1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • February 28, 2023 at 4:02 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from plavi05

Mene ovdje brine stavka kratkotrajno zaduživanje prema povezanim društvima i poduzetnicima stavka 1 i stavka 2 cca 60 milijuna kuna, au prošlom razdoblju bilo je cca 16 milijuna, o čemu se tu radi zna li netko, Upravu ne zabrinjava smanjena tekuća likvidnost, ali volio bih objašnjenje jer mene slanica.

Matica koncar ja uvijek bila tu da financira svoja povezana društva, što je tu čudno, a upravo bi trebao zabrinjavati omjer tekuće likvidnosti skoro 2:1 s inače jako malom zaduženošću ? . Ne znam šta da se još pametno odgovori na ove upite.

Cijenim vaš odgovor jer nije sramota učiti, pa bih vas pitao dali vas zabrinjava značajno smanjenje novca u blagajni ili je to u okvirima normalnog

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 28, 2023 at 4:18 PM
    Quote from plavi05
    Quote from StatusQuo

Matica koncar ja uvijek bila tu da financira svoja povezana društva, što je tu čudno, a upravo bi trebao zabrinjavati omjer tekuće likvidnosti skoro 2:1 s inače jako malom zaduženošću ? . Ne znam šta da se još pametno odgovori na ove upite.

Cijenim vaš odgovor jer nije sramota učiti, pa bih vas pitao dali vas zabrinjava značajno smanjenje novca u blagajni ili je to u okvirima normalnog

Ne zabrinjava jer kod proizvodjackih drustava rast poslovanja uglavnom zahtijeva prvo povecanje zalihapa tek onda prodaju koje se trebaju financirati od nekud znaci ili lovom na racunu ili kreditom ili na teret dobavljaca i nesto iz predujma uz to su imali i ulaganje u solare, velicinu ovakvog rasta nije moguce financirati samo iz dobiti bez da se ovi parametri ne promjene na "losije" .

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • February 28, 2023 at 4:55 PM

Da li sam dobro shvatio da za solarnu elektranu čekaju odobrenje države za korištenje poticaja, ako to dobiju ne moraju obračunavati ni extra profit.

• kristofer
    Student
    Reakcija primljeno
    121
    • February 28, 2023 at 5:37 PM

Nema komentara kolege Parice.Gdje je nestao čovjek ?

• kovach
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • February 28, 2023 at 5:44 PM

1. Poslovanje grupe Končar D&ST u 2022. godini

Ukupni konsolidirani prihodi u 2022.g. iznosili su 1.967,2 mil. kn (u 2021.g. bili su 1.470,7
    mil. kn), što je rast od 34% u odnosu na promatrano razdoblje.
    U 2022.g. ostvarena je konsolidirana dobit prije oporezivanja od 166,3 mil. kn što je rast od
    39% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kad je iznosila 119,6 mil. kn. Konsolidirana
    dobit nakon oporezivanja iznosi 123,8 mil. kn i veća je za 25% od dobiti nakon oporezivanja
    iz 2021.g. koja je bila 99,3 mil. kn.

Napomena: U tijeku je dobivanje rješenja o statusu nositelja potpore za Končar D&ST d.d. s
    osnove prijave investicijskog projekta ''Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno
    odgovorne proizvodnje'' (skraćeni naziv: ''Održivi SETup''). Iznos prijavljenog Projekta je
    169,7 mil. kn (22,5 mil EUR)
    , a porezni poticaji iznose 25% od vrijednosti investicije
    odnosno 42,4 mil. kn (5,6 mil. EUR).

U slučaju da Končar D&ST-u do roka objave revidiranog godišnjeg izvješća za 2022.g.
    postane nositelj poticajnih mjera vezano uz projekt ''Održivi SETup'' navedeno će imati
    utjecaj na smanjenje iznosa redovnog i dodatnog poreza na dobit odnosno povećati će dobit
    nakon oporezivanja za 2022.g. u iznosu dobivene potpore.

Bilo bi jako lijepo da im uspije. To diže EPS na više od 40eura

• Blabla
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • February 28, 2023 at 6:15 PM
    Quote from kovach
    Quote from Blabla

Fantastični rezultati + mogućnost da uopće ne plate porez za 2022. u iznosu od 5,6 mil. €.

Može pojašnjenje?

"U tijeku je dobivanje rješenja o statusu nositelja potpore za Končar D&ST d.d. s osnove prijave investicijskog projekta ''Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje'' (skraćeni naziv: ''Održivi SETup''). Iznos prijavljenog Projekta je 169,7 mil. kn (22,5 mil EUR), a porezni poticaji iznose 25% od vrijednosti investicije odnosno 42,4 mil. kn (5,6 mil. EUR).

U slučaju da Končar D&ST-u do roka objave revidiranog godišnjeg izvješća za 2022.g. postane nositelj poticajnih mjera vezano uz projekt ''Održivi SETup'' navedeno će imati utjecaj na smanjenje iznosa redovnog i dodatnog poreza na dobit odnosno povećati će dobit nakon oporezivanja za 2022.g. u iznosu dobivene potpore."

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • February 28, 2023 at 7:09 PM
    Quote from kristofer

Nema komentara kolege Parice.Gdje je nestao čovjek ?

Tu sam...samo mi ne radi Agram brokeri (treba mi cca 1min za promjenu naloga) pa sam malo utucen i izgubio sam volju za trgovanjem...pa i pisanjem, a i ove cijene u EUR me totalno bune i dalje sam u glavi u HRK...ali...

Quote from Philidor
    Quote from tenchi0110

Pa to vam je prilika za pojačat poziciju...

Je, postavio sam se i ja kad se već prosipa, ali mi napada neke temeljne pretpostavke na kojima baziram odluke o investiranju

...danas sam svejedno prekrsio vlastite temeljne pretpostavke o investiranju i uzeo 60kom u onom prosipanju na 352EUR...i jako sam sretan zbog toga😀😀😀

A vrijeme mi je i da uzmem knjigu i vidim tko baca papire bez ikakve logice...pretpostavljam CERP ili netko njemu slican koji ne upravlja svojim novcima...

A sto rec li o izvjescu...rast prihoda, dobiti, profitabilnosti...rast zaliha i ugovorenih poslova...znaci u tekucoj godini opet je realno ocekivat +30% prihoda i dobiti...treba spomenuti i da dogodine ide stock split 1:2 i jaka dividenda (bar je tako bilo prosli put, mislim 2018.) jer ce im ove godine statutarne rezerve bit na 2:1 prema temeljnom kapitalu...ali bi zato i divka ove godine mogla bit mrsavija odnosno kao lani (cca 60kn)...

Ovo pisem iz glave/odokativno...ali to je ukratko to...

P.s. nikad vise KODT nisam imao...ni u apsulutnoj ni u relativnoj kolicini

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • February 28, 2023 at 7:43 PM

I ja sam pun ko brod ovog papira pa ponekad postavljam neka smiješna pitanja ko nevjerni Toma, ipak živimo RH burzi

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • February 28, 2023 at 8:14 PM
    Quote from Parica

A vrijeme mi je i da uzmem knjigu i vidim tko baca papire bez ikakve logike...pretpostavljam CERP ili netko njemu slican...

Nema CERP-a među prvih 10 dioničara koji zajedno drže skoro 87% dionica. Ja se ne mogu sjetiti da sam zadnjih 10-15 godina ikada vidio CERP u KODT-u.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • February 28, 2023 at 9:11 PM
    Quote from Normani
    Quote from Parica

A vrijeme mi je i da uzmem knjigu i vidim tko baca papire bez ikakve logike...pretpostavljam CERP ili netko njemu slican...

Nema CERP-a među prvih 10 dioničara koji zajedno drže skoro 87% dionica. Ja se ne mogu sjetiti da sam zadnjih 10-15 godina ikada vidio CERP u KODT-u.

U pravu ste kolega Normani , Cerp ( RH i zastupstva ) nema ni jednu dionicu Kodt ni Kodt2., upravo sam provjerila listu manjinskih udjela države.

Ali ima 2,59 % u Koei odnosno 66523 dionica od kojih je 6523 raspoloživo. Između ostalog i to je jedan od razloga zašto ja kupujem iskljucivo Kodt- ove.

Ipak, i ja sam kao i kolega Parica jako znatiželjna tko je to danas u istoj sekundi pustio na prodaju ( predaju) veću količinu sve do 350 Eura kad je to bilo moguće prodavati po 366 eura tokom dana bez ikakvih problema i žurbe, isto kao i HPB u dražbi zadnjih 5 minuta do 114 eura. Nisu to mali dioničari koji trguju vlastitim novcima, o ne, ne, mi pazimo na svaki cent ili euro, tako se trguje samo kad je tuđi novac u pitanju, a interesi, uvjerena sam privatne naravi.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • February 28, 2023 at 9:31 PM
    Quote from Ledica

U pravu ste kolega Normani, CERP (RH i zastupstva ) nema niti jednu dionicu Kodt, niti Kodt2, upravo sam provjerila listu manjinskih udjela države.

Zahvaljujem se na preciznoj provjeri. :)  :thumbup:

P. S. Kolega Parica je danas, kaže u gornjem postu, utučen i bezvoljan (Ah, taj Agram! ^^ ), pa je vjerojatno to razlog spominjanja CERP-a.
    Naime, depra i nazočnost CERP-a u nekoj dionici idu ruku pod ruku. =O ^^

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • March 3, 2023 at 1:32 PM

Eto, kupljena knjiga...ma dvije knjige, jedna za prosinac a druga od danas...za KODT-r-a

Nista pametniji nisam...br.12 ima 1.700kom i u tom razdoblju je skratio 50kom...br.19 je kraci za 44 komada (ima samo 630komada)...

Osobno, sumnjivac za ovo stiskanje prodaje zadnjih 10-tak dana je skrbnici iz CABA (mislim da je margin jer ima nastavak CRBA0039, mozda i pricam gluposti)...koji je skratio 343 komada i ima jos 300kom...

Uglavnom knjiga je jako mrsava, sa 630 komada ulazi se u top20...

Osim AZ-a it TOP10 nema nijednog drugog OMF-a...postoji 5 zatvorenih MF (sa ukupno 714kom)..ima 3 OIF-a sa ukupno 1.450 komada...ostalo sve fizicke osobe...

Uglavnom, ako se mene pita, nek samo rade stock split, povecavaju broj dionica i likvidnosti i doci ce i institucionalci...ulazak nekog MF sa 2k komada moze katapultirat cijenu u nebo...jako je malo dionicara (naspram ATPL), a jos manje institucionalnih ulagaca sto me bas neugodno iznenadilo...nevjerojatno mi je da se SAPN bez divke tako kupovala a da KODT "smrdi"...iako nije nam ni ovako lose😀😀😀

P.s. tko zeli knjigu neka se javi na pp

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 3, 2023 at 2:17 PM
    Quote from Parica

Nek samo rade stock split, nek povecavaju broj dionica, likvidnost, doci ce i institucionalci...

Ulazak nekog MF sa 2k komada moze katapultirat cijenu u nebo...jako je malo dionicara (naspram ATPL), a jos manje institucionalnih ulagaca sto me bas neugodno iznenadilo...

Za neki fond tj. institucionalca stock split ne igra po mojem nikakvu ulogu. Nastaje veći broj komada, međutim, protrgovani iznosi su u konačnici isti ili slični. To može samo olakšati trgovanje nekom manjem ulagaču - fizičkoj osobi, ali 3xx eura ni sada nije neki pretjerano visoki iznos.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • March 3, 2023 at 4:18 PM
    Quote from Normani
    Quote from Parica

Nek samo rade stock split, nek povecavaju broj dionica, likvidnost, doci ce i institucionalci...

Ulazak nekog MF sa 2k komada moze katapultirat cijenu u nebo...jako je malo dionicara (naspram ATPL), a jos manje institucionalnih ulagaca sto me bas neugodno iznenadilo...

Za neki fond tj. institucionalca stock split ne igra po mojem nikakvu ulogu. Nastaje veći broj komada, međutim, protrgovani iznosi su u konačnici isti ili slični. To može samo olakšati trgovanje nekom manjem ulagaču - fizičkoj osobi, ali 3xx eura ni sada nije neki pretjerano visoki iznos.

U kratkom roku da...u razdoblju +10g nekako mi se cini da ukupan broj dionica bi itekako igrao ulogu...a mozda i nebi, nemam pojma...ali kako god, likvidnost je puno bolja zadnjih par godina nego sto je bila...pretpostavljam zbog iznimnih rezultata, ali mozda je jedan dio i zbog stock splita...

Vlasnicka struktura uopce nije losa, vecinski KOEI ima 68%...ima "mesa" za sve...ali ocito nema zainteresiranih institucionalaca (jos)...

P.s. sad sam vidio da ima i OMF na br.2 tako su ipak 2 mirovinca unutra...

• Buafff
    Početnik
    Reakcija primljeno
    58
    • March 6, 2023 at 12:51 PM

Zna li itko malo više detalja o investiciji "Održivi SetUp"?

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 6, 2023 at 6:53 PM

Ugovor u Mađarskoj skupa s mađarskim poduzećima.

Title:

126 kV NAF-KÖF transzformátorok szállítása

Date of conclusion of the contract:

18/02/2023

Name and address of the contractor

Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.

Official name: Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

Information on value of the contract/lot (excluding VAT)

Initial estimated total value of the contract/lot: 54 003 300.00 EUR
    Total value of the contract/lot: 104 558 460.00 EUR

Information about subcontracting

The contract is likely to be subcontracted

Short description of the part of the contract to be subcontracted:

Szállítmányozás.

Supplies - 120936-2023 - TED Tenders Electronic Daily

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 6, 2023 at 10:28 PM
    Quote from Normani

Ugovor u Mađarskoj skupa s mađarskim poduzećima.

Title:

126 kV NAF-KÖF transzformátorok szállítása

Date of conclusion of the contract:

18/02/2023

Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.

Official name: Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

Information on value of the contract/lot (excluding VAT)

Initial estimated total value of the contract/lot: 54 003 300.00 EUR
    Total value of the contract/lot: 104 558 460.00 EUR

Information about subcontracting

The contract is likely to be subcontracted

Short description of the part of the contract to be subcontracted:

Szállítmányozás.

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:120936-2023:TEXT:EN:HTML&src=

Display More

VI.3)Additional information:

Bidders and the framework agreement will be concluded with the following companies:

1. Ganz Transformer and Electric Rotary Manufacturer Kft. 1051 Budapest, Sas u. 1. II. em. 1. 27984356-2-41

2. Končar - Distributivni i spečili transformatori dd HR-10090 Zagreb, Josipa Mokrovića Utca 8. HR49214559889

Jako dobra vrijednost ugovora koliko vidim iz prijevoda izgleda da ce im u tome pomoc Ganz Transformer and Electric Rotary Manufacturer, oni nisu nesto veliki tako da ce vjerovatno manji dio preuzest ?

Ganz transformer factory plans strong growth in 2022 - Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft
    www.ganzelectric.com

"

Ganz Transformers and Electric Rotating Machines Ltd. is targeting a sales number of €50 million in turnover this year by developing a new digital product and increasing export volumes

"

Bit ce zanimljivo vidit backlog u 1Q

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 8, 2023 at 1:23 PM
    Quote from Blabla
    Quote from kovach

Može pojašnjenje?

"U tijeku je dobivanje rješenja o statusu nositelja potpore za Končar D&ST d.d. s osnove prijave investicijskog projekta ''Održivi SETup za razvoj društveno i okolišno odgovorne proizvodnje'' (skraćeni naziv: ''Održivi SETup''). Iznos prijavljenog Projekta je 169,7 mil. kn (22,5 mil EUR), a porezni poticaji iznose 25% od vrijednosti investicije odnosno 42,4 mil. kn (5,6 mil. EUR).

U slučaju da Končar D&ST-u do roka objave revidiranog godišnjeg izvješća za 2022.g. postane nositelj poticajnih mjera vezano uz projekt ''Održivi SETup'' navedeno će imati utjecaj na smanjenje iznosa redovnog i dodatnog poreza na dobit odnosno povećati će dobit nakon oporezivanja za 2022.g. u iznosu dobivene potpore."

Eo ga, još malo vode na naš mlin. Extra!

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KODT/COI-KODT-5f2fd37050770407d4d4fac2a8f0d5e9.pdf

Ak mislite da je ovo malo, ispadne nekih 10,7 EUR po dionici, nije loše, praktički jedan iznos dividende...

• Dadan
    Početnik
    Reakcija primljeno
    35
    • March 8, 2023 at 1:39 PM
    Quote from Roki
    Quote from Blabla

Eo ga, još malo vode na naš mlin. Extra!

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ac2a8f0d5e9.pdf

Ak mislite da je ovo malo, ispadne nekih 10,7 EUR po dionici, nije loše, praktički jedan iznos dividende...

Uh ovo je fantastično.

• kovach
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • March 8, 2023 at 6:08 PM

Održivi SETup donosi 41.737.877 kuna porezne olakšice što znači da će neto dobit za poslovnu 2022. godinu iznositi 164.972.595 kuna za grupu KODT ili

21.895626 eura-EPS=42,83 eura.

Neto dobit matice KODT će biti iskazana u iznosu od 158.310.758 kuna /21.011.448 eura-EPS=41,10 eura. Griješim li nešto ili je to stvarno tako dobro.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago