Prije točno godinu dana (4.4.2023.) je održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su Uprava i Nadzorni odbor predložili Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende.
Nadamo se da će uskoro donijeti prijedlog da vidimo na čemu smo ove godine.
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Prije točno godinu dana (4.4.2023.) je održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su Uprava i Nadzorni odbor predložili Glavnoj skupštini donošenje odluke o isplati dividende.
Nadamo se da će uskoro donijeti prijedlog da vidimo na čemu smo ove godine.Jel se zna kad je sjednica ove godine?
-
Nadamo se da će uskoro donijeti prijedlog da vidimo na čemu smo ove godine.Jel se zna kad je sjednica ove godine?
-
Jel se zna kad je sjednica ove godine?
To sam vidio, to je za grupu, ili previđam neku poveznicu između sjednice grupe i sjednice KODT-a?
-
Mene je malo zaprepastilo da Končar tek sad uvodi SAP, to koriste i puno manje firme, zašto to nije bilo odrađeno? Nadam se da će dovesti čim prije do optimizacije poslovnih procesa i povećane dobiti...
-
Mene je malo zaprepastilo da Končar tek sad uvodi SAP, to koriste i puno manje firme, zašto to nije bilo odrađeno? Nadam se da će dovesti čim prije do optimizacije poslovnih procesa i povećane dobiti...
SAP može biti plus ali bome i minus.
Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -
Naravno, nadam se da će bit + -
Prethodne 4 poruke su KOEI tema.
-
Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -
Naravno, nadam se da će bit +Pa da, firma tržišne kapitalizacije od preko 200 milijardi eura koja se bavi više manje samo tim softverom i nema baš koristan proizvod, uglavnom su firme na gubitku zbog uvođenja istoga
Naravno da je kvalitetna implementacija bitna, ali zato postoje (doduše skupi, ali isplativi) SAP konzultanti koji u tome pomažu.
Koliko je meni poznato, SAP je program u kojem se može isprogramirati više manje sve, odnosno ne radi se o tako rigidnom softveru kako ste opisali, ali tu sigurno ima stručnijih od mene...
-
Prethodne 4 poruke su KOEI tema.
btw., sasvim sigurno već imaju neki ERP sustav, jer koliko vidim, mislim da samo oni objavljuju novčani tok direktnom metodom, što bi za firme izlistane na burzi trebao biti standard.
i to je, samo po sebi, dokaz kakvim nas budalama i fukarama i sama burza, ali i ostale izlistane firme smatraju.
SAP je tu više zbog imena, ilitiga *určenja 🤷
-
Naravno, nadam se da će bit +Pa da, firma tržišne kapitalizacije od preko 200 milijardi eura koja se bavi više manje samo tim softverom i nema baš koristan proizvod, uglavnom su firme na gubitku zbog uvođenja istoga
Naravno da je kvalitetna implementacija bitna, ali zato postoje (doduše skupi, ali isplativi) SAP konzultanti koji u tome pomažu.
Koliko je meni poznato, SAP je program u kojem se može isprogramirati više manje sve, odnosno ne radi se o tako rigidnom softveru kako ste opisali, ali tu sigurno ima stručnijih od mene...
"Više-manje sve" - da, ali unutar određenih presetanih granica.
Evo ako Vam se da i imate vremena, pogledajte LIDL kako su se gadno opekli - linkČinjenica je da kod implementacije bilo kakvog novog IT rješenja, firma preuzima određeni rizik. Pitanje je samo koja opcija sa sobom nosi najmanji rizik. Ja se nadam da je to u slučaju Končar, SAP
-
-
Oni koji su zalutali s KOEI iliti Končar d. d. neka odu tamo gdje im mjesto ljubazno molimo.
-
btw., sasvim sigurno već imaju neki ERP sustav, jer koliko vidim, mislim da samo oni objavljuju novčani tok direktnom metodom, što bi za firme izlistane na burzi trebao biti standard.
Da, KODT ima, PODR npr. nema direktnu metodu. KODT je po skoro svemu daleko iznad domaćih standarda. Zato je meni komično za gledati ove naše sub-standardne valuacija. Ono “imati P/E” kod ovakve firme koji nije značajno iznad tržišnog, nego skroz kontra… Nevjerojatno da tržište još uvijek ovu firmu smatra žnj kategorije da se kvaliteta i brzina rasta poslovanja još nikad nije ispravno valorizirana na tržištu.
-
Oni koji su zalutali s KOEI iliti Končar d. d. neka odu tamo gdje im mjesto ljubazno molimo.
Pod 1 čemu taj ton i stav? U portfelju imam samo KODT, a nijednu dionicu KOEI
Pod 2 u odluci piše da su donesene odluke važne za daljnje poslovanje i razvoj Grupe Končar, a iz sadržaja ne proizlazi baš 100 posto da se ta odluka za SAP odnosi samo na KONČAR d.d., a ne i na cijelu grupu
-
Zna li itko koliko dioničara broji KODT?
-
700 na redovnoj i 800 na povlaštenoj
-
Nekih 800-injak na KODT i sličnih 800-injak na KODT2, pri čemu se mnogi preklapaju, pa bi trebalo pogledati knjige od obje, spojiti tablice i deduplicirati za vidjeti točno sve skupa koliko ih je u ovom trenutku.
-
Hvala kolega. Bio sam dojma da je broj veći s obzirom na pojačanu likvidnost i povećanje market capa zadnjih godinu dana.
-
Hvala kolega. Bio sam dojma da je broj veći s obzirom na pojačanu likvidnost i povećanje market capa zadnjih godinu dana.
Možda taj broj raste, jer ako je Roki nekad prije vidio 700 na redovnoj a ja znam da sam relativno nedavno vidio 850+, trend je rastući.
-
Možda bi stock split potaknuo ulaske dodatnih dioničara pogotovo onih koji nedovoljno razumiju ovo tržište. Kada pokušavam svoje prijatelje/obitelj aktivirati da ulože u dionice uvijek im je vodilja cijena dionice i radije bi uložili tamo gdje će dobiti više komada, nema tu razumijevanje za fundamentalne odnose.
-
Možda taj broj raste, jer ako je Roki nekad prije vidio 700 na redovnoj a ja znam da sam relativno nedavno vidio 850+, trend je rastući.
istina, 3/2024 Redovna 860, povlaštena 830.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti