1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
    balthazar
    Početnik
    Reakcija primljeno
    61
    • March 9, 2023 at 10:20 PM
    Quote from Parica

...

Osobno, sumnjivac za ovo stiskanje prodaje zadnjih 10-tak dana je skrbnici iz CABA (mislim da je margin jer ima nastavak CRBA0039, mozda i pricam gluposti)...koji je skratio 343 komada i ima jos 300kom...

Nastavio je kratiti i sada ima još 95 komada.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 10, 2023 at 10:16 AM

Najnovija objava. Od silnog mađarskog razumijem samo 30 mio. eura.

VI.5) Date of dispatch of this notice: 02/03/2023

Section VI: Complementary information

VI.3) Additional information:

Ajánlattevők:

1)

Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

1051 Budapest, Sas utca 1. II. e 1.

Adószám: 27984356241

2)

Hitachi Energy Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

1139 Budapest, Váci Út 99.

Adószám: 26711229241 - amely ajánlattevő végleges ajánlatot nem nyújtott be.

3)

Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.

HR-10090 Zagreb, Josipa Mokrovića Utca 8

Európai Uniós adószám: HR49214559889

Ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás eredményeként keretmegállapodást kötött a 2. helyezett ajánlattevővel is, figyelemmel az eljárást megindító felhívásban és a szerződéses feltételekben rögzítettekre.

Az eljárás 2. helyen rangsorolt nyertese:

A 2. helyezett szerződésének végleges összértéke: 30 418 500, 00 EUR

Supplies - 137104-2023 - TED Tenders Electronic Daily

• sokol74
    Student
    Reakcija primljeno
    59
    • March 17, 2023 at 2:18 PM

Tu se nešto kuha.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 17, 2023 at 2:22 PM

Hoće li biti ukusna ta kuhana hrana

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 17, 2023 at 2:23 PM
    Quote from sokol74

Tu se nešto kuha.

Quote from plavi05

Hoće li biti ukusna ta kuhana hrana

Na što mislite vas dvojica?

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 17, 2023 at 2:33 PM

Samo pozitiva rast+rast+rast poslovanja i vrijednosti ove vrijednosnice

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • March 17, 2023 at 2:46 PM
    Quote from Normani

Najnovija objava. Od silnog mađarskog razumijem samo 30 mio. eura.

VI.5) Date of dispatch of this notice: 02/03/2023

Section VI: Complementary information

VI.3) Additional information:

Ajánlattevők:

1)

Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

1051 Budapest, Sas utca 1. II. e 1.

Adószám: 27984356241

2)

Hitachi Energy Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

1139 Budapest, Váci Út 99.

Adószám: 26711229241 - amely ajánlattevő végleges ajánlatot nem nyújtott be.

3)

Európai Uniós adószám: HR49214559889

Ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás eredményeként keretmegállapodást kötött a 2. helyezett ajánlattevővel is, figyelemmel az eljárást megindító felhívásban és a szerződéses feltételekben rögzítettekre.

Az eljárás 2. helyen rangsorolt nyertese:

A 2. helyezett szerződésének végleges összértéke: 30 418 500, 00 EUR

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NO…T:EN:HTML&src=0

Display More

Google je to preveo ovako:

Ponuđači:

1)

Ganz Transformer and Electric Rotating Machine Manufacturer Company Limited Liability Company

1051 Budimpešta, Sas utca 1. II. e 1.

Porezni broj: 27984356241

2)

Hitachi Energy Mađarska društvo s ograničenom odgovornošću

1139 Budimpešta, Váci Út 99.

Porezni broj: 26711229241 - koji ponuditelj nije dao konačnu ponudu.

3)

Končar - Distributivni i specijalni transformeri d.d.

Porezni broj Europske unije: HR49214559889

Kao rezultat provedenog postupka javne nabave, ponuditelj je sklopio i okvirni sporazum s drugoplasiranim ponuditeljem, uvažavajući odredbe poziva za pokretanje postupka i ugovorne uvjete.

2. rangirani pobjednik postupka:

Končar - Distributivni i specijalni transformeri d.d.

Konačna ukupna vrijednost drugoplasiranog ugovora: 30.418.500,00 EUR

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 17, 2023 at 2:46 PM

Zahtjevna izvedba transformatora za tržište UK. Prodati robu Britancima stvarno smo vrhunska kompanija, da li smo probili led i na Otoku. Izvor novi Končarevac

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 17, 2023 at 3:11 PM
    Quote from sokol74

Tu se nešto kuha.

Prava enigma sta se kuha ;(

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 17, 2023 at 3:16 PM

Možda se kuha dividenda sa zanimljivim začinima :)

Valjda smo izbjegli onaj Vladin gorak začin nazvan porez na ekstraprofit

Edited once, last by plavi05: Merged a post created by plavi05 into this post. (March 17, 2023 at 3:19 PM).

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • March 19, 2023 at 12:10 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from sokol74

Tu se nešto kuha.

Ako se mene pita, ne kuha se nista posebno, jednostavno cijena ocekivano raste i nastavit ce i dalje rasti jer:

1. Q1 izlazi za 1m i moze se ocekivat minimalno +25% prihoda i +20% dobiti

2. Kroz 15 dana bi trebala bit odrzana sjednica NO na kojoj ce se predlozit (i objavit) dividenda koja bi minimalno trebala bit +20% u odnosu na lani, odnosno barem 11EUR/share

3. Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva

4. Prodavac koji je popunjavao ask je izasao i sve je manje dionica na prodaji, a dobri rezultati i divka ce znacajno podic potraznju tako da ocekujem pravocrtni rast cijene sljedecih 45 dana...ovo sudim po sebi jer ja koji sam nepopravljivi trejder nisam prodao ni jedni dionicu, dapace kupovao sam dodatno po 360EUR...jednostavno, ovo je najbolje razdoblje u godini (divka, Q1, potvrda da nema extra poreza) za KODT i ne pada mi na pamet sad prodavat...

5. KODT je od pocetka godine narasla oko 18% sto obzirom na rezultate (i ocekivanu divku) u odnosu na ostatak trzista nije nista posebno...ima tu jos prostora...

Da budem konkretan...do 01.05. ocekujem cijenu 440EUR pa bumo vidili jesam li lud ili vizionar😃😃😃😃

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • March 19, 2023 at 1:39 PM
    Quote from Parica
    Quote from StatusQuo

Ako se mene pita, ne kuha se nista posebno, jednostavno cijena ocekivano raste i nastavit ce i dalje rasti jer:

2. Kroz 15 dana bi trebala bit odrzana sjednica NO na kojoj ce se predlozit (i objavit) dividenda koja bi minimalno trebala bit +20% u odnosu na lani, odnosno barem 11EUR/share

3. Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva

4. Prodavac koji je popunjavao ask je izasao i sve je manje dionica na prodaji, a dobri rezultati i divka ce znacajno podic potraznju tako da ocekujem pravocrtni rast cijene sljedecih 45 dana...ovo sudim po sebi jer ja koji sam nepopravljivi trejder nisam prodao ni jedni dionicu, dapace kupovao sam dodatno po 360EUR...jednostavno, ovo je najbolje razdoblje u godini (divka, Q1, potvrda da nema extra poreza) za KODT i ne pada mi na pamet sad prodavat...

5. KODT je od pocetka godine narasla oko 18% sto obzirom na rezultate (i ocekivanu divku) u odnosu na ostatak trzista nije nista posebno...ima tu jos prostora...

Da budem konkretan...do 01.05. ocekujem cijenu 440EUR pa bumo vidili jesam li lud ili vizionar😃😃😃😃

Display More

Vi računate da je narastao 18% od početka ove godine. Ja računam od Q4 prošle godine jer je prvi kvartal već u ovoj godini. Po tome je narastao 39,15%. Jedino je imao manji pad u Q4 '22. u odnosu na Q3 '22.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • March 19, 2023 at 2:01 PM
    Quote from SOUR
    Quote from Parica

Display More

Vi računate da je narastao 18% od početka ove godine. Ja računam od Q4 prošle godine jer je prvi kvartal već u ovoj godini. Po tome je narastao 39,15%. Jedino je imao manji pad u Q4 '22. u odnosu na Q3 '22.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

U eurima. Ne računam u kunama.

• andeo1
    Početnik
    Reakcija primljeno
    83
    • March 19, 2023 at 4:48 PM
    Quote from Parica
    Quote from StatusQuo

Display More

Manja ispravka za stavku 2.

Ako ne griješim, i ako nastave slijediti politiku isplate dividende poslijednjih godina, dividenda bi trebala biti 12.14 eura. Ovisno o tome kako će se porezna olakšica prikazati možda i nešto više - u slučaju uzimanje 100% porezne olakšice u obzir, prijedlog dividende bi trebao biti ca 16.44 eura.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • March 19, 2023 at 6:28 PM

Za koji kodt se ovdje piše.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 19, 2023 at 6:35 PM
    Quote from Roki

Ak mislite da je ovo malo, ispadne nekih 10,7 EUR po dionici, nije loše, praktički jedan iznos dividende...

Quote from Parica

Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva.

Različiti izračuni.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • March 19, 2023 at 6:45 PM
    Quote from andeo1
    Quote from Parica

Display More

Manja ispravka za stavku 2.

Ako ne griješim, i ako nastave slijediti politiku isplate dividende poslijednjih godina, dividenda bi trebala biti 12.14 eura. Ovisno o tome kako će se porezna olakšica prikazati možda i nešto više - u slučaju uzimanje 100% porezne olakšice u obzir, prijedlog dividende bi trebao biti ca 16.44 eura.

Display More

malo vjerovatno da će odmah iskoristiti 100%. to se vrlo rijetko radi. neki "normalni" rok je 3-5 godina, ali ne treba u potpunosti isključiti niti tu mogućnost.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • March 19, 2023 at 10:27 PM
    Quote from Normani
    Quote from Roki

Ak mislite da je ovo malo, ispadne nekih 10,7 EUR po dionici, nije loše, praktički jedan iznos dividende...

Quote from Parica

Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva.

Različiti izračuni.

Ma odavno sam ja "izracunao" fundamente KODT pa sad na to ne gubim vrijeme...pratim samo trend kretanja prihoda, narudzbi, profitabilnosti i strukturu bilance, a fundamente u cent/lipu ponovno racunam samo kad krene sra.nje i panika na trzistu da ponovim gradivo i ucvrstim stav za dokup...iz gore navedenog razloga sam i podatke o extra porezu preuzeo (po sjecanju) sa foruma...i pogrijesio...

Prema Q4 planirani iznos extra poreza je oko 14,5 mil kn sto daje oko 3,7 EUR/share sto je znatno manje od prethodno navedenih cifri

P.s. sry na netocno iznesenoj cinjenici, opustio sam se i prepisivao🤥🤥🤥,ni prvi ni zadnji put...ali KODT je tolika "sigurica" da su takve stvari potpuno nebitne za vrijednost drustva...jedino vrijede trejderima (ubrajam sebe tu)...

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 19, 2023 at 11:06 PM
    Quote from Parica

Sorry na netocno iznesenoj cinjenici, opustio sam se i prepisivao🤥🤥🤥, ni prvi ni zadnji put...

Znači da se Roki još više opustio od tebe jer je prema njegovoj računici ispao još veći iznos po dionici. ^^ ^^ ^^

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 20, 2023 at 8:17 AM
    Quote from Normani
    Quote from Parica

Sorry na netocno iznesenoj cinjenici, opustio sam se i prepisivao🤥🤥🤥, ni prvi ni zadnji put...

Znači da se Roki još više opustio od tebe jer je prema njegovoj računici ispao još veći iznos po dionici. ^^ ^^ ^^

Ovako, ovo je info iz FI-ja:

Ovo je objavljeno nekoliko dana naknadno:

Koliko ja vidim postoji 388.376 uvrštenih dionica KODT i 122.856 uvrštenih dionica KODT2. Ukupno 511.232 kom.

pa kaže 5.464.391/511.232=10.69 EUR po dionici.

Kolege, slabo čitate FI, a da budem iskren i ja isto :) , ali kod končara sve napišu u dva lista pa je sve prosto ko pasulj. Sam porez na extra profit i oslobođenje od redovnog i extra poreza na račun potpora za ulaganje nisu ista stvar pa ni iznosi nisu isti. Izgleda vas je to nešto zbunilo. Možda ni ja nisam u pravu, ali ako su na stranicama ZSE točni podaci, onda je definitivno 10,69 EUR po dionici ili oko 10,7 kako sam prvi puta napisao.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago