https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATGR/COI-ATGR-c34fb4b530d0e623ba2903eb5eeee628.pdf
Otkup vlastitih 100.000 dionica.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATGR/COI-ATGR-c34fb4b530d0e623ba2903eb5eeee628.pdf
Otkup vlastitih 100.000 dionica.
Dvije dobre vijesti ovaj tjedan, a diona ko uspavana ljepotica.
Ajde maco, buđenje!! 😄
Otkupljuju dionice pa dijele međusobno na veliku korist malih dioničara.
Ne vidim problem. Mali dioničari pokupuju dionice s aska prije nego što Atlantic krene u kupnju, i iskrcaju ih na puno višim razinama od trenutnih i svi zadovoljni, čista win-win situacija.
Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....
Dionice često padaju bez ikakvog suvislog razloga. Kad bismo promatrali što je sve recimo danas padalo, a što raslo na ZSE, to bi nas navelo na neke sasvim krive tragove.
Izvješće ATGR nije sjajno, ali je bolje od mojih očekivanja. Dionicu držim u jednoj sitnoj konzervativnoj količini, isključivo kao financijsku imovinu. Toliko me ne smeta imati, bez obzira na cijenu i njene padove, a ostatak sam prodao ranije. S ovom količinom bih se se identično ponašao i da raste. Ako još padne do kraja godine, a budem imao jako veliku dobit na drugima do istog trenutka, možda napravim "tax loss harvest" prodajući to malo ATGR uz veći gubitak, a možda počnem agresivnije kupovati ako bude nekih dobrih vijesti. To mi je jedina dionica na kojoj sam izgubio ove godine, a uopće nije loša, dapače.
2022. nije ugodna godina za dionice generalno, a pogotovo ne za ATGR. Dividenda je doduše sigurna, a kolika će biti, to ćemo vidjeti.
Ne vidim problem. Mali dioničari pokupuju dionice s aska prije nego što Atlantic krene u kupnju, i iskrcaju ih na puno višim razinama od trenutnih i svi zadovoljni, čista win-win situacija.
Samo si zaboravio da je cijen zadnjih 7 dana osla posteno gore iako je izvjestaj po meni loš a i ova godina ce biti i gora od prosle. A mi tek sad culi zast su ti jadnici kupovali i podmetali leđa🤡😳
U kontekstu kupnje 100.000 dionica potpuno je nebitno kakvo je izvješće i kakva će biti ova godina. E sad, da li će netko odlučiti dati svoje dionice po diskontu pa lupati sutra po bidu, ili dignuti letvicu pa uzeti i premiju, to najbolje svatko za sebe zna i odlučuje.
Moram priznati da sam sad malo zatečen.
Znači, planiraju otkup do 100.000 dionica koje će međusobno podijeliti.
Ja tu vidim rast cijene, bez obzira na FI, što je odlično, a nakon toga pad. Zapravo, pad me trenutno ne zanima, jer ću u međuvremenu prodati, samo je pitanje s koliko plusa.
E sad, što je tu loše...? 🤔
Moram priznati da sam sad malo zatečen.
Znači, planiraju otkup do 100.000 dionica koje će međusobno podijeliti.
Ja tu vidim rast cijene, bez obzira na FI, što je odlično, a nakon toga pad. Zapravo, pad me trenutno ne zanima, jer ću u međuvremenu prodati, samo je pitanje s koliko plusa.
E sad, što je tu loše...? 🤔
malo je loše što već par dana netko 'ladno kupuje, a nije druge učesnike obavijestio o svojoj namjeri i bilo bi jako lijepo znati je li možda kupac netko bliže vatri, jer onda se mora mijenjati poznati nam stoljetni moto u
tko je bliže vatri, taj se bolje 'ladi
ostalo bih rekao da je ok,
"novi pivac se udvara kokoški da povećaju proizvodnju i prodaju jaja"
nitko ne komentira raspon cijene iz obavijesti? samo količinu?
malo je loše što već par dana netko 'ladno kupuje, a nije druge učesnike obavijestio o svojoj namjeri i bilo bi jako lijepo znati je li možda kupac netko bliže vatri,
Iskreno, gledajući trgovanje i zbivanja na ovoj našoj burzi, meni se čini da je to već normalno.
u planu otkupa dionica piše naćin na koji mogu kupovati a on bitno odudara od želja malih da će prodavati trezoru po visokim cijenama........buy back je več odavno "moderna novotarija" firmi koje neznaju upravljati novcem na način da stvore novu vrijednost dionićarima nego samo da cijene dionica održe visokima a kasnije ih podjele kao nagradu menadžmentu...
malo je loše što već par dana netko 'ladno kupuje, a nije druge učesnike obavijestio o svojoj namjeri i bilo bi jako lijepo znati je li možda kupac netko bliže vatri,
Iskreno, gledajući trgovanje i zbivanja na ovoj našoj burzi, meni se čini da je to već normalno.
ja bih rekao da ne spada čak ni u novo normalno, sve po starom, a i Hanka nam je ostarila bome, al uzalud
Koja su očekivanja za prvi kvartal? Oce bit ikakve dividende ?
Prvi kvartal je prava lutrija sa ovom inflacijom i divljanjem cijena.
Rast prihoda, dobit teška lutrija i rulet.
Ali mislim da po Statutu moraju isplatiti dividendu ako imaju dobiti. U svakom slučaju ovo se drži. Nadokupi ako padne značajnije.
Dajte, nemojte pisati gluposti molim vas.
https://suppliers.atlanticgrupa.com/media/uploads/statut_atlantic_grupe_d.d_267.pdf
Naravno da se statutom ne obvezuje nikakva isplata dobiti. O tome odlučuje skupština dioničara, a to se i navodi u statutu. Obzirom da znamo tko je većinski vlasnik onda znamo tko i defacto odlučuje o isplati dobiti.
Nemam pojma o čemu ovaj gore specijalist teoretičar priča no kao i svake godine politika isplate dividendi ostaje ista.
Politika isplate dividende Društva će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti imovine Atlantic Grupe, te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uvjeta, namjera je Društva da dioničarima isplaćuje do 45% konsolidirane dobiti u obliku dividende.
Danas bi trebalo izaći Atlanticovo revidirano financijsko izvješće za '22 pa ćemo znati o kojoj dividendi će biti riječ
Danas bi trebalo izaći Atlanticovo revidirano financijsko izvješće za '22 pa ćemo znati o kojoj dividendi će biti riječ
prošle godine smo dobili 50kn, kada bi sada dobili 50€ bilo bi odlično, a 10 bi bilo dobro, dok će 6 biti prihvatljivo, a 3 čista simbolika, a realno radi rezultata bi se moglo očekivati 1,5-2€
Ako bude dividenda veća od 0.9 EUR bit će pravo iznenađenje. Osobno očekujem 0.7-1 EUR
Čitam taj Q1 izvještaj jutros i ne znam šta bi rekao. Točno to sam očekivao, smanjenu dobit zbog inflacije tj povećanih troškova nabave, pakiranja, transporta, energenata. S druge strane sam baš zbog te iste inflacije očekivao i povećanje prihoda. Sjećam se da su prošle godine na prezentaciji izjavili da im je plan da ne prebace sve povećanje troškova na krajnjeg kupca odmah, nego da će to raditi postepeno, po njihovim riječima blaže od konkurencije a s ciljem da zadrže tržišni udio tj da ne gube kupce. Rekao bih da idu tim smjerom. Kad se gleda dugoročno, ovakav rast prihoda je sigurno dobar, prihodi su snažno rasli i prošle godine. Treba samo dočekat da se i marže povećaju u što će vjerujem, samo je pitanje koliko će rasti. Mislio sam da i ostatak investitora slično razmišlja i predviđa slične rezultate. Za sada je ATGR -2% na ovaj izvještaj. Vidjet ćemo što slijedi.
Puno sam drobio, ajde da zaključim, nit mi izgleda nešto atraktivno za kupnju, niti za prodaju. Vjerojatno neću dirati ništa i čekat ću bolje prilike na Q1 rezultatima, ali dugoročno mislim da ovdje nema zime.