Kao što se očekivalo, rast prihoda, ali i pad dobiti, primarno zbog povećanog troška proizvodnih materijala. Ne vidim ništa dramatično, stabilizirat će se tržište, u nekim segmentima već i je pa će sigurno biti bolje u nastavku godine.
ATGR (Atlantic Grupa d.d.)
-
-
-
Izaslo izvješće...
Za mene ocekivano...rast prihoda i pad profitabilnosti...
Ono sto me veseli i sto sam ocekivao u ovom kvartalu je da je zaustavljen pad profitabilnosti. U q1 ostvarena je EBITDA marža od 9,7%, i veca je od ostvarene EBITDA marze u q22022 i negativne EBITDA marze iz q42022...do kraja godine ocekujem rast profitabilnosti (u odnosu na proslu godinu) i znatno vecu godisnju dobit nego 2022. godine...obzirom na skoru objavu iznosa dividende (16.05), program otkupa vlastitih dionica i ocekivan rast profitabilnosti do kraja godine smatram da je danas dobar dan za dokup...
-
Izaslo izvješće...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/48768
Ono sto me veseli i sto sam ocekivao u ovom kvartalu je da je zaustavljen pad profitabilnosti. U q1 ostvarena je EBITDA marža od 9,7%, i veca je od ostvarene EBITDA marze u q22022 i negativne EBITDA marze iz q42022...do kraja godine ocekujem rast profitabilnosti (u odnosu na proslu godinu) i znatno vecu godisnju dobit nego 2022. godine...obzirom na skoru objavu iznosa dividende (16.05), program otkupa vlastitih dionica i ocekivan rast profitabilnosti do kraja godine smatram da je danas dobar dan za dokup...
Ja ne bi žurio s kupnjom jer sami najavljuju još jedan loš kvartal što se tiče profitabilnosti te za cijelu 2023. godinu niže EBITDA marže nego što su bile u 2022.
-
Izaslo izvješće...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/48768
Ja ne bi žurio s kupnjom jer sami najavljuju još jedan loš kvartal što se tiče profitabilnosti te za cijelu 2023. godinu niže EBITDA marže nego što su bile u 2022.
A čuj, ako govorimo o dugoročnom investiranju, kupuje se prije nego poslovanje procvjeta i dok je cijena prihvatljiva. Kad dignu profit porast će i cijena.
Nije nagovor na kupnju...
-
Izaslo izvješće...
A tko kaže da će te imati priliku jeftinije kupnje tada nego li sada?
ATGR nije baš poznata po velikim oscilacijama.
-
A čuj, ako govorimo o dugoročnom investiranju, kupuje se prije nego poslovanje procvjeta i dok je cijena prihvatljiva. Kad dignu profit porast će i cijena.
Nije nagovor na kupnju...
Složio bi se da je dionica podcijenjena, ali uz trenutni P/E od 29 rekao bi da je budući oporavak već ukalkuliran u cijenu (i previše za moj ukus).
-
Nisam stigao jutros detaljno pročitat izvješće…
Ovo je meni definitivni najzanimljiviji dio istog…pa ajmo se malo poigrat brojkama…
Znači očekuje se oko 900 mil EUR prihoda odnosno 6.780 mlrd kn. Isto tako očekuje se manja EBITDA marža za oko 1-1,5 p.p. Obzirom da je u 2022. ostvarena EBITDA marža od 9% u 2023. možemo očekivati EBITDA maržu od 7,5% i ostvarenu EBITDA oko 510 mil kn što je za 12% niže nego u 2022…hm…malo su me iznenadile ovakve najave, bio sam uvjeren da će EBITDA marža biti barem na razini prethodne godine…ono što veseli je donji dio slikice koji govori da se u prvom plogodištu (koje ima još 2 mjeseca😊) očekuje veći pad profitabilnosti od avg godišnjeg pada što znači da se u Q3 i Q4 očekuje početak oporavka…
Iako, ja i dalje smatram da će ostvarena EBITDA biti veća od njihovo očekivane i veca od ostvarene u 2022. jer smatram da su im projekcije poprilično konzervativne (što je i logično jer uvijek je bolje prebacit očekivanja pa makar ih morao spustit) jer nije realno očekivati da na kraju godine imaju „samo“ 900 mil EUR prihoda što je rast od samo 5% u odnosu na lani kad već u Q1 imaju +16% i kad je stopa inflacije oko 6%, isto tako, smatram da, ako i bude pada EBITDA-e marže da će bit bliže donjoj granici planiranog pada (cca 1 p.p.)..
Eto, na kraju godine ćemo vidjet jesam li bolji prognozer od Emila 😊
Kako god, nisam presretan, najave su ispod mojih očekivanja (kao i kod KODT-a koji ih uvijek prebaci za 30%)…ali ATGR je moja mezimica na kojoj je rizik gubitka u dužem roku minimalan, imaju vrhunski menadžment i bolju firmu (u njihovom sektoru) od nje ne vidim pa ionako nemam izbora 😊
P.s. upravo dokupio na 49EUR...
-
Tko ima novaca, i mora ga negdje parkirati uz uvjet sigurnosti uloženog, može ga ovdje utrpati i povremeno baciti pogled
Tko ima ograničen skroman proračun, e taj mora više i brže. Taj mora ovo do duljnjeg izbjegavati ko' kugu
Imam Atgr i nije mi drag. Ni tvrtka, ni uprava ni ništa
Al' neće u stečaj
-
Nisam stigao jutros detaljno pročitat izvješće…
Ovo je meni definitivni najzanimljiviji dio istog…pa ajmo se malo poigrat brojkama…
Znači očekuje se oko 900 mil EUR prihoda odnosno 6.780 mlrd kn. Isto tako očekuje se manja EBITDA marža za oko 1-1,5 p.p. Obzirom da je u 2022. ostvarena EBITDA marža od 9% u 2023. možemo očekivati EBITDA maržu od 7,5% i ostvarenu EBITDA oko 510 mil kn što je za 12% niže nego u 2022…hm…malo su me iznenadile ovakve najave, bio sam uvjeren da će EBITDA marža biti barem na razini prethodne godine…ono što veseli je donji dio slikice koji govori da se u prvom plogodištu (koje ima još 2 mjeseca😊) očekuje veći pad profitabilnosti od avg godišnjeg pada što znači da se u Q3 i Q4 očekuje početak oporavka…
Iako, ja i dalje smatram da će ostvarena EBITDA biti veća od njihovo očekivane i veca od ostvarene u 2022. jer smatram da su im projekcije poprilično konzervativne (što je i logično jer uvijek je bolje prebacit očekivanja pa makar ih morao spustit) jer nije realno očekivati da na kraju godine imaju „samo“ 900 mil EUR prihoda što je rast od samo 5% u odnosu na lani kad već u Q1 imaju +16% i kad je stopa inflacije oko 6%, isto tako, smatram da, ako i bude pada EBITDA-e marže da će bit bliže donjoj granici planiranog pada (cca 1 p.p.)..
Eto, na kraju godine ćemo vidjet jesam li bolji prognozer od Emila 😊
Kako god, nisam presretan, najave su ispod mojih očekivanja (kao i kod KODT-a koji ih uvijek prebaci za 30%)…ali ATGR je moja mezimica na kojoj je rizik gubitka u dužem roku minimalan, imaju vrhunski menadžment i bolju firmu (u njihovom sektoru) od nje ne vidim pa ionako nemam izbora 😊
P.s. upravo dokupio na 49EUR...
Neka EBITDA bude 510 mil. kn ili 67,7 mil. €, amortizacija 40,8 mil. € i neto financijski rashodi 2,6 mil. €. To daje godišnju dobit prije oporezivanja od 24,3 mil. €, odnosno 19,9 mil. € nakon oporezivanja ili 23% manju dobit nego 2022. godine. Uz trenutnu kapitalizaciju to je očekivani P/E od 34.
-
Objavljen poziv za glavnu skupštinu i nadzorni odbor.
Prošlih godina je sve bilo objavljeno detaljno, od izbora članova do iznosa dividende.
Ove godine gotovo prazan list.
Nešto smrdi na nikakvu ili minimalnu dividendu
-
-
Prošlih godina je sve bilo objavljeno detaljno, od izbora članova do iznosa dividende.
P/E 28, do kraja godine vjerojatno preko 30. Malo sam se razočarao u ovu dionicu. Ok, okolnosti sa inflacijom i smanjenom maržom zbog očuvanja tržišnog udjela mi je jasan, ali meni je P/E 30ak stvarno previše. Imam nešto sitno ovdje i držat ću to vjerojatno godinama, ali da me veseli, uopće ne.
-
Ako bude dividenda veća od 0.9 EUR bit će pravo iznenađenje. Osobno očekujem 0.7-1 EUR
Evo, dividenda 1 EUR.
Bit će prinos oko 1.7% nakon poreza. Bit će za burek i krafne, ako ne i malu pizzetu.
-
sa 50kn na 1€, stvarno su došla teška vremena
sada je napokon jasno da su u ruksaku pare i da ne da ni za nove šlape
Žena Emila Tedeschija ne skida masku a la Michael Jackson dok šeće Zagrebom s mužem tajkunom, možda zbog Putina?Kada se pokojni kralj popa, legendarni Michael Jackson, počeo na sceni i u životu pojavljivati s crnom maskom koja mu je prekrivala polovicu lica svi su se…www.imperijal.net -
Bio je stock split 1 na 4 dionice tako da je 4€ ove i 50kn prošle godine...
-
je i to je opet manje 40 % , sada će bidna žena opat morati nositi normalne cipele po gradu
iako čisto sumnjam da će od svojih nogu otkidati za dioničare
-
je i to je opet manje 40 % , sada će bidna žena opat morati nositi normalne cipele po gradu
https://www.jutarnji.hr/life/maja-tede…00-kuna-6828318
iako čisto sumnjam da će od svojih nogu otkidati za dioničare
Pa valjda je svima bilo jasno nakon izvješća za 2022. da će dividenda biti osjetno manja od prošlogodišnje. Nije trenutak za prsit se s velikom dividendom već čuvat cash za sigurnije poslovanje. Prihode su digli vrlo solidno, sada nek nastave tim trendom a onda polako i sa dizanjem marže. Već sam pisao da nisam oduševljen dionicom ali takvo je vrijeme sada. Ovo je i onako za dugoročne.
-
Ako bude dividenda veća od 0.9 EUR bit će pravo iznenađenje. Osobno očekujem 0.7-1 EUR
Doktore respect, dao si skoro pa ispravnu dijagnozu, divka je 1 ojro
-
Ohoho. Taman kad nam je svima prisjela ova dionica, evo nekih potencijalno lijepih vijesti. Treba sad iščačkati što se to točno kupuje, ali na prvuvjerujem čika tedešiju...
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATGR/COI-ATGR-63e997961b8ce997cc395820d1998402.pdf
-
Ohoho. Taman kad nam je svima prisjela ova dionica, evo nekih potencijalno lijepih vijesti. Treba sad iščačkati što se to točno kupuje, ali na prvuvjerujem čika tedešiju...
Brojke su u EUR
-
Kupili su gubitaša ako dobro vidim?
Zadnje dvije godine bilježe gubitak u poslovanju...
...ali to nije sve...još se gubitak povećao -55,77%
u odnosu na godinu ranije...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-