1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:15 PM
    jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 21, 2026 at 7:59 PM
    • #1,061
    Quote from Nitko

Objasnite kako vlasnici mogu donijeti takvu odluku to što pričate je krivično djelo i gospodarski kriminal

Vlasnici preko glavne skupštine.. isti oni koji su donijeli odluku o dividendi 95 eura za ovu godinu..tu odluku sigurno nisu donijeli mali dioničari kodt-a,nego veliki dioničari tj.vlasnici koei (koji su dijelom.i direktno vlasnici kodt) koji preko skupstine,nadzornog odbora i uprave kontroliraju kodt..i zato nije slučajno da se dobit kodt pripisuje koei u konsolidiranim izvještajima bez obzira jeli dividenda isplaćena ili ne..nekonsolidirani izvjestaj iskazuje samo prihod od isplaćenih dividendi..kod koncar energetskih transformatora je situacija drukčija jer koei ima ispod 49 posto,tu glavna skupština energ.transf mora donijeti odluku o isplati dobiti koei da bi se ista knjižila kao prihod koei u konsolidiranim izvjestajima

• Nitko
    Početnik
    Reakcija primljeno
    27
    • May 21, 2026 at 8:02 PM
    • #1,062
    Quote from renchi

Ok, a kako Adris isplaćuje dividendu ? Zasto ne bi KOEI mogao ?

ne znam jeste li mislili namene i moj post. On je odgovor na post gdje se tvrdi da vlasnik (koei) može odlučiti da cijelu dobit isplati sebi ?! i pritom negira ostale dioničare. Odnosno ako je mislio napisati cijelu istinu trebo je reč da se može isplatiti cijela dobit društva KODT ali da u tom slučaju treba namiriti i manjinske dioničare jer se radi o isplati dividende

jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 21, 2026 at 8:13 PM
    • #1,063
    Quote from Nitko
    Quote from renchi

Ok, a kako Adris isplaćuje dividendu ? Zasto ne bi KOEI mogao ?

ne znam jeste li mislili namene i moj post. On je odgovor na post gdje se tvrdi da vlasnik (koei) može odlučiti da cijelu dobit isplati sebi ?! i pritom negira ostale dioničare. Odnosno ako je mislio napisati cijelu istinu trebo je reč da se može isplatiti cijela dobit društva KODT ali da u tom slučaju treba namiriti i manjinske dioničare jer se radi o isplati dividende

Mislim da to uopce nije bilo potrebno napominjati, ali za svaki slučaj sam.stavio u zagrade

• Nitko
    Početnik
    Reakcija primljeno
    27
    • May 21, 2026 at 8:32 PM
    • #1,064
    Quote from jo5
    Quote from Nitko

Mislim da to uopce nije bilo potrebno napominjati, ali za svaki slučaj sam.stavio u zagrade

Kolega, nečemo se praviti grbavi napisali ste jasno i glasno da KOEI moze SEBI isplatiti dobit a prešutjeli ste da i ostalim dioničarima ide ta cijela dobit, gotovo 50 posto kako ste i sami sada rekli. To bi bilo odlično za cjenu dionice i njen rast naravno ali vi ste samo izdvojili dio koji vam navijački paše.

da rezimiramo isplata APSOLUTNE i maksimalne dividende pogurala bi cjenu dionice jer oni imaju valjda 500 eura casha a neznam koliko ima KOEI. Manje navijanja i više objektivnosti nebi vam škodilo. Opet kažem nemam kodt jer smatram da je zbog ovakvog tržišta i ulagača on dosegao maksimum i nema prostora rasti zbog takvih stavova dakle ja sam neutralan čak mi i paše da on padne možda ga i kupim. a

jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 21, 2026 at 8:43 PM
    • #1,065
    Quote from Nitko
    Quote from jo5

Kolega, nečemo se praviti grbavi napisali ste jasno i glasno da KOEI moze SEBI isplatiti dobit a prešutjeli ste da i ostalim dioničarima ide ta cijela dobit, gotovo 50 posto kako ste i sami sada rekli. To bi bilo odlično za cjenu dionice i njen rast naravno ali vi ste samo izdvojili dio koji vam navijački paše.

da rezimiramo isplata APSOLUTNE i maksimalne dividende pogurala bi cjenu dionice jer oni imaju valjda 500 eura casha a neznam koliko ima KOEI. Manje navijanja i više objektivnosti nebi vam škodilo. Opet kažem nemam kodt jer smatram da je zbog ovakvog tržišta i ulagača on dosegao maksimum i nema prostora rasti zbog takvih stavova dakle ja sam neutralan čak mi i paše da on padne možda ga i kupim. a

To je tako razumljivo da se mora svima isplatit da ne triba posebno naglašavati..ima raznih investitora,po meni bi cijena dionice više rasla da su već sprzili 300 400 mil u gradnju nove tvornice nego da isplate cijelu dobit..da je to napravljeno cijena bi već bila na 6 7 tisuća

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,248
    • May 21, 2026 at 8:53 PM
    • #1,066
    Quote from jo5
    Quote from Nitko

To je tako razumljivo da se mora svima isplatit da ne triba posebno naglašavati..ima raznih investitora,po meni bi cijena dionice više rasla da su već sprzili 300 400 mil u gradnju nove tvornice nego da isplate cijelu dobit..da je to napravljeno cijena bi već bila na 6 7 tisuća

I ja tako mislim.

• Nitko
    Početnik
    Reakcija primljeno
    27
    • May 21, 2026 at 9:05 PM
    • #1,067

Ako se ne varam oni kreću sa gradnjom tvornice a naravno da svi znaju najbolje da je tvornicu trebalo izgraditi prije tri godine uostalom imate skupštine za mjesec dana pa možete pitati sve što vas zanima

umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    203
    • May 21, 2026 at 9:13 PM
    • #1,068

...i nakon svega koja će sutra biti cijena .....

umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    203
    • May 23, 2026 at 10:42 AM
    • #1,069
    Gordan Kolak: Ambicija KONČARA nije samo biti kompanija s globalnom prisutnošću, nego istinski globalna kompanija!
    www.vecernji.hr

Evo još malo o ovoj temi

• Nitko
    Početnik
    Reakcija primljeno
    27
    • May 23, 2026 at 5:35 PM
    • #1,070

Skrećem pozornost na autora: Promo

Kolak nije bezveznjak pokazuju to i ovi članci u večernjem listu (ovaj koji si stavio a i ovaj https://www.vecernji.hr/vijesti/nacion…vljanje-1961987).

Na udar odgovara protuudarom kroz medije. ono šta je nejasno jest koja če politička struja pobijediti jer Kolak je politički kadar HDZ / bio je predsjednik odbora za sigurnost pri hdz neznam jel još uvijek), jer sama činjenica da kapitalni fond (HDZ, država ) jaše po njemu i želi anulirati njegove ideje govori da se nešto u preduzeću dogodilo. I da se sada ide po političkoj liniji kroz stranku. Dali je to njegovo inziistiranje na Americi i po analizi IC objavljenoj "da končar od toga neče imati financijske koristi nego je to samo ulaz na tržište" ili nešto drugo ja neznam.

jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 24, 2026 at 10:10 AM
    • #1,071
    Quote from Nitko

Skrećem pozornost na autora: Promo

Kolak nije bezveznjak pokazuju to i ovi članci u večernjem listu (ovaj koji si stavio a i ovaj https://www.vecernji.hr/vijesti/nacion…vljanje-1961987).

Na udar odgovara protuudarom kroz medije. ono šta je nejasno jest koja če politička struja pobijediti jer Kolak je politički kadar HDZ / bio je predsjednik odbora za sigurnost pri hdz neznam jel još uvijek), jer sama činjenica da kapitalni fond (HDZ, država ) jaše po njemu i želi anulirati njegove ideje govori da se nešto u preduzeću dogodilo. I da se sada ide po političkoj liniji kroz stranku. Dali je to njegovo inziistiranje na Americi i po analizi IC objavljenoj "da končar od toga neče imati financijske koristi nego je to samo ulaz na tržište" ili nešto drugo ja neznam.

Da ,sasvim sigurno je jedna od negativnih strana koncara to što ga kontrolira država i jako je teško vjerovati da se ne upliću u samo poslovanje

umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    203
    • May 26, 2026 at 11:54 AM
    • #1,072
    ‘Kapaciteti za sljedećih četiri do pet godina su nam popunjeni, intenzivno razmišljamo o daljnjem širenju’
    www.poslovni.hr

Poučno štivo

umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    203
    • May 28, 2026 at 1:39 PM
    • #1,073
    Voditelj projekta Pantheon: Nestvarno je za što su nas sve optuživali
    VODITELJ projekta Pantheon Mario Gudelj gostovao je na N1 Televiziji i komentirao viziju i detalje projekta.
    www.index.hr

Zahvaljujući nelustraciji tapkamo u mjesu sa svim mega projektima , za razliku bjesomučnog širenja trgovačkih centara glavnih "proizvođača" inflacije i visokih cjena široke potrošnje

jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 29, 2026 at 3:18 PM
    • #1,074

Ekipa, jeli znate tko kupuje dionice koei,od 01.01.2025 je cca prodano 500.000 dionica,a nema nekih promjena u top 10 u smislu da netko povećava poziciju?

• Hawk Tuach
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • May 29, 2026 at 5:02 PM
    • #1,075
    Quote from jo5

Ekipa, jeli znate tko kupuje dionice koei,od 01.01.2025 je cca prodano 500.000 dionica,a nema nekih promjena u top 10 u smislu da netko povećava poziciju?

za niti 35 € možete imati taj info. Moj IBAN je...

Salim.se, mozete kupiti (ako ste bili dioničar) knjigu dioničara na 2 dana u prošlosti i napraviti analizu. I zatim u google unesete imena fondova pa vidite tko su (ako je ime fonda/društva iskazano) ili fizickih lica koja su kupovala/prodavala.

jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 30, 2026 at 6:33 AM
    • #1,076

Hvala..Ja sam se nadao da ste vi već odradili to pa da nam podijelite informacije😅

• Hawk Tuach
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • May 30, 2026 at 8:21 AM
    • #1,077
    Quote from jo5

Hvala..Ja sam se nadao da ste vi već odradili to pa da nam podijelite informacije😅

to ne bi bilo u skladu s propisima.

jo5
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 30, 2026 at 9:37 AM
    • #1,078
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from jo5

Ja sam relativno nov u dionicama, pa me zanimaju mišljenja onih koji su puno upućeniji od mene..ja možda izvucem krive zaključke iz podataka..jeli mislite da je trend za koei da su počeli ulaziti ozbiljniji investitori ili su to još mali ulagači koji kupuju par dionica..i smatrate li da je za dionicu bolje da ulazi veliki broj malih dioničara ili manji broj većih?

• Hawk Tuach
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • May 30, 2026 at 12:59 PM
    • #1,079
    Quote from jo5
    Quote from Hawk Tuach

Ja sam relativno nov u dionicama, pa me zanimaju mišljenja onih koji su puno upućeniji od mene..ja možda izvucem krive zaključke iz podataka..jeli mislite da je trend za koei da su počeli ulaziti ozbiljniji investitori ili su to još mali ulagači koji kupuju par dionica..i smatrate li da je za dionicu bolje da ulazi veliki broj malih dioničara ili manji broj većih?

Nikad šira baza novih/starih institucionalnih klijenata uz desetine/stotine novih manjih domacih dionicara. Do prije par godina KOEI stranci nisu imali niti se zagledavali ali tada i KOEI nije nesto naročito dobro poslovao.

Jedino mi zao za norveški mirovinski fond Norges koji je svojedobno prodao manju poziciju sto su imali i nisu se vratili (prodali prije cca 5g i sa krajem 2025 nisu imali poziciju u KOEI)

Možda se jesu vratili posredno preko mandata manjih fondova (kojima su dali na upravljanje svoj novac) no to se ne vidi jednako transparentno kao da imaju direktno sami.

umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    203
    • May 30, 2026 at 1:09 PM
    • #1,080
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from jo5

Ja sam relativno nov u dionicama, pa me zanimaju mišljenja onih koji su puno upućeniji od mene..ja možda izvucem krive zaključke iz podataka..jeli mislite da je trend za koei da su počeli ulaziti ozbiljniji investitori ili su to još mali ulagači koji kupuju par dionica..i smatrate li da je za dionicu bolje da ulazi veliki broj malih dioničara ili manji broj veći

Jedino mi zao za norveški mirovinski fond Norges koji je svojedobno prodao manju poziciju sto su imali i nisu se vratili (prodali prije cca 5g i sa krajem 2025 nisu imali poziciju u KOEI)

Možda se jesu vratili posredno preko mandata manjih fondova (kojima su dali na upravljanje svoj novac) no to se ne vidi jednako transparentno kao da imaju direktno sami.

Nije svako zlo za zlo što su kratili poziciju , interesa ima a ako se oni ponovo odluče podebljavati pozicije to bi bilo još jači pritisak na cjenu dionice

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • July 25, 2026 at 1:46 PM
    2. Odgovora
      2.3k
      Pregleda
      1.2M
      2.3k
    3. darac11

July 25, 2026 at 1:46 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.6k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • July 24, 2026 at 5:43 PM
    2. Odgovora
      3.6k
      Pregleda
      1.9M
      3.6k
    3. chomli

July 24, 2026 at 5:43 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • July 24, 2026 at 5:33 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      7.3M
      16k
    3. bluelionZG

July 24, 2026 at 5:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 2.4k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • July 24, 2026 at 1:24 PM
    2. Odgovora
      2.4k
      Pregleda
      1.1M
      2.4k
    3. SILVIO2024

July 24, 2026 at 1:24 PM
    1. PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.) 153

• buMBum
      • February 13, 2020 at 7:32 PM
      • Dionice
      • buMBum
      • July 23, 2026 at 3:28 PM
    2. Odgovora
      153
      Pregleda
      82k
      153
    3. Bokyklc

July 23, 2026 at 3:28 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11
    July 25, 2026 at 1:46 PM
  2. ADPL (AD Plastik d.d.)

chomli
    July 24, 2026 at 5:43 PM
  3. Komentari trgovanja na burzi - LIVE

bluelionZG
    July 24, 2026 at 5:33 PM
  4. INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024
    July 24, 2026 at 1:24 PM
  5. PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

Bokyklc
    July 23, 2026 at 3:28 PM
  6. ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

Invest
    July 23, 2026 at 11:59 AM
  7. DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno
    July 22, 2026 at 4:02 PM
  8. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

mesetar
    July 22, 2026 at 10:50 AM
  9. LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo
    July 15, 2026 at 3:49 PM
  10. BSQR (BOSQAR d.d.)

petros
    July 15, 2026 at 9:59 AM

Popularne Teme

1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,907 Replies
    6 years ago