Upravo sam dobio kap veselja ovim zadnjim Vašim postom s obzirom na moj ne profesionalni način slaganja portfelja gdje sam preko svake mjere izložen ovom papiru
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Ovdje je samo problem likvidnost. Nitko ne prodaje...
-
Danas se baš BMW žali na manjak punionica za el. vozila u EU, slijedi realizacija posla za mađarsku tvornicu baterija.
Nisam siguran jesam li dobro shvatio. BMW realizira posao u Mađarskoj ili D&ST realizira posao za mađarsku tvornicu baterija?
Za ovu tvornicu?
https://www.klix.ba/biznis/u-madja…erija/210129101
https://www.novilist.hr/novosti/gospod…lektricne-aute/
https://www.bloomberg.com/news/articles/…lant-in-hungary
https://europe.autonews.com/suppliers/sk-i…y-plant-hungary -
Kvalitetna firma..
Trebao sam uletjeti ranije..
-
Kvalitetna firma..
Trebao sam uletjeti ranije..
Pa evo, ima na prodaji na oko 2.200 kn. Ili možda smatrate da je prekasno za ulet?
-
Posao za mađarski tvornicu baterija krenuo je u ožujku ove godine, info na končarevac. Eto da i mi nešto zaradimo na Mađarima kad su nam već uspijeli uništiti komplet kemijsku industriju.
-
Ovdje je rizik bio hoće li se popuniti kapacitete u novom pogonu (...)
Nakon izražene zabrinutosti zbog rasta cijena sirovina, Vanja Burul, predsjednik Uprave D&ST, govori o planovima za budućnost.
(...) Razgovarajući i o planovima za ovu i iduću godinu Burul je, između ostalog, istaknuo: „Krajem 2020. godine završili smo investiciju vrijednu 17 milijuna eura (oko 130 mio. kuna), koja će sljedećih godina pokazati smjer i dati dodatnu snagu da iskoračimo na nova tržišta.
https://www.koncar.hr/wp-content/upl…arevac-1468.pdf -
Nakon izražene zabrinutosti zbog rasta cijena sirovina, Vanja Burul, predsjednik Uprave D&ST, govori o planovima za budućnost.
(...) Razgovarajući i o planovima za ovu i iduću godinu Burul je, između ostalog, istaknuo: „Krajem 2020. godine završili smo investiciju vrijednu 17 milijuna eura (oko 130 mio. kuna), koja će sljedećih godina pokazati smjer i dati dodatnu snagu da iskoračimo na nova tržišta.
https://www.koncar.hr/wp-content/upl…arevac-1468.pdfSpanjolska je jedno od 110 izvoznih tržišta društva KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST), nakojem je prisutno od 2009. godine isporukom energetskihtransformatora snage 15 MVA. Istom operatoru distribucijskog
sustava D&ST će ove godine isporučiti i prva dva transformatora
snage 60 MVA te još sedam ukupne snage 165 MVA.
Kako je to tržište s velikim potrebama za transformatorima, D&ST je posljednje dvije godine na njemu znatno pojačao
aktivnosti, što je rezultiralo statusom odobrenog dobavljača kod
najvećih distribucija i inženjering tvrtki.
Među njima je i multinacionalna elektroprivredna tvrtka sa
sjedištem u Bilbau, s oko 34.000 zaposlenika u desetak zemalja
na četiri kontinenta te s gotovo 32 milijuna kupaca. Tvrtka je
najveći proizvođač energije iz vjetra u Španjolskoj, s instaliranom
snagom od 5770 MW, dok njezin instalirani obnovljivi kapacitet
(vjetroelektrane i hidroelektrane) iznosi 15.828 MW. Globalno,
ukupno instalirani obnovljivi kapacitet iznosi više od 30.362 MW,
što čini njezinu proizvodnu flotu jednom od najčišćih u energetskom sektoru.
Među projektima za španjolskog partnera i njegove članice
su i narudžbe dvaju transformatora 125 MVA u sklopu izgradnje
dviju vjetroelektrana. Jedna od njih, čija je izgradnja počela ove
godine, s 26 vjetroagregata imat će instaliranu snagu od 114 MW.
Opskrbljivat će čistom energijom 350.000 kućanstava te smanjiti
emisiju za 154.000 tona CO2 na godinu.
Zanimljiv je i podatak da je D&ST tijekom 2020. i 2021. godine putem španjolskih inženjering partnera isporučio transformatora ukupne snage 476 MVA za projekte u Poljskoj, Grčkoj i
Maleziji. M. Mladić
Jačanje prisutnosti na
španjolskom tržištu
-
Netko je bio mističan kada nije naveo o kojoj se to tvrtki radi. IBERDROLA.
Iberdrola, world leader in renewable energy
https://www.iberdrola.com/about-us/utili…ewable-energiesQuote(...) Među njima je i multinacionalna elektroprivredna tvrtka sa
sjedištem u Bilbau, s oko 34.000 zaposlenika u desetak zemalja
na četiri kontinenta te s gotovo 32 milijuna kupaca. Tvrtka je
najveći proizvođač energije iz vjetra u Španjolskoj. (...)
-
"Kako je to tržište s velikim potrebama za transformatorima, D&ST je posljednje dvije godine na njemu znatno pojačao aktivnosti što je rezultiralo statusom odobrenog dobavljača kod najvećih distribucija i inženjering tvrtki."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pogledajte stranice br. 9-15 priloženog PDF-dokumenta. D&ST se nalazi u visokom društvu skupa sa Siemensom, Hitachijem, Schneiderom, Toshibom, ABB-om itd. Što reče u jednom intervjuu bivši predsjednik Uprave, D&ST igra u 1. svjetskoj ligi u društvu s vodećom svjetskom klasom. Licence se izdaju na 5 godina, a ističu u ovom slučaju 2025.-2026. godine što znači da su ju dobili prošle i tijekom ove godine i da na tom tržištu slijedi 4-5 intenzivnih godina.
10.1 Approved Transformer Factories
The following transformer factories are approved for the supply of transformers to SP Energy Networks or connection into its network.
The Approved status is generally valid for 5 years since the FAT of the last contract awarded.Koncar D&ST Zagreb (Croatia) Ul. Josipa Mokrovića 8, 10000, Zagreb, Croatia Up to 132kV, 90MVA Up to 132kV 2025
Koncar D&ST Zagreb (Croatia) Ul. Josipa Mokrovića 8, 10000, Zagreb, Croatia 2026
Koncar D&ST Zagreb (Croatia) Ul. Josipa Mokrovića 8, 10000, Zagreb, Croatia Ongoing Qualification. Trial order 2026Koncar D&ST Zagreb (Croatia) Ul. Josipa Mokrovića 8, 10000, Zagreb, Croatia 2025
https://www.spenergynetworks.co.uk/userfiles/file/TRAN-06-001.pdf -
-
O proboju na mađarsko tržište i više ugovorenih transformatora velikog obujma za tvornicu baterija pročitajte u končarevcu od veljače 2021. (tekst je na plavoj podlozi)
-
Vanja Burul, predsjednik Uprave, govori o "iskoraku na nova tržišta".
Bi li to moglo možda biti područje Rusije, Bjelorusije i Ukrajine gledajući iz perspektive poljskog PET-a koji se nalazi između Berlina na zapadu i spomenutih zemalja na istoku? -
Gdje i kada je to Vanja Burul rekao, može neki link. 7
-
Piše gore u mojem postu (#207), a citirano je iz Končarevca.
-
Bi li to moglo možda biti područje Rusije, Bjelorusije i Ukrajine?Gledam u kojim zemljama D&ST već posluje. Posluje doslovno u cijeloj Europi. (Ili ja ne gledam dobro?)
Dakle, pretpostavljam da se radi o gore spomenutim zemljama. Ako je tako, bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja i možebitnu daljnju prihodovnu ekspanziju u 2022. godini.
-
Vidim neki tek otkrivaju kompaniju...neka, neka.
Prvu kupnju dionica ove kompanije sam ostvario 15.12.2010. i žao mi je svake dionice koju sam u međuvremenu prodao (i dalje mi je među najvećim pozicijama u portfelju).
Siguran sam da će jednako 'prolaziti ispod radara' i za 10 godina, dok god su pod kapom matice koja privlači svu pozornost.
Tiha voda brege dere...i neka dere... -
FIni rast odraden... iako je tek pocetak godine moja prognoza cijene je do sredine godine 2500 a do kraja godine 3000kn. Od iduce godine dividenda preko 100kn. Nadam se da ce se ostvariti.
Za ovu godinu kao sto sam vec navodio ocekujem divku minimalnu 60 i maximalnu 100kn.
-
Mislim da će razina 2.500 pasti puno ranije, po objavi GFI, ako ne već i ovaj mjesec. Bid je fino popunjen, pa možemo ustanoviti kako je razina 2.200 utvrđena i da je ne bi trebali više značajnije testirati. Naravno, ako ne bude nekakvih neplaniranih događaja.
Ja sam planirao malo diverzificirati i kapitalizirati dobit, ali sam povukao naloge s prodaje.
-
Tu je najveci problem
Mislim da će razina 2.500 pasti puno ranije, po objavi GFI, ako ne već i ovaj mjesec. Bid je fino popunjen, pa možemo ustanoviti kako je razina 2.200 utvrđena i da je ne bi trebali više značajnije testirati. Naravno, ako ne bude nekakvih neplaniranih događaja.
Ja sam planirao malo diverzificirati i kapitalizirati dobit, ali sam povukao naloge s prodaje.
Drage volje moram priznati da se cini da ste u pravu. Trgovanje se prakticki odmice i od kote 23xx i biti ce moguce da dotakne zonu 2500 do kraja mjeseca. Mislim da nakon GFI i objave iznosa divodende ako bude u skladu ocekivanja ovo nastavlja rasti do kraja godine linearno. Cini se da na mnogim pozicijama svjedocimo otkljucavanju vrijednosti pa ce se vjerojatno dio zarade preliti i ovdje i potaknuti daljnji rast u q2 i h2. Broj dionica na prodaji je vrlo oskudan kao da svi ocekuju da ovo vrijedi puno vise.
-
Tu je najveci problem
Drage volje moram priznati da se cini da ste u pravu. Trgovanje se prakticki odmice i od kote 23xx i biti ce moguce da dotakne zonu 2500 do kraja mjeseca. Mislim da nakon GFI i objave iznosa divodende ako bude u skladu ocekivanja ovo nastavlja rasti do kraja godine linearno. Cini se da na mnogim pozicijama svjedocimo otkljucavanju vrijednosti pa ce se vjerojatno dio zarade preliti i ovdje i potaknuti daljnji rast u q2 i h2. Broj dionica na prodaji je vrlo oskudan kao da svi ocekuju da ovo vrijedi puno vise.
Broj dionica na prodaji je oskudan je jer je dionica super nelikvidna. Sve ostalo što kažete stoji.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin