Ne znam ništa, samo sam bezumno nadokupio još malo ![]()
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
znaju forumaši tko prodaje KOEI i koliksu masu dionica su prodali u zadnjih godinu dana...to je popriličan broj dionica...na tu informaciju je bilo postova koliko, 100, više od 100...ko zna...
a tko kupuje? tj. načelno tko je kupio tu masu prodanih dionica u zadnjih godinu dana?...
ili to nije važna informacija za procjenu gdje bi mogla cijena..
za 17-20 € kupite CD od SKDDa i radite usporedbu
-
Odgovor je jednostavan. Svi kupuju. Mali retail, veliki retail, fondovi strani i domaci…a prodavao je u glavnom Erste Plavi zbog limita. Sad se prilagodio, težina mu je pala ispod 5% i opet mu je ostalo 3 mjeseca a možda čak 6 mjeseca. Zavisi od Hanfe.
-
Čini se da bi ovo moglo biti dobro za nastavak punjenja knjige narudžbi i iza 2027. godine.
-
Tvrtka u koju ulažu svi mirovinski fondovi ostvarila povijesni rast: Trostruko povećanje u pet godinaKončar je jedna od domaćih kompanija u čijem vlasništvu sudjeluju svi obvezni mirovinski fondov, a utrostručila je prihode u zadnjih 5 godina.www.mirovina.hrEvo malo lakog štiva
-
Evo još malo lakog štiva:
Grlić Radman putuje u Irak s predstavnicima Končara, HS Produkta i DOK-ING-aKončar je već prisutan na iračkom tržištu i prije tri godine mu je povjeren projekt revitalizacije hidroelektrane Hadithe na rijeci Eufratwww.jutarnji.hrNije da je Grlić-Radman neka sreća, ali ...

-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-ing-a-15635704
Nije da je Grlić-Radman neka sreća, ali ...

Sad baš da Končar njega treba??????
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-ing-a-15635704
Nije da je Grlić-Radman neka sreća, ali ...

Sad baš da Končar njega treba??????
Kad se takvi počnu motati oko tvrtke uffff pogledajmo što su napravili Ledu, Jamnici, ........ tj Agrokor koncernu i svim tvrtkama koje su imali bilo kakav doticaj .... Srecom sam na vrijeme pobjegao ..... a znam neke koji nažalost nisu
-
Eto ......
-
Eto, sve je čovjek lijepo objasnio. Jedino što nama iz OT domene uopće nije jasno što ta firma uopće želi napraviti od sebe.
-
-
Rezultati slabiji nego za isto razdoblje prošle godine.

Napuhana veličina kroz medije i prognoze.

Balon koji bi se trebao malo ispuhati i vratiti u realne okvire.

-

Možete li nam reći gdje gledate financijske izvještaje za Q3? Čini mi se da još nisu objavljeni na ZSE niti na stranicama Končara
-

trenutni izvještaj obećava ,uvjek malo.

kad su se djelili novci na groblju nije bilo i u pola ovoga.

-

Koja razdoblja uspoređujes ?
Mediji su tek u zadnjih mjesec dva počeli piskarati. Do nedugo se hvalilo obveznice.
Nije jos dionica niti postigla realnu cijenu zbog izlazaka fondova (zakonske obveze 5%)
-

Daj bar pogledaj tko je točno objavio izvještaj pa onda baljezgaj....btw i taj je izvještaj KODT super...
-
Display More

Daj bar pogledaj tko je točno objavio izvještaj pa onda baljezgaj....btw i taj je izvještaj KODT super...
nazalost cim nije rast ljudi odmah prodaju heh
-
Display More

Ali nije rast od 100% u odnosu na prethodnu godinu pa ljudima odmah ne valja haha
To što je ta firma na 100% trenutnih kapaciteta već nekoliko godina, a neki i dalje očekuju ludi rast, to je druga stvar... Po meni je i KODT još malo podcijenjen, a o KOEI da ni ne govorimo
-
To što je ta firma na 100% trenutnih kapaciteta već nekoliko godina, a neki i dalje očekuju ludi rast, to je druga stvar
Pročitati točku 7. FI, pa možda i ti zaključiš da tu slijedi ludi rast.
Može i točku 2.
"7. Investicijske aktivnosti Grupe KONČAR - D&ST
KONČAR - D&ST je u lipnju 2025. godine s Gradom Zaprešićem sklopio ugovor o kupoprodaji zemljišta na lokaciji poslovne zone Falečnjak slijedom čega je Nadzorni odbor Društva u srpnju 2025. godine odobrio investiciju proširenja proizvodnih i drugih kapaciteta u navedenoj poslovnoj zoni. U prva tri kvartala 2025. godine nastavljene su aktivnosti na velikom investicijskom projektu. Građevinski radovi na dva od tri podprojekta su završeni u svibnju 2025. i u tijeku je isporuka i montaža opreme i strojeva, a radovi na trećem podprojektu se odvijaju planiranim tokom aktivnosti. Nadalje, u trećem kvartalu 2025. godine ovisno društvo PET, Poljska kupilo je zemljište na svojoj proizvodnoj lokaciji te trenutno razmatra optimalne mogućnosti proširenja proizvodnih i drugih kapaciteta."
2. Ugovoreni poslovi
Na dan 30.09.2025. stanje ugovorenih poslova (''Backlog'') iznosi 973,8 milijuna eura što je rast od 14,3% u odnosu na isti dan prethodne godine kada je iznosilo 852 milijuna eura.
-
Display More
To što je ta firma na 100% trenutnih kapaciteta već nekoliko godina, a neki i dalje očekuju ludi rast, to je druga stvar
Pročitati točku 7. FI, pa možda i ti zaključiš da tu slijedi ludi rast.
Može i točku 2.
"7. Investicijske aktivnosti Grupe KONČAR - D&ST
KONČAR - D&ST je u lipnju 2025. godine s Gradom Zaprešićem sklopio ugovor o kupoprodaji zemljišta na lokaciji poslovne zone Falečnjak slijedom čega je Nadzorni odbor Društva u srpnju 2025. godine odobrio investiciju proširenja proizvodnih i drugih kapaciteta u navedenoj poslovnoj zoni. U prva tri kvartala 2025. godine nastavljene su aktivnosti na velikom investicijskom projektu. Građevinski radovi na dva od tri podprojekta su završeni u svibnju 2025. i u tijeku je isporuka i montaža opreme i strojeva, a radovi na trećem podprojektu se odvijaju planiranim tokom aktivnosti. Nadalje, u trećem kvartalu 2025. godine ovisno društvo PET, Poljska kupilo je zemljište na svojoj proizvodnoj lokaciji te trenutno razmatra optimalne mogućnosti proširenja proizvodnih i drugih kapaciteta."
2. Ugovoreni poslovi
Na dan 30.09.2025. stanje ugovorenih poslova (''Backlog'') iznosi 973,8 milijuna eura što je rast od 14,3% u odnosu na isti dan prethodne godine kada je iznosilo 852 milijuna eura.
Krivo sam se izrazio. Dugoročno i ja očekujem rast, ali mislim da u Q3 2025. nitko tko prati poslovanje firme nije mogao očekivati značajan rast u odnosu na Q3 2024. Kad kažem značajan mislim na postotke kakve smo imali tijekom 2022.-2024.
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3.5k
- Admin
October 28, 2025 at 4:14 PM