Ne znam da li je ovo netko već prenio.
Znam da bi bilo pametnije da ni ja nisam, dok se hefty ne nakupujem, al' tko sam živi, sam i vumre
Rekao bi da se ovo vise odnosi na KOEI i druge sastavnice grupe
Ne znam da li je ovo netko već prenio.
Znam da bi bilo pametnije da ni ja nisam, dok se hefty ne nakupujem, al' tko sam živi, sam i vumre
Rekao bi da se ovo vise odnosi na KOEI i druge sastavnice grupe
Ovo što se tiče porasta cijena sirovina će dosta utjecati na sve ugovore jer nemaju sigurno svi klizne formule koje štite proizvođača od dodatnih troškova. Po meni je ovdje veći problem duži vremenski period isporuke sirovina.
Trebalo je to ranije kupovat, na 1000-1200, sada ne znam, dugorocno mozda i bude ok,
Mislim zbog povecanja cijena sirovina i drugih stvari.
Ovo što se tiče porasta cijena sirovina će dosta utjecati na sve ugovore jer nemaju sigurno svi klizne formule koje štite proizvođača od dodatnih troškova. Po meni je ovdje veći problem duži vremenski period isporuke sirovina.
Što znači duži vremenski period isporuke sirovina?
Od ugovora do realizacije 6 do 9 mjeseci
Pa to je i do sada bilo?
"Duži" bi pretpostavljalo da se (dodatno) produžio.
Dana 20.05.2021.g. održana je Glavna skupština Končar D&ST-a. Glavna skupština donijela je odluku o isplati dividende na povlaštene i redovne dionice u iznosu od 51,40 kuna po dionici. Isplata dividendi izvršit će se najkasnije ) do 19.06.2021.
Trebalo je to ranije kupovat, na 1000-1200, sada ne znam, dugorocno mozda i bude ok,
Koliko vidim bakar je poskupio 50% u godinu dvije. Znači, ako su ugovorili posao od 100 miliona, a ulazna sirovina im poskupi recimo 20%, onda su u pušingu na tom poslu. Oni bi znači mogli radit sa gubitkom idučih godina?
Koliko vidim bakar je poskupio 50% u godinu dvije. Znači, ako su ugovorili posao od 100 miliona, a ulazna sirovina im poskupi recimo 20%, onda su u pušingu na tom poslu. Oni bi znači mogli radit sa gubitkom idučih godina?
moš mislit
Procitaj revidirano sve ti pise
Ma ja ustvari razmišljam da li će Muhamed brdu ili će brdo Muhamedu. Pokušavam potaknuti raspravu na ovoj temi jer mislim da je kodt najbolji heđ od inflacije... tranzijentne ili nedajbože monstruozne. Ako se od inflacije mislite štititi dionicom, onda je bitno da li vaša dionica može prebaciti teret na kupca. Ja sam došao do zaključka da je kodt ima sve pluseve osim likvidnosti. Dakle, nema bježanja. Jako nevolim zaglavit u nelikviduši ali sam se ipak odlućio za kodt jer: 1. oni silom zakona prebace inflaciju na kupca
2. U idućih deset godina mora se udvostručiti/utrostručiti snaga europske elektroenergetske mreže( a i ostalih mreža)
I ovo pod 2. je praktično zakonska regulativa...
Onaj upis o "gubitcima" je bio ustvari provokativni upis o nužnom povečanju prihoda za kodt.
Ma ja ustvari razmišljam da li će Muhamed brdu ili će brdo Muhamedu. Pokušavam potaknuti raspravu na ovoj temi jer mislim da je kodt najbolji heđ od inflacije... tranzijentne ili nedajbože monstruozne. Ako se od inflacije mislite štititi dionicom, onda je bitno da li vaša dionica može prebaciti teret na kupca. Ja sam došao do zaključka da je kodt ima sve pluseve osim likvidnosti. Dakle, nema bježanja. Jako nevolim zaglavit u nelikviduši ali sam se ipak odlućio za kodt jer: 1. oni silom zakona prebace inflaciju na kupca
2. U idućih deset godina mora se udvostručiti/utrostručiti snaga europske elektroenergetske mreže( a i ostalih mreža)
I ovo pod 2. je praktično zakonska regulativa...
Onaj upis o "gubitcima" je bio ustvari provokativni upis o nužnom povečanju prihoda za kodt.
Ja ne razumin ulagace koji idu dugorocno ulagat u neku dionicu, a ne procitaju barem jedno revidirano izvjesce kompanije
Jučer uplaćena dividenda...
Ovdje i nakon isplacene dividende vidimo daljnji linearni rast cijene. Cini se da ce i q2 izvjesce nadmasiti ocekivnja. Danas smo prebacili i kotu 1900 mislim da vrlo brzo slijedi napad na 2000.
Rijetki biser na ZSE koji raste u svim segmentima poslovanja proteklih 5-6 godina, ovo sam očekivano i od Adrisa nakon prodaje duhana, ali loše upravljanje i ne odlučnost dovelo ga je do stagnacije
U prvom kvartalu 2021.g. došlo je do značajnog porasta cijena glavnih sirovina i materijala
(bakar, aluminij, transformatorski lim, transformatorsko ulje, čelik) što će se odraziti na rast
troškova u drugoj polovici 2021.g. Grupa poduzima mjere i aktivnosti kojima će se ublažiti
utjecaj navedenog porasta cijena na poslovanje.
Cijene sirovina i materijala postaju sve veći problem, što na burzi, što općenito u gospodarstvu...
Cijene Sirovina su vanjski faktor, koji utječe na sve proizvođače i to će se izmijeniti, protekli mjesec cijene su stabilizirane
što se tiče cijene sirovina siguran sam da su ključne komponente kao što su bakar uključene u formulu finalne cijene tako da vjerujem da će značajni dio rasta cijene sirovina prebaciti na krajnjeg kupca
FI za H1. Konsolidirana dobit nakon oporezivanja iznosi 36,8 mil. kn i veća je za 57% od dobiti nakon oporezivanja iz prvog polugodišta 2020.g. koja je bila 23,5 mil. kn.
A cijena mi lipe gore.
Kakvog li marketa, i ulagača
Nije da mi treba da cijena raste, rado bih da padne , ovdje sam long