bori za svoju imovinu,
paradržavni vlasnik ne doživljava imovinu kao svoju. On je tu privremeno samo kao tranzit za odabranog predatora.
Unatoč tome što je potencijal poslova koje nudi Dalekovod veći i vredniji.
-
kol. st-brajo, kako su to fgs, habor, fortenova i mirovinci koji zajedno imaju 60,7% tj 15M dionica plaćenih 200M kuna "mali" dioničari?
samo, meni niti nakon svih kalkulacija nije legla osnova za ovu predloženu svinjariju, ako je dlkv u psn postupku i ima obveze po planu postupka, zašto su u 2020. prestali izvršavati obveze pogotovo jer su imali te pare na računu i kako je tih 41M U 6mj naraslo na 56M, također je interesantno, kako su svih ovih godina uspjeli izvršavati obveze da bi u i to u 2020. kada se poslovalo ko blesavo ali kada je ppd otkupio dio potraživanja to prestali izvršavati, također, kako dioničari znaju koliko je kapital dlkv, kada je zadnji puta napravljena revizija i revalorizacija imovine i koliko vrijedi goodwill, ne bi li te stavke trebalo temeljito utvrditi prije nego se firma proglasi insolventnom a dioničare razvlasti nepotrebnom dokapitalizacijom sa fingiranim izvještajima pogotovo stoga jer je dospjeli a ne isplaćeni dug do 05.05.2021.-55,6Mkn , ne 150 niti 410 miliono nego 56 što se može isplatiti jer su i sami naveli da ima nekih 130M kapitala i rezervi a obveze za 2021. od nekih 70etak m kn. se mogu največim dijelom podmiriti iz dobiti aktualnig razdoblja!
evo, pogledajte sami, Dalekovod, d.d. - Izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja_1Q_2021 a sada kada se radi ko bog, sada se ne može...sve ovo su dioničari iz kapitala platili a sada zbog 56m bi trebali izgubiti sve, u kome je to onda problem u nesposobnoj ili prije, korumpiranoj upravi ili pak u nama dioničarima da izgubimo sve, znate ono, kada u kupleraju posao ne ide, ne mijenjaš krevete nego...
ova dokapitalizacija i sami tijek iste je upravo za USKOK!
-
Ja bih rekao da je prvenstveno stvar u vlasničkoj strukturi.
Pravi vlasnik se bori za svoju imovinu,
paradržavni vlasnik ne doživljava imovinu kao svoju. On je tu privremeno samo kao tranzit za odabranog predatora.
Unatoč tome što je potencijal poslova koje nudi Dalekovod veći i vredniji.
priča je prilično jednostavna.
najpravedniji način je pretvorit sav dug u kapital i onda svih zajedno "razvodniti" za pokriće gubitaka, a poslije se dogovarajte hoće li s tim nastaviti upravljati ista uprava ili će doći "svježa krv" u vidu nove uprave ili "strateškog investitora".
u protivnom, uvijek netko bude zakinut, ovisno o tome s koje strane stola sjedi.
"glorificiranje" ikoga u ovoj priči je potpuno pogrešno razmišljanje, jer je za nečije loše poslovanje jednako kriva i vlasničko-upravljačka struktura, kao i vjerovnici koji su takve "kreditirali".
-
Ono što se može napraviti je:
1. Sastaviti protuprijedlog sa svim navedenim činjenicama za skupštinu. Sve činjenice je moguće provjeriti iz javno dostupnih podataka. Mali ako bi se organizirali mogli bi spriječiti izglasavanje prijedloga. A dalje bi se vidjelo.
2. Poslati sve ove činjenice na Uskok i u javne medije - pa neka se onda vade kada su već tako odlučili prljavo igrati.
Ne znam može li se u ovakvim situacijama zatražiti neovisna analiza - revizija po hitnom postupku da se utvrde dodatne činjenice? U onom dokumentu sa skupštine Sunčanog Hvara se jasno vidi sa se ni mali ni veliki nisu tako lako dali izvozati - ne znam kako je to poslije završilo?
-
kol. st-brajo, kako su to fgs, habor, fortenova i mirovinci koji zajedno imaju 60,7% tj 15M dionica plaćenih 200M kuna "mali" dioničari?
samo, meni niti nakon svih kalkulacija nije legla osnova za ovu predloženu svinjariju, ako je dlkv u psn postupku i ima obveze po planu postupka, zašto su u 2020. prestali izvršavati obveze pogotovo jer su imali te pare na računu i kako je tih 41M U 6mj naraslo na 56M, također je interesantno, kako su svih ovih godina uspjeli izvršavati obveze da bi u i to u 2020. kada se poslovalo ko blesavo ali kada je ppd otkupio dio potraživanja to prestali izvršavati, također, kako dioničari znaju koliko je kapital dlkv, kada je zadnji puta napravljena revizija i revalorizacija imovine i koliko vrijedi goodwill, ne bi li te stavke trebalo temeljito utvrditi prije nego se firma proglasi insolventnom a dioničare razvlasti nepotrebnom dokapitalizacijom sa fingiranim izvještajima pogotovo stoga jer je dospjeli a ne isplaćeni dug do 05.05.2021.-55,6Mkn , ne 150 niti 410 miliono nego 56 što se može isplatiti jer su i sami naveli da ima nekih 130M kapitala i rezervi a obveze za 2021. od nekih 70etak m kn. se mogu največim dijelom podmiriti iz dobiti aktualnig razdoblja!
evo, pogledajte sami, Dalekovod, d.d. - Izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja_1Q_2021 a sada kada se radi ko bog, sada se ne može...sve ovo su dioničari iz kapitala platili a sada zbog 56m bi trebali izgubiti sve, u kome je to onda problem u nesposobnoj ili prije, korumpiranoj upravi ili pak u nama dioničarima da izgubimo sve, znate ono, kada u kupleraju posao ne ide, ne mijenjaš krevete nego...
ova dokapitalizacija i sami tijek iste je upravo za USKOK!
Treba razlikovati knjigovodstveni od stvarnog, operativnog kapitala potrebnog za normalno poslovanje. Kao i dostupnost istog u situaciji kada društvo ne istvrsava ni postojeće odnosno dospjele obveze.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner